zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse coalitiepartner SPA scheurt verder

Surinaamse coalitiepartner SPA scheurt verder

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jul – De scheuring binnen de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, tekent zich steeds scherper af. Partijvoorzitter Siegrfied Gilds sleept kandidaat-voorzitter en parlementariër Guno Castelen voor het gerecht. Aanleiding is Castelen’s voornemen om Gilds te royeren.

Castelen wil gebruik maken van zijn bevoegdheid als voorzitter van het Centraal Bestuur van de partij. Maar volgens Gilds laten de partijregels zoveel macht niet toe. Het gesteggel over de interne regelgeving is tekenend voor de zich voortslepende spanningen in de kleinste onder de coalitiepartijen. De gang naar de rechter moet de weg plaveien naar de bestuursverkiezingen.

Deze zijn al een keer uitgesteld vanwege – weer – verschil van mening over de huisregels. Gilds geeft de voorkeur aan minister Clifford Marica van Handel & Industrie als zijn opvolger. Het is een kwestie van principe. “Castelen zegt dat ik het probleem ben. Er zijn veel momenten waarop ik ben tegengewerkt. Mijn ervaring als voorzitter verbiedt mij Castelen te steunen.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

12 REACTIES
 1. VHP vecht als HOND….NPS’ers deelde ooit rake klappen uit aan Aron…… Vluchten moest hij uit Grunjari….een andere loopt Grunjari boos uit, komt onder een auto van een VHP’er terecht(ooit nog prof.dr.ir)MORSDOOD(ter plekke)er zijn nog meer…MAAR NU ANNO 2009…nooit wat geleerd blijven vechten als honden…..(worden wij(suri’s) dieren.(mensen met dierlijk gedrag)…UNU KABA NANGA DON.


  Maak melding
 2. Royeren is een terechte stap van Castelen daar Gilds reeds schuldig is bevonden. Wil een partij integer overkomen dan moeten partijbonzen die met justitie in aanraking komen van het toneel verwijdert worden dus ROYEREN.
  Dus Siegfried Gilds ophouden met je rotzooi en mond dichthouden want je hebt geen recht meer van spreken d9ie ben je kwijtgeraakt door je blinde aktie en honger naar geld en macht.


  Maak melding
 3. Ik ken de statuten van de SPA niet, maar ik heb denk ik voldoende kennis van regels van verenigingen en organisaties, om te weten dat royement van een lid van een vereniging pas aan de orde is, wanneer de ledenvergadering daarover haar instemming en goedkeuring heeft gegeven. Dit natuurlijk op voordracht van het algemeen bestuur en op basis van voldoende steekhoudende argumenten en bewijzen. In dit geval kan ik het voornemen van Guno Castelen niet begrijpen, al handelt hij in zijn hoedanigheid als voorzitter van het centraal Bestuur van de SPA. Mijn vraag aan Castelen is: Heeft u de instemming en goedkeuring van de leden van de SPA? Ter verduidelijking: ik pleit in deze Siegfried Gilds niet vrij van eventuele laakbare handelingen of uitspraken. Wat ik echter wel graag zie, is dat Castelen moet handelen conform de partijregels en bewijzen dat Gilds op de verkeerde toer is gegaan. Maar enkel en alleen er prat op gaan dat hij de bevoegdheid tot royement heeft als voorzitter van het Centraal Bestuur getuigt van een grote mate van arrogantie, zelfoverschatting en het minachten van de partijleden.


  Maak melding
 4. De SPA was altijd een partner, bedoeld om de werkende mens te helpen onderdrukken, en heeft verder als politieke entiteit geen noemenswaardige achterban. De tijd zal het bevestigen.


  Maak melding
 5. GILDS is veroordeeld voor witwassen,als politicus zou je de eer aan jezelf mieten houden, en je terugtrekken, je hebt immers geen moral authority meer. Maar hij laat zicj zo wel kennen als iemand die ego-driven is, geen gevoel meer heeft met de politieke realiteit. Hoe langer hij aandacht claimt namens de SPA hoe meer hij zijn partij schade berokkent.

  H.Helmond


  Maak melding
 6. Guno van Castelen, heeft nog een troef in d hand die hij al heeft afgeleverd, dus bedanken wij hem alvast.
  Helaas jammer dat hij dat moest doen, dus hogerberoep zal jammer genoeg dhr.Gilds, opbreken en dat is jammer.
  Kortom, jammer, jammer en nog eens jammer.

  Thanks van Castelen en nu kijke of Gilds ook zijn dossier afleverd op de juiste plek, dan gaat Sardjoe naar huis!!!!!!!!!!!!!
  Wat te denken van de gronden die Venetiaan op Bersaba heeft weggegeven aan familie en een deel van het……om steun.


  Maak melding
 7. Het is duidelijk dat het niet meer gaat om het daadwerkelijk willen helpen werken aan verheffing van dit land en volk, maar om pure persoonlijke hebbedingetjes. Het gaat om behoud van verworven maatschappelijke posities en dan dan een mens ver gaan ja. Dit is te doorzichtig!


  Maak melding
 8. Somohardjo lacht zich een bult en dat komt hij in Augustus fijntjes overdoen in Nederland.
  Blaka man e njan blaka man altijd, luku in a heri sranan historia.


  Maak melding
 9. als spauit elkaar valt dan valt betekent dat het versnelde voortzetting van de afbaak van slm althans de spa-bolwerk binnen dit log bedrijf


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES