Komend weekend start ook ‘Kwakoe’ in Almere

17

Vanaf zaterdag 18 juli organiseert de stichting Kwakoe On Tour het Kwakoefestival op het Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. “Voor het echte Kwakoefestival moet men in Almere zijn” aldus George Janssen, woordvoerder van de stichting in een persbericht.

Stichting Kwakoe On Tour, voorheen Kwakoe Events, heeft 25 jaar lang het Kwakoefestival in Amsterdam georganiseerd. Met het stadsdeel Amsterdam Zuidoost raakten zij verwikkeld in een meningsverschil met als gevolg dat hen vorig jaar de vergunning voor de organisatie van het festival is geweigerd.

Janssen wil een einde maken aan het idee dat er dit jaar twee Kwakoefestivals zouden zijn. “Wij zijn en blijven de organisatoren van het echte Kwakoefestival”. Hij zegt veel telefoontjes te ontvangen van mensen die verward zijn. Ze vragen zich af of het festival in het Bijlmerpark, dat tot en met 9 augustus in Amsterdam Zuidoost door Stichting Kwakoe Zomerfestival georganiseerd wordt, wel de echte Kwakoe is.

Janssen: “Ik ben hier altijd open en eerlijk over”. Stichting Kwakoe On Tour erkent het in Amsterdam genoemde 34ste ‘Kwakoefestival’ niet. Ook het vorig jaar neergezette festival werd volgens hen onterecht de 33ste genoemd. Janssen spreekt van misleiding van het publiek door de stichting Kwakoe Zomerfestival omdat zij ‘onterecht de indruk wekken het Kwakoefestival te organiseren’.

Het Kwakoefestival in Almere wordt gehouden van 18 juli tot en met 2 augustus 2009.

17 REACTIES

 1. Het is toch des Surinaams dat mensen strepen claimen. Neem nou die MART radio die nu in Amsterdam opereert. Die claimen ook dat ze weet ik veel hoeveel jaar bestaan.
  Voorzover ik weet toen ik nog in Nederland woonde, is die omroep mart die nu uitzend een nieuw radiostation. Ze zijn pas een paar jaar geleden in de lucht gekomen. Ze gebruiken wel dezelfde naam van het station dat Ristie al vanaf de jaren 80 had onder die naam.
  Dus hoe kan het huidige mart nou 25jaar bestaan. Sommige Surinamers zijn kampioen in het misleiden. En waarom? Om de strepen ????

  Haal je eigen strepen en niet over de rug van anderen.


  Maak melding

 2. nou ik vind dat kwakoe festival in de bijlmer hoort waar t voor t eerst in 1975 is gestart. belachelijk dat t naar almere is t kan nooit t zelfe zijn


  Maak melding

 3. Wat krijgen we nou????
  Dit is te gek voor woorden alweer kese kese in de gelederen !!
  Dit zal zo blijven de tweedracht a kraboe mentaliteit waarom geen bundeling???

  Dit is toch niet leuk???
  De sfeer wordt erg verpest door de tweedeling

  Veel wijsheid toegewenst.
  Lobi nanga kraktie.

  MaVisie


  Maak melding

 4. Kwakoe festival hoort gewoon in bijlmer hoe je het ook noemt. allerlei administratieve regeltjes veranderen daar niets aan. Almere is gewoon SAAI!


  Maak melding

 5. Hoezo bij de Bijlmer(meer)…kom ..wees wijs.

  e !! e !! e !!! kijk luister of lees dit…dat kan overal hoor….ALLEEN DE SFEER VAN GEZELLIG ALS SURI’S BIJELKAAR ZIJN….is veranderd in BUIT ZE UIT….bah!! bah !!dat moet jij zien, verder gebruik je koppie.

  VERGEET EEN DING NIET…in de jaren ’80 huurden wij vrienden gewoon een tent niet om mensen uittebuiten maar lekker pipriwatra(gewoon ieder die wist te koken deed wat) enz enz koken…eerlijk is eerlijk…voordat publiek kwam, was voor 11 uur in de ochtend alles voor een zacht prijsje verkocht….DAT WAS LEUK…. WIJ HADDEN EEN SOCIALE INSTELLING ALS MENS….maar om nu daar te gaan staan en het geld uit de mensen zakken kloppen…MI NO DI.


