Rondleidingen over Surinaams Wageningen

0

Wegens succes geprolongeerd: de twee rondleidingen vorige maand langs de tentoonstelling over ‘Wageningen, een rijstdorp in Suriname’ trokken zoveel belangstelling, dat het museum De Casteelse Poort er nog twee organiseert, namelijk op 16 en 26 augustus 2009 meldt De Weekkrant.

Het andere Wageningen is een stadje in Noord-West Suriname, dat zestig jaar geleden gesticht werd vanuit de toenmalige Landbouwhogeschool. Het was jarenlang een wereldvoorbeeld van machinale rijstproductie, maar het ging teloor door allerlei politieke en economische verwikkelingen. De zesduizend inwoners proberen zich de laatste tijd weer terug te vechten naar een nieuwe start.

De rondleidingen (telkens om 15 uur, Bowlespark 1a Wageningen) zijn gratis, de entree bedraagt 2,50 euro (met de gebruikelijke kortingen), op woensdagmiddag (dus ook op 26 augustus) is het museum eveneens gratis. De tentoonstelling is zonder rondleiding nog de hele zomer te zien, elke dag (behalve maandag) van 11 tot 17 uur (zondag vanaf 13 uur).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.