zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomie“SLM heeft rol te spelen in ontwikkeling Suriname”

“SLM heeft rol te spelen in ontwikkeling Suriname”

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jul – “De SLM heeft een belangrijke rol te vervullen bij de verdere ontwikkeling van Suriname.” Dit zegt SLM-directeur Henk Jessurun. Het is een rol die nu eenmaal hoort bij een national carrier. Alle maatregelen en investeringen zitten om dit ene doel heen.

Dat geldt zowel de korte als langere termijn. Zo wordt flink geïnvesteerd in de internationale luchthaven te Zanderij. Dat moet bijdragen aan modernisering en daarmee een beter eerste gezicht. Het is een proces met uitdagingen. “Als je Zanderij tot knooppunt wil maken, zal je wat maatregelen treffen”, zei Jessurun in het actualiteitenprogramma Welingelichte Kringen.

Onder meer de aankomsthal ziet er veel beter uit dan jaren terug. Het aanpakken van de luchthaven moet ook omwille van het vliegen op Amerikaanse bestemmingen. Die maken wezenlijk deel uit van het voornemen meer routes in te voeren. Er worden vliegtuigen aangeschaft en ook aan de kwaliteit van het personeel wordt gewerkt. Op de Mid-Atlantische route wordt binnenkort een nieuw toestel ingezet.

opening
Fernandes Express
BODO Party

25 REACTIES
 1. koop/lease nieuwe vliegtuigen en komt dan pas praten met mij of andere surneds; kunde ontbreekt altijd bij jullie met opzet, lijkt het wel…dus praat geen onzin…


  Maak melding
 2. Niet SLM maar de luchthaven Zanderij heeft een rol te spelen in de ontwikkeling van Suriname. Zanderij kan met gemak de functie van mainport vervullen, vergelijkbaar met Schiphol. Dit kan alleen als er een gezamenlijke aanpak is van de infrastructuur, de bouw van een nieuwe hoofdstad te Lelydorp (ligt beduidend hoger dan Paramaribo ivm klimaatverandering) met alle nutsvoorzieningen en een moderne stad gelijk aan andere wereldsteden. Bovendien ligt Lelydorp, om te dopen in Lelystad, halverwege Zanderij en alle vakantiebestemmingen in het binnenland. Dit is de beste investering die Suriname kan doen, men onderschat de toegevoegde waarde voor het land op de middenlange en langere termijn. Nu een beslissing nemen voor de komende 25 jaar dmv van een lange termijn planning waarbij de ontwikkeling in de aangegeven richting plaatsvindt. Maar gezien het kortetermijn denken van de Surinaamse politici moet er eerst een cultuuromslag plaatsvinden. Kosten gaan voor de baten, maar de baten voor dit project en ook de uitstraling naar de toeristische sector is ontzettend groot. Investeer nu in de toekomst van een modern Suriname !!


  Maak melding
 3. Dat de SLM denkt is iets nieuws maar dit is een verbetering. Echter wil ik SLM-directeur Henk Jessurun meegeven dat niet alleen de luchthaven aandacht verdient maar meer nog de infra structuur omtrent de bereikbaarheid van de luchthaven alsook de veiligheid van de verkeersdeelnemers. Denke bijvoorbeeld aan Pad van Wanica. Om naar Paramaribo te rijden is het een crime doet er niet toe op welke dag of tijdstip dat is.


  Maak melding
 4. Vaak denk ik waarom ….waarom …al te vaak jaar in… jaar uit ….oude en zeer oude politieke kreten…….na 25 jaar weer…. maar ondertussen is alles weer als hoe het toen was.

  Maar dit zullen wij keer op keer krijgen…… dit komt door zeer slecht beleid….ihb…belazer beleid …..gewoon zitten lummelen en einde van de rit de burger uitbuiten(de gewone m/v)….en VOORAL ZIJ DIE VAN HET LAND HOUDEN……MAAR MOMENTEEL IN HET BUITENLAND VERTOEVEN….ZIJ ZULLEN….DAN…. STEEDS MOETEN BETALEN VOOR LULKOEK PRAATJES.


  Maak melding
 5. kunne ze beginnen met de tickets goedkoper te maken.
  want de SLM is de enige bedrijf die niet lijdt onder de crisies…..hmmmm hebben surinamers toch geld!! hahahaha


  Maak melding
 6. 1 toestel op de Transatlatische route, 2 op de regionale routes, een luchthaven die al 5 jaar in de steigers staat, een infrastructuur die nog voor geen meter klopt, dat vind ik nog eens GROOT denken, meneer Jessurun. Begin eens onze NDC (Nationale Drugs Carrier) van binnenuit te herstructureren. Je bij voorbaat op de borst kloppen geeft geen pas. En de ontwikkeling van Suriname houdt gelijke tred met die van de SLM. Amateurisme in optima forma.


  Maak melding
 7. import en export moet op balans zijn
  zo kunnen we winst maken
  vul maar in hoe en op welk manier
  met of zonder het jap team
  overvloed moet nog verwerkt worden

  Tang boeng


  Maak melding
 8. Niets nieuws onder de zon. Gewoon oud nieuws wat de heer Jesserun te vertellen heeft.
  Gooi de vliegprijzen maar om laag want daar zitten wij met z’n allen op te wachten.


  Maak melding
 9. SME kan zeker als internationaal HUB functioneren. De lokatie is niet slecht maar dan moeten er eerst veeeeel beter voorzieningen op de luchthaven komen.

  Goede ruimte voor binnenkomende reizigers, maar vooral. Goede en vooral veilige opslag mogelijkheden, betere uitrusting van de verkeerstoren, etc.

