Geen ex-rebellen in grootste partij Suriname

38

PARAMARIBO, 6 aug – Binnen de Nationale Democratische Partij, NDP, is geen plaats voor voormalige leden van het Jungle Commando. Dit zegt ex-legerleider en NDP-voorzitter Desi Bouterse. Politieke samenwerking in welke vorm ook is uitgesloten. De BVD van zakenman Dilip Sardjoe kan dit standpunt niet waarderen.

Als partner van de NDP in de Megacombinatie, wil de partij zijn eigen koers varen. Recent zijn dan ook leden van coalitiepartij Bep binnengehaald. Daar bevinden zich ook voormalige rebellen onder. “Als de BVD met deze gasten wil samenwerken, is dat hun goed recht. Maar ik ga niet op hetzelfde podium staan met het Jungle Commando”, zegt Bouterse in het actualiteitenprogramma Waakhond.

Het is uiteindelijk dan ook tot een breuk gekomen. Met NDP zitten nu nog twee politieke partijen in de combinatie. “Er zijn bepaalde lieden waar wij nooit mee zullen samenwerken. Het is niet goed naar de jeugd en naar de militairen toe. Als je aan mijn principes komt, doe ik niet meer mee. We zijn als vrienden uit elkaar gegaan. God weet, misschien komen we elkaar weer tegen na de verkiezingen”, aldus Bouterse.

38 REACTIES

 1. Dit kan ik echt niet snappen. Een Bouterse die het over principes heeft. Nog minder kan ik snappen dat personen als Jennie Simons waarvan je toch een bepaald niveau mag verwachten dit waarschijnlijk roerend met hem eens zijn. Bouterse de man van principes. En dan wordt nog de jeugd aangehaald. Wat voor een signaal wordt afgegeven aan de jeugd. Je verzetten tegen een militaire dictatuur is verkeerd, maar een massamoord plegen en drugs verhandelen is dat weer niet.


  Maak melding

 2. Het huisvesten van ordinaire struikrovers zou inderdaad ettelijke straten te ver zijn.

  Mede door toedoen van deze gasten, aangestuurd door hun trawanten die telkenmale ook hier op dit forum weer opduiken zijn 76 jonge militairen de dood ingejaagd, (een tig aantal hebben wij nooit meer gezien of lopen in de omgeving van de binnenstad van Paramaribo te dolen als zwerver/drugsverslaafde) , Afobakka lichtmasten opgeblazen, produktie strukturen vernietigd enz.. Geef mij een grote brik!


  Maak melding

 3. Puur gezeik van DDB. Het waren dezelfde leden van het jungle commando waarmee de NDP in de vorige verkiezingen in zee ging. Trouwens DDB is GEEN haar beter dan de leden van het jungle commando gelet op het strafbare verleden.


  Maak melding

 4. Bouterse en principes, laat me niet lachen. De man die het volk voor loog over ‘op de vlucht neergeschoten’ heeft maar 1 principe: zijn eigen belang. Hij zegt het nu ook zelf, misschien na de verkiezingen wel weer met de BVD (en dus ook de ex-Junglecommndo), wat is er dan veranderd aan de principes? Dit lijkt op een streek, een taktiek, we moeten niet uitsluiten dat deze splitsing objectief erop gericht is beter te vissen bij andere partijen om daarna weer samen te kruipen. Laten we dat toneelspel met Bosje niet vergeten. Die zit weer braaf op de schoot van Baas.
  Just Kabier


  Maak melding

 5. Ik ben en blijf de baas en jij ver van mij ondergeschikt.
  Je doet wat ik zeg..bevel is bevel.

  De brandweer mag niet uitrukken zonder mijn bevel.
  Heden avand is iets treurigs gebeurt op de vlucht dood geschoten,het waren zij of wij geboeit in fort zeelandia.

  Ik ben lijst trekker na de verkiezing mag een ander het kar voortrekken..

  Ik heb geen tijd voor die poppenkast.

  Later nog meer.


