Surinaamse minister tikt diplomaat op de vingers

27

PARAMARIBO, 16 jul – “Net zoals ingezetenen zich moeten houden aan de wet in Suriname, geldt dat ook voor diplomaten die Suriname bezoeken.” Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi. Niet-residerend ambassadeur van Nigeria Musa John Jen zou beter moeten weten dan zich in te laten met justitieel onderzoek in Suriname. Zijn recente acties wijzen op het tegendeel.

In een advertentie stelt John Jen onder meer dat twee gezochte Nigerianen onterecht op het verdachtenlijstje voorkomen van de politie. Tijdens een recent bezoek aan Suriname had hij zich reeds kritisch uitgelaten. De opsporing van twee van moord verdachte Nigerianen zou andere landgenoten in Suriname schade berokkenen. Santokhi vindt dat John Jen zijn plaats moet kennen.

Er zijn grondige reden om de twee als verdachte aan te merken. Justitie blijft zijn werk doen. “Het gaat om een strafrechtelijk onderzoek en buitenlandse dignitarissen horen rekening te houden met ons rechtssysteem”, stelt Santokhi. Volgens John Jen beweert dat één van de verdachten reeds jaren niet meer in Suriname is geweest. Ook is het ministerie van Buitenlandse Zaken om opheldering gevraagd.

27 REACTIES

 1. Op de eerste plaats is Nigeria het meest corrupte land van Afrika.
  Ten tweede: hoe weet deze diplomaat wat de presische redenen zijn waarom deze mensen gezocht worden. En weet hij ook voor welk dilict deze mensen gezocht worden. Ten derde weet deze diplomaat wat er nog allemaal speelt?.Ten vierde waarom neemt hij het op voor criminelen?. Dat zet mij wel aan het denken.

  Deze diplomaat denkt van Suriname is toch een bananen republiek. Politici
  rollenbollen met elkaar in het parlement. Een minister die zelf bepaalt wanneer hij in het gevang gaat. Een vicepresident die bepaalt wat er niet in de krant komt. Een president die elke keer roept ik ben niet corrupt. Terwijl sommige van zijn ministers het niet slecht zouden doen bij de zeerovers voor de kust van Somalie.

  Ik rust


  Maak melding

 2. Geachte heer/mevrouw,

  Ik wil reageren op sommige stukken die geplaatst zijn op uw forum. Maar het is mij deze keer niet gelukt om in te loggen. Er stond laatst een artikel op uw forum waarin een bezoeker nauwkeurig de tijd nam om zich te ergeren aan de kleur van de huid van de ambtenaar. Ik vind dat iedereen zich professioneel hoort te gedragen. Mensen die discrimineren zijn over het algemeen jaloers. Maar ze geven nooit toe dat ze jaloers zijn.

  Dulcine


  Maak melding

 3. Maar dit is ook niet diplomatisch, om dit overal te kunnen lezen….U ziet het de één gaat in de fout… de slimmerd gaat ook in de fout rara…rara…wie van de twee zit/zat FOUT.(alla tu).. e tan e tan e miki bari///ano bun toch man.


  Maak melding

 4. Santokhi moet beter weten.Het is de taak van een ambassadeur om op te komen voor de belangen van zijn landgenoten in het land waar hij of zij resideert voor zijn land.


  Maak melding

 5. Hebben wij nog een minister van Buitenlandse Zaken, wie in deze competent behoort te zijn om te reageren?

  Typisch “Roep”, alles onder 1 dak!


  Maak melding

 6. Een buitenlander moet zich niet bemoeien met binnenlandse, justitiele, aangelegenheden. Het is aan de Surinaamse rechtspraak te doen of deze verdachten schuldig zijn of niet.

  Ik vroeg me altijd al af waarom het woord Neger niet genoemd mag worden en bijv. Nigeria, Nigerianen en Niger wel. Kan iemand me uitleggen waarom??? Ik dacht dat deze woorden hetzelfde betekenden of vergis ik me.


  Maak melding

 7. @ nummer 6 jij bent zeker een muis ??.. over olifant gesproken ik kan mij nog herinneren dat een zeer gewaardeerde bezoeker hier op deze forum een heel mooie vergelijk maakte over een olifant en de bouterse aanhangers volgens mijn mij valt het kwartje nu pas bij jou .@ 3 lijfwacht medvedev rand vrouw aan en heeft een boete van 1000 euro gekregen in nederland gebeurd, dat jij dit weet. ik zelf vind de reaktie van onze minister van justpol zuiver en goed tot nu toe maak santokhi een goede indruk op mij .


