Loon Surinaamse ambtenaar deel hervorming

6

PARAMARIBO, 12 jul – De loonaanpassingen bij de overheid maken wezenlijk deel uit van de hervormingen in de ambtenarij. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. De aanpassingen horen bij de nieuwe functiestructuren. Nu die zijn uitgewerkt, moet ook de financiële waardering in orde zijn. Daar kan niet aan getornd worden.

Dat het Internationaal Monetair Fonds nu adviseert de lonen te matigen, heeft een beetje weg van mosterd na de maaltijd. Van vrijwel iedere ambtenaar is het nieuwe loon bekend en wordt het al uitbetaald. “We zijn er al mee begonnen en willen doorgaan”, zegt Van Ravenswaay. Dat wil niet zeggen dat de financiële gevolgen niet in de gaten gehouden worden. Dat gebeurt constant.

Sinds de nieuwe lonen zijn ingevoerd, wordt regelmatig geëvalueerd. “Als we merken dat het de verkeerde kant opgaat, zullen we als verantwoordelijke regering kijken naar andere mogelijkheden”, aldus Van Ravenswaay. Hij verwacht wel dat de economie voldoende flexibel blijft. De slagen van de crisis worden redelijk opgevangen, ook vanwege de miljoenen aan donorgelden.

6 REACTIES

 1. Hervorming in dier voege dat niet weinigen nog altijd genoodzaakt zijn om bij te klussen en of de familie van over zee tot last te zijn?


  Maak melding

 2. Heb je over jou zelf als jij de hele dag in jou hangmat blijft liggen zal het voor jou niets uitmaken toch, waneer doet deze regering iets goed in jou ogen ???…


  Maak melding

 3. De verkiezing nadert en ineens zijn de ambtenaren hard aan het werk en ze moeten beloond worden, door de mensen die vanuit een bepaald politiek partij een bepaald funktie heeft en hun vriendjes altijd een handje gaan helpen voor de komende 5 jaar
  En daarna gaan we weer rustig aan doen tot het bijna weer verkiezingstijd zal aanbreken.


  Maak melding

 4. “Loon Surinaamse ambtenaar deel hervorming”…deze Min…is een Anansie en zeer duidelijk ook….Als hij niks te doen heeft als de meeste ambtenaren dan kan hij het best zijn mond niet roeren……MANNEN incl.MIN….ga met de klauwen werken….. GA DUIDELIJK TASTBARE DINGEN DOEN::::GA DESNOODS PLANTEN VOOR DE EXPORT.


  Maak melding

 5. Ambtenaren dienen naar gelang hun competenties en verantwoordelijkheden, integraal te worden beloond of ingepast.

  Een ketting is immers net zo sterk als de zwakste schakel.

  Als mensen niet genoeg verdienen zullen zij vast en zeker neven activiteiten op na houden.

  Hoeveel ambtenaar kan een ambtenaar zijn die ook nog na zijn of diensttijd, van 07.00- t/m 15.00-uur, nog tenminste 1 andere baas moet gaan begroeten? Die ambtenaar zal over dag slapen om gedurende de nacht elders zijn/haar krachten te gaan geven.

  Dat is anno nu de praktijk van alle dag bij lanti.

  Onder die omstandigheden zal verhoging van de uitvoeringscapaciteit immer een wens blijven.


  Maak melding

 6. hahahha ik moet soms lachen hoor echtwaar maar iedereen heeft zijn eigen ziens wijzen
  er zijn tijden geweest in suriname waar dat geld wat je verdienden helemaal niets waard was denk aan de tijd dat de prijzen iedere dag omhoog gingen in de winkels en dat de waardeloze surinaamse gulden iedere dag een andere waarde allemaal de schuld van jou mislukte revo.bouterse gaf een mooie voorbeeld in het parlement geld ontvangen en een jaar geen moer gedaan en jij ja jij verdedig hier dit soort wangedrag en nu zeiken over loonaanpassing.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.