  Maak melding

 6. er is al heel veel gras voor mijn voeten weggemaaid, maar één belangrijk ding staat vast bouterse is niet te vertrouwen hij liegt alsof het gedrukt staat ,@ nummer 4 je voert en verloren strijd mi boi je weet zelf niet meer met wat voor argumenten je naar voren moet komen, wat jij hier doet is kinderlijk pinto, je ben zeker vergeten wat bouterse over bosje zei en omgekeerd?


  Maak melding

 7. Om je er voor te schamen. Dat dit soort voorhoedegevechten nog niet duidelijk genoeg zijn voor de Surinaamse kiezer is mij te onduidelijk. Je stemt op een dictator of je stemt op een struikrover, zoals pinto ze noemt.
  Zijn er geen grondwettelijke mogelijkheden om al deze lui uit de politiek te houden?
  Het zal me niet verwonderen als ze zich kort voor de verkiezingen weer verzoenen. Dan is de kiezer weer in de maling genomen.
  Hopelijk gebruikt het elctoraat haar gezond verstand.
  Das


  Maak melding

 8. Dat zegt de grootste dictator, rover, moordenaar, etc. van SME. Laat die sukkel liever zijn b.k openen in de rechtzaak en eens al zijn eigen misdaden opbiechten.


  Maak melding

 9. DE voorzitter heef gelijk het toe laten van deze ratten
  zal er slecht zijn voor het land dat opgebouwd moet worden maar jammer voor ze bouta en zijn leden zijn niet zo dom als front lijmen en plakken
  als old soldier zo ik ze kwalijkhebben genomen die gasten denken na wang bakbawinkrie somo en junglecommando
  werken samen met die patattas goed zo baas hoepel ze op de wanie poring lekie fa vine e porie na kondre sorry de vlieger gaat niet op
  suriname voorwaarts op naar 2010 dan zullen ze zien wat opbouw is
  sranang sanie wie sanie
  sosolobie


  Maak melding

 10. Ik zeg maar Bouta for president! die man weet wat principes zijn en daar moet je niet van afwijken. Die apen van het junglecommando moet je in het jungle houden.


  Maak melding

 11. Geachte redactie

  Zo werk het neokolonialisme mondiaal nou eenmaal, als je dat nou leuk vindt te weten of niet. Trouwens, het Pauselijk Besluit van 1454 welke geleid heeft tot het ‘vernegeren’ van vrije mensen tijdens de Afrikaanse Holocaust, ook wel bekend als de Slavernij, is NOG STEEDS van kracht.

  Dat is ook de rede waarom:

  – op het Onafhankelijkheidsplein van de Republiek Suriname een standbeeld ‘ten voeten uit’ staat van de voormalige VHP voorman Jaggernath Lachmon, die absoluut fel tegen de Onafhankelijkheid van Suriname was in 1975.
  – de Eerste Premier Henk Arron, die de Republiek Suriname op 25 november 1975 des ondanks naar de Onafhankelijkheid van Suriname leidde, vanwege een ‘vernegerde geest’ van zijn rivaliserende partijgenoot en huidig voorzitter van de NPS en zonder enige schaamte, in de achtertuin van het voormalig gouverneursgebouw van Nederland in Suriname gedeponeerd staat, het huidig Palmentuin geheten.
  – de Republiek Suriname opgescheept zit met een veroordeelde Parlementsvoorzitter, die eerder door de Rechterlijke Macht van Suriname veroordeeld was voor een zeden delict met een jonge vrouw.
  – het Parlement van Suriname opgescheept zit met een voormalige bankrover, die eerder als lid van dit Parlement beëdigd werd.
  – een zogenoemd ‘MO-Wiskundig onderlegde’ President van Suriname, met nota bene de titel van doctorandus, zich toch lieppakken, door een goud-overeenkomst te tekenen met een buitenlandse multinational, tegen een Surinaams belang van slechts 5% bruto en 95% voor die buitenlandse multinational.
  – een adviseur van deze zelfde President van Suriname, zonder consequenties kan stellen, dat het geklaag van de kiezers over het huidig beleid, deze kiezers ‘tussen de oren’ zit.
  – een veroordeelde Parlementsvoorzitter zonder een gedegen opleiding en die zelfs ook tegen de Onafhankelijkheid van Suriname was in 1975 nu kan stellen, dat het bij zijn politieke organisatie gaat om; “de mensen die op hem lijken”.
  – een President die voor alle Surinamers hoort op te treden, zonder enig besef op een publieke podium kan roepen, dat het zijn doel is, om de grootste oppositionele politieke partij van Suriname de NDP, met ‘wortel en tak’ uit te roeien.
  – een zogenoemd “Onafhankelijke Rechterlijke Macht” van de Republiek Suriname, in opdracht van het buitenland een ‘geheim monsterverbond’ kan sluiten met de Uitvoerende Macht van Suriname, om de leider van Surinames grootste nationalistische politieke partij de NDP-Suriname juridisch uit het machtscentrum te houden d.m.v. een vals politiek proces.
  – een scheidende Nederlandse ambassadrice in Suriname uiteindelijk kan stellen , dat volgens haar indrukken te verstaan, de relatie van de Republiek Suriname en het Koninkrijk der Nederlanden als voormalig moederland, ‘innig’ zal blijven.

