Sponsoractie in Asten voor zwembad Meerzorg

9

Vandaag, zondag 19 juli lopen Astense basisschoolkinderen bij zwembad De Schop rondjes om geld op te halen voor de realisatie van zwemlessen in een zwembad in het district Meerzorg in Suriname. Het wordt een feestelijke middag, met beroemde Surinaamse voetballers en leuke activiteiten zoals pannavoetbal en buikdansen.

De sponsoractie voor het zwembad in het district Meerzorg is opgezet door de werkgroep Zwembad Meerzorg Suriname, in samenwerking met sportcomplex De Schop en de gemeente Asten. Van 3 t/m 19 juli halen basisschoolkinderen geld op voor de sponsorloop. Zodat ook kinderen in Suriname professioneel zwemonderwijs krijgen.

Ook voor degenen die niet meedoen met de sponsorloop is er een spetterend programma. Zo kunnen de bezoekers een praatje maken of voetballen met beroemde Surinaamse oud-voetballers (die nu trainer zijn) zoals Stanley Menzo (namens de Suriprofs), en Sigi Lens en Paul Nortan (namens Pro Child) die de actie ondersteunen. De Surinaamse DJ Carlito zorgt voor gezellige muziek en u kunt heerlijke Surinaamse hapjes proeven.

9 REACTIES

 1. Suriname kent in stad- en distrikt een tig aantal zwembaden!

  Het probleem is het in stand houden van met elektriciteit, pompen, cloor, onderhoudperso- neel etcetera.

  Ze staan trouwens wel droog of vol algen!!!

  Dus kaat u kang!


  Maak melding

 2. Onderhoud is behoud. Niet eens zo lang geleden heb ik drie papajaboompjes zien staan in het dakgoot van een ministerie. Het is daarom niet verwonderlijk dat onderhoudspersoneel bij lanti met hun snor lopen te spelen.

  Het is meer regel dan uitzondering dat er op onderhoud wordt bezuinigd.


  Maak melding

 3. Op zich vind ik zulke acties een heel goede zaak voor zowel de mensen die er van proviteren. Dus de kinderen zullen er zeker baat bij hebben, maar er zijn wel 2 zwembaden op meerzorg en dat is particulier bezit Men zou ook bv. met hun ook een contract aangaan met goede eisen en afspraken dat er altijd het goed onderhouden moet zijn. En MEERZORG is geen district maar een plaats in het district COMMEWIJNE.

  Tang Boeng


  Maak melding

 4. De jongeren willen eigenlijk nu alvast weten,wat het huidig beleid is betreft het onderhouden van overheidsobjecten.

  wie, wat, wanneer,begroting,bijv om alle basisschoolpleinen een lust voor het kinderoog te maken.

  Verder vinden de jongeren alle hulp welkom,want anders zou het niet nodig zijn geweest.
  willen maar niet kunnen en betweterig afwachten.


  Maak melding

 5. het lijkt mij verstandig dat jij een bezoek breng aan de klaagmuur, vraag niet wat jou land voor jou kan doen,maar vraag wat jij voor jou land doen. kennedy


  Maak melding

 6. wat opvallend dat ik geen enkele anti-nederlandse opmerking lees bijvoorbeeld waarom de nederlanders zich weer bemoeien met het zwemonderwijs en -infrastruktuur in suriname.


  Maak melding

 7. De Surinaamse praktijk van alle dag wijst uit dat gratis zaken alleen rond het lintjesknippen in de beste conditie verkeert.

  Komt er ook een beheerder met adekwaat personeel rvc, etcetera? Uit welke middelen zullen die worden betaald? Haast iedereen wil gratis zwemmen.


  Maak melding

 8. Het is toch erg,dat voor zo een pietlulligs iets als een zwembad wederom hulp nodig is uit Nederland?Edoch bedank ik deze initiatiefnemers uit Nederland,Het Zijn Maar Weer De Hollanders.Deze regering laat steeds blijken dat het niets geeft om de jeugd,Somo met zijn gaarkeuken,kon beter dit zwembad en lessen realiseren,tja daar heeft hij niets aan deze jeugdigen kunnen hem geen stemmen bezorgen.

  Kom op “goed geefse”Surneds up you go naar Asten en steun dit project.
  Mijn bijdrage krijgen ze zonder meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.