Geen belangstelling voor Surinaamse aardolie

20

PARAMARIBO, 18 jul – Internationaal bestaat weinig belangstelling voor Suriname’s potentie aan aardolie. Bij de laatste internationale ronde van Staatsolie heeft geen enkel bedrijf zich gemeld. Nog lijkt geen man over boord.

Het management houdt vast aan de geest van optimisme. Het kan nog altijd veranderen. “Ik denk dat het komt door de wereldwijde crisis waarin we nu zitten,” zegt Marny Daal-Vogelland, lid van het management, tegenover de Ware Tijd. Dat de blokken 43 en 44 in het Surinaams zeeareaal geen interesse trekken kan dus meer een tijdelijk fenomeen zijn. Staatsolie is zelf ook bezig.

Er wordt voornamelijk aan land gezocht naar nieuwe bronnen. Het voorkomen van rijke voorraden voor de kust is tot nog toe niet meer dan een vermoeden. Hoewel het aantrekken van investeerders belangrijk is, wil Staatsolie niet met elk willekeurig bedrijf in zee. “Kapitaal is belangrijk, maar we kijken ook naar het track record van het bedrijf, dat moet overeenkomen met onze doelstellingen”, aldus Daal-Vogelland.

20 REACTIES

 1. heel simpel; geen benzine importeren en de eigen staatsolie voor surinaamse bedrijven en auto,s gebruiken…………….dus hou je de staatskas ook meer geld binnen die je niet hoef uit te geven ………


  Maak melding

 2. Vergeet een ding niet.
  Zij zitten te loeren op domoren om die hele hap in een keer als I’am Gold weg te kapen.

  Daarom verstand gebruiken en geduld hebben even pinaren kan geen kwaad…Maar jouw laten bestelen als domoor doet verschrikkelijk pijn.
  En dan is het ook nog te hopen, als jij nog ooit onderuit komt.


  Maak melding

 3. er zijn genoeg investeerders.
  het probleem is die hebi en bigi fasi die onze bewinvoerders en zogenaamde directeuren vertonen. wat dat betreft kunnen ze nog veel van mr jarrap leren.
  internationale bedrijven hebben een hele andere benadering dan die van chinese afkomst.


  Maak melding

 4. Maar USA EN EUROPEANEN willen alles goedkoop en goedkoop . Als je alles zelf doet lever jou heel veel geld op . KIJK zelf thuis in nederland , als je zelf doet bespaar je een hele boel .


  Maak melding

 5. We geven het goud gratis weg..

  Waarom niet inbreken in de overeenkomst die zo nadelig is voor het land en volk..

  koop alle goud op ,,van de 5 % regeling..Dat is een goed investering in de toekomst.

  Neem event. die hele handel van iam gold over en zet ze buiten de deur..

  Hoelang al heeft eddy jarap belooft dat er aan de saramaccastraat een benzine pomp zou komen met sme benzine en diesel..

  Jullie zijn stront/front ziek..


  Maak melding

 6. Kijk het begint weer wat willen jullie dat men miljarden naar jullie toebrengt.
  (dan weten jullie toch weer geen raad mee)

  Als jullie wijs zijn(kop gebruiken)gaan jullie zelf producten ontwikkelen…er is ook gas..wat doen jullie ermee…waar blijft voldoende asfalt.
  Ik denk dat de leiding nu zeker weer van SPA of NPS of VHP of erger PL of AC moet zijn.

  Anders komen jullie niet met dit bedel weggeef gedrag.


  Maak melding

 7. Gewoon wegeven die hap. net als Iamgold en Rosebel. daar zitten ze op te wachten.
  Waarom niet zelf excploiteren??
  waarom moeten buitenlanders alles doen en overnemen?
  Ik begrijp dat sur. de knowhow en capaciteiten niet heeft, maar hur die dan in en wees zelf de baas en hou alle inkomsten binnen en betaal de huurders voor geleverde diensten.


