Presidentschap Suriname achtergrond scheur MC

28

PARAMARIBO, 10 aug – Achter de scheuring in de Megacombinatie, MC, gaan ambities rond het presidentschap schuil. Dit meldt de Ware Tijd. Volgens twee vooraanstaande leden van Desi Bouterse’s NDP was er sprake van een complot. Betrokken waren de BVD van zakenman Dilip Sardjoe en coalitiepartij VHP.

Dat is dan ook de reden waarom de BVD uit de combinatie is gezet. Het ging erom bij de aanstaande verkiezingen voldoende parlementszetels te behalen om direct de president te kunnen kiezen. Het zogenaamde scenario is gebaseerd op een schatting. De coalitie heeft voor zichzelf een zetelwinst uitgerekend van tweeëndertig. Om de president te kunnen kiezen zijn nog twee nodig.

Die moest de BVD inbrengen. Dus moesten verkiesbare plaatsen worden opgeëist op de kandidatenlijst van MC. Formeel stelt de NDP dat de toetreding van voormalige rebellen tot de BVD de doorslag gaf. “We waren nog niet aan het bespreken van verkiesbare plaatsen toe”, zei Bouterse in het actualiteitenprogramma Waakhond. VHP-bestuurslid Radjkoemar Randjietsingh ontkent het bestaan van enig complot of scenario.

28 REACTIES

 1. Du daarom vat het team rond meneer Bouterse jullie altijd bij de kraag, schobiakken vinden de jongeren zulke grote,vervelende mensen, die gebruik maken van hun overmacht, om de NDP te onderwerpen.

  NO WAY!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Du shizofrenie is bijna een levenswijze alleen moet je de goede shizofrene van de minder goede kunnen onderscheiden.

  Iedereen is goed en leeft zonder zonde en toch is de wereld heden ten dage een wachtkamer van goede mensen die niet weten waar alle ellende vandaan komt en zoveel is.


  Maak melding

 3. Complotten smedenbeleid, is dit de vrome belofte naar het volk gedaan, toen front ging samenwerken met de nu over het algemeen drugsdealende VHP’ers.

  Het zijn net dwalenden die hun weg zoeken, de frontleiders.
  Alleen maar truken,en vals ook.

  Du zijn dit de voorwaarden van wachten op 27 jaar wet en recht dec ’82.

  Ik zou zeggen du eet ..,maar eet poep.


  Maak melding

 4. Ik gaat om het ik ik ik ik ik het land kan stikken en het volk is waardeloos..

  Wilens en wetens kiezen voor armoede..

  Armoede is voor suris beter dan welvaart ontwikkeling vooruit gaan..


  Maak melding

 5. Wat een schofterige en laagwaardige uitspraak van Bouterse. Nu is er volgens hem sprake van een complot. Complotten zijn voor Bouta altijd aanleiding geweest om te moorden. De BVD is gewaarschuwd……


  Maak melding

 6. Los van welke combinatie dan ook,deze onderbuik gevoelens nemen steeds meer in kracht toe naar aanleiding van welke bevolkings groep de president mag leveren.Vijftigjaar of langer creools leiders schap wekt hoogwaarschijnlijk wrevel en onmin bij andere bevolkings groepen.Laat men de volgende president recht-streeks door de bevolking kiezen om verdere stagnatie van een zekere ontwikkkeling van Suriname tegen tegaan.


  Maak melding

 7. motilall is er niet meer,maar heeft een grote huichelaar achtergelaten.in de persoon van dilip sardjoe.

  tenminste als ik het verhaal van de ware tijd mag geloven.de ware tijd vraagt alleen maar de aandacht en niks anders.

  wie zijn de twee vooraanstaande leden van desi bouterse’s n.d.p.
  en wat voor invloed heeft jong tjien fa en somohardljo op de ware tijd.


