Surinaamse ex-militair baalt van strafproces

14

PARAMARIBO, 8 aug – Edgar Ritfeld, oud-militair en verdachte in het proces rond de Decembermoorden, baalt als een stekker. Steeds weer oponthoud in het proces zou geen zicht bieden op een snelle afloop. De krijgsraad kan niet meer dan vragen om meer geduld.

Het wordt wachten tot de zaak tegen hoofdverdachte Desi Bouterse is afgerond. Dat kan nog maanden duren. “Mijn geduld raakt op. Mijn broer en mijn zus zijn hier. Ze hebben een ticket betaald om de zitting bij te wonen, wie geeft ze dat geld terug”, zei Ritfeld tegenover de krijgsraad. Het proces trekt emotioneel een zware wissel op de hele familie. Ritfeld wil zich zo snel mogelijk verdedigen.

“Ik wordt al jaren vals beschuldigd. Ik heb een maand na de moorden ontslag genomen uit het leger, juist omdat ik solidair was met militairen die ontslagen werden vanwege hun verzet tegen de moorden”, aldus Ritfeld. Onschuld bewijzen zit er voorlopig niet in. Een rechtshulpverzoek aan Nederland is net een dag voor de zitting de deur uitgegaan. Het verzoek lag ruim een maand op ambtelijke bureaus.

In 1983 zijn bij de voormalige vice-president van het Hof van Justitie in Den Haag, Hugo Pos en PGJ Kaptein, verklaringen afgelegd. Een getuige zegt dat Ritfeld één der slachtoffers, Soeniel Rambocus, heeft opgehaald uit de gevangenis en overgebracht aar de plaats van executie. Volgens Ritfeld is er sprake van een naamverwarring. Een zekere Rietveld zou Rambocus hebben opgehaald.

14 REACTIES

 1. Een zekere Rietveld zou Rambocus hebben opgehaald.
  ……………………………………..
  Die Ram was al te vaak(steeds) staatsgevaarlijk bezig.
  Zulke idioten mag jij niet in een Land hebben, nergens ter wereld…… laat dit duidelijk zijn.

  Daarom wil ik weten wat de politiek met dit bejaard en verjaard gebeuren wil.
  PUUR UIT HEBZUCHT MACHT ze zijn even gevaarlijk bezig als Ram..of sterker zij willen de duivel bestrijden.
  Maar zijn zelf DUIVEL.


  Maak melding

 2. Ex-militairen bestaan niet!

  Ones a soldier, always a soldier.

  Eenmaal militair, altijd militair.

  In de regel laten militairen zich niet in met ongerijmde burgers.

  Being a soldier is a way of life!


  Maak melding

 3. Deze KMS-/OCOSD’er heeft met deze hele kwestie totaal niets van doen. Een man uit een stuk wordt hier al weer een hele tijd beklad. Een zeer voorbeeldige troepenaanvoerder wordt door het slijk gehaald. Dit maakt het hele goedoe meer dan ongeloofwaardig. Dit hachelijk avontuur begon ergens in Amersfoort toen wij werden overgehaald om hier te komen lullen heet dat ja.


  Maak melding

 4. 2 weken geleden zag ik inderdaad een documentaire over “ex”militairen

  Als je de manier van praten hoort van diverse oorlogsveteranen dan vraag je je af als deze mensen voor de rest van hun leven zijn geindoctrineerd.
  Once a soldier always a soldier inderdaad
  Het is gewoon eng maar inderdaad a way of living

  Ex militairen bestaan NIET!!


  Maak melding

 5. Rietveld,
  wil je zo vriendelijk zijn om je aan te melden.

  volgens ingewijden is er geen enkele militair geweest met de naam rietveld.
  en wat nu.
  zo kunnen we doorgaan met de toneel uitvoering te boxel.


  Maak melding

 6. Begrijpt men nog steeds niet dat (Onafhankelijk..???)Suriname nog steeds en nog MEER wordt gedirigeerd door Nederland???Nederland gedraagd zich ten opzichte van Suriname,als Amerika ten opzichte van de rest van de wereld.Zien doen laat doen.Toen Indonesië hen (de Hollanders)enige jaren geleden de deur wees,kropen ze meteen in hun schulp want ze hebben een grote smoel maar bang zijn ze wel als je meteen terugslaat.Maar als je alleen maar jaknikkers in deze regering heb zitten is het niet zo moeilijk voor ze om te doen en laten wat ze willen.En dat is meestal voor de verkiezingen want ze weten dat Surinamers niet doordenken


  Maak melding

 7. Een militair word opgeleid om land en volk te verdedigen, en niet om ze te doden of afslachten . ritveld denk ook aan de nabestaanden die jaren lang wachten om te weten waarom hun geliefde vader zoon broers zijn vermoord de man die klaarheid kan geven zit lekker in de binnenland van suriname. waarom heeft bouterse de daders niet berecht waarom heeft bouterse niets gedaan om deze moorden te verkomen? wat jullie hier doen is de omgekeerde wereld de daders zijn schuldig en niet het recht kom nou dat begrijpt die ezel op nummer 3 en 4 niet


  Maak melding

 8. Puur geklets van Ritfeld: als je verdachte bent betekent dat nog niet dat je veroordeeld bent. Dus gewoon rustig afwachten totdat je onschuld is bewezen en niet zeiken…….


  Maak melding

 9. DU #8,

  Er is zeker weer een bolletjesslikker geland uit Paramaribo en weer kun je het geduld niet opbrengen om die schijtbolletje af te wachten. Doe maar rustig aan jo, poepie komt zo. Wanneer ben jij eigenlijk nuchter????


  Maak melding

 10. Domme John,

  Dank zij de “reclameboel” kan jij gratis info en nieuws tot je nemen en blijft een Surinaanms/Nederlandse kwaliteits – die zijn al niet zo veel – in stand….

  Stay cool….


  Maak melding

 11. @8 du

  Alles wat je zegt is een waarheid en niemand dwingt jou van jou standpunt af te wijken,wat duidelijk is, is dat deze kwestie een verstrengeling is geworden van persoonlijke,politieke belangen,waarbij macht boven recht is gaan preveleren,willekeur en onnauwkeurigheid is ontstaan, en daarmee verdoezeling van het drama dec’82, in de hand is gewerkt.

  Du zolang,27 jaar zonder conclussie dec ’82, is een slechte vorm van shizofrenie,niet de goede shizofrenie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.