Prem Radhakishun te zien in Zomergasten

20

In het programma Zomergasten, dat vandaag (2 augustus) wordt uitgezonden, zal de Surinaamse radio- en televisiemaker Prem Radhakishun zijn fascinatie voor de Nederlandse politiek laten zien in fragmenten met Wim Kok, oud CDA minister Jan de Koning en oud VVD Tweede Kamerlid en oud minister Frank de Grave.

Daarnaast vertoont hij een deel uit het televisie-interview met Pim Fortuyn dat nog niet in het collectieve televisiegeheugen is opgeslagen. Het werd door de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) op 5 mei 2002 uitgezonden, een dag voor de moord.

De keuzefilm van Prem is Sarkar (2005) de succesvolle Indiase Bollywood speelfilm over de onderwereld van Mumbai in de regie van Ram Gopal Varma. Het is een interpretatie van ‘The Godfather’ in de politieke setting van de wereldstad. De film ontving enkele onderscheidingen op het International Indian Film Academy (IIFA) Awards Gala en tijdens de Filmfare Awards for Hindi films.

VPRO Zomergasten, Nederland 2
Zondag 2 augustus om 21.00u

20 REACTIES

 1. de Surinaamse radio- en televisiemaker Prem Radhakishun.

  dit is gewoon absurd om te blijven kletsen over het surinamers zijn.
  die man is gewoon een nederlander/hollander en punt uit.

  waarom steeds surinamer en geen nederlander.je bent het of je bent het niet.
  klaar is kees.


  Maak melding

 2. Prem Radhakishun is een Rasechte Nederlander met een donkere huidskleur. Een man die zijn geloof belachelijk maakt in het openbaar kan nooit een Surinamer of een hindoestaan genoemd worden. Hij doet niets anders, dan de Surinamers afkraken.
  Ik boycot ook zijn programma’s.


  Maak melding

 3. PREM IN ZOMERGASTEN
  Prem Radhakishun zegt ‘ik ben een grote en eeuwig fan van de heer Charles Pahlad van de NDP, al is het alleen maar omdat hij mij heeft geleerd hoe Suriname in elkaar zit’. ‘Met hem heb ik Suriname herontdekt’ zegt Prem .’De heer Charles Pahlad heeft mij geleerd hoe je positief naar negatieve zaken kunt kijken’. ‘Verder bewonder ik de heer Pahlad, onder andere omdat ik een bepaalde verwantschap met hem voel op het persoonlijke vlak’.’ De heer Pahlad is een sociaal zeer bewogen mens’. ‘De heer Pahlad heeft een onvervalste, compromisloze houding met een prachtig kennis van muziek’.’ Juist die toereikendheid van muziek en sociale bewogenheid, is dus ook de kern van ons vriendschap. ‘Het is tussen de regels door in veel van mijn ontmoetingen met de heer Charles Pahlad terug te vinden.’ . ‘Muziek heeft geleid tot een eindeloosheid aan mogelijke nuanceringen in mijn leven, terwijl mensen vaak andersoortige uitingen nodig hebben om zichzelf neer te kunnen zetten in de wereld.’ Zegt Prem. (Varma R)


  Maak melding

 4. Beste Purple Sunrise,

  Ik heb ademloos naar Prem zitten kijken vanavond. Ik moet zeggen dat hij zich een stuk genuanceerder uitdrukt dan jij.
  Daarnaast gaf hij aan, anders dan jij stelt, zich 100% Nederlander te voelen. Van het afkraken van zijn geloof of van Surinamers heb ik niets gemerkt. Effe je mening bijstellen….


  Maak melding

 5. Beste Varma

  bredankt dat je mijn verbazing over de woorden van Prem ten aan zien van Bouterse en Charles Pahlad zo mooi hebt neergeklopt. Net als jij heb ik geen woorden voor een dergelijke logica. En net als jij geloof ik dat je zulke woorden tot je moet laten komen.


  Maak melding

 6. mensen die het verstand hebben van een garnaal kunnen nooit waardering voor dit soort progamma’s opbrengen, die luisteren naar sky radio van limbo. progamma’s als zomergasten is te hoog gegrepen voor ze.


  Maak melding

 7. @Harry Jansen. Prem is een hindostaan die is blijven steken in de tachtiger jaren. Gelukkig zijn de hindostanen die in Suriname wonen verder gegroeid. Verder heeft hij niet door dat hij alleen in de Media komt omdat men hem als Surinamer ziet en niet als Nederlander. Af en toe heeft men een bruine op de TV nodig om aan te geven dat de TV voor iedereen toegangkelijk is.


