Aanpak illegalen in Suriname wordt strenger

22

PARAMARIBO, 24 jul – De aanpak van illegalen wordt strenger de komende tijd. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De controle op verblijfsdocumenten wordt opgevoerd. Ook de toevoer zal zoveel mogelijk worden ingedamd. Onder meer de illegale route vanuit buurland Guyana krijgt extra aandacht.

De zogenaamde Backtrack-route in Nieuw Nickerie is een belangrijke doorgang voor illegale migratie. Daar maken vooral Guyanezen gretig gebruik van het gebrek aan ook maar de minste controle. Volgens Santokhi komt er voortaan douane en politiepersoneel. Huisvesting ontbreekt. Die moet eerst in orde worden gemaakt, eer echt sprake kan zijn overheidscontrole.

Dus kan het nog even duren. Toch wil Santokhi een integrale aanpak. De duizenden illegale Brazilianen op de goudvelden in het binnenland kunnen zo ook beter in beeld worden gebracht. Dat er zo weinig zicht is op het vreemdelingenverkeer ligt vooral aan bureaucratie. Santokhi wil versoepeling van procedures en moderne apparatuur voor snellere dataverwerking.

22 REACTIES

 1. Hij doet er van alles om de boel in de maling te nemen….maar wij vergeten Khan niet, Segebai ook niet, en het importeren ook niet.


  Maak melding

 2. Die illegealen staan onderhand aan het hoofd van een tig aantal gezinnen in de stad- en binnenlanden van Suriname.

  Voor een dergelijke operatie beschikt Suriname niet eens over de benodigde infrastruktuur en dat weten ook die illegalen.


  Maak melding

 3. Goedzo heer Santhoki, eindelijk iemand met ballen.
  Pakt u ook de illegale chinezn en brazilianen ook op?
  Succes, hopelijk wordt su een beetje opgeruimd en wordt er plaats gemaakt voor de echte suri s.
  A tang so


  Maak melding

 4. kuikentje wanneer kom je met je eigen ideeen of plannen ??????? want alles wat je denkt dat goed kan uitpakken komt uit nl heeft u geld om de illegalen te deporteren???? the mc is yours


  Maak melding

 5. Gewoon weer een belazer de boel verhaal.
  Dit doet men omdat men gewoon geen moer te doen heeft.
  Als men al die tijd gewoon zijn werk naar behoren uitvoerde dan hoeft niemand op dit moment naar dit soort onzin te lezen/luisteren.


  Maak melding

 6. In India wordt de rode loper uitgerold voor alles en iedereen, dat/die ook maar enigszins in diaspora wat met dat machtig land te maken heeft gehad en of een duit komt doen in de zak.

  In Suriname mogen geboren landskinderen rekenen op een grote voorhamer op hersenen, wijl chinesen, haitianen en brasileiros welig tieren in stad- en binnenland van Suriname.

  Buitenlandsbeleid heet dat.


  Maak melding

 7. Dan gaan ze nu hun slag slaan….e hallo geef geld anders ga jij der’uit’…mi sabi din Tjoekoe Boy’s.
  Of zit mi partij kas anders din papira no e go waka…mi sabi din …unu dinki mi e sribi liki Opa Ronald…..NEVER.


  Maak melding

 8. Zal het niet beter zijn dat ze jou met een HEEL GROTE voorhamer op jou kop slaan mss ga jij daardoor verstandig lullen .want jij leest iets en je leg een verband die ik niet kan bevatten volgens mij zit je met grote frustratie .


  Maak melding

 9. @ nummer 10
  bouterse heeft jaren over gedaan om niets te berijken wat denk je daarvan het enige wat bouterse heeft berijkt is suriname jarenlang achteruit zetten en suriname als narco staat bekend heeft gemaakt in de wereld en een land waar je mensen uit hun huis kan halen folteren en doden.


  Maak melding

 10. Du je speelt vals tegen de jongeren!!!!!!!!!???

  We zouden naar het japansmodel namaakpoppen aanschaffenen, dat natuurgetrouw mijn gezichtsbeeld of dat van du weergeeft. niet te vergeten een houten knuppel,om elkaar bij onvermogen een flink pakslaag te bezorgen.

  Nu wil jij de jongeren persoonlijk aanvallen.
  Rot op valse Du.
  Anders sla tegen een muur,niet op mensen a.u.b.


  Maak melding

 11. @11 du
  Je moet dan niet boos worden op de jongeren.
  De jongeren spreekt volkstaal en dat lijkt op lekentaal,het ontbreekt jou aan en ook jou hoogmoedige huidige beleidsmakers de essentie uit volkstaal te halen.

  Daarom ga een cursus “lekentaal leren verstaan”, doen. Het is inspirerender dan jullie electoraten gelul.


