Surinaamse reisagenten behouden provisie KLM

7

PARAMARIBO, 24 jul – De KLM blijft voorlopig de zes procent provisie per verkocht vliegticket betalen. Dit meldt de Associatie van Surinaamse Reisagenten, Asra. De vliegmaatschappij ziet af van het voornemen de provisie stop te zetten. Het is weliswaar een voorlopige maatregel.

Toch heerst onder reisagenten nu al een sfeer van opluchting. “Met het officieel intrekken van het besluit ligt de weg open voor overleg tussen Asra, KLM en de regering”, zegt Asra-bestuurslid Waldo Gobardhan tegenover Dagblad Suriname. Aanvankelijk was er weinig zicht op overleg. De reisagenten verweten de KLM halsstarrigheid, ook al vanwege het negeren van een presidentieel besluit.

President Ronald Venetiaan had vliegmaatschappijen die Suriname aandoen verboden minder dan zes procent provisie te betalen. Volgens de KLM kunnen met het afschaffen van de provisie goedkopere tickets worden aangeboden. Het online boeken kan zo ook worden bevorderd. Maar de Asra vindt dat het grootste deel van het Surinaamse reispubliek nog niet aan online boeken toe.

7 REACTIES

 1. “Met het officieel intrekken van het besluit ligt de weg open voor overleg tussen Asra, KLM en de regering”, zegt Asra-bestuurslid Waldo Gobardhan

  Ik snap niet waarom de regering één der partijen is. Wij zitten in een zakelijke markt waar liberalsme hoogtij viert dus waarom moet de overheid aan het overleg deelnemen?
  Kunnen de particuliere bezitters van de resibureaus niet zelf als volwassen organisatie het gesprek ingaan?

  Nog steeds de mentaliteit “winti wai lanti moes pai”


  Maak melding

 2. Wat Vene doet en wat hij al jaar en dag doet is het voor ons (passagiers) nog altijd moeilijk maken dat we goedkoop kunnen vliegen. Dit door het afschaffen van de 6% provisie.Dit zijn gewoon maffia praktijken. Anders kan ik het niet omschrijven.

  In Nederland had je de vliegtax. Door protesten van vliegtuigmaatschappijen, werkgeversorganisaties, vakbonden enz is het afgeschaft.
  In suriname horen de hotel organisaties, vakbonden en de gewone man dat te doen. Dat gebeurd niet omdat het een klieuwen van corruptie is.

  SlM heeft geen nadeel omdat ze samen met de KLM de monopolie over het vliegverkeer hebben. Toch willen ze er wat aan doen.
  Waarom bundelen de hotelorganisaties zich niet dat ze hierdoor hun hotels minder vol krijgen.
  De Surinamer in Suriname kan een ticket ook bijna niet betalen. Waarom bundelen ze zich ook niet?. Waar zijn ze bang voor?.

  Ik rust


  Maak melding

 3. de president adviseert zijn landgenoten voor 6% te naaien
  het grotere belang van het volk wordt verkwanselt aan een stel reisbureaus die de politieke partijen sponsoren

  revolution


  Maak melding

 4. Raar ik druk 1 keer NDP maar er komt 10.000 keer Front uit….aiboi !! aiboi !!! mi boi sabi!!!
  Een NPS’s was programmeur.

  P.S. de VHP kocht die spullen in India.


  Maak melding

 5. Ik vind het “HEEL JAMMER” dat de K.L.M wederom wil onderhandelen. Wat de K.L.M had moeten doen is stoppen met de betaling van provisie als aangekondigd. Ik hoop dat zij spoedig met deze maatregel komt.


  Maak melding

 6. “Maar de Asra vindt dat het grootste deel van het Surinaamse reispubliek nog niet aan online boeken toe”.
  Is het een waardeoordeel over de intellect van het surinaams reispubliek of is het een waardeordeel over de ict-infrastruktuur?
  ASRA dicht zichzel sociaal-wetenschappelijk kwaliteiten toe. Het moet echt niet gekker worden in Suriname.
  Straks oordelen de goudzoekers nog dat de tandartsen in suriname nog niet aan toe zijn om porseleinen kronen te plaatsen in de monden van hun clienten, maar alleen gouden kronen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.