Giftige bijtringen al over Surinaamse toonbank

10

PARAMARIBO, 6 aug – Het grootste deel van de door de Amerikaanse autoriteiten als giftig aangemerkte bijtringen, is al bij de consument. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. De waarschuwing is veel te laat binnengekomen. Weliswaar is alert gereageerd.

Direct na de melding zijn maatregelen getroffen. Bij de twee grootste malls zijn bij elkaar negen met gel gevulde bijtringen in beslag genomen van de merken Nuby, Cotton Tails en Play School. In totaal zijn ruim negentig geïmporteerd.“Er zijn dus ruim tachtig verkocht. We vragen ouders de ringen niet meer aan hun kind te geven”, zegt Marica. Wat nog eventueel in de handel zit, wordt opgespoord.

Volgens Marica wordt gerekend op de goodwill van handelaren. De bijtringen bevatten een gel, die mogelijk besmet is met Bacillus Curculans of Bacillus Subtillis bacteriën Volgens de Amerikaanse autoriteiten kunnen kinderen met een zwak immuunsysteem dodelijk worden aangetast. Maagklachten, braken en diarree behoren tot de symptomen. Fabrikant Luv ‘n Care heeft wereldwijd alle bijtringen teruggeroepen.

10 REACTIES

 1. De regering moet verplicht een flase bericht sturen met de meeste spoed en alle bijtringen ophalen en de mensen onmiddellijk vergoeden..

  Een vergoeding conform de kosten van betaling..dus netto netto..

  Verder geen poespas..

  Ik had altijd gedacht dat suriname clioelde van veiligheids inspectie’s bij het invoeren van aller hande goederen..

  Maar helaas ze zijn er wel,maar zeven-even is het probleem..


  Maak melding

 2. Beste mensen,

  waar wij even stil moeten staan is bij gezondheid zorg
  aangezien dat er Mexicaanse griep in op mars is, hoort een land als Suriname op haar hoede te zijn
  Men moet,vooral de minister hoort echt werk van te maken mensen van Caraibish gebied,met gezondheid verklaring binnen te laten,vooral de gene die van en naar Caraibish reizen.
  of degene die op door reis zijn van uit buiten Europa.
  Ons land is erg gevoellig voor dit soort incidenten
  Vooral ook de chinezen broers kunnen onwetend meer binnen brengen van in heemse aandoeningen.

  SHI VAN

  .


  Maak melding

 3. De kankantri
  Hij is het zwijgen rechtop de hemel in;
  de wind, de hitte en regen hieuwen zijn stam
  en takken, zijn wortels als houten fonteinen
  wellend uit de bronnen. Het hele jaar door

  Toen de bleke, felle bliksems kwamen die hun
  harpoenen plantten in jouw hart en vier takken
  woedend versplinterden, sapstromen dempten
  (gedicht Varma R)


  Maak melding

 4. Beste Khad: Ten eerste is de controle op materialen en voedingsmiddelen uit het buitenland voor 200% te prefereren dan die in Suriname. Voor sommige zaken kan men in Suriname gewoonweg geen controle uitvoeren omdat daarvoor de expertise en de laboratoria ontbreken. Vaak worden expertises in het buitenland gedaan. Ricky Stuttgart weet er alles van.
  Ten tweede: Ik weet niet of je het weet, maar de controle op de import van produkten uit China is ook niet wat het wezen moet. Ik refereer even aan de babymelk-affaie.
  Ten derde heeft de Surinaamse overheid adequaat gereageerd toen de waarschuwing binnenkwam. Als ik naar de merknamen en de naam van fabrikant kijk, dan is dit een Amerikaans produkt. Ook Amerikaanse produkten, hoe groot de controle daar ook, kunnen soms kwalitatief minder zijn. Zie de pindakaas-affaire.
  Er zijn 90 bijtringen geimporteerd, waarvan er 80 zijn verkocht. De overige 10 liggen dus nog ergens in de winkels. Ga ze maar zoeken. A hell of a job. De overheid zal via de media dus moeten proberen de mensen die dit artikel hebben gekocht, te waarschuwen.
  Een ongeluk zit soms in een klein hoekje (of rondje in dit geval), ondanks het feit dat de gebruikers vaak nog geen melktandjes hebben…


  Maak melding

 5. @ 1. Aan wie moet de regering een flash-bericht sturen? En bij wie moeten ze de al verkochte ringen ophalen? En waarom een vergoeding als er nog geen slachtoffers zijn gevallen? Ruik je weer geld, jongen? En die krioelende veiligheidsinspecties… dream on, brother. Als men de naam van de importeur weet, is men al een eind op weg. Als de importeur bereid is het aankoopbedrag te vergoeden, is dat toch voldoende?


  Maak melding

 6. Wie gaat de inheemse binnenland bewoners vertellen dat ze ook waakzaam moeten zijn?wa De minister rekent op de goodwill van de handelaren.

  Zoals alle mensen nu door hebben geld en een mensen leven stinken niet,dus sa no mang serie na foto e go na tapse.


  Maak melding

 7. Oke het kan gebeuren dat achteraf blijkt dat een product dat al in de winkel ligt schadelijk is. Maar de aanpak is nu echt belachelijk en amateuristisch. Er zijn maar 90 geïmporteerd. Is dat zo moeilijk af te handelen? En volgens Marica wordt gerekend op de goodwill van handelaren. Kom nou zeg, ze moeten als de donder die dingen inleveren en met hun verzekering of importeur in conclaaf. Als er up to date draaiboeken en vastgelegde procedures bestonden was je al een end weg in de uitvoering. Maar nee hoor, wachten totdat het kalf verdronken en steeds weer achter de feiten aanlopen. Als er daarvoor een prijs te behalen viel dan was Suriname ook een keer wereldkamioen geworden.


  Maak melding

 8. Oud nieuws, in Nederland was dit al ruim 20 jaar geleden bekend en werden de bijtringen in de handel verboden en vernietigd. Suriname ligt al langer te slapen en holt nu ook hiermee achter de feiten aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.