  Maak melding

 8. No suku trobi nanga Nigeria, ze zijn niet voor niets in Suriname en de officieren ook niet.
  Hari tigri tere, ma no meki a beti yu, wees gewaarschuwd, a ingi sabi suma na mati nanga te mati sa jepi.


  Maak melding

 9. Wij Suri,s hebben zeer domme achterlijke mensen aan de macht….men heeft een handel gevonden dat is importeren tegen betaling van mensen.

  Verder wil FRONT geen vooruitgang voor eigen land en volk…Het land moet een koloniale instelling hebben…… gewoon zitten niks doen de buitenlander zal het doen en dan probeer jij te profiteren.

  Maar blijf deze hoop hebben(sinterklaas & pieterbaas) dan zal jij zien hoe jij het land uit zal moeten vluchten…..FRONT brengt het land duidelijk richting KATIBO…eigen mensen gaan pinaren als honden.


  Maak melding

 10. @ 10 DU.
  Ik vind dat Santoki het ook goed doet. Voor mij is hij in de top 2 van ministers. Maar de vraag is, moest hij reageren op de diplomaat zijn opmerkingen of de minister van buitenlandse zaken.
  Anders wordt het zo onoverzichtelijk en onproffessioneel.

  Ik rust


  Maak melding

 11. SkubiDU #10,
  Jij randt op dit forum de waarheid struktureel aan en gaat toch ook vrij uit?

  Iedereen heeft je door maar ben naar alle waarschijnlijkheid doende een senario uit te voeren.

  Don’t forget, “we slapen niet!”


  Maak melding

 12. ik vind het heel merkwaardig om te lezen hoe sommigen reageren over dit onderwerp. kritiek leveren om wille van de kritiek verder voegen ze helemaal niets toe aan geen enkele discussie hier op dit forum.


  Maak melding

 13. In een advertentie stelt John Jen onder meer dat twee gezochte Nigerianen onterecht op het verdachtenlijstje voorkomen van de politie.

  Dat John Jen op deze wijze heeft gehandeld vormt een terecht wijzen, dat hij als niet residerend ambassadeur beter had moeten weten. Minister Santhokie heeft hem dan ook terecht op de vingers moeten tikken.

  Het schijnt overigens dat de ambassadeur wellicht meer afweet van deze vermeende en gezochte Nigeriaanse criminelen. Het zou dan ook goed zijn geweest als justitie hem aan de tand had gevoeld.

  Wat men behoort te weten is dat Nigeria en zijn regering over het algenmeen als corrupt te boek staat en naar mijn mening feitelijk in Suriname ook niets te zoeken hebben.


  Maak melding

 14. @ 10 DU.
  Ik vind dat Santoki het ook goed doet. Voor mij is hij in de top 2 van ministers. Maar de vraag is, moest hij reageren op de diplomaat zijn opmerkingen of de minister van buitenlandse zaken.
  Anders wordt het zo onoverzichtelijk en onproffessioneel.

  Ik rust

  Djamoe

  Ik ook vooral die auto van Segebai.
  Hij heeft hem gekend als betrouwbare zakenman.
  Wat een Minister…..bun bun… yu don kaw.


  Maak melding

 15. Als het aan mij ligt doet Suriname helemaal geen zaken met Nigeria. Zou ze voor geen cent vertrouwen. Zelfs Ghanezen hier in Nederland vertrouwen en mogen ze niet, zegt al genoeg! Lees het nieuws hoe het aan toegaat in het land zegt al genoeg. Moslims en Christenen die elkaar uitmoorden.


  Maak melding

 16. toen ik zei in een eerdere reaktie over die nigerianen dat ze oplichters zijn viel bijna iedereen over mij heen.

  DU

  Dan zijn ze niet goed over je heen gevallen….waren zij goed op je gevallen dan was jij er niet meer DOMBO DU.


  Maak melding

 17. Natuurlijk wordt een flapuit als DUnodoe hier stelselmatig aangevallen omdat het(man/vrouw?) en trawanten geen enkele toegevoegde waarde hebben voor en ten behoeve van dit forum.

  Haat en ratio gaan nou eenmaal niet samen.

  If you come to shoot, shoot don’t talk.

  Reken er wel op dat de partij ten andere zijde er ook wat van af weet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.