Veertig Surinaamse oud-militairen krijgen baan

15

PARAMARIBO, 18 jul – Veertig van de ruim vijfhonderd geregistreerde ex-militairen krijgen een baan. De groep mag binnenkort een opleiding beginnen tot assistent bos- en natuuropziener. De selectie was vrij streng.

Een groot deel van de oudgedienden valt buiten de boot. “De criteria zijn nu eenmaal streng, omdat het om een specialistische opleiding gaat”, zegt Dennis Kamperveen, topfunctionaris op het ministerie van Defensie. Dat betekent niet dat de rest in de kou gelaten wordt. Defensie blijft zich inzetten voor bijscholing en een gepaste baan. Het plaatsen van de veertig is een eerste aanzet.

Hun nieuwe werkgever worden de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht en het Jan Starke Opleidingscentrum. De sociale uitkering van de ex-militairen komt weg te vallen als ze eenmaal zijn aangenomen. De uitkering was de eerste tegemoetkoming na protestacties van de oud-militairen. Het grootste deel heeft gediend in de jaren tachtig en meegevochten in de oorlog tegen het Jungle Commando.

15 REACTIES

 1. een goede zaak, en zo heb je minder gevaarlijke gekken die de samenleving ook nog eens kunnen ontwrichten uit boosheid, inderdaad er moeten meer banen komen voor militairen……….


  Maak melding

 2. de man die deze ellende heeft veroorzaakt heeft nooit wat gedaan voor deze jonge mannen en vrouwen, daar hoor ik niemand van de aanhang wat van zeggen dit bedoel als ik het hebt over mensen die niet consequent zijn.


  Maak melding

 3. Ik krijg het gevoel of dit een gunst is, of moet zijn van FRONT.
  Maar Front moet een ding niet vergeten dankzij deze mannen zit Front vandaag aan de aan de macht.
  Als deze mannen hun leven niet op het spel gezet hadden, om het land te vededigen tegen die Juka en Pa’i(nu in het parlement eerder onder het mom van Raad van Bevrijding).
  Dan hadden wij 100% een land gekregen van bandelozen met elke dag de kans op een nieuwe coup van hebzuchtigen en gelukzoekers.

  Opa RONALD vooral u……moet deze jongens koesteren de meesten lijken op jouw.


  Maak melding

 4. Van deze 40 plus’ers wordt verwacht dat zij hun huis en haard zo die er zijn telkenmale voor een maand achterlaten om in het bos te gaan ploeteren.

  Wie is er bereid om gedurende een tweejarig opleiding tot hulp-boswachter, maandelijks een hebbekrats van $RD.500,00 op te strijken. Daar kun je nauwelijke de huur en of gasbom van betalen.

  Op deze leeftijd is de aanwezigheid van vaderlief meer dan nodig bij het gezin.

  Wie houdt wie voor de gek als ordinaire junglemannen al weer jaren gemaakt zijn tot ambtenaren?


  Maak melding

 5. @ 2: Dan is je brief waarschijnlijk niet aangekomen want de ambassade zetelt in Den Haag. Bovendien begrijp ik je reactie niet helemaal, maar dat zal waarschijnlijk aan mij liggen.


  Maak melding

 6. Pinto
  ….Weet Front waarmee zij bezig zijn….Ik denk het niet. !!!

  Maar die land vernietigers van J.C. van R.Bruinwerker zitten als luilakken (achterlijke domoren)geld te vangen….. zij zijn informanten van FRONT.

  Ik heb sinds mijn geheugen nooit zo’n dom en achterlijke regering gezien als deze regering…EZELS.


  Maak melding

 7. Een goede vraag wie houd wie voor de gek ?.
  zijn het de militairen die aan een zinloze oorlog in het binnenland mee moesten doen, met het trieste resultaat velen doden ontwrichte binnenland en velen militairen met PTSS,of iemand die kiest voor een baan als boswachter, een oorlog heeft alleen maar verliezers en vooral als om een drugs oorlog gaat en om de macht te behouden.een vlink aantal militairen hebben hun huis kinderen vrouwen moederen vaders achter gelaten om nooit meer terug te komen. de man die verantwoordelijk is voor al deze ellende word door een aantal mensen hier gezien als de verlosser van suriname .


  Maak melding

 8. Je kunt mensen beter iets meer geld geven voor werk en nuttige dingen als dat ze met een uitkering thuis zitten. Niemand is daarbij gebaat.


  Maak melding

 9. Du, blaka bakra en de rest van de niet matigen
  De jongeren zeggen nu na 27 jaar wachten op wet en recht dec 82,het valse spel de OUDJES helemaal gek maakt.

  De oud militairen krijgen nu pas door aandringen van henzelf aandacht en hebben zich zo onder het feiten bewaren juk(loslopende getuigen), van rancuneuse beleidsmakers kunnen ontdoen.

  27 jaar galgenhumor is misdadig vooral tegen de oudmilitairen.Lokoe, a kotie anoe junkie soldatie.Ai naf Bouta ha,ha, ha intussen moet die man eten en gaat hij stelen en is de bevestiging de vernietiger Bouterse rond, omdat de overheid niet genoegzaam voor algemene gestructureerde, goed geregistreerde gezondheidszorg heeft kunnen voorzien.
  Die militair zou niet eens opvallen als patient in een geoliede gezondheidszorg. Maar haat en rancune openbaren zich volgens de jongeren nou eenmaal het eerst bij veel van onze Surinaamse beleidsmakers en gaan dan vals klinken en vals eruit zien, zich vals en beleidsbelemmerend gedragen. beseffen niet dat achter elke verchil van mening,inzicht, mits je dat beiden wilt voor het landsbelang,iets mooi schuilt.

  De jongeren vinden het niet goed dat er beleid gevoerd wordt waar alleen maar haatwensen van beleidsmakers vervuld moeten worden.

  De jongeren vinden het geen goed nieuws te constateren dat alles wat met ‘80,82,86 geen aandacht aan is besteed.

  Wat de jongeren zich afvragen of er niet nieuwe junkies bijgevoegd zijn uit het vrij drugsbeleid van nu en dat die op het hoopje Bouta militairen worden gezet en ook zo worden benaamd.

  De jongeren vinden het een goed idee dat de tokomstige boswachters een overheidswoning in hun werkgebied ter beschikking krijgen.
  Maar dan dient het eerste probleem zich al aan:als er kinderen aanwezig zijn, hoe staat het met goede scholen en goed onderwijs,infrastructuur.
  er is werk om alvast over na te denken en niet hoe ga ik sterke bewuste hardwerkende mensen die de NDP aanhangen domineren i.p.v te graven tot je een overeenkomst heb, want dat hebben de jongeren al;

  De jongeren laten de wereld en daarmee Suriname niet vergaan,zonder dat de jongeren met de beide vuisten, niet een vuist,op tafel slaan om aandacht te vragen en wanneer de jongeren hun stem willen laten horen.

  De jongen willen weten hoe de beleidsmakers op korte en middenlange termijn de grootste noden gaan of willen gaan oplossen of hebben opgelost in de 14 jaar verdeel en heerspolitiek voor en tegenstaanders 80.82,86 en nu nog na 27 jaar zonder conclussie.

  Du en de rest, patriotisme is niet gratis het heeft en prijs.
  De jongeren hebben niets aan


  Maak melding

 10. DEjongeren hebben niets aan miskend gelul,waar je niets aan wil veranderen, voordat jullie wraakbehoefte bevredigd is geworden.

  Hoepelen jullie dan op naar het continent waar er geen conclussies worden getrokken.
  DE JONGEREN WILLEN EEN LEVEN WAARUIT JE CONCLUSSIE MOET KUNNEN TREKKEN.


  Maak melding

 11. @ pinto
  word het niet tijd dat jij een keer slimmer reageerd jij ben net als sommige surinamers ze willen niet werken voor een hongerige loon maar wel bedelen als je smorgens vroeg langs de centrale mark loopt of rijd dan kan jij zien wie daar staat hardwerken surinamers en die luie surinamers zoals jij pinto die klagen maar gaan wel feesten tot laat in de avond. jou reaktie op nummer 5 laat zien hoe dom jij ben mi boi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.