  En dit is ook de reden, waarom wij regelmatig erop wijzen, dat Het Vaticaan in Rome NIMMER spijt betuigd heeft voor haar cruciale rol tijdens de Afrikaanse Holocaust, welke rol geleid heeft tot de ‘Ergste Mensenrechtenschending’ ooit. Laat staan dat de huidige Paus dat Besluit van 1454 ooit heeft ingetrokken. Met als gevolg dat een ‘moderne versie’ van dit Pauselijk Besluit, momenteel internationaal gangbaar is gebleven en nu nog sluipend gepraktiseerd wordt door vooral die landen die in het verleden koloniën hadden. Vandaar dat alle betrokken landen ten tijde deze bizarre periode, vandaag nog hun gang kunnen blijven gaan in Darwin-achtige geëvolutioneerde politieke vormen, als Kolonialisme en Neokolonialisme.

  Terwijl ter rectificatie van het hierboven vermelde, slechts één van de getroffen landen ten tijde de Holocaust, de huidige Paus of Het Vaticaan in Rome schriftelijk of mondeling om opheldering kan vragen. Maar door dat NIET te doen, helpen deze getroffen landen deze hardnekkige houding van hun voormalige kolonisator voort te zetten, zelfs te legitimeren.

  En gezien dit enorm politiek succes van het Koninkrijk der Nederlanden momenteel op haar voormalige kolonie Suriname, kunnen wij stellen, dat het voormalig moederland het aardig voor mekaar gekregen heeft. En waarschijnlijk in de afgelopen periode, al haar neokoloniale politiek doelen meer dan voldoende schijnt te hebben gerealiseerd. Dit dankzij de ‘verouderde opportunistische politieke organisaties’ in Suriname, die hun macht slechts ontlenen aan de grillen van hun voormalig moederland.

  En gezien dit resultaat, het voormalig moederland nu aanleiding ziet, om het nu op een andere boeg wil gaan gooien. Om nu ook de rest van de Surinaamse politieke Partijen te ‘vernegeren’ volgens de intenties van het Slavernij gebeuren. Om zo doende haar ‘Proces van Vernegering’ zoals dat tijdens de Slavernij aan toeging, nu in Suriname ‘compleet’ te maken, namelijk;

  DOOR HET ZORGVULDIG TRANSPORTEREN VAN EEN ‘VERNEGERDE POLITIEKE CULTUUR’ VAN DADER OP SLACHTOFFER.

  Als vervolg, nu bij de grootste Nationalistische Partij van het land de NDP.