  Dat lijkt misschien veel te gaan kosten maar bedenk dat de kosten van de luchthaven omgeslagen worden op de pasagiers en vracht. En met die 1 of 2 vluchten per dag leid dat tot enorm hoge tarieven bij een slecht service niveau.


  Maak melding
 10. Wat een onzin verhaal. SLM zal nooit een rol spelen bij de ontwikkeling van Suriname. Te veel vriendjespolitiek en geregel binnen SLM.
  Suriname zal trouwens een goed masterplan ( voor de lange termijn) moeten maken, om nog enige ontwikkeling te kunnen realiseren. Niemand van het NF heeft visie. En als ze onder het genot van een borrel in een nightclub of casino een ingeving krijgen, dan word het op deze manier naar buiten gebracht. Ga toch een eindje fietsen man!!
  Dan vind ik het idee van Michael veel inspirerender om van Lelydorp, lelystad te maken.


  Maak melding
 11. als ik sommige reaktie hier leest dan vraag ik mij af wat sommige in hun hoofd hebben en of zei uit frustratie niet meer weten wat ze moet zeggen een mooi voorbeeld is reaktie nummer 5 ik vraag mij echt af wat wil zo iemand duidelijk maken mss weet hij of zij dat zelf niet ???…


  Maak melding
 12. Helemaal mee eens “DU”.
  Suriname is nu eenmaal een land waar alles niet zo snel gaat.
  Als mensen daar wel op vakantie gaan en dan zulke dingen uitkramen over Suriname, waarom gaan ze dan nog ??


  Maak melding
 13. dit kan best lukken maar dan moet er een paar grijpers de goede niet na gesproken verdelgen want ze zijn hardnekkig aanwezig
  suriname voorwaarts


  Maak melding
 14. Inderdaad Jessurun, het zijn de kleine dingen die het doen! Begin maar met het leveren van een goede dienstverlening:een goedwerkende website, waarbij ik vanuit mijn “luie stoel” een ticket kan reserveren en betalen en eventueel mijn eigen stoel kan uitzoeken! Voordeel is geen overbodig kantoorpersoneel, kostenverlaging. Vergroot de concurrentiepositie zodat ik niet “gedwongen” ben om bij airfrance/klm te boeken omdat de tickets daar goedkoper zijn! Faciliteer de ondernemers, je grootste klanten! Hou een enquete onder je klanten! Het zijn maar kleine tips!


  Maak melding
 15. @ Geneesmiddel

  Wie wil met een oetlul als jij praten ? Jij doet alsof jij een of ander hoog persoon bent die de SLM kan runnen.
  Volgens mij ontbreekt het jou aan kunde en IQ,dus schrijf en praat geen onzin.Laat je maar eens nakijken.Sterkte …


  Maak melding
 16. Wij hebben nog steeds de duurste vliegtarieven
  naar suriname.Alvast moeten de vliegtarieven omlaag om het aantrekkelijk te maken voor de toeristen.Ook is al jaren beloofd dat de visum
  voor surinamers uit nederland afgeschaft zou worden maar helaas is dit nog steeds niet zo.
  De verkiezingen zijn opkomst dus er wordt weer heel wat beloofd.Niet vergeten dat er nog altijd SURINAMERS zijn die maandelijks geld overmaken voor hum familie .Maar als wij voor een rijbewijs ook nog 150 srd moeten betalen.
  Wordt het niet erg aantrekkelijk gemaakt voor onze landgenoten uit nederland ook hier moeten wij erg hard werken om onze boterham te verdienen wakker worden en met z’n allen protesteren tegen de zeer hoge tarieven naar SURINAME??????????????????????????


  Maak melding
 17. LELYSTAD en ZANDERIJ/PENGELCITY mogen best onze toekomst visie worden. We MOETEN nu plannen voor de toekomst want de Global Warming kan ons inhalen en dan is Paramaribo niet de plaats meer om te wonen. Tenzij men NU aan de slag gaat met Nederlandse waterbouwkundigen om dijken aan de noordkust van Suriname te bedenken…want..the water will rise…and well as the sun will rise tomorrow morning….


  Maak melding
 18. @23 Sonny khoeblal

  Inderdaad, de ideën zijn top maar zonder die waterbouwtuigkundigen uit Nederland of waar dan ook is het over een aantal jaren, gedweild met de kraan open.

  Leuk, leleydorp wordt leleystad maar dan direkt het machtcentrum daar vestigen,met spiksplinternieuwe ministeries en een super de luxe nieuwspoort,ondergrondse parkeerplaatsen,een binnenplaats voor als de jongeren en de oudjes van Suriname,vredig middels een demonstratie hun petitie willen indienen.


  Maak melding
 19. @ neus
  helemaal mee eens met reaktie nummer 17.
  @ de jongere vertel de jeugd in suriname dat de man die jij zou hoog heb zitten intellectuelen heeft vermoord op 8 dec,universitaire docenten advocaten dus jou gelul is dweilen met de kraan open jij wil nog steeds de mulo school leerling terug in het machtscentrum van suriname, waneer hou je op met dromen mi boi, dromen zijn bedrog. kennis is macht wat je niet hebt kan je kopen of inhuren het maakt niet uit waar de waterbouwkundige vandaan komt wat wel uitmaakt is dat waneer bouterse weer aan de macht komt hij alles wat nu met bloed zweet en tranen word opgebouwd hij weer gaat vernietigen net als in de jaren tachtig.jessurun geeft zijn visie aan je kan er mee eens zijn of oneens maar hij geeft aan waar hij naar toe wil . kan jij mij de ndp of bouterse zijn visie weergeven ?? hoe hij suriname verder gaat ontwikkelen en hoe hij zijn plannen gaat betalen dit is zoveelste keer dat ik jou deze vragen steld maar jij geeft nooit antwoord .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES