Weer lid Surinaamse groep A Sa Go aangehouden

23

PARAMARIBO, 27 jul – Toneelacteur Jerrel Vierklau is aangehouden op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Dit meldt de Ware Tijd. Vierklau, lid van de toneelgroep A Sa Go, wordt verdacht van drugssmokkel. De aanhouding vond plaats kort na de honderdprocentcontrole.

Met Vierklau is ook de drummer aangehouden van een populaire kasekogroep. De groep bezoekt Nederland binnenkort voor enkele optredens. De man besloot op eigen houtje eerder af te reizen. De aanhouding van Vierklau is des te opmerkelijker daar eerder dit jaar al leden van A Sa Go problemen kregen op Schiphol. Ook zij werden verdacht van drugssmokkel.

Onder hen bevond zich de voorzitter van A Sa Go, Jolanda Wassenaar. Achteraf bleek de aanhouding onterecht en werden op één na alle leden vrijgelaten. A Sa Go gaat door als Suriname’s populairste toneelgroep. Hun toneelwerk beslaat voornamelijk actualiteiten die in vaak ludieke vorm worden gegoten. Recent nog werd bekend dat de groep van plan is hun avontuur in Nederland uit te beelden op de planken.

23 REACTIES

 1. is dit bericht afkomstig van de ware tijd in suriname.
  of geldt dit meer als een stunt.ik wacht rustig af op de officiële berichtgeving.


  Maak melding

 2. Goed zo! de uitleg over de afkomst staat als een huis.WELKOM IN ONS MIDDEN KONIG WILLEM ALEXANDER EN KONGIN MAXIMA overigens acteren die wel uitstekent hoor!Ja die hebben allochtone achtergrond.Jammer he voor de pvv ers


  Maak melding

 3. hierdoor zal de honderdprocentcontrole nooit verdwijnen uit schiphol. we hebben het aan onzelf te danken. de nederlanders hebben hiermee volkomen gelijk.


  Maak melding

 4. Pffff…..alweer?
  Op deze manier blijft de 100% controle op Schiphol tot in lengte van dagen gehandhaafd.
  En wie zijn weer de dupe? Ja alweer degenen die na een welverdiende vakantie (maar helaas ook een lange reis) lekker naar hun huisje willen, en echt geen tijd hebben voor honden die aan je komen snuffelen en slechte grappen van douaniers met het doel je zogenaamd op je gemak te stellen voordat ze jouw bagage overhoop halen.
  Surinamers worden op deze manier een zielig volkje.


  Maak melding

 5. Ik lach me rot om dit soort lieden die denken dat ze slimmer zijn dan het opsporingssysteem in Nederland.Deze gast kan vanuit zijn gevangeniscel in Nederland zijn dja dja bonoemang in Suriname direct ontslag geven voor het prutswerk dat geleverd is.Zijn geld krijgt hij in elk geval niet terug.Een ding is duidelijk.Het kan deze man helemaal niets schelen dat hij in de Surinaamse en Nederlandse media, en op het world wide web (internet) op de mestkar wordt gesmeten.Wat een stank waarin hij zich gestort heeft. Hij heeft bewust het risico genomen om in het gevang te raken.Zijn bonoemang had hem wat anders wijs gemaakt.Ha,ha,ha.


  Maak melding

 6. dat is niet waar. dit is een hoax, want de leden van surinamers muziek- en theatergroepen hebben zo langzamerhand wel hun lesje geleerd, toch? Of niet soms. Nemen ze nog steeds risico’s? Neen dat kan niet meer met de hardwerkende integere douaniers op JAP.


  Maak melding

 7. Wat een dombo, wanneer leren ze het om niet met drugs op stap te gaan.
  Blijkt dat de controle op JAP helemaal niets voorstelt.
  Zolang er zulk soor vangsten wordengedaan zullen de 100% controles aanblijven en terecht


  Maak melding

 8. Nederland:Geen visua meer verstrekken aan,Muziekgeschelschappen,Toneelgroepen,FanFares enz.enz.
  Dit is echt hemeltergend dat die kl..tzakken het maar weer doen,stelletje haira`s.