  Maak melding

 8. @ de jongeren laten we ophouden over de mensen die rond bouterse zijn, het team zoals jij ze noemd ik noem ze bloedraad. niemand uit deze bloedraad kan bouterse aan zijn verstand brengen dat hij een sta in de weg is voor de ontwikkkeling van suriname het zijn deze zelfde mensen die bouterse hebben geadviseerd om onze landgenoten op baarse wijze af te slachten deze zelfde groep mensen zitten nog in de ndp, bouterse leerd het nooit , de jongeren ik vind jou een heel zielig mannetje die praat over overmacht en onderwerpen en jij vind alles wat bouterse heeft misdaan goed hoe rijm je dat mi boi ik begrijp jou niet meer volgens mij ben jij echt de kluts kwijt .


  Maak melding

 9. De ndp ontmaskert!

  Het is duidelijk dat de ndp zonder programma of plan, zonder visie en zonder draagvlak alleen gaat voor het claimen van de politieke macht.

  Met dezelfde poppetjes als waar het spel in 1980 mee is begonnen, wordt onverkort de ambitie voortgezet.

  De staatsfinancien zijn weer op orde, het bedrijfsleven kan weer functioneren door de politiek economische stabiliteit in het land. De (overheids)bedrijven hebben weer voldoende middelen in kas om uit te breiden.

  Het is voor onverlaten politici als een kind in de snoepwinkel om politieke macht en/ of leiding te hebben, zie ook Mugabe, Chavez, Kim Jong Il.

  De grootste fout die de Milleniumcombinatie maakt is door te geloven dat ze echt de grootste partij zijn, en dus al verkiezingswinst hebben. Niets is minder waar, de winnaar regeert. Al heb je 50 van de 51 zetels, als je geen regering hebt, heb je verloren. Good old Al Gore, kan ervan meepraten, meer stemmen dan G.W. Bush en toch de aftocht blazen. Je bent pas winnaar als je er zit.

  De ndp heeft nooit op eigen kracht gewonnen, sla de geschiedenisboeken erop na.
  1980, staatsgreep met wapens
  1987, grandioos uitgefoetert
  1991, verslagen
  1996, zetels gekocht en een breuk geforceerd
  2000, verslagen
  2005, verslagen

  Hoe erg geloof je nog in je eigen boodschap, in je eigen aanhang, in je eigen geloofwaardigheid, in je eigen visie, in je eigen kunnen, als de basis van draagvlak keer op keer ontbreekt.

  Het volk vertrouwt de ndp de macht en de leiding niet toe, want zij heeft keer op keer bewezen het niet aan te kunnen.

  Ook in 2010 zal dat zo zijn. Met dezelfde poppetjes, een enkele naïeve jongeling toegelaten, wil deze partij weer aan het circus deelnemen.

  Ik zal er nu niets over zeggen, but mark my words, tide 10 augustus 2009 voorspel ik in overtuiging van politieke historie, analyse en wetenschap dat de NDP olv Bouta en / of Bosje Geen regeermacht zullen verwerven en derhalve er een regering zonder de ndp tot stand komt.

  Let wel, ik zoek geen ruzie met niemand, ik doe een voorspelling obv feitelijke informatie.

  Tan boeng!


  Maak melding

 10. Mariusrust,
  Ik durf wel een voorspelling te doen. De ezelachtige Du en zijn alterego van de z.g. Bevrijdingsraad krijgen hun zin: Somo wordt president en Ronnie Brunswijk vice-president.

  Het ligt zo voor de hand.
  Jammer! Sranan lassi!