  Maak melding

 8. als het aan venetiaan had gelegen had hai surinaamse aardolie voor een appel en ei verkocht netzoals hij onze goudvoorraad heeft verkocht aan de canadezen deze overgewaaide neanderthaler waarvan de hersenene niet geevolueerd zijn.


  Maak melding

 9. De jongeren hebben vernomen dat: waar er aardolie is,is er ook aardgas.

  Dus de gasbommen zullen dan net in venuzuela voor een prikkie te koop zijn in Suriname.

  Als niemand wil,kan het het teken zijn dat je weer terug naar huis moet om te gaan kijken wat dit product voor de jongeren en hun ouders gaat betekenen in Suriname.

  De jongeren houden het verloop in de gaten, met concessies, uitbraak van de hebzucht revolutie betreft exploitatie straks en zo en zo en zo.


  Maak melding

 10. Front bedoeld zeker dat nog niemand gekomen is voor een voor hun persoonlijk lukratief ontract waarmee het volk misleid kan worden en persoonlijke zakken gevuld kunnen worden.
  Is het bij Iamgold, Rosebel, Alcoa etc anders geweest??


  Maak melding

 11. @11: Daarop wacht ie. Zelf ondernemen zit niet in die baviaan zijn bloed. Maar daarvoor hebben we geen betoog nodig, kijk maar om je heen naar de mensen die op hem lijken. Wanneer zullen ze eens deugen om een land naar behoren te kunnen besturen?


  Maak melding

 12. O, o, wat weer een geweldige “positieve” reacties allemaal, en ze slaan nergens op. Het gaat om de exploratie en exploitatie van de Surinaamse olie. Daarvoor moet men buitenlandse hulp inroepen, en dat is soms moeilijk omdat men twijfelt aan de kwantiteit. De kosten gaan immers voor de baat uit. Suriname’s olie wordt gewoon geexporteerd, maar het is marktgebonden. En al die export- en aardoliegeleerden die moeten reageren zou ik willen meegeven: verdiep je eerst eens in de materie en geef daarna een (zinnige) reactie.


  Maak melding

 13. @15 blaka kakra

  verdiepen begint voor de jongeren bij het stellen van alle mogelijke vragen, om alle onduidelijkheden,waandenkbeelden uiteindelijk uit te sluiten,om uiteindelijk over een materie zoveel mogelijk informatie te beschikken, zodat ook de leek (het Surinaamsvolk), uiteindelijk de materie goed begrijpt en betrokken raakt bij het reilen en zeilen in het Surinaamsvolk zijn land.

  De jongeren zijn op zoek naar leiders die over alle vraagstukken kunnen filosoferen.

  Als jij blaka bakra iets over de materie weet,leg de jongeren dan uit.
  dan doe je ook aan kennisoverdracht.


  Maak melding

 14. En dat geldt ook voor “De jongeren”(waarschijnlijk de 50 al gepasseerd, maar je) die blijft dezelfde domme teksten en vragen produceren.
  Kennis overdracht is alleen maar mogelijk als ook de ontvanger zich inspant.


  Maak melding

 15. meegeven: verdiep je eerst eens in de materie en geef daarna een (zinnige) reactie.

  blaka bakra

  Waar is jouw zinnige reactie…want dit is gewoon klagen of anderen op iets wijzen als een OMA.
  Omdat oma zelf geen moer weet.


  Maak melding

 16. Het is waar! Wellicht is in het verleden teveel “voor niets” weggegeven. Maar zullen we met z’n allen positief blijven en aannemen dat er simpelweg fouten zijn gemaakt of verkeerd is onderhandeld. Dit wijt ik aan onkunde. Nu hoop ik dat het spreekwoord “door schade en schande wordt men wijs” van toepassing zal zijn. We hebben nog voldoende bodemschatten, maar de tijd van oefenen is nu echt voorbij want dat doen we al 50 jaar. Nu moet het echte werk beginnen. Of ben ik naïef?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.