  Maak melding

 12. @12
  Waar is en was de veiligheidsdienst, als je ziet dat veel vreemde, vermogende,niet maatschappijmengendemensen zich in je land nestelen.

  De jongeren vinden het handig eerst de mensen netjes terug naar huis te sturen die na jaren lange verblijf, geen moeite hebben genomen zich te laten registreren.Foe sa ede dang,ie no wanie mekie sma sabie dat joe e libie inie wan kondre.
  Samen met degene die strafbare feiten hebben uitgehaald.
  Ook bibopcontole: hoe kon het zijn dat je met zoveel geld in mijn land komt.

  DU, jullie hebben in die 27 jaar,bijna 28 jaar na dato verdrijven van de revolutionairen,over het algemeen ook niets gedaan en daarmee hun rotzooi zoals beloofd niet hebben kunnen en willen opruimen,wegens rancune.

  Du iedereen draagt zijn eigen kruis,maar beleidsmakers dragen alle kruisen van alle mensen in Suriname, dan moet je niet bang en genieper en oneerlijk zijn.
  Je moet daadkrachtig zijn, al schelden ze je uit ,tamara ding srefie o lafoe.

  Kijk naar het vreemdelingenbeleid in Holland.
  Rita de heks, rita het monster,behalve dat vreselijke ongeluk voelen wij ons in Nederland niet dermate overspoeld, door illegalen, die massaal de vreemdelingendienst in bijv.Amsterdam omkopen.

  Rita no bing mag foe de wan zachte heelmeester,anders chaos.
  Je weet o.a ook door Rita Verdonk,waar je aan toe bent wanneer je in holland wil vestigen.
  Het is in balans.
  want ogri zal altijd blijven,maar ogri no mag tron basie.


  Maak melding

 13. Laat Santokip liever beginnen met de pedofielen buiten het land te houden. Suriname is het nieuwe Thailand geworden voor deze groep criminelen.
  Als je voorzitter van DNA al eentje is, da hoe wil je handhaven?


  Maak melding

 14. juli 26th, 2009 at 8:54 am
  Zou Rita Verdonk niet kunnen adviseren?

  De jongeren

  Spoor jij wel?
  We hebben al genoeg demagogen in Suriname.


  Maak melding

 15. he brothers deze man zoekt alleen doekoe
  meer doet hij niet,hij moet eerst het crimnaliteit ed.aandacht besteden.ipv de
  illigalen.dus jullie weten wat de bedoelingen van hem zijn(doekoe).


  Maak melding

 16. @ nummer 17 .
  nuttig zijn voor de samenleving het word tijd want je klets alleen koeterwaals, vertel aan de jongeren hoe nuttig de revo was voor de samenleving vertel ze ook hoe nuttig bosje en goedschalk waren voor land en volk en de militairen in het algemeen vertel de jongeren die het niet weten hoe suriname voor 1980 was en het verschil met nu. wat jij hier doet is een te romantische beeld geven over de meest slechte jaren die zijn geweest in onze republiek suriname en als jij dit durf tegen te spreken dan ben jij geestelijk ziek mi boi, wat jij hier doet is appels met peren vergelijken dat laat zien hoe dom jij en de rest van de aanhang zijn .ik besteed mij tijd nuttig om om de ware aard van de militairen en van bouterse iedere dag weer te bespreken met voorbeelden en feiten die controleerbaar zijn, wat jij hier doet is een utopisch beeld hier schetsen die heel ver van de werkelijkheid staat en dit zie je vaak bij mensen die zijn blijven hangen in een dogma zelfde verschijnsel zie je bij bouterse hij blijft erin geloven dat hij de enige redder is van suriname terwijl hij ons land naar de verder ondergang zal leiden als hij de kans voor krijgt zie mugabe sadam, idi amin sese seko mobutu, pol pot, ceausescu.de jongeren ik raad jou aan om de geschiedenis na tegaan dan zal jij zien dat al deze monsters wreed aan hun einden komen.


  Maak melding

 17. Ach jee,die arme DU,hij zeurt en zeurt maar door, elk artiekel grijpt ZeikSnor-DU aan om zijn verrotte mening over de revo en Bouterse te geven.DU heeft geen mening of reaktie vermogen,om op een artiekel te reageren.Tjeh potieeee zijn opname in het gesticht in 2010 is een feit.
  DU-Zeiksnor,de jongeren in Suriname zijn niet zo dom als jij,ze hebben reeds lang door dat de revo,broodnodig was,als het aan hun lag kwam er nu een revo om de regring van slapjanus Venetiaan en neppe-crimefighter Santokie uit te schakelen,de jongeren denken aan hun toekomst,want met deze stelende regring komen ze geen stap verder.Scolen,zwembaden,speeltuinen,schoolmatriaal moeten ze echt ontberen.
  pfffffffff misschien weet ZeikSnor niet wat illegaal betekend.

  Santoki,kletst uit zijn nek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.