  Maak melding

 11. ‘De coalitie heeft voor zichzelf een zetelwinst uitgerekend van tweeëndertig’. Als je een getal noemt, dan suggereer je dat dat getal juist is. Met andere woorden, als de schade 112 miljoen euro bedraagt, dan zeg je ook dat de schade niet 111 miljoen euro is, en ook niet 113 miljoen. Het is precies 112 miljoen. Of, beter gezegd, het is tussen de 111.5 miljoen en de 112.5 miljoen. En voor een liefhebber in de statistiek kun je er nog van maken “het is 112 miljoen plus of min x” waarbij x een getal is tussen 1 en 5. Als x groter is dan 5, dan moet de 2 weg en wordt het 110 miljoen.
  Wat maakt het immers uit of er voor 112 miljoen is gestolen of voor 110 miljoen? Het verschil is het volgende. Als ik hoor dat er voor 112 miljoen is gestolen, dan ga ik er van uit dat de schade heel nauwkeurig op dat bedrag is vastgesteld. Als ik hoor dat er voor 100 miljoen is gestolen, dan denk ik dat er voor tussen de 80 en 130 miljoen is gestolen en dat het bedrag niet nauwkeurig bepaald is.
  Een verkiezingsprognose .in Suriname, wie begint aan zoiets, maar voor een waaghals geldt; ‘ Als de ene partij 32,2 procent haalt en de andere 32,3 procent, dan lijkt het of partij 2 beter scoort. Maar de getallen zijn niet 32,2 en 32,3. De getallen zijn beide “32 plus of min 3″, oftewel “ergens tussen de 29 en de 35”. Dan geeft zo’n prognose ineens een heel andere inhoud.
  Nog erger is het als iemand zonder een opiniepeiling te doen zegt, “50,1 procent van de mensen is het met ons eens ”. Dit suggereert dat er gedegen onderzoek is gedaan onder laten we aannemen 1000 mensen. Als later blijkt dat ze maar 0,00 mensen iets hebben gevraagd en dat de conclusie eigenlijk beter had moeten zijn “misschien zijn de meeste mensen het wel met ons eens, misschien ook niet.” Varma R


  Maak melding

 12. Marius,
  Hoop doet leven en waarom zouden wij jou niet in vrede laten rusten.

  2010 is 2010. mensen zijn ook lerende dingen weet je.

  Je moet niet vergeten dat die staatsgreep met geweren volledig werd beaamd door de totale Surinaamse samenleving, totdat diezelfde oude vossen zich er weer mee kwamen bemoeien en alzo weer roet in het eten gooiden. De gebroeders Oemrawsing, Seedorf, Cambridge zijn enkele van de figuren, die al op 26 februari 1980 de weg naar de Memreboekoekazerne hadden gevonden om zogenaamd de zaak te komen ondersteunen. Een stelletje misleiders waren het.


  Maak melding

 13. @14

  Als jongeren die de NDP aanhangen, zijn wij het met jou eens dat het aangeven blijft, hoe erg het gesteld is met attitude van de huidige leiders.

  Je typt zelf hoe lang de NDP langs de zijlijn is gehouden, door verdeel en heerspolitiek,over een dec ’82, die met de NDP aan de zijlijn nog zonder conclussie zit.

  Wat de jongeren ook weten dat veel van onze weldenkenden veel geld en veel geld hebben gemaakt toen de revolutionairen Suriname in een nieuwe situatie van bewustwording hebben gebracht, en toch hebben jij en je fronters het volk 27 jaar in het dec ’82 harnas gejaagd.

  Het is inderdaad een utopie dat meneer Bouterse en zijn NDP niet alle stemmen krijgen van het Surinaamsvolk, alhoewel wonderen gebeuren nog dagelijks, gestuurd door mensen.

  Het verdoezelde onvolwassen geleuter over een situatie dec ’82, kan nooit zonder een aanleiding zijn ontstaan, en als je jaar in jaar uit deze situatie 27 jaar voor het volk zonder conclussie laat, ben je als regeeringsleiders, rancuneus haatdragend en maatschappijdodend bezig een volk te leiden.

  Kijk naar somo , een vreemde drukte maker die openlijk verdeel en heers politiek aan het verkondigen is.Luister zelf denieuwsberichten op skyradio.sr, in die zin heeft de surinaamse overheid na het verslaan toen van de NDP, een hele hoop gekken zien langslopen.

