Aanhouding Surinaamse toneelartiest verlengd

14

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 29 jul – De aanhouding van Jerrel Vierklau, lid van toneelgroep A Sa Go, is verlengd door de Nederlandse justitie. Volgens advocaat Gerald Roethof is Vierklau al voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die vindt verlenging van de aanhouding nodig voor een grondig onderzoek.

Het onderzoek kan nog zeker een week duren. “Er zal dan besproken worden of de gevangenhouding of het voorarrest wordt verlengd”, zegt Roethof tegenover de Ware Tijd. Vierklau is op de Nederlandse luchthaven Schiphol aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Dat overkwam eerder dit jaar al andere leden van A Sa Go en kasekoband Naks Kwaina Loko.

Naderhand werden de meesten weer vrijgelaten. Jerrel Vierklau is op eigen houtje afgereisd naar Nederland. “De naam van de groep waar hij bij is aangesloten, moet niet aan het incident worden gekoppeld. Als mocht blijken dat hij schuldig is, gaat het om een eventuele verdenking”, aldus Roethof. A Sa Go werkt aan een toneelstuk rond de wederwaardigheden op Schiphol.

14 REACTIES

 1. Ehh, effe hoor. “Als het blijkt dat hij schuldig is, gaat het om een eventuele verdenking”. Ben je schuldig of niet, of verdenkt men je ervan schuldig te zijn? In dat laatste geval denk ik dat Vierklau nog even in Nederland mag blijven. Op staatskosten.


  Maak melding

 2. Laat die toneelboy het maar op zijn gemak bekijken in het schavot. Als die missie was gelukt was het inhalen geblazen met een hoop ble ble met zijn terreinwagen. Ba suku, ba feni. Mi no wani jere neks!


  Maak melding

 3. Lang leve de 100% controle op Schiphol dankzij dit soort lieden! Na so a sa go langa ten solanga den sma disi abi bigi ai gi furu moni sondro foe wroko.
  Masra Vierklau: gran tanji na nen fu alla sma sa e lijde ondro a 100% controle! – A Sa Go! gie ju a fasi disi.Lonti oso e wakti ju.


  Maak melding

 4. Blijven jullie allemaal skyradio.sr beluisteren.
  De jongeren houden van hoor en wederhoor.

  De jongeren beginnen alvast een begin te maken, met het streven niet bevooroordeeld te zijn,omdat skyradio alle mensen aan het woord laat komen.


  Maak melding

 5. @ 8 daarom lul jij zo dom en lieg jij als limbo van sky radio ik zeg het nog een keer jij maakt reklame voor slechte producten.
  een radio station is verpicht het volk eerlijk te informeren en niet eenzijdig sky radio is partijdig. je hebt problemen en oorzaken limbo heeft het alleen over de problemen maar nooit over hoe het komt de aanleiding, hij geeft de verkeede mensen de schuld van de ellende waar suriname nu mee zit en dat doe jij ook de jongeren. de man die jij en limbo de hand boven het hoofd houd is niet zachtzinnig omgegaan met de media die terecht kritiek op zijn militaire schrikbewind hadden en om die reden zou je verwachten dat iedere journalist in suriname bouterse niet met de fluwelen handschoen aanpak, ik erger mij mateloos aan de partijdigheid van limbo.


  Maak melding

 6. @ die waardeloze hond op nummer 12 echte surinamers hebben het nooit over moeder, jij verkoop jou ziel voor bord bruinebonen idioot, kalfskop dat je ben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.