  En welke opportunist, behalve een van de kampioenen uit het Front , zou hiervoor momenteel de beste kandidaat zijn, om voor deze opdracht in aanmerking te kunnen komen en dit scenario succesvol te kunnen helpen voltooien. U raadt het goed, ‘Somo de Tweede. Voorspelbaar, maar eerlijk gezegd, beslist geen slechte keus van de Nederlandse Ambassade in Suriname.

  En stel dat deze kandidaat door het NDP bestuur definitief wordt achterhaald en afgewezen, wie staan dan als twee en derde keus op de Ambassade lijst genoteerd, ter ‘vernegering’ van de totale Surinaamse politieke cultuur en die gemeensachap. Maar erger nog;

  WIE ZAL – MOCHT NEDERLAND HET TOCH VOOR MEKAAR KRIJGEN BIJ DE NDP – HET ONTNEGERINGSPROCES IN DE REPUBLIEK SURINAME DAN NOG KUNNEN STUITEN.

  “YU SABI FA KOKONOTOWATRA E GO NA INI KRONTO BERE”?

  Ook wij zijn benieuwd naar de komende politieke ontwikkelingen in Suriname op dit stuk.


  Maak melding

 12. Oud legerleider CQ Jongeren leider Desi Bouterse heeft groot gelijk.

  Beste mensen,laten we eerlijk zijn , ons Parlement is geen dieren tuin,
  zijn jullie het drama van doekie vergeten ik niet.
  Als parlements lid hoor je goed te gedragen,je cominicatie,gedrag en verdraag zaamheid moet optimaal zijn.
  ik vind heel erg dat sommige politieke partijen inclusief de president van Suriname
  bij betrokken is.
  Dit is geen goede voorbeeld voor onze medeburgers.
  Wat dit besluit van NDP betreft ben ik volledig eens
  BVD als zaken partner wil een zaken cabinet creeeren,dan hoor je wel ook fatsoenlijk
  en mens waardig besluit te nemen.
  ik betreur dit heel erg ,ik hoop als nog dat BVD en NDP en anderen die Mega blok vormden eindelijk tot bezinning komen
  er zijn genoeg capale mensen met bestuurs ervaring en deskundigheid in huis die wel in staat zijn vorm te geven aan een goede beleid
  waarom , bendes van de straat halen
  SHI VAN


  Maak melding

 13. Bewustzijn
  Geen wolkje tussen de strepen van einderreizen in de lucht
  geen vlaagje wind doortrok de bladeren tot fluister, geen zucht
  vergezelde mijn gedachten die keer op keer
  verder weg waren dan dwalend

  over bruggen die beter zouden branden dan ooit gebouwd
  doelloos heb ik ze tot kraken toe heen gesjouwd
  niet bewust van het mooie weer
  ontluikend stralend

  Op zoek naar het vuur dat me in staat zou stellen
  om het gespannen oordeel voor eens en altijd te vellen
  daar ik dacht me wel verlost te gaan voelen
  als er eenmaal as zijn zou
  (Gedicht Varma R voor 16 en meer goede reacties hierboven)


  Maak melding

 14. Jungle Commando heeft meer gemoord en geroovd en verkracht en het land naar de afgrond geholpen dan Bouta.
  Bouta is niet niet, ok daar zijn we mee eens. maar JC is tientallen keren erger. Bouta heeft naaste de bekende ellende ook veel positief en opbouwend werk gedaan. JC heeft slechts afgebroken en door JC is het sur geld niks waard geworden.


  Maak melding

 15. @shi van

  Je wilt toch niet beweren dat DDB een rol model is voor “fatsoenlijk en mens waardig”-gedrag.
  Staat hij op dit moment niet terecht voor marteling en moord? Is hij niet mede schuldig aan het platbranden en schieten van de kritische media etc? Is hij niet onlangs uit het parlement gezet wegens buitengewoon ernstig plichtverzuim?

  Je reactie is bijna net zo dom kortzichtig en selectief als die van EBU-idiotica.
  Overigens was je vorige nickname niet “De jongeren”?