  Hindoestanen maken beleid voor de hindoestanen.
  Somo is onze nep dr. Phil en hij maakt alleen beleid voor de javanen.
  Brunswijck maakt lang daarna nog alleen maar beleid voor de binnenlandbewoners en nog steeds veel drugs, lang nadat de NDP, zoals je typt keer op keer verslagen is door de huidige front moraalridders, die het zaakje wel in balans zouden brengen.

  Het Surinaamsvok wil niet meer als peuter gezien worden ,die door de regeringspedagogen worden gebruikt als peuter stemvee.

  leef je maar in hoe dat in zijn werk zal gaan.

  En nog het laatste zonder ruzie:

  Meneer Bouterse heeft geleerd van de situatie’s en is daarom nu na alle veldslagen, een betere leider geworden voor het Surinaamsvolk,inclussief @14 en natuurlijk de jongeren die jou retoriek al sinds de veldslagen die je hebt onthouden,doorprikken.

  Groot of kleine verkiezingswinst NDP, het Surinaams electoraat moet gaan leren van hun Nedrlandse collega’s, hoe het besturen nou precies in elkaar zit.

  JE HOEFT JE ALLEEN MAAR HARD TE MAKEN,d.m.v beleid en beleid en beleid VOOR WAT JE HET VOLK BELOOFD HEBT,niet door bijv: de hand te hebben in xtc drugslijnen, cocaine lijnen, auto’s importeren,zonder je matties invoerrechtten te laten betalen.

  Dit alles van toen is niet verholpen als toen beloofd en is veel erger geworden en ondertussen kan jou regering niets eens beleid schrijven en het volk vertellen welke doelstellingen bereikt of niet gehaald zijn en waarom.

  soso gagoe no no de.

  Altijd in Suriname Macht boven Recht preveleren en dan het volk laten stikken,door arrogantie


  Maak melding

 14. geachte du , ik heb nooit geweten dat je een psychiater bent , heb je het DMS V gehanteert om tot de conclusie te komen dat een schizofreen en een dictator de zelfde eigenschappen hebben, zoja geef mij een uitleg .

  tijdens mijn HBO-V opleiding ben ik dat in geen van mijn boeken tegen gekomen, zoals jij het beweert .

  het is al erg genoeg voor een schizofreen om aan zo een geestelijke ziekte te lijden en dan nog voor dictator worden uitgemaakt.

  een tip gebruikt geen woorden als je de betekenis niet weet -kent.

  trouwens een ieder mag ambities hebben , maar of die uit komen is de vraag, zo ook de ndp


  Maak melding

 15. Wij Sur. volk zullen altijd met elkaar blijven vechten. Wie zijn de lachende derden???? Dat zijn onze staatshoofden. Die zaaien verdeeldheid en angst om ons flink uit te buiten. Samen zitten ze bijmekaar om elk weekend te feesten met onze staatsgelden en op die feesten worden wij (SUR. volk) flink belachelijk gemaakt en uitgelachen. Jongens laat zien dat wij ze door hebben. We zijn niet de achterlijke massa van vroeger meer……….


  Maak melding

 16. Het kan zijn dat Bouterse gelijk heeft.Het kan ook een list van de VHP zijn geweest om een scheuring te veroorzaken in de gelederen van Bouterse en zijn coalitie.Vooral als men ex strijders van Brunswijck in de BVD opneemt.Dit zaakje stinkt gewoon. Maar de persoon met een eeuwige trauma, Sandew Hira zal er een andere mening over hebben.Deze traumatische persoon schrikt mensen af om naar Suriname te gaan.Sandew Hira ziet spoken.Hij doet alle moeite om de goede relatie tussen de bevolkingsgroepen in Surinaamse negatief te beoordelen.Deze man zint op wraak


  Maak melding

 17. er was geen complot maar is er nu wel : dilip heeft het ‘gemaakt’tijdens bouta en heeft op zijn beurt zijn activiteiten zwaar/financieel ondesteund (wiens brood men eet,…).
  dan komen ze eerst samen in een mc en krijgen onmin/scheidng, met maar 1 doel : bvd moet ‘vrij’zijn voor coalitie-vorming met anderen en dan deze van binnenuit richting ‘bouta for pres’ manouvreren ; suma wan stree ?.