  Maak melding

 8. Wat een flauwe geneuzel over Prem.
  Ik ben het ook niet altijd eens met Prem, maar kan wel degelijk genieten van zijn stellingen, zijn passie en charisma. Ik heb trouwens niet gekeken. Als hij zich kiplekker voelt als Nederlander, so be it! Ik voel me lekker als Surinamer, dat betekent nog lang niet dat ik die man op die stelling moet veroordelen. Mijn identiteit ontleen ik aan het land waar ik ben geboren en welks cultuur ik meedraag. Ik hou van Suriname maar ik hekel Surinamers.
  Waren alle Nederlanders maar als Prem, dan had ik me misschien ook met trots Nederlander gevoeld. Het is dus in wezen een non issue.
  Prem is haarscherp in het belichten van mistoestanden m.b.t. democratie, mensenrechten en loyaliteit. Ik ken geen enkele van die veraderlijke surinamers of Nederlanders die het hierin beter doen dan Prem.
  Wat dat betreft delen de Nederlanders en Surinamers dezelfde cultuur, het zijn beide immorele gierige backstabbers, verstoken van elke vorm van loyaliteit. Prem is daarin de roep in de woestijn en dus waardevol.
  Dus laat niemand men me geen nonsens komen vertellen met die verraderlijke kritiek.
  Haal eerst die balk uit je oog voordat je je mond open doet over een splinter in iemand anders zn oog.


  Maak melding

 9. Prem is Prem. Let it be.

  Over oom Pahlad, hij was de vrede stichter, hij was positief. Hij maakte geen onderscheid, hij hield van alle mensen.
  Prem heeft door deze oom een bepaalde rust verkregen, na al die nare herinneringen.

  Zo heeft ieder mens zijn levensverhaal,
  hopelijk komen wij ook zo’n Oom tegen, die de pijn kan verlichten.

  Trouwens Sarkar, vond ik een goeie film.


  Maak melding

 10. Scherp, overtuigend, eerlijk, zichzelf een beetje bloot gevend, vastbijtend en een tikje verlegen bij sommige vragen waardoor hij vaker moest lachen dan hij zelf wilde, maar so wat!
  Indien je terug kan graven in de verslaggeving van de Nederlandse politiek om feiten een nieuw leven te geven, dan ben je goed! Als jongeman, geboren aan de rand van een onverharde weg vol rijstvelden die aan weerskanten de noeste arbeid van je ouders
  verbeeldden, doe je het goed, Prem.
  Je ziet jezelf in je jeugd met gelapte khaki broek en bloot bovenlijf langs de grote kuilen in de onverharde weg de joka’s tellen. Joka’s(knikkers), die je net gewonnen hebt, terwijl je de lotto reis stevig vasthoudt. Een prima jeugd, toch?
  Toen, wist je nog niet dat je het zo ver zou schoppen, toch? Toen, was je onschuldig en alleen maar gedreven om joka’s te winnen, toch? Op je 21e heb je de kans gekregen om je verder te ontwikkelen en de knikkers te vergeten, toch?

  Om het niet te lang te maken Prem: Ga zo door! Open de ogen van vele blinden en bijt je vast in je onderwerpen.
  Ieder mens kan veranderen, toch? Wat je vandaag zo ziet, zie je morgen anders. Feit is dat je het moet durven toegeven en dat doe je. Dat je vriendschap met meneer Phalad misschien een doorn is in de ogen van anderen moet je je niets van aantrekken. Wat meneer Phalad voor jou en je moeder gedaan heeft was niet anders dan je leven redden en dat van je dierbare moeder en broer. Als iemand dat voor me doet, dan is hij een vriend voor het leven.

  Nederland heeft je een thuis en een toekomst geboden en je hebt je vast gespijkerd in de maatschappij waar je leeft. Zo hoort het!
  Dat je je meer Nederlander voelt dan Surinamer heeft te maken met je thuis waar je je ook thuis voelt. Veel Surinamers zeggen dat ze Surinamer zijn maar voelen zich beter thuis in Nederland en gaan ook nooit meer weg.
  En wat betreft die bruine rum; laat maar lullen!
  Prima Zomergast, ook mede te danken aan de gespreksleidster.

  Das


  Maak melding

 11. Ja ik heb ook gefascineerd naar het programma gekeken.Prem heeft duidelijk gemaakt dat hij zich Nederlander voelt en dat moeten wij respecteren.Niet over alles was ik het met hem eens.Maar dat mag en kan.Persoonlijk heb ik een tweezijdig gevoel.Suriname trekt mij ontzettend aan en wil haast elk jaar terug op vakantie.Daarbij voel ik mij ook Surinamer in hart en nieren.Maar daarnaast heb ik ook een binding met Nederland omdat ik mijn jeugd en verder leven tot nu toe in Nederland doorbreng.Je kent het wel….mijn vaderland en moederland.
  Maar Prem heeft gekozen.Ook niet zomaar.Hij heeft veel meegemaakt in Suriname(zie staatsgreep).Vandaar dat ik zijn besluit respecteer en begrijp.


