Amerikaanse ronde militair WK-voetbal in Suriname

2

PARAMARIBO, 17 jul – De kwalificatieronde voor de Amerika’s van het wereldkampioenschap voetbal voor militairen wordt in Suriname gespeeld. Dit heeft internationale militaire sportkoepel Cism beslist. De voorronde kwalificatie vindt van in november plaats. Onder meer doen Brazilië, de VS en Canada mee.

Ook Jamaica, Barbados en Trinidad & Tobago hebben hun deelname bevestigd. Suriname is organisator automatisch geplaatst. Dat inspireert tot optimisme. “Het best mogelijk dat we een primeur hebben de eerste keer naar een wereldkampioenschap voetbal te gaan, al is het voor militairen”, zegt Cism-vertegenwoordiger Maikel Klein tegenover de Ware Tijd. Zover is het nog lang niet.

De grootste hoofdpijn nu is de organisatie. Er is veel mankracht nodig en geld. Klein verwacht dat de regering en het bedrijfsleven inkomen. Voor het technische deel wordt nauw samengewerkt met de Surinaamse Voetbalbond. Suriname organiseerde in 1984 al het WK Cism basketbal. Nederland zag toen af van deelname, vanwege de vertroebelde relaties met de militaire machthebbers in Paramaribo.

2 REACTIES

  1. Ik hoop dat zij nog kunnen voetballen…want Opa Ronald en zijn Front hebben de militairen verschrikkelijk laten pinaren.

    SOMMIGE ZIEN ER ZELF ONDERVOED UIT>>>DAN MAAR NAAR DE HALFDGAAR KEUKEN VAN SOMO.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.