  Maak melding

 6. Ga aan tafel zitten er rest toch één ding FUSEREN

  Ja toch

  Ze zitten in de clinch met het stadsdeelraad van A´dam-Zuidoost hebben daarom geen vergunning meer gekregen om het festival in de Bijlmer te organiseren, fuseren zal dus niet gaan!!!!


  Maak melding

 7. Verdeel en Heers, over de Surinamer en je zal zegevieren omdat ze hun eigen identiteit niet eigen zijn en willen zijn.

  Carnaval uit Den Bosch, dan ook naar Amsterdam, ach, commersie mi ta. pecunia non olet.
  Un tjari un moni gwe, en libi den pikin skoro boekoe,lanti sa jepi yu en Kwakoe sa Jepi tu fu njan un moni.


  Maak melding

 8. Allemaal onzin met een Kwakoe festival in
  de Bijlmer.In feite heb je van 1 januari t/m 31 december al Kwakoe festival in de Bijlmer.
  Dus voortaan maar in Almere vieren of elders in het land.


  Maak melding

 9. Zogenaamde “kwakoe” in Amsterdam is al niet meer wat het was en zal t ook niet meer worden, ga eerst maar kijken in Almere, dan oordelen! Ik woon met plezier al 15 jaar in Almere, lekker huis met een tuin, beter dan drie hoog achter in Amsterdam…. 😉


  Maak melding

 10. Ja natuurlijk er zijn voor en tegenstaanders, alleen moeten jullie wel reeel blijven en toegeven dat het festival in Amsterdam zuidoost niet zomaar een andere naam aan het festival kan geven als wat de vergunning aangeeft. En verder moeten jullie ook niet als makke schapen achter een herder lopen die zegt dat het festival in de Bijlmer hoort. Jullie vergeten gewoon dat er huizen en voetbalvelden en een park op dat terrein gebouwd gaat worden.
  Als jullie dat nu een keer gaan inzien en ook inzit dat het terrein zoals het er nu uit ziet, driekwart ja je lees het goed driekwart verkleint is, waar praten jullie nu dan over met het festival hoort in de Bijlmer.
  STOP een keer om elkaar te bevechten dat willen ze juist, wij moeten elkaar afmaken, dat willen ze. Wij hebben geleert om niets te nemen voor minder en dat is het festival in zuidoost nu al 2 jaar niets meer en helemaal niet toen het begon in 1975

  Ga je geld maar lekker uitgeven aan die standhouders die elkaar bijna afmaken, omdat iedereen gewoon weg het zelfde verkoopt

  Oeng blaka wan, ai boy Oeng dong yere. Maak elkaar maar af hoor en wanneer jullie een keer gaan inzien wat voor schade jullie hebben aangericht, klaag dan niet, maar ga je schamen en ga in een hoek zitten. En hou vooral je mond dicht.

  Blaka man e nang blaka man.

  Gilbert


  Maak melding

 11. Ach ja, als je een beetje slim bent ga je uit van de “bekende tenten”, bij wie haal je altijd je worst, je saoto of je barra. Nou die mensen zitten gewoon in de Bijlmer. Ik vraag me dus af wie de verkopers zijn in Almere. En btw er wordt gewoon gevoetbald in Zd oost, de eigenlijke kern van het verhaal. Zd Oost is voor mij al bijna 1 uur rijden, mij niet gezien in Almere, ghost town!


  Maak melding

 12. ai boi oen blakamang tjading we fetie lekie dagoe nooitie oen blakamang kang set wang sani.
  Andere volken kunnen beter een event organiseren dan wij afro’s.


  Maak melding

 13. ja, zat er aan te komen. Zo gauw iets goed loopt, zijn er betweters op de loer. Kwakoe is voor wie dat leuk vinden een traditie waar je eigenlijk niet aan mag komen. Gebeurd is gebeurd, maar waarom rond dezelfde tijd opstarten, de meeste bezoekers zijn amsterdammers dus ze gaan voor lekker dichtbij. Slechts enkele loyalen zullen naar Almere gaan. Blijf proberen om origineel te blijven, misschien dat het uiteindelijk weer wordt wat het was. Dat betekent kwakoe met de originele oprichters en bestuurders, maar bedenk, de bezoeker zoekt gezelligheid en interne vete’s boeien hem niet. Dus kom met iets groots om hem te blijven boeien. Ik ga zeker kijken wat Almere te bieden heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.