Braziliaanse schuld Suriname haast verleden tijd

9

PARAMARIBO, 16 jul – Suriname kan binnenkort zijn miljoenenschuld aan Brazilië voldoen. Nederland heeft de beloofde vijf en dertig miljoen euro al beschikbaar gesteld. Minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking en de Nederlandse ambassadeur Tanya van Gool hebben de overeenkomst getekend.

Met het geld wordt ruim de helft voldaan van de ruim honderd miljoen dollar die Brasilia tegoed heeft. De restschuld wordt kwijtgescholden vanwege de prompte betaling. “We zijn blij dat de schuld uit de jaren tachtig nu definitief tot het verleden behoort”, zegt Van Ravenswaay. Bovendien wordt de financiering zeker gesteld van twee grote projecten. Het restant van de schuldbetaling is daarvoor bestemd.

Het betreft verdere modernisering van de Johan Adolf Pengel luchthaven en het asfalteren van de weg naar de veerverbinding met Guyana. De schuld bij Brazilië stamt uit de jaren tachtig. De militaire machthebbers waren door het deviezentekort genoodzaakt kredieten aan te gaan. Het grootste deel ging naar wapentuig, levensmiddelen en voertuigen.

9 REACTIES

 1. Verkoop genoeg GOUD….dan hoef jij op niemand te wachten en niemand blij te maken met betalen van schulden…VERKOOPT GOUD & EXPORTEER FLINK.


  Maak melding

 2. honderd miljoen geleend in de jaren tachtig en toch was er armoede onder de bevolking rara hoe kan dat, mss kunnen de mensen die graag deze schurken en oplichters terug willen mij dat uitleggen.


  Maak melding

 3. Niet alleen de Braziliaanse schuld, maar ook bruggen zijn afbetaald.

  Helaas zijn uit pure rancune de Para-Industries naar hun malle moer gestuurd.

  Wij hadden al onze eigen drinkglazen, tegels en borden waaruit wij aten.

  Yu ati musu blaka fu du dati.


  Maak melding

 4. Er zal wel weeeeeer de bekende adder (Lees:Labaria)onder het gras liggen.Niet Suriname heeft dus de schuld afgelost maar met hulp van nederland.Het wordt weer sinterklaas vóór de verkiezingen.Typisch nederlands,met de geldbuidel voor je neus bungelen.Voor mijn gevoel hebben Suriname en nederland geen druppel gevoel voor normen en waarden.Suriname heeft nederland (ook tijdens deze regering)zo vaak de deur gewezen en Suriname op zijn beurt pakt alles aan wat nederland te bieden heeft.het bekende “haat liefde” verhouding.En dat wil m.n. nederland zo houden omdat ze weten dat,als er een andere regering komt,deze liefde is AFGELOPEN!!We kunnen gewoon vrienden blijven maar geen polonaise aan mijn lijf meer en ik bepaal wat ik in mijn huis doe.


  Maak melding

 5. Propoganda stunt voor de aankomende verkiezingen want 3 regeringen NF en nu pas op het laatste moment.
  En zie van waar de handrijking komt, niet erg maar dubbelzinnig en een teken van belangen.


  Maak melding

 6. para industrie is door de man van jenny simons naar de klote gestuurd jij zou zeggen naar hun malle moer sturen.die man van jenny simons van de ndp is geerlings en deze geerlings was direkteur van paraindustrie en zo heeft de ndp mensen alles naar hun malle moer gestuurd un beest unu vooral jij pinto
  domoor ik wacht op je met je laffe bek
  Glenny


  Maak melding

 7. @ glenn
  de (man) die jij als laast noem in jou reaktie zal jou nooit antwoord geven hij heeft het over drinkglazen tegels en borden maar over kwaliteit zegt hij niets al deze soort bedrijfen die in de tijd van revo zijn opgericht zijn er nu niet meer het waren oplichterspratijken, het leuke van dit alles is dat deze man propaganda maakt voor zijn drinkgazen en borden die bestemd waren voor de arme bevolking want bouterse en zijn kliek liet lekker hun luxe goederen uit het buitenland komen hun dure whisky sigaretten noem maar op maar deze (man) is zo dom dat hij niet ik kan zien dat die klote revo gewoon een stelletje oplichters zijn die vandaag heel rijk zijn geworden over de ruggen van dit soort zakkenwassers die zich verzamelen in ocer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.