Proces tegen Surinaamse ex-minister ‘oneerlijk’

23

PARAMARIBO, 21 jul – Het strafproces tegen ex-minister Siegfried Gilds van Justitie & Politie verloopt niet eerlijk. Dit stelt Gilds’s advocaat Stanley Marica. Op verscheidene moment ontstond al de indruk dat het Openbaar Ministerie, OM, vals speelde. Een recente actie van de vervolging heeft die indruk alleen maar versterkt.

Het vonnis is namelijk teruggestuurd naar de gerechtsgriffier. Voor correctie, heet het. “We zijn niet alleen snugger, maar ook alert. Ik wil weten wat voor correctie”, zegt Marica tegenover de Ware Tijd. Het kan er niet in dat de vervolging wel een kopie krijgt en de verdediging niet. Er is daarom ook een kopie van het origineel aangevraagd bij het Hof van Justitie, kennelijk om op zeker te spelen.

Volgens Marica stikt het gevoerde proces van de vormfouten. Die zijn ook opgesomd in het formele verweer. “Wanneer je dit soort zaken ziet, heb je wel je eigen mening”, aldus Marica. Blijkbaar leverde het verweer weinig succes op. Gilds is uiteindelijk veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor witwaspraktijken. Hij mag toch op vrije voeten blijven, in afwachting van de behandeling in hoger beroep.

23 REACTIES

 1. Maar meneer marica, het al vanaf het begin oneerlijk geweest.
  Want waarom moet een kippendief direct de bak in, maar een ex-mini-ster niet?


  Maak melding

 2. Zolang het nog niet tot de meute is doorgedrongen wie er defacto verdachtmaakt, voorgeleidt, veroordeelt, opsluit en ook nog bewaakt, is er in dit land nog niets aan de hand.

  Een middel om krosfajas te muilkorven?
  Me hoellah!


  Maak melding

 3. Gilds mag nog blij zijn dat hij tot de “elite” gerekend mag worden en dus vrij mag blijven rondlopen. Als je in Sur Jan creool/Jan hindu/Jan javaan/Jan chinees zou heten zat je al heel lang met tralies voor je neus.


  Maak melding

 4. Als het om een rechtszaak gaat of berechting of een advocaat die alles uit de kast haald om zijn cliént vrij te pleiten moet jij jou grote revolutionare bek dicht houden. want in een rechtsstaat is een advocaat vrij om zijn cliént te verdedigen het zelfde wat de advocaat van moord verdacht bouterse doet zo gaat dat in een democratie, en niet zoals bouterse dat deed om de advocaten van de mensen die hij heeft afgeslacht ook hun advocaten te doen zie jij het verschil meneer pinto of ben jij zo dom dat jij dat niet in kan zien


  Maak melding

 5. Kunnen wij ons met niks anders bezig houden, dan alleen maar rotzooi in het land.
  Het meest is deze rotzooi van FRONT…unu tapu nanga law en deze behoorlijke DOMHEID.


  Maak melding

 6. Door vormfouten vrijgesproken wil toch niet zeggen dat de vrijspraak gebaseert is op bewijzen van onschuld.
  Als verdachte wil ik liever mijn onschuld bewijzen dan vrijgesproken te wqorden door vormfouten.
  Gilds is zo schuldig als wat, je moet poep in je ogen hebben en je oren verstopt zitten dan nog heb je het gevoel dat deze crimineel schuldig is.


