Subsidie Surinaamse padieboeren inflatievrij

5

PARAMARIBO, 6 aug – De miljoenensubsidie aan padieboeren zal weinig tot geen inflatie in de hand werken. Volgens minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij gebeurt dit gericht. De boeren krijgen het geld niet contant. Dat is een duidelijke breuk met de traditie.

Doorgaans is het subsidiegeld voor de boer en mag hij bepalen hoe het te besteden. Dit heeft vaker geleid tot oneigenlijk gebruik. Niet meer dus. “Het geld wordt gestort op de schuldrekeningen van de boeren”, zegt Raghoebarsing. Dat moet zeker stellen dat de leningen bij de banken worden betaald. Dat werd vroeger wel eens nagelaten, de subsidie ten spijt.

De maatregel heeft kennelijk ook te maken met de kritiek vanuit andere takken van het agrarisch bedrijf. Veeboeren, vissers en fruit- en groentetelers vinden dat de padie- en rijstindustrie wordt voorgetrokken. Overigens vindt Raghoebarsing die kritiek niet terecht.
“Er wordt geïnvesteerd in certificering van bedrijven, goede infrastructuur en markttoegang. Alle sectoren krijgen steun, maar dan op maat.”

5 REACTIES

 1. De rijstboer
  Zo kom je ertoe te raden naar
  de kosten die hij moet betalen
  tegen ziekte- en waterschade.

  Zo zou je je het hoofd nog breken
  over het tarief van zijn zes dragers

  hij spant het paard achter de wagen
  rijst is ons hoofdvoedsel, ook van
  van de rijstboer en zijn gezin
  (Ode van Varma R)


  Maak melding

 2. Goed initiatief lijkt mij. Als de boeren ook nog de juiste factuur overleggen i.c.m. de schuldrekening dan is fraude beter dicht getimmerd.
  Nu nog de argrarische infrastructuur optimaliseren. What about onderhoud van irrigatie, goede pompgemalen,weg en waterwegen pellers en drogers, of zijn we weer met zn allen afhankelijk van onze grote vrind Manglie?


  Maak melding

 3. Paddyboeren hebben altijd al een goudenlul in dit land. Eerst de landbouwbank leeggeplunderd door te lenen en nooit meer af tebetalen. Het verhandelen van, van de staat verkregen Laverda combines aan die Guyanesen is meer dan bekend. Verkeren sommige groepen soms in een bevoorrechte positie boven anderen?


  Maak melding

 4. donkere mensen weten niet wat subsidie is want de subsidie die in de donkere landen zijn die worden gevangen door menselijke kaaimans. dat noemen sommigen. baas boven baas. hun normen en waarden zijn beneden menselijke pijl.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.