Meer bescherming Surinaams agrarisch product

1

PARAMARIBO, 23 jul – Invoerrechten mogen over niet al te lange tijd weer een belangrijke rol spelen op de Surinaamse markt voor agrarische producten. Minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI, overweegt de invoerrechten te verhogen. De liberalisatiedrang van enkele jaren terug lijkt definitief voorbij.

In 1995 stelde de toenmalige minister van HI, Richard Kalloe, de WTO zelf voor het plafond op invoerrechten voor Suriname te houden op twintig procent. Deze zogenaamde bound rates doen het lokale agrarisch bedrijf nu de das om. “Dat beleid is funest”, zegt Marica. Suriname heeft zichzelf beknot. Andere Caribische landen met weinig landbouwproductie, gaan boven de honderd procent.

Intussen wordt het hulpgeroep vanuit het agrarisch bedrijf steeds luider. “We willen onze agrarische producten beschermen. Wij laten het er niet bij”, aldus Marica. Bij de laatste onderhandelingen in WTO-verband is al een verhoging bedongen tot ruim zeventig procent. Wanneer het zover is, valt moeilijk te voorspellen. De onderhandelingen over een nieuw WTO-verdrag zitten nog muurvast.

1 REACTIE

  1. Ze gaan dingen roepen en blijven roepen maar eigen dingen zijn toch niet goed wij Suri’s hebben dit niet en nooit geleerd.
    Van vooral FRONT hebben wij geleerd buitenland is beter…eigen dingen met wortel en tak vernietigen.

    Minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI, overweegt de invoerrechten te verhogen. De liberalisatiedrang van enkele jaren terug lijkt definitief voorbij.

    Nu komt hij ermee als pieterbaas….IK ZEG GEWOON VERBIEDEN.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.