  Maak melding

 12. Prem is meester slijmbal,kontelikker,schijnheil,laat me zo praten dan koesteren die blanken me wel.Zijn niet mijn uitspraken,maar in de kantine op me werk ,van blanken.
  Geloof me het gros van de blanke nederlanders heeft een bloedhekel aan deze zwarte zo ze hem noemen.Werd me maandag op het werk gevraagd,heb je naar zomergasten gekeken?Ja zei ik hoezo,nou die ZWARTE zat weer op zijn praatstoel wat een eikel zeg zo zwart als roet en zich Nederlander voelen,daar snapten ze niets van,hij is geen Nederlander zei ik wees blij dat ie zich Nederlander voelt wat is het probleem?Nou zeiden ze hij mag zich Nederlander voelen maar wordt dat nooit en het slijm komt zo zijn bek uit,zo zagen ze dat,maw Prem slijmt met ze.

  Ik vind Prem wel een verademing op de televisie hij is goed gebekt en dat kunnen velen niet hebben.


  Maak melding

 13. ik vind sommige surinamers hypocriet en dom, als je tegen bouterse ben dan is alles wat je zeg niet waar of je ben gelijk een vijand van die achterlijke aanhang,. ik heb met genoegen naar prim geken en ik heb waardering voor hem ik hou van mensen met beetje bluf en een uitgesproken mening hebben , als iemand zijn land moet vluchten op jou 19 jaar alleen maar omdat jou ouders een radio station hebben die niet wil dansen naar de pijpen van een moordenaar word er een handgranaat naar binnen gegooit. deze zelfde mensen die dit soort misdaden hebben gepleegd in suriname zitten in de megablok van bouterse, een oproep aan allen die zich surinamers voelen laat deze meedogenloze beesten nooit meer aan de macht komen in suriname.


  Maak melding

 14. Beste Natalia
  Abhishek Bachan zegt in film Sarkar van Ram Gopal Varma
  “Ab tumhare paas ek hi choice hai… Ya to apne bhagwan se milo ya mujh se.” (Nu heb je maar een keuze, ontmoet je eigen god of ontmoet mij.-dus geen 1 maar 2 keuzes)
  Varma R


  Maak melding

 15. Hoewel ik niet met alles eens ben met Prem geniet ik ook van zijn stijl. Als ik in me auto ben en dat ben ik vaak, luister ik meestal naar radio BNR. Ik ben wel blij dat hij nu daar ook vaak debatteert over de problemen in de maatschappij. Er zijn maar weinig mensen die het dan niet eens zijn met hem. Maar dat respecteert hij ook. Zelfs bepaalde hoge heren en dames zijn bang om kritisch met hem in debat te gaan.

  In de dictatoriale tijdperk van Suriname zou hij ook mischien vermoord worden omdat hij iemand is die gewoon niet zijn bek dicht kan houden maar gewoon zegt wat hij denkt. Dictatoren accepteren dat natuurlijk niet. Gelukkig kan het in een vrije land wel.

  Prem ga gewoon zo door en wees jezelf. Je heb het zover geschop omdat je zeer goed bent erin.


  Maak melding

 16. DU,ga lezen hoor eer dat je reageert,volgens mij heb je niets beters te doen dan anderen hun reaktie`s te beoordelen,reageer op het artiekel of anders houd je vingers of je handen in je broekzakken.
  Ik typte alleen maar wat ik op mijn kop kreeg maandagochtend of mag het niet,maak jij de dienst uit hier ik dacht het niet he,waterkant zal zich 10x bedenken zo iemand als jij reaktie`s te laten beoordelen want zelf een kind kan zien en lezen dat je niets in je mars hebt,dan thuis zitten achter je pc en anderen lastig vallen met je stom gelal.Zelf behoorlijk Nederlands kan je niet typen,dan hoe wil je de sabi mang uithangen,je voor het werkwoord is stam +T, je achter het werkwoord is stam zonder T ,ga je spelling even vebeteren,kom dan terug en reageer in goed en begrijpend Nederlands op artiekelen en niet op de reageerders zo laat je duidelijk blijken dat je zelf hypocriet en dommer dan dom bent.Hoe kan jij uit een paar letters lezen hoe iemand in elkaar zit?Stommerd,dat jij het eens bent met de bakra`s moet jij weten al schelden ze op je eigen soort jij bent iemand die mee zal schelden hopende dat je als een bakra gezien zal worden ,vergeet het maar zulke als jouw kotsen ze uit.

  Ik heb duidelijk aangegeven dat Prem een verademing is op de Nederlndse TV,ik kijk en luister graag naar hem ,die gozer is goed gebekt en zegt alles wat op zijn tong ligt.
  Dus DU, ga ook maar begrijpend leren lezen.


  Maak melding

 17. verzoening
  Filosofie, ook leuk
  Waar dient het leven voor?
  Wat is instinct
  En waar komt het vandaan?

  Ach, zulke vragen zijn
  Onbeantwoordelijk
  (Dit adjectief -Sita en Du
  Zou het mogen bestaan?),eventjes naar
  (gedicht-Varma R)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.