Staatssecretaris Bussemaker naar Suriname

7

Staatssecretaris Bussemaker bezoekt van 25 juli tot en met 31 juli 2009 de Koninkrijksspelen op Aruba. Aansluitend brengt ze tot 4 augustus 2009 een bezoek aan Suriname. Op Aruba werden zaterdag 25 juli de Koninkrijksspelen 2009 officieel geopend.

De Koninkrijksspelen werden in 1965 voor het eerst gehouden. Het sportevenement werd van 1965 tot en met 1975 jaarlijks gehouden met deelname van de Nederlandse Antillen, Suriname en Nederland. Vanaf 1995 vinden de Koninkrijksspelen weer om de 2 jaar plaats, nu tussen Aruba, de Antillen en Nederland.

In Suriname bezoekt de staatssecretaris een thuiszorgproject in Danpaati in het binnenland. Daarnaast laat Bussemaker zich tijdens het werkbezoek informeren door minister Wolf van Onderwijs en Volksontwikkeling over de voortgang van het Plan van Aanpak Sportprojecten 2006-2010. Nederland heeft sinds lange tijd een samenwerkingsovereenkomst met Suriname op het gebied van sport.

Het volledige programma is te lezen in het persbericht op de site van het ministerie(PDF).

7 REACTIES

 1. Gaat zij bussen repareren.
  Mooi noh !!!! man…weer zo’n lieve meiske.
  Maar kijkuit want Opa Ronald zwakkie…..kijken jullie goed naar Opa Ro.


  Maak melding

 2. tijden veranderen nu is de relatie tussen nederland en suriname goed te noemen in het verleden is het wel anders geweest toen die padvinder van de mulo school het voor het zeggen had in suriname toen kwamen alleen zijn gangster en drugs vrienden op bezoek.


  Maak melding

 3. Voordat allerlei rare reacties worden gegeven wil ik mijn medelezers toch even wijzen op het feit dat staatssecretaris Jet Bussemaker getrouwd is met een Surinamer. Laten wij trots zijn op deze mevrouw, haar dochter is half Surinaams, ze heeft Surinaamse familie en is momenteel ook op familiebezoek in Suriname. In het buitenland is zij trouwens minister (de functie van staatssecretaris kent men niet in het buitenland). Ze is heel kundig en een slimme
  politicologe met een hart voor Suriname (weet ik uit zeer betrouwbare bron dicht bij haar) (ps: ik ben geen pvda aanhanger).


  Maak melding

 4. die rare reaktie komen meestal van stomme ndpers ze kunnen het niet hebben dat suriname en nederland nu goede banden met elkaar hebben, die nietsnutten en leeghoofden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.