  Maak melding

 7. hey neppe Du,
  je doet alsof je door Bouta van achteren gepakt bent. het lijkt alsof je daardoor getraumatiseerd bent door Bouta. alles wat de klok slaat, dus ook dingen die niet met Bouta te maken hebben, associeer je met hem en op een negatieve wijze.
  Bouta is inderdaad geen lievertje geweest, maar heeft wel veel positieve dingen gedaan (over zijn negatieve kant verschilen we niet van mening. Ter herinnering:
  het volk leren niet altijd naar Nl te kijken geloven in onafhankelijkheid en eigen kracht.
  In zijn tijd hadden we fabrieken van alles en nog wat, zinkplaten, spijkers, zeep, glas etc etc. (front houdt juist een ongekende uitverkooop)
  studentengeld wat voor zijn tijd maar een symbolische geste wat had hij opgekrikt naar redelijke bedragen. idem met aov. de oudjes konden eindelijk weer fluiten. (front, vhp en nps liet en laat ze stikken.
  licht water en electriciteit en asfaltering van wegen. In kwatta al en zelfs net buiten hartje paramaribo waren er onverharde, onverharde wegen en geen licht en water!!!!
  Zo kan ik uren doorgaan.
  De ellende begon toen jou Brunswijk, verkrachter en moordenaar in beeld kwam.
  En tot slot.
  Of je het leuk vindt of niet, niet alles heeft met Bouta te maken. Wat wel met hem te maken heeft ben jij zelf!!!! je eet slaapt drinkt en wordt wakker met Bouta.
  Je gedraagt je alsof je verliefd bent op hem sinds hij je pakte en meer wou maar hij je in de steek heeft gelaten.
  Bouterse wordt nu berecht vor moord of whatever en daar mag zijn advocaat zijn best doen of waken dat er op correcte wijze recht wordtt gesproken.
  wat honderdduizend keer of zelfs onvoorstelbaar erger dat jou vuile Brunswijk tientallen maal (!! dus vermenigvuldiging en niet optelling) meer heeft vermoord etc en nu in het parlement zit om over land en volk te beslissen.
  Schaamteloos ook van jou front om hem ter vriend te nemen. Waarom wordt hij niet berecht!! Net demente mensen die foute beslissingen nemem, maar zich nergens van bewust zijn.


  Maak melding

 8. De grote pijn is: *zal ik de beheerder blijven van het Nieuwe-Havencomplex? *zal ik de beheerder blijven van de Johan Adolf Pengel luchthaven?

  Die zaken spelen! Wie er ook zal worden aangewezen of gekozen, de SPA zal een mini partij blijken te zijn.


  Maak melding

 9. Zonder spelfouten.

  hey neppe Du,
  je doet alsof je door Bouta van achteren gepakt bent. het lijkt alsof je daardoor getraumatiseerd bent door Bouta. alles wat de klok slaat, dus ook dingen die niet met Bouta te maken hebben, associeer je met hem en op een negatieve wijze.
  Bouta is inderdaad geen lievertje geweest, maar heeft wel veel positieve dingen gedaan, over zijn negatieve kant verschillen we niet van mening).
  Ter herinnering:
  het volk leren niet altijd naar Nl te kijken, geloven in onafhankelijkheid en eigen kracht.
  In zijn tijd hadden we fabrieken van alles en nog wat, zinkplaten, spijkers, zeep, glas etc etc. (front houdt juist een ongekende uitverkooop)
  studentengeld dat voor zijn tijd maar een symbolische geste was had hij opgekrikt naar redelijke bedragen. idem met aov. de oudjes konden eindelijk weer fluiten. (front, vhp en nps liet en laat ze stikken.
  licht water en electriciteit en asfaltering van wegen. In kwatta al en zelfs net buiten hartje paramaribo waren er onverharde wegen en geen licht en water!!!!
  Zo kan ik uren doorgaan.
  De ellende begon toen jou Brunswijk, verkrachter en moordenaar, in beeld kwam.
  En tot slot.
  Of je het leuk vindt of niet, niet alles heeft met Bouta te maken. Wat wel met hem te maken heeft, ben jij zelf!!!! je eet slaapt drinkt en wordt wakker met Bouta.
  Je gedraagt je alsof je verliefd bent op hem sinds hij je pakte en meer van hem wou maar hij je in de steek heeft gelaten. Nu ben je boos op hem maar nog steeds smoorverliefd en kan niet uit je hoofd krijgen
  Bouterse wordt nu berecht voor moord of whatever en daar mag zijn advocaat zijn best doen of waken dat er op correcte wijze recht wordt gesproken.
  Wat honderdduizend keer of zelfs onvoorstelbaar erger is, is dat jou vuile Brunswijk tientallen malen (!! dus vermenigvuldiging en niet optelling) meer heeft vermoord etc en nu in het parlement zit om over land en volk te beslissen.
  Schaamteloos ook van jouw front om hem ter vriend te nemen. Waarom wordt hij niet berecht!! Net demente mensen die foute beslissingen nemen, maar zich nergens van bewust zijn.


