Nederlandse staatssecretaris VWS naar Suriname

5

PARAMARIBO, 24 jul – De Nederlandse staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid Welzijn & Sport, VWS, brengt Suriname een werkbezoek. Belangrijkste punt van bespreking is de samenwerking op sportgebied.

Het bezoek is vooral gericht op lopende projecten. Of er nieuwe aan de orde komen is niet duidelijk. “Dat laten we helemaal aan de staatssecretaris over”, zegt minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling tegenover de Ware Tijd. Suriname heeft niet echt een hulpvraag geformuleerd. Wolf is de belangrijkste functionaris die Bussemaker zal ontmoeten tijdens haar vijfdaags bezoek.

De beide functionarissen nemen onder meer het Plan van Aanpak Sportprojecten 2006-2010 onder de loep. Het plan wordt door Nederland gefinancierd via de bilaterale samenwerkingsovereenkomst. Op programma staan ook besprekingen met het Surinaams Olympisch Comité. Bussemaker geeft ook het startsein voor een uitleenproject voor sportmaterialen. Het betreft een project voor mensen met een handicap.

5 REACTIES

 1. Een gesprek tussen tante jet onze vriendelijke Wolf wordt vast en zeker, “lachen, gieren en brullen,” om vervolgens tot de ontchoogeling te komen dat deze lachgrage min aan een kermis klant moet rapporteren.


  Maak melding

 2. nee dit is weer niet goed in jou ogen jij hebt liever dat mensen als maurice bischop suriname bezoeken om jou leider te vertellen hoe hij moet afrekenen met onze landgenoten voorvechters van de democratie in suriname . weet jij waar er kermis werd gehouden op de plek waar nu de grootste circus van suriname word gehouden door clown bouterse ocer jij ben een van trouwste bezoekers daar toch?????


  Maak melding

 3. Is er ook een rondleiding langs de verschillende mooie sportcompexen,zoals sosis(hoek marowijnestraat/coesewijnestraat.

  Geef mevrouw Bussemaker wel snekie kotie als ze alle bosgages aan sportcomplexen gaat betreden.

  Nog één advies:Mevrouw als er geld gegeven is vraagt u de bonntjes.
  In Holland moeten we ook uiteindelijk allemaal met de met de billen bloot.
  En gaat u ook kijken, of eventuele geldsubsidies daadwerkelijk aan hetgeen wordt aangegeven is besteed.

  Mevrouw Bussemaker,wij vragen u geen doekjes om uw mening te winden,als u hebt gezien dat zaken zijn bereikt of waar zaken anders dan normaal zijn verlopen.

  Mevrouw Bussemaker is voor het Surinaamsvolk, met name de jongeren, de graadmeter,omdat de samenwerkingsovereenkomst 2006-2010 een evaluatie betreft.

  De jongeren kunnen zo toetsen, in hoeverre de frotnbeleidsmakers zich hebben buitengesloten voor het volk, en daarmee als frontbeleidsmakers, te weinig, helemaal niet,of juist heel veel voor het Surinaamsvolk,met name de jongeren zijn opgekomen.


  Maak melding

 4. dit noem ik nou de omgekeerde wereld wat jij doet gelukkig heb ik tot kort voor de staatgreep in suriname gewoond dus je kan mij niet kan jij niet voor de gek houden met jou onzin, de jongeren ik weet hoe suriname eind 1979 ervoor stond ik weet hoe sosis was bronsplein noem maar alle accomodatie voor de jeugd in suriname ik ben midden jaren 80 vaak met vakantie terug gegaan ik kon met mijn eigen ogen zien wat voor rotzoi die militairen van suriname toen hebben gemaakt dus lieg niet vertel de waarheid vertel ook dat na 8dec 1982 nederland de geldkraan heeft dichtgedraid terecht, we weten allemaal in wat voor ellende suriname terecht is gekomen toen is de verloedering, neergang begonnen in suriname alles wat met bloed zweet en tranen is opgebouwd is vernietig door een stelletje landverraders en nu sta jij aan de kant om te vertellen dat de opbouw niet snel genoeg gaat, afbreken gaat snel maar alles weer opbouwen gaat jammer genoeg niet zo snel en nog wil jij bouterse terug als president. het lijkt mij verstandig dat jij de revo toets vraag wat er met die honderd miljoen is gedaan wat wij aan braziel moeten betalen maak een evaluatie van bouterse zijn beleid dat lijk me verstandiger ik ben benieuwd tot welke conclussie jij komt laat me het weten als het zover is mi boi.en vergeet goedschalk en bosje niet en alibux.


  Maak melding

 5. Got you Zekerd-DU.Je liegt tot je barst,tijdens de revo was je in Suriname,je verrotte handelswaar verkopen aan je eigen volk.
  Je bent midden jaren80,je claim je,VAAK naar Suriname gegaan?Elke dag,week,of maand?
  Of ging je nu aan de drugshandel?MIDDEN jaren 80 VAAK naar Suriname gegaan?Whawhawhaa.

  Bussenmaker vraag ook waarom vitesse sportkleding moest geven aan de jeugd.
  Vraag ook gelijk waarom er weer een oraganisatie een zwembad moet renoveren.
  Al die hulp,euries, die je geeft is voor de zakken van slajanus Vene en zijn gore roofbende.
  Zielig echt zielig vind ik het dat men noch steeds van hun slavenmeesters afhankelijk zijn,alles maar dan ook alles wordt gefinancieerd door Nederland.En de slaaf DU vindt dit allemaal best.
  Het wordt echt tijd het MegaBlok aan de macht komt,eindelijk onder het juk van Nederland vandaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.