Spoedvisa goedkoper voor Surinaamse buitenlander

8

PARAMARIBO, 10 aug – Buitenlanders van Surinaamse komaf mogen binnenkort minder betalen voor een spoedvisum. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. Het is een kwestie van tijd aleer deze wens van met name Nederlanders van Surinaamse afkomst uitkomt. Ook de procedure wordt versoepeld.

Dit moet een snellere afhandeling bewerkstelligen. “Door de versoepeling zullen gasten niet verplicht zijn een driejarig of vakantievisum aan te schaffen, tenzij nodig”, zegt Sardjoe tegenover de Ware Tijd. Doorgaans moet dat om tijd te winnen. Nu gooit Paramaribo het roer om. Buitenlanders met Surinaamse achtergrond krijgen meer voorkeur in het vreemdelingenbeleid.

Voor een spoedvisum gelden onder meer de familierelaties in Suriname. Ook religieuze verplichtingen gelden als grondslag voor aanvragen. Wat de toegankelijkheid betreft voor andere buitenlanders, is het nog even uitkijken. Vooral de veiligheid is er een belangrijk aspect. “Wij willen geen maatregelen treffen waarmee criminaliteit aangewakkerd kan worden”, aldus Sardjoe.

8 REACTIES

 1. “Buitenlanders van suri afkomst” aaargh en het gaat maar door, en het gaat maar door….
  Ik heb begrepen dat enkele kondremangs in het bezit zijn van 2 paspoorten. Ik vraag me af wat je hiervoor nodig heb (moet doen)? Tips zijn welkom!!!


  Maak melding

 2. Buitenlanders met Surinaamse achtergrond krijgen alleen meer voorkeur in het vreemdelingenbeleid omdat ze nog meer dan voorheen zullen gaan dienen als melkkoe van de Surinaamse overheid.


  Maak melding

 3. In blanda zijn de suris buitenlander en in Suriname zijn de suris …buitenlandse suris.

  Uiteindelijk zijn de suri/neds een product tuseen zanderij en schiphol met een tussen poos in nederland wat allemaal goed is voor de slm/klm..

  Heren lijders bedank..


  Maak melding

 4. Buitenlanders van Surinaamse komaf….BUITENLANDERS…DUS DUIDELIJK NIET IN SU.GEBOREN..of ik snap het niet..BUITENLANDER.
  Ik ben Nederlander van Surinaamse komaf…maar buitenlander..ai boi unu tja din.
  Dat ding is Suri’s met een andere Natio of niet….Sardjoe zelf is buitenlander laat die man jullie niet in de maling nemen.


  Maak melding

 5. het kan mij niet schelen, hoe men mij wil noemen.het is mijn vaderland!ik ben in suriname als nederlander geboren!doe niet zo achterlijk
  vecht voor je mensen,en ga niet zo als de nederlanders verder met hetonderdrukken van je eigen volk! wij moeten gewoon vrij kunnen vertoeven in het land,maak het makkelijk voor ons,wij hebben het verdiend,het is ons vaderland,niemand kan dat van ons afpakken,ik vindt het prima als wij geen visum plicht zouden hebben, en alle rechten krijgen wat ons beloofd had,ik wordt blij als ik hoor dat er een versoepeling komt.eindelijk begint men licht te zien, en ons op een menswaardig manier begint te behandelen,de klant begin koning te worden , en dat is alleen maar goed.als men goede dingen geeft,krijg men ook goede dingen terug.als men veel geeft, krijg men veel terug.ik heb hoop!


  Maak melding

 6. Achteraf gezien moet ik bekennen dat het goed is om onderscheid te maken!
  Ik zie vaak ergens hiero op het forum “de jongeren”. Ik denk dat het tijd wordt voor de Suri Ned jongeren om zich te mobiliseren, dan zullen we lachen.
  Dat wordt een ultieme combinatie van gemengde rassen, verschillende geloven, kennis en kunde, praktijkervaring, opbouwend, positief, creatief, initiatiefrijk, durven en doen!
  Het is toch van het gekke dat sommige namen voor je geboorte reeds politiek actief waren en nu nog steeds. 99% van de van betekenis zijnde Presidenten/politieke lei(ij)ders zijn 40+ in suri zijn ze 80jr.
  Tijd voor onderzoek en stof tot nadenken!


  Maak melding

 7. waarom willen we steeds van beide wallen eten ?!.surinamers hebben een su-paspoort en wonen in su !.mensen uit su(-ouders)met een nl-paspoort zijn nederlanders. mensen met een su-paspoort woonachtig in nl, zijn maar half-su of, als je wil, half-nl. geloof je me niet ? ga dan naar su en laat je familie of je vroegere vrienden je uitmaken voor ‘hollander’of ‘euro’, dan besef je dat su je al heeft afgeschreven. waarom blijf je dan zeuren over surinamer, visum-zaken, etc. kan je het betalen ; hou je mond en betaal.zoniet, ga naar loret de mar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.