  Maak melding

 10. Echte-DU,je hebt precies verwoord,wat zovelen denken en steeds typen aan NEPPE-DOMME-DU.
  Telkenmale heb ik hem opgewezen ook die moordenaar/verkrachter/bankrover/landjepikker-Brunswijk in 1 adem te noemen met Bouterse,maar die oellewapper vertikt het en komt met dat hij geen bewonderaar van Brunswijk is,dat liegebeest.
  Ik denk niet dat Bouterse dit soort uitschot van achter zou pakken neen,NEPPE-DU zijn gore handel die hij aan zijn eigen volk verkocht is hem ontnomen en dat uitschot kon geen geld meer verdienen ipv dat hij ging WERKEN,weet je het soort uitschot dat op de centrale markt en omgeving pindakaas vermengd met stront en over datum spullen verkochten,waar de militairen korte metten meemaakten?NEPPE-DU,vergelijkt Suriname altijd met Nederland,als,als.Zo een uitschot als Brunswijk,zou geen eens door geen,elke partij dan ook in Nederland geaccepteerd worden,zo 1 zou op de vuilnishoop belanden,maar in Suriname en Bij God kan alles,Venetiaan was bereid zijn moeder voor de duivel te verkopen als hij maar kon regeren,om te stelen van het volk.

  Lees ff wat die NEPPE-DU op no.4 typt,was hij het niet die op een andere artikel de advocaat van Bouterse vergruisde?Kanhai werd uitgemaakt voor rotte vis,hoe kan hij zo iemand als Bouterse gaan verdedigen?Heb hem toen duidelijk gemaakt,dat hij een zg democraat is als het hem uitkomt,in een rechtstaat heeft iedereen recht op een verdediger.
  Mangzzz waarom maken wij ons druk om die NEPPE-DU het is letterlijk en figuurlijk dweilen met de kraan open met hem.
  Ai ai, hij heeft nu 1maal een Bouterse-syndroom,let maar op als het megablok in 2010 wint,zullen we niets meer van NEPPE-DU lezen ,dan zit hij in het gesticht alleen maar,Bouta,Bouta,Bouta,Bouta,Boutaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, te murmelen.


  Maak melding

 11. @Echte DU / Autar

  ( Gezien de schrijfstijl dezelfde broodschrijver. Ook komt de stijl bekend voor)

  Jullie doen zoals gebruikelijk bij de NDPO weer eens schaamteloos aan geschied vervalsing. Maar ja wat wil je van zo’n klup schaamteloze figuren als de NDP leiding en broodschrijvers.

  Slechts 2 simpele feiten volstaan al om jullie lange verhaal naar de fabelthjes en anasie toeries te verwijzen.
  -1- De december moorden waren niet nodig. Die emnsen waren gevangen genomen en hadden recht op een eerlijk proces. Marteling en koelbloedige moord is een daad van barbaren.
  -2- Door de gierende inflatie was er nergens geld voor en wie wilde importeren moets valuta regelen bij de militairen en hun vriendjes. De meeste bedrijven gingen hieraan kapot.


  Maak melding

 12. Neusje,je hebt een punt.
  De jongeren zeggen ook,iedereen een eerlijk feitelijk proces,zonder verdoezeling en emotinele verwikelingen.

  De jongeren zijn in het geval van Gilds ook realistisch te zeggen,dat als de rechtsgang incompetent blijkt te zijn,ook Gilds het recht heeft de rechtsgang daarop te wijzen, door het flink uit te buiten/uit te zuigen en of vrijheid te pleiten.

  Dit alles wijst op een overheid die te weinig /helemaal niet opkomt voor de samenleving..

  Neus toch even een paar vragen:
  waarom heeft jou stroming Toen als weldenkende electoraten, niet in alle overdrevenheid,met toeters en bellen,aan de voor jullie domme militairen /revolutinairen, kenbaar gemaakt alleen maar te willen praten,over ongehoorde dingens die jullie weldenkende electoraten Toen constateerden?

  De jongeren pakken nu toch geen wapens en minutie op om de over het algemeen,corruptieve, maatschappijdodende,geestdodende,maatschappijverkrachtende beleidsmakers op te zodemieteren.
  De jongeren zijn nog zo jong en toch weten ze nu al dat geduld en tact en geloof in herstel de meest gangbare en moeilijkste weg is.

  Maar als je lastpostig wil zijn in een situatie waar chaos de regel is,ja de jongeren zien in films dat na faja.

  Niets blijkt uit onderzoek dat er gpraat zou worden,integendeel geruchten van contra coupe lange frans jongens en anderen bange verhalen.

  Neus ,jou stoming en hun vrienden/bondgenoten toen, hebben de revolutionairen toen, de beste straf voor een land gegeven nl.buitensluiten en laat de negatieve geruchten machine flink doordraaien,vooral tijdens verkiezingcampagnes.