  Maak melding

 9. Op 4 juli kwam ik, pianist van Sur aan op Schiphol en ik merkte bijna niets van die 100% controle. Smooth and soepel ging alles. Een blanke douane ambtenaar riep zelfs \Kaise\ ( Hoe gaat het in het hindostaans) naar een vrouw toe. Mr Vierklauw is een voorbeeld figuur en we willen hopen dat hij niet schuldig is, maar het lijkt ook een verdenkingsactie te zijn van de autoriteiten in Ned, vanwege hun ervaring met leden van Naks Kaseko Loko. Het is allemaal toch zo raadselachtig. Ik heb veel respect voor mijn mede musici, maar weet ook dat heel veel Surinamers in het algemeen onethisch leven. De controle op JAP Airport is zwak. Die moet dieper gaan, zodat wie het waagt niet verder kan vliegen. Wel wil ik weten hoe De Ware Tijd, en van wie, het ‘schiphol nieuws’ ontvangt en als dat meteen ook 100% betrouwbaar is….


  Maak melding

 10. Controle op de JAP is zwak, tja tuurlijk als je ze wat onder de tafel schuift!!
  Dit jaar voor de 2e keer moest ik een 100% controle ondergaan op JAP. Ik werd zo boos omdat je weet dat ze jou er wel uithalen, maar degene van wie ze weten die wat hebben laten ze doorgaan! Lastige is ook dat je achter de douane op JAP niets kan kopen, omdat die controle zo lang duurt dat je erna gelijk naar je vlucht moet. Ben zo met SRD geld terug gekomen naar Nederland!
  Op Schiphol aangekomen kreeg ik een president OBAMA behandeling. Zo kan je zien waar de slimme douane ambtenaren werken.

  Als je maar op een menselijke en veilige manier wordt behandeld op Schiphol mogen ze van mij die 100% controle blijven uitvoeren.

  P.S. LAchertje op JAP die 100% controle. Pissen in een beker wuhahahaha! Yeah right dat je daar uit kan maken of iemand bolletjes heeft geslikt hahaha, amateurs.


  Maak melding

 11. @ 9 pinto

  De jongeren begrijpen u even niet.

  Bedoeld u dat de hele wereld getuige is, hoe men vallen voor elkaar zet?.

  De jongeren denken totdat recht gesproken is, dat het een toneel voorstelling is met de wereldbevolking als publiek?


  Maak melding

 12. In de naam van de almachtige der almachtigen,in 2010,een sociaal-communistischbeleid op JAP luchthaven.
  Aangevuld met jongere wereld burgers, die op dit moment,en misschien voor altijd, de drijfveer mantel van moraalridder, willen aantrekken.
  Suriname moet ook eens een keer duidelijk aan Nederland vragen,of ze drugs uit Suriname,geimporteerd vanuit een vaak onbekend land, willen hebben.

  Bij Nee; dan JAP pikien djie ding ala mala.
  bij JA : dan oen moes tja Holland na grontapoe kroetoe, en het strenge beleid gaat ook door.

  Als het wereldtoneel is, foe sa ede dang????????????????????????????????


  Maak melding

 13. Beste lezes van Wk

  wij lezen niet van vandaag over 100% controlle,wat zijn wij mee op geschoten ,helemaal niks,wij surinaamse gemeen schap zijn gewoon weg speelgoed van NL
  Dit is te verwijten aan SUR regering.korte uitleg: bij aankomst op schiphol word je al als crimeneel behandeld,met wat voor geld heb je ticket betaald,wat deed je zo lang in suriname,wat doe je in holland,mag je wel zolang weg gaan.
  Dit vind ik heel erg,ik wil weten of NED Dienaren ook aan andere reizigers vragen van andere landen,bv turkye,marokko,De hollanders slikken dit,want zij zijn de beste vind Ned.maar wij suri afkomst zijn onbetrouwbaar,vandaar al het vragen,bij het uit stappen van uit de vliegtuig.Ik Denk als eerste woorden als GOEDE MORGEN wel op zijn plaats zijn.
  Ik vraag aan Ned en Sur leiders,is dit het wat jullie voor onze mede mens over hebben,terwijl op Schiphol ,bij ondervragingen duidelijk onderscheid gemaakt wordt met SUR.Nederlanders en Holl.Nederlanders
  Wij zijn geen slaven van jullie,en willen graag als mensen behandeld worden.
  SHI VAN


  Maak melding

 14. Dat de omgeving van die club iedere keer weer de pineut is zegt mij dat er wel degelijk iets aan de hand is.

  Pe smoko de faja de tu! Meer smaken zijn er niet!


  Maak melding

 15. 100% controle in Su stelt niets voor met al die neppe maffia JAP-agenten. Het lek is duidelijk op ZANDERIJ en nergens anderrs. De straffen in Su moeten verhoogd worden om deze EZELS als Vierklau tot inkeer te brengen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.