  Maak melding

 16. Eigen land vernietigers…waar ga jij met zulke idioten.
  Laat ze bij Opa Ronald hij heeft ze nodig dan kan hij ze manipuleren
  van Opa Ronald met zijn NPS….vraag die land vernietigers om zelf de weg naar Albina behoorlijk te maken.

  Heel Albina is een rotzooi met een behoorlijke omsingeling van CHINEZEN.
  En daar loopt de jeugd doelloos rond en te pinaren als gek.
  Alles te danken aan landvernietigers.

  EN DAT IS NPS MET ZIJN AC…domme ezels.

  NPS BELOOND LANDVERNIETIGERS.


  Maak melding

 17. Groot gelijk, principes zijn principes. Daar ontbreekt het nou eenmaal bij de machtwellustelingen van Front. Geen enkele principe hebben deze gasten alles om in het machtscentrum te blijven het resultaat is goed zichtbaar.


  Maak melding

 18. Met z’n allen vormen ze nog niet 1 goede, zowel oppositie als coalitie. Ze kunnen beter allemaal opzouten en het bestuur van dit mooie land overlaten aan mensen die politiek en bestuur als een roeping zien en niet als een mogelijkheid om in korte tijd zo rijk mogelijk te worden. Sorry, verkeerd….sommigen doen er al 40 jaar over.


  Maak melding

 19. Meneer Bouterse, was voor de jongeren,toen ook dangerous,maar voor de jongeren zijn de motieven,in het hier en nu helder.
  Welke orde handhavingsmaatregelen zijn er getroffen in marowijne gebied, met meneer Brunwijk als politicus nu anno 2009?

  LET OP: NDP IS NU EN VEEL LANG DAARVOOR OPPOSITIE,en gekoeioneerd geweest,dus vinger andere richting aanwijzen.

  We klagen over berovingen, we klagen dat de drugslijnen van JAP luchthaven, en de vele franse binnenlandse bewoners als bolletjesslikkers, in handen zijn van meneer Brunswijk en zijn overleden maat,en toch vinden jullie dat de dictator niet een kan zijn van humane aard,om nieuw kwaad buiten te houden,in het belang van de jongeren, de toekomst????????????????????

  Het is met alle respect, moeilijk voor sommigen om nu in 2009, 27 jaar na dato, de dec ’82 gebeurtenis in een winnaars mentaliteit om te zetten,inplaats in dat van de verliezer.

  Als meerdere mensen meer tijd nodig hebben, voor nieuwe inzichten aan zichzelf aan te dragen,dan lijkt het handig en verstandig, dat die mensen zich tijdelijk afzonderen met trauma deskundigen,en niet het Surinaamsvolk achterhouden middels verdeel en heerspolitiek,nu onder surinamers onderling.

  De jongeren willen positief dictatoriaal vooruit met Suriname,en willen leven en wonen in een Surinaamse maatschappij waar voorwaarden geschapen zijn voor alle mensen die Surinamer zijn.


  Maak melding

 20. @1 opbouwende critiek

  Je snapt veel niet, dus anno 2009, 27 naar na dato dec ’82,zonder conclussie,wordt het nu dus tijd dat je het tegenovergestelde gaat doen,namelijk om zaken nu te gaan snappen.


  Maak melding

 21. Zeer interessant en opvallend sommige reaktie van mensen die anderen beschuldigen van haat en leven in het verleden,ik vraag mij af wie van deze twee monsters het gelijk aan hun kant hebben een padvinder clubje die met behulp van het buitenland een democratisch gekozen regering naar huis schiet of die ex lijfwacht van die zelfde padvinder die met behulp van derden bouterse de dictator naar zijn hol toewijst? wie het weet mag het mij zeggen.


  Maak melding

 22. De jongeren die de NDP aanhangen,waar meneer Bouterse de voorzitter van is, vinden meneer Bouterse een voorbeeld ,omdat hij al het ruis in het juiste perspectief heeft geplaatst en nog aan het plaatsen is.

