Vierde Surinameavond in Diergarde Blijdorp

5

Op woensdag 22 juli organiseert Diergaarde Blijdorp, in Rotterdam, voor de vierde keer een benefietavond voor Paramaribo Zoo. Jörgen Raymann is gastheer en de bezoekers worden vergast op Surinaamse hapjes, een koto-show, Hindoestaanse dans en muziek van onder andere Trafassi. Uiteraard ook veel informatie over het project met Paramaribo Zoo.

Doel van de avond is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de modernisering van Blijdorps Surinaamse zusje. Kaarten kosten 5 euro in de voorverkoop. En op de avond zelf aan de poort betaald u 7,50 euro. De opbrengst is bestemd voor Paramaribo Zoo

Al sinds 2003 werkt Diergaarde Blijdorp nauw samen met Paramaribo Zoo. Sinds die tijd is de enige dierentuin van Suriname langzaam, maar zeker veranderd in een moderne, educatieve dierentuin. Het dierenwelzijn is aanzienlijk verbeterd en alle veranderingen zorgden ook voor meer publiek. Dat is uiteraard niet alleen aan Blijdorp te danken, maar vooral ook aan het enthousiaste team van Paramaribo Zoo zelf.

In de tussentijd zorgde Diergaarde Blijdorp er vooral voor dat het vertrouwen in de Surinaamse dierentuin werd hersteld, dat er allerlei fondsen met geld over de brug kwamen en dat ook andere Nederlandse dierentuinen de helpende hand reikten. Artis bijvoorbeeld – al vanaf het begin – maar ook Apenheul, Dierenpark Amersfoort en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen.

Wat is er concreet bereikt? Samen met Diergaarde Blijdorp, ontwerper Erik van Vliet van Dierenpark Amersfoort en natuurlijk Paramaribo Zoo zelf, werd een Masterplan opgesteld. Dankzij dit plan besloot de Surinaamse overheid weer te investeren in de dierentuin; door het aanstellen van leerkrachten, maar ook door het verbeteren van de weg naar Paramaribo Zoo en het afstaan van grondgebied in de Cultuurtuin. Het Amfitheater en de kinderboerderij werden opgeknapt. Praktisch alle verblijven werden met behulp van verzorgers uit Artis en Blijdorp verbeterd.

Verzorgers, leerkrachten en directeur kregen een training. Er kwam een educatief natuurbehoudscentrum, dat dit jaar nog verder verbeterd wordt. Nieuw waren de verblijven voor Surinaamse apen, reuzenotters en natuurlijk het moderne eiland voor de slingerapen. Op dit moment wordt met geld van de vorige Suriname-avonden, en met hulp van Artis-verzorger Willem Meijlink, gebouwd aan een groot en modern anaconda-verblijf. En dit is nog lang niet alles. Komt allen woensdag!

5 REACTIES

 1. Ik hoop dat iedereen, na vergast (2de zin) te zijn, het er toch levend vanaf brengt.;-) Veel plezier! Jaamer dat ik het niet eerder wist.

  In mei hebben we Paramaribo Zoo bezocht en enkele medewerkers gesproken. Het ziet er prachtig uit en iedereen is erg enthousiast. Er is nog genoeg te doen, maar nu al een echte aanrader. Bij een volgend bezoek aan Suriname gaan we weer!


  Maak melding

 2. @ 1 Caroline: het werkwoord is vergasten, niet vergassen. Vergast is dus juist als bijvoegelijk naamwoord bij beide werkwoorden. Maar dit even terzijde.

  Ik ben blij een positief geluid te horen omtrent Suriname. De Paramaribo Zoo heeft inderdaad en geweldige make-over beleefd. Wedden dat er weer reacties komen dat het geld en de kennis weer uit Nederland komen?

  Kon hesi baka, mi goedoe!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.