Dood populaire reden om Suriname in en uit te gaan

6

PARAMARIBO, 23 jul – Het plotselinge overlijden van een familielid wordt vrij frequent als reden gehanteerd door buitenlanders die Suriname willen binnen komen of juist willen verlaten. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. In het laatste geval moet andermans dood het terugkeren dan vergemakkelijken. Maar of het werkt?

Kennelijk niet goed genoeg. De stapel aanvragen groeit. Veel te hard om in de veelal gewenste tijd te verwerken. Bureaucratie blijkt nog de minst wegende reden. De autoriteiten zijn alerter geworden, omdat het opvalt dat overlijden steeds vaker wordt aangehaald. “Juist omdat we weten dat dit soort argumenten veelvuldig gebruikt worden, willen we zaken grondig onderzoeken”, zegt Santokhi.

Daar gaat tijd in zitten. Dat geldt zeker de gevallen waarbij contact moet worden gemaakt met de burgeradministratie in onder meer Azië. “Daar waar iemand inderdaad overleden is, mag het niet al te moeilijk zijn vast te stellen of dat werkelijk zo is. Soms kan dit moeilijk gaan. Die gevallen die gerechtvaardigd zijn mogen weliswaar niet onder druk komen te staan”, aldus Santokhi.

6 REACTIES

 1. Ik weet niet wat deze man ons wijs probeert te maken.

  Punt één: Wij maken geen beleid.
  Punt twee: Wij importeren geen buitenlanders.

  Opa Ronald…. bar din wrokoman fu yu…din ma e zuku fu draai sma idi dja.


  Maak melding

 2. de directieleden bij de verschillende overheidsministeries moeten hun beroep beter gaan uitoefenen. en geen TYUKU`s in ontvangst accepteren.

  bij de particuliere instellingen zoals de SLM,EBS,SWM,Enz is dit de normale zaak van de wereld.de bedrijven worden op zeer grove wijze benadeeld door hun werknemers.een volgende keer ga ik namen en andere bewijsmateriaal op dit net plaatsen.zodat de lezers een beeld kunnen vormen over de corrupte benden met hun handlangers binnen het bedrijfsleven in suriname.


  Maak melding

 3. Suriname is toch geen gevangenis. Waarom mogen niet wanneer ze willen in en uitgaan.
  Ze betalen visum en ticket. Ambtenaren die je zitten aan te staren en te masseren naar een toestand tot dat je overkomt met ondro tafra.
  Beste Santokhie ga niet naast je schoenen lopen. Er is veel mis in Suriname. Suriname is geen rechtsstaat. Je doet je best maar je zal nog harder moeten werken.


  Maak melding

 4. Deze pro-actieve minister kan onderhand niet meer doorgaan voor een panjie nengre, maar wel voor een babba-baboeng! wat is dit nou weer voor achter de maktse praat?


  Maak melding

 5. Beste lezers,
  de minister heeft het over onder meer AZIE, lees “voornamelijk AZIE”. De verzoeken uit Nederland om Suriname te bezoeken wegens het overlijden van een familielid zijn vrij makkelijk te controleren, daar zijn nooit problemen mee geweest. Maar uit Azie komen de chinezen tegenwoordig ook het land binnen wegens een overlijdensgeval. Een enkele overleden chinees in Suriname blijkt plotseling een heel dorp als familie te hebben en de minister wil deze ontwikkeling een halt toe roepen. Wat is daar nou mis mee, wij dienen hem juist een compliment te maken om deze mazen in de wetgeving te dichten. Van mij mag hij nog harder optreden.


  Maak melding

 6. ik vraag mij af waarom die strontvlieg op nummer 4 het altijd over iemand zijn etniciteit moet hebben,nummer 5 compliment voor jou reraktie mss kan nummer 4 wat van opsteken die uilskuiken wat is die man dom zeg geen woorden voor je heet zeker pinasi inplaats van pinto.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.