  Meneer bouterse had naar het zich laat blijken,het besluit genomen de natie Suriname te leiden.
  Veel ruis, blakabal, ogri,zijn voorbij gekomen.
  Voor de jongeren was belangrijker ,wat doet meneer bouterse daarna.
  En de jongeren zien zelf genoeg, omdat ze gelukkig niet allemaal blind zijn.

  Uiteindelijk heeft meneer Bouterse het gebracht tot legerleider en voorzitter van de grootste nationalistische partij in Suriname, (dom of slim).

  Nu, voor de jongeren betekent dat, dus een geslaagd opperbevelhebber en een geslaagd politicus,en een mens dat erkend dat het niet bestaat zonder zonde te leven of heeft geleefd.
  Het feit dat meneer Bouterse nog steeds stand houd,tussen de gen die echt zonder zonde leven of heeft geleefd.

  Al het bovengenoemde en nog veel meer, maken dat de jongeren meneer Bouterse zien als een leidraad,in de huidige wereld waar goed in kwaad is vermomd of andersom.

  Daarom is meneer Bouterse voor de jongern een winnaar.let wel een winnaar.


  Maak melding

 23. niemand ziet graag de periode 1996-2000 terug.dit politiek spel is duidelijk als je de uitlatingen van bouterse volgt . want de een heeft de andere nodig, de anderen zijn maar profiteurs en machtlustigen.willen graag over de ruggen van derden springen en geld verdienen. Velen hadden ook al genoten. maar willen terug, dus zeggen maar ja en amen.
  larasatie


  Maak melding

 24. @6 DU

  zo te zien heeft iederéén boter op de kop, dat weten de jongeren.
  ER is in al die jaren na de REVOLUTIONAIREN, geen frisse politiek in Suriname,die boven al die beboterde politieke oude gezichten is opgestegen, dus gaan de jongeren voor ook weer de beste van de slechten, en dat is meneer Bouterse,de voorzitter van Surinaams grootste nationalistische volks partij.

  Voor de huidige landsregeerders,electoraten,zijn dit domme mensen,en denken dat de jongeren niet bewust zijn dat ze voor de verkiezingen, weer hun lekgeprikte Bouterse strategie willen lanceren.

  Du, jij en de huidige fronters, leven volgens de jongeren in het “voordat” patroon.
  Jullie levensmotto:
  “ik, du en mijn frontleiders kunnen en willen Suriname niet vooruit helpen,voordat meneer Bouterse en zijn aanhangers,smekend en bedelend een vertrapte,mislijkmakend, onderdeel van de Surinaamse maatschappij zijn geworden”,en dan als voorbeeld laten fungeren.
  DE jongeren zijn niet down met deze
  vernietigende,rancuneuse houding,van mensen die haatdragend zijn,en daar nog bij kruisen van een hele natie in een juist perspectief moeten brengen.

  “Pas,als meneer Bouters whatever, dan pas gaan, du,romeo hoost,iwan en de frontbagasie,niet meer stelen, bedriegen,liegen en stoppen met het zaaien van verdeel en heerspolitieke zaadjes.
  Het vervelende is dat “voordat”,jullie dat bereiken,de jongeren,jullie ervaren als mensen die geen plezier kunnen maken.

  Wij de jongeren weten dat er ruis in meneer Bouterse zijn loopbaan is,naar aanleiding van verschillende aanleidingen.
  Hoofdzaak, de jongeren wachten niet meer op de levenslange “voordat” Bouterse en aanhangvernietigend,rancuneus frontvolksleiders beleid.

  De jongeren zien du en de rest,levend in het “voordat” patroon,na 2010,zo de almachtige dat wil,in het “NOOIT” patroon zullen belanden.