  Als je geen geld heb en je komt in het gebied van ik wil mijn visie waarmaken,dan pas heb je last van verleidingen, en die verleidingen hebben jou stromingen opgepakt en zijn veel erger Nu in het verderf.Nog meer illegalen,geen veilig beleid voor slachtoffers zedenmisdrijven,terwijl het hun criminelen zijn die onze kinderen penetreren,drug in onze enige trots SURINAME AIRWAYS,dorpen chinezen,die alleen maar collecteren middels winkels op bijna alle hoeken van de straten in Paramaribo.

  Het bos alleen kan ze tegenhouden dat ze massal daar oprukken.A bosie e kerie ding.

  Evaluatie: die straf van neus en zijn bondgenoten is als een boemerang de Surinaamse samenleving in gegaan en heeft tot bijna niets geleidt.

  Neus, jou stroming korie ding bondgenoten, dan oeng spang oeng saka,dan oen bing mekie klaar foe nakie a faja blo,dan oeng bo long,bevende en bondgenoten die met zichzelf geen raad weten,en jullie opnieuw en weer machthebbers, die een handje hebben van manupuleren.


  Maak melding

 13. ai boi ,Neus,ik en Echte-DU 1 en dezelfde persoon?Wat wil je aantonen dat jij helderziende bent? Lees goed regel voor regel en vertel me als je 1 overeenkomst ziet qua typstijl.Jij reageert?Dus 1+1=2,jij en NEPPE-DU zullen wel 1 en dezelfde persoon zijn.
  Jij doet aan geschiedvervalsen of nig beter jij doet aan hedenvervalsing als jij niet wil toegeven dat Brunswijk niet in het parlement hoort,je kraakt de NDP af maar Brunswijk zijn partij laat je met rust,hoe kan men jij en Neppe-DU(1)serieus nemen.
  Als je Neus bent mie gunstens krijgt de psychiatrische in richting het in 2010 erg druk,nog 1 ,murmelende bouta,bouta,boutaaaaa erbij.


  Maak melding

 14. @ neus.
  ik weet dat ze jou en mijn bloed kunnen drinken maar dat weerhoud mij niet om mijn ding te zeggen ze mogen doen wat ze willen ik zal zolang ik kan de mistanden die onder het schrikbewind van bouterse hebben plaatsgevonden in suriname en het buitenland bespreekbaar maken. aan idioten als autar , pinto de jongeren heb ik echt maling aan met of zonder spelfouten zal ik het blijven doen dus maken jullie je borst maar nat, iemand die dom en achterlijke is reageerd het zelfde als deze gasten door intimidatie en geweld willen ze anderen overtuigen van hun gelijk of beter gezeg hun ongelijk ik zal paar voorbeelden geven ze gebruiken mijn nickname om mij de mond te snoeren maar dat maak me nog strijdvaardig ze bedreigen iedereen die een andere mening hebben ze wensen jou ziektes toe, maar hun gedrag vebaast mij niet als je man die zei adoreren ken het zelfde gedrag zie je bij hem radio station die niet naar zijn pijpen willen dansen in brand schieten vakbonds gebouwen ook in brand schieten politiebureau ook in brand schieten zijn tegenstanders afslachten je kan duidelijk zien dat die domme BEESTEN die het voor bouterse opnemen een kopie zijn van hun holbaas bouterse, dus hun gedrag verbaast mijn niet stelletje mislukkelingen landverraders, die andere idioot op nummer 17 heeft het over drugsgeld vraag bouterse waar hij al zijn rijkdom vandaan heeft, laat bouterse zijn zoon die nu helemaal de weg kwijt is hulp bieden zoals een vader hoord te doen duurd niet lang of hij zal zal zijn zoon dino ook volgen. niemand laat ongestraft zoveel bloed vloeien op sranang doti onthoud dat goed.


  Maak melding

 15. NEPPE-DU,je bent een werknemer van Brunswijk noh?Of zijn broer,want zo te lezen hebben jullie geen van beide enige scholing genoten.

  No Spang NEPPE_DU,volgend jaar ,zijn we je kwijt,je belandt zeer zeker in een inrichting waar je gaat wegkwijnen,en op je lippen nog steeds de naam:bouta boauta bouta boautaaaaaaaaaaa.

  Loekoe ding tiki wan Brunswijk-soort baka op schiphol met drugs.Dus wie is nu nog bezig met zijn drugspraktijken?Ie ja,je held op sokken Brunswijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.