Aanpak mensenrechtengeweten overheid Suriname

5

PARAMARIBO, 8 aug – Ambtenaren zullen zich wat de mensenrechten betreft met meer toewijding moeten kwijten van hun taak. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. In de dagelijkse praktijk wil het wel eens schorten aan voldoende bewustzijn. Onder meer bij de politie is dit merkbaar en voelbaar.

Arrestanten, maar ook andere burgers klagen vaker over een onheuse behandeling. “Het politiekorps en gevangenispersoneel moeten bewuster worden gemaakt, omdat zij in de frontlinie staan”, zegt Santokhi. Maar ook bij ander overheidswerk lijken met name de mensenrechten soms vergeten te worden. Daarom wil Justitie verscheidene ministeries betrekken bij een bewustwordingscampagne.

Onder meer de ministeries van Onderwijs en Volksontwikkeling, Sociale Zaken & Volkshuisvesting en Volksgezondheid doen mee. “Burgers moeten de ruimte krijgen om in een beschermde omgeving hun weg te vinden”, aldus Santokhi. Er is speciale aandacht voor kinderen. Ambtenaren zullen onder meer getraind worden in het omgaan met mensenrechten.


5 REACTIES

 1. zolang er geen structurele verandering komt bij de verschillende departementen en de particuliere sector kunnen wij dit maar vergeten.mensenrechten komt helemaal niet voor bij deze mensen,de behandeling van de mens in suriname is puur uit de koloniale tijd.

  de tijd van de negredoro praktijk moet opgehouden te bestaan.iedereen in suriname loopt met het idee,dat je een stokpaartje moet hebben anders kan je het vergeten.

  en komt nog bij kijken dat je soms grote bedragen moet neertellen anders wordt je niet op tijd geholpen.deze zijn altijd overbelast en kunnen geen ijzer met handen breken.

  neen ik denkt niet dat dit nog te redden is.het wordt steeds erger.ik hoop dat het de minister chandrikapersad santokhi van justitie en politie zal lukken om orde op zaken te stellen.

  een mentaliteitsombuiging zal meer aandacht moeten krijgen om de ambtenaren en de particuliere bedrijven tot positieve gedachten te brengen.de werkgevers zullen hard moeten optreden tegen deze idioten.


  Maak melding

 2. Doe man zit daar voor beleid.
  Maar wat doet hij nu dan…..GEEN BELEID alleen maar goro-goro..winti…stinken/stank adem lucht….bah smerig…grrrrrrrrrrrrrt.


  Maak melding

 3. ‘Is trouwens die wapen-wet al aangenomen?’De Politie monitor geeft geen rooskleurig beeld van een bepaalde bevolkings groep.De voorwaarde om tot een goed mensenrechten-beleid tegeraken,zijn niet aanwezig.De chinezen wonen anno 2009 nog altijd achter de chineese muur en enorme expansie aan vermogen bezitten.De Hindoestanen en afstammelingen van Europese volkeren doen het ook heel goed in Suriname.Individuen van de andere bevolkings groepen doen ’t tamelijk ook zeer goed.”Conditioneren”.


  Maak melding

 4. Een nobel streven,maar als het huidig rancuneus politieke klimaat in Suriname, heden ten dagen,politieke partijen niet vrijlaaat in het uitdragen van hun visie en ideologie in het parlement en daarbuiten,en zo een gedeelte van het Surinaamsvolk buitensluit,zal je als volksleider(s), moeilijk overeenkomsten vinden om land en volk te mobiliseren en te inspireren.

  Zo denken de jongeren die de NDP aanhangen.


  Maak melding

 5. Hebben de minister S en zijn vrienden ministers,zich afgevraagd,of het Surinaamsvolk elkaar nog als uitdaging ziet.

  anders is het allemaal onbegonnen werk.

  Misschien levende moleculen van mensen met ander kleur ogen,en een ander huid inzetten in demaatschappij, die wel heel gierig zijn,om te anticiperenen en te
  integreren in onze mooie
  Surinaamse maatschappij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.