Justitie Suriname wil vrij proces Decembermoorden

22

PARAMARIBO, 4 aug – Het strafproces rond de Decembermoorden moet vrij blijven van invloeden van buitenaf. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Onder meer de tijdsdruk van de aanstaande verkiezingen mag geen rol spelen. Het proces moet hoe dan ook zijn beloop hebben.

Sommigen vrezen weliswaar dat een regeringswisseling het proces zal beïnvloeden. “Ik denk dat we het rechtsproces niet mogen koppelen aan politieke termijnen en aan verkiezingen. Het is een onafhankelijk proces”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Het mag er dan op lijken dat het allemaal veel te lang duurt, maar dat hoort erbij. Er zijn nu eenmaal procedures die tijd vergen.

Zowel de verdachten als de nabestaanden van de vijftien slachtoffers hebben recht op voldoening. Met name de manoeuvres van de verdediging kunnen het geduld danig op de proef stellen. “Maar ik heb liever dat iets zorgvuldig plaatsvindt met inachtneming van alle rechtsbeginselen, dat het proces zo eerlijk mogelijk is”, aldus Santokhi. In augustus zijn er nog twee zittingen, waarna het proces pas weer in oktober wordt hervat.

22 REACTIES

 1. oktober 2009 of oktober 2010, het maakt niet want het blijft een politiek proces die land en volk verdeeld.
  De na schok zullen de arme mensen blijven voelen en wie voor stilstand kiest heeft geen maar louter haat in zich.
  Voorwaarts!!!
  Als er geen brug is dan bouw je er 1
  Als er arme is dan verhelp je armoe en verheft het volk.
  Als je haatdragend blijft zal er geen weg terug zijn en zal er al is het over 10 of 20 jaar een herhaling zijn, vermijn dat en bevrijd het volk.
  Bevrijd het volk van verdeel en heers politiek geleuter door belangen, en wiens belangen vraag ik mij af, maar wij weten allemaal wiens belangen.


  Maak melding

 2. Ik begrijp het maar steeds niet. Hoe kan Santhoki steeds het woord voeren overzaken die zich onder de rechterlijke macht bevinden.
  We kennen toch trias politicas

  Enfin, laat me hem met rust laten, want hij is onze boy!!! Time will tell


  Maak melding

 3. @Señor Pinto,

  Fuck de jeugd die dit niet zou interesseren. Wat gaan je doen in deze wereld als je een Surinaamse jongere bent en dit interesseert je niet? Ben je niet goed wijs ofzo?


  Maak melding

 4. Nr 2. RMD Leider (His Master’s Voice)begrijpt niet het ferschil tussen een politiek proces en een proces waarin politieke moorden worden berecht. Ook ontkent hij dat niet het proces maar de decembermoorden land en volk hebben verdeeld.

  Ramon Veendal


  Maak melding

 5. Velen zijn de overleggingen des mensen, maar de raad des Here, die zal bestaan. Alleen de Grote God zal in deze met mate weten te meten.

  De stand is nog altijd 15 x 7 = 105 tegenover 200 x 7 = 1.400. Aan de handen van die judassen kleven 1.400 – 105 = 1.295 liters, meer bloed.

  DDB heeft al heel wat van dit soort hopers en gissers achter zich gelaten. DU, je kunt nu nog een maagzweer ontlopen. Alhoewel?

  Stelletje ordinaire terroristen!


  Maak melding

 6. Wout,
  Fuck You!

  Deze jeugd weet ook dat er ongenaakbaar en op los geschoten is op 76-jeugdige militairen, waarvan sommigen als as en of blokken menselijk vlees de motuaria in Paramaribo hebben bereikt.

  Don’t give me that sh…….tt!

  Ones more, to hell met jouw!!!!


  Maak melding

 7. Als er figuren rondlopen, die denken dat dit robbetje met een veroordeling achter ons zal zijn wil ik ze geruststellen dat het feest dan pas gaat ontbranden.

  Is de ene nabestaande de andere niet, voor zij die nog met oogkleppen op willen lopen?


  Maak melding

 8. heb je nog meer zietes op mij toe te wensen mi boi? en als dat niet genoeg gaan we dreigen de man die anderen hier voor gek verklaard lees zijn reaktie op nummer 11 als één iemand is die overduidelijk met oogkleppen op loopt dan is hij dat wel .


  Maak melding

 9. Was er van de morgen voor geheel andere zaken op hetzelfde komplex. Die mariniers hebben hebben ook al hun buik vol van dat slappe vertoon op hun komplex. Die jongere soldiers zegt het totaal geen sier.


  Maak melding

 10. blijf jij maar lekker doorgaan met jou dom gelul pinto deze trein is niet meer te stoppen . vertel ook aan de lezers hoeveel militairen tegen die hele coup waren en ook tegen de massaslachting in fort zeelandia dan ben jij eerlijk bezig .


  Maak melding

 11. een laffe hond ben jij pinto jij spoort niet weet jij ook wie laffe honden zijn die vrienden van jou die hun macht hebben misbruikt om rijk te worden en om mensen die een andere mening hebben te doden, vandaag hebben ze geen macht meer dan verschuilen ze zich in het binnenland voor deze soort laffaard neem jij het hier op voor een bord bruine bonen zo goedkoop ben jij pinto, het enige wat jij kan is liegen dat is laf mi boi pinto, jij en bouterse hebben de zelfde grote smoel de ene achter de pc en de ander in ocer waar alleen domme mensen als pinto komen .de beschaafde wereld kijkt toe hoe deze beeste berecht gaan worden het is wat anders dan mensen oppakken folteren doden, sommige nabestaanden mochten geen sectie verichten op hun dode familie hoe wreed kan je als mens zijn daarom heb ik geen enkele meelijden met deze moordenaars als zei door wat voor reden dan ook aan hun eind komen ze zullen hun straf niet ontlopen pinto geloof mij maar, god slaap niet. ik zal altijd een tegenstander zijn van alle dictators dus ook van bouterse en de (mensen)die mijn mooie suriname hebben verkracht vernederd en beroofd van zijn onschuld.


  Maak melding

 12. Du en de andersdenkenden, de jongeren die de NDP aanhangen,kunnen je niet dwingen, maar nodigen je daartoe krachtig uit een keer mee te lopen op volksexcursie.


  Maak melding

 13. Du de jongeren willen een vrijelijke keuze om naar de dokter te gaan in suriname, naast wachten op wet en recht dec’82 en de lippendienst beleid van jij en je frontbeleidsmakers.


  Maak melding

 14. Wie waren er laffer dan jou clubgenoten die vanachter bomen schoten? Ik heb het niet van horen zeggen of uit voorgeprogrammeerde romannetjes.

  Pinto heeft alles life meegemaakt en doorstaan. Ook de hordes als DU=Neus zullen wij succesvol achter ons laten. Geboren looser!


  Maak melding

 15. Pinto dat je over sterk beperkete geestelijke vermogens beschikt neemt niemand je kwalijk. Dat is aangeboren. Maar dat geeft je niet het recht je als ongeschofte … ( ik wilde zeggen hond, maar daarmee zou ik zelfs de ergste dagoe beledigen ) mag gedragen.

  Sukkel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.