  Maak melding

 18. mariusrust zoveel onzin heb ik lang niet hier gelezen, ik moet natuurlijk ook direkt toegeven dat ik du zijn schrijfsels niet lees dus dat scheelt.

  Hoe heb je onderstaande eigenlijk kunnen verzinnen.

  “Al heb je 50 van de 51 zetels, als je geen regering hebt, heb je verloren.”

  “Je bent pas winnaar als je er zit.”

  Hoe verklaar je Mugabe, Kim jong Il en Chavez.

  Na een hoop onzin geschreven te hebben had je nog lef om dit neer te pennen.

  “Ik zal er nu niets over zeggen,”

  Na zoveel onzin vond je dat je er nu niets over zal zeggen noh.

  En nu komt het

  “tide 10 augustus 2009 voorspel ik in overtuiging van politieke historie, analyse en wetenschap”

  Analyse en wetenschap noh mi boi, weet je wat ga maar weer rusten marius.


  Maak melding

 19. Zielig hoe jullie en wij in en van Suriname met deze kwesties omgaan. Zielig dat de vuile was van mensen zo breedvoerig op het media podium komt. Niemand schiet er IETS van op. Waaarom kunnen we ons niet bezighouden met wetenschap, kunst, sport, creatie, ipv steeds met het oude gedoe van orde scheppen in die rommel. Laten we onze stad wat minder chaotisch maken en de bosjes in de buurten structureel onderhouden om maar een ding te noemen. Elkaar verdenken en wantrouwen alsook de wet ontlopen zal onze natie nooit vooruit brengen. Sonny Khoeblal.


  Maak melding

 20. Een overbodige vraag als je weet wie bouterse is hij gedraag zich als zodanig.
  de abities van de ndp en bouterse kennen we allemaal iedereen kan zien hoe catastrofaal de gevolgen zijn voor suriname in zijn geheel.iedere normaal mens met normale verstand kan toch duidelijk zien dat bouterse suriname de afgrond in heeft geholpen, zijn laaste ambities is om suriname de doodschop te geven.


  Maak melding

 21. @ na mi
  de SP is de grote winnaar van afgelopen verkiezing in nederland maar zit niet in de regering dus wat lul je.over chavez en mugabe en kleine kimmetje wil ik dit zeggen in die landen waar deze dictators de macht hebben mag je stemmen ,maar je mag geen keuze maken dat staat al vast, ik hoop dat je snapt wat ik bedoel. kijk voortaan in de spiegel voor je commentaar geeft op een ander na mi wat jij schrijft op nummer 24 verdiend geen schoonheidprijs dus laten wij daarmee ophouden .


  Maak melding

 22. Sonny Khoeblal,ik ben het volkomen met je eens.In Suriname zitten de politici overhoop met elkaar in de politiek.De Surinaamse burgers in Suriname en daarbuiten treden vervolgens ook in de voetsporen van de personen die pretenderen politiekleider te zijn.Er kan wel degelijk op een hoger niveau over Surinaamse vraagstukken worden gediscussieerd.Maar ik denk dat velen enorm teleurgesteld zijn in hun verwachtingen m.b.t. de economische ontwikkeling van het land.Er zijn genoeg zeer bruikbare ideeën bij de burgers over de economische ontwikkeling van het land.Maar de politieke leiders zullen er nooit werk van maken om dit soort ideeën tot uitvoering te brengen. Dit in tegenstelling tot de landen waar dit soort ideeën een inspiratie vormen voor de regering om hun economisch beleid effectiever te maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.