Gat in zuurstofvoorziening Suriname opgevuld

4

PARAMARIBO, 5 aug – Het gat in de voorziening van medisch zuurstof aan ziekenhuizen wordt opgevuld. Dit meldt Dagblad Suriname. Het bedrijf Ogane, honderd procent eigendom van de staat, kan binnen drie maanden zuurstof leveren. Dat vergt wel wat technische aanpassingen.

Ogane, dochterbedrijf van energiebedrijf EBS, is al decennialang leverancier van aardgas. “We halen een plan van jaren terug uit de kast’, zegt EBS-directeur Gerard Lau. De perikelen rond het particuliere bedrijf Ingas hebben de uitvoering versneld. De ziekenhuizen hebben slechts een beperkte voorraad. Ogane moet daarom zo snel mogelijk aan de slag.

Het inzetten van Ogane maakt deel uit van inspanningen een tekort te voorkomen. “We moeten de samenleving ondersteunen. Als die ondersteuning en behoefte er zijn, gaan we over tot productie”, zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. De benauwdheid rond Ingas valt dan enigszins weg. Het bedrijf weigert verder te produceren met een betonfabriek als buur. Teveel stof, is het argument.

4 REACTIES

 1. Ze zijn uit de dood ontwaakt.Net doorn roosje.

  Sinds mijn geboorte ken ik ogane die door de stad, gas leverde,nu zijn ze plosteling wakker geworden…

  Goed voor het volk..de één zijn dood is ander zijn brood.letterlijk en figuurlijk..


  Maak melding

 2. @ Marcel: Blijkbaar ben je na je geboorte ook niet meer terug geweest in Suriname. Ik lees uit je reactie dat je absoluut niet op de hoogte bent van wat er zich op dit moment in Suriname afspeelt. Het is niet de schuld van Ogane, dat op dit moment beschikt over een hypermodern bedrijf, en op dit moment uitsluitend KOOKGAS levert. Vroeger kon men ook zuurstof leveren, maar sinds de komst van Ingas (die zich op dit punt heeft gespecialiseerd) zag Ogane daarin geen markt meer. Nu de nood hoog is heeft men besloten dat ook Ogane weer ZUURSTOF gaat leveren, omdat daar bij dit bedrijf toch enige ervaring in heeft, al is het niet meer van deze tijd. Vandaar de vrij lange termijn van drie maanden. Maar geef niet de schuld aan Ogane. Zij worden, op gezag van hun baas (de Surinaamse overheid) nu verplicht om ZUURSTOF te leveren.


  Maak melding

 3. Goede zaak alleen hoop ik dat door de markt te betreden er een gezonde concurrentie ontstaat en dat hierdoor de prijs drastisch zal dalen.
  Vraag
  Waarom doet Ogane dan niet gelijk een investering die ook de levering van stikstof en acyteleen kan laten geschieden?
  Is dit een kans voor open doel? M.i. dus wel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.