  Maak melding

 25. fatzoen,verdraagzaamheid, gedrag capabel en commucatie als er mensen zijn dit zoeken bij bouterse en zijn megablok dan ga je lang zoeken,@ de jongeren in bouterse schuild alleen kwaad ik heb bouterse nooit kunnen betrappen op iets goed het is toch misdadig wat jij hier doet jij beweerd hier dat bouterse jou leidraad is waar goed en kwaad zijn vermomd vertel mij welke militaire opleiding bouterse heeft gevolgd om zich tot legerleider te benoemen de hoogste man van het leger welke opleiding heeft bouterse gevolgd om tot andviseur van staat benoemd te worden door bosje, ik zal jou helpen bouterse heeft alleen de mulo school doorlopen hij werkte op de boekhouding van lips- sleutelfabriek. voor de door hem vurig gewenste opleiding aan de sportacademie was zijn mulo onvoldoende.hij werd tot onderoffiecier opgeleid aan de koninklijke militaire school te weert dat is alles bouterse heeft met macht en intimidatie legerleider geworden, men zei dat in het leger van suriname de sterren naar beneden vielen ten tijde van de revo.de jongeren dat jij meneer bouterse zegt geeft aan hoe jij inelkaar zit .


  Maak melding

 26. @15 je vergeet die moordenaar te noemen die pas uit het parlement is gesodemieterd.

  en je hebt ook weer een nieuw bedacht afrikaanse holocaust mijn god man heb jij niers anders te doen dan al deze bullshit te bedenken en op te schtijven!!!!! als maar die lange bere verhalen van jou die uiteindelijk niets inhouden. je blaast nu hoog van de toren over jou allerliefste megablok laat ze eerst maar presteren dan kunnen we zien of het beter gaat met hun dan met de huidige regering want zoals jij het megablok ophemeld kan het heel makkelijk op zijn bek gaan deze regering doet het echt niet zo slecht. we zullen zien hoe het gaat met de eventuele ndp regering in 2010 voor het volk hoop ik dat het beter gaat.


  Maak melding

 27. @De jongeren

  Wat klets je uit je nek.
  -1- De 8 december zaak wordt behandeld door het hof( de rechters) en niet door de politiek.
  =2= Het gaat beter dan ooit met SME. Ja er is nog heel veel te doen maar gelukkig hebben zijn we verlost van een incompetente dictator.


  Maak melding

 28. Neus wat weet jij van politiek en wat weet jij van rechters.
  Jongen ga toch even steviger in je neus peuteren.
  Dan denk ik dat jij de kans krijgt jouw verstand eruit te halen, en te bekijken.
  Want jij zit vol rotzooi mi boi.

  Maar kijk uit 5 dec. komt de Sint..en ik weet jij bent een pieterbaas.
  Dus je hebt werk te doen vanaf dit moment….smerige handlanger jij.


  Maak melding

 29. Geachte Bakaramang (Reactie #32),

  Wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya, hebben geen moeite als autochtone Nederlanders zich aangesproken voelen en opgrond daarvan graag een reactie willen afgeven.

  Maar alsjeblief, verkracht het Sranantongo neit, sloof je niet uit in die taal of laat het gebruik daarvan liever achterwege.

  Zouden wij zeer op prijs stellen.


  Maak melding

 30. Dit tweeslachtig wezen DU=Neus en Neus=DU, zal vroeg of laat eraan moeten geloven. Noem ze stuk voor stuk bij naam, die hadden gehoopt dat bouterse in de bak zou verdwijnen.

  Waar zijn ze anno 2009?

  Lukuboeng tweslachtig monster!


  Maak melding

 31. @ de jongeren pinto en die akademiya van gestoorden er komt een dag dat de rechter uitspraak zal doen in de meest zwarte dag in de geschiedenis van onze republiek suriname vrees niet.als je goed op de hoogte ben van wat er in de wereld gebeurd dan moet jij weten dat misdadige dictators als bouterse wreed aan hun einde komen.chavez die sluit radiostations mugabe geeft geld uit aan wapens terwijl zijn volk honger lijd . @ die gewetenloos idioot op nummer 36 wil ik dit kwijt jij hoopt dat bouterse niet veroordeeld word, ik zeg het recht moet zijn beloop hebben dat is wat anders dan hopen de dag des oordeels is niet ver meer mi boi .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.