Reünie Algemene Middelbare School (AMS)

21

Op zaterdag 7 november 2009 zal in Amstelveen een reünie worden gehouden voor leerlingen en leraren van de Algemene Middelbare School Suriname (AMS) uit de roerige jaren 1966 – 1971. Het wordt een echte AMS-fuif waarbij gedanst zal worden met twee fantastische bands, namelijk The Glenn Weisz Orchestra en Dana & Friends. Maar ook de humor, de gezelligheid en het onderlinge plezier is belangrijk.

Zou jij een leuke anekdote of een geheimpje uit je AMS- tijd willen vertellen, of een leuke act of ander optreden willen doen, meld dat dan s.v.p. bij je aanmelding. Aanmeldingen ontvangen wij graag met opgave van het aantal personen tot uiterlijk woensdag 3 augustus 2009 op het e-mailadres: lucienalmere@aol.com. Aanmeldingen worden pas definitief na overmaking van € 17,50 per persoon op ING rekeningnr. 5222361 tnv S.I. Lo-A-Njoe, Amsterdam Zuidoost.

Je betaling dient uiterlijk 8 augustus 2009 op deze rekening te zijn bijgeschreven. Betaling aan de poort is helaas niet mogelijk. Nadere informatie zal je na ontvangst van je betaling per e-mail worden toegezonden. Wij hopen veel AMS-ers met hun eventuele partner te mogen verwelkomen. Leerlingen en leraren van het Miranda Lyceum uit genoemde periode kunnen zich, bij interesse, eveneens aanmelden.

Let op: wij zijn verplicht om de regels van de brandweer na te leven. Dus: vol = vol. Meld je daarom maar direct aan.

Namens de AMS-ers:
• Lucien van Frederikslust, tel. 06-5021.2486
• Milton Tseng, tel. 06-2206.4585
• José van Aalst, tel. 06-4870.1532
• Stanley Lo-A-Njoe, tel. 06-2853.7980

21 REACTIES

 1. een reunie van de AMS? Dat is dit niet, dit is een feest georganiseerd door een vriendengroepje die toevallig op de AMS zaten. Ik zat er ook op , en behaalde mijn diploma tezamen met vele duizenden voor en na 1966 en lang na 1971. Ik denk dat dergelijke feesten in een behoefte voorzien bijelkaar hangen en zo, maar ze hebben geen wezenlijke bijdrage aan het AMS gevoel omdat ze teveel uitsluiten en als ik me herriner was de AMS dat juits niet. en dat is jammer!


  Maak melding

 2. Ik zat op de Dr. de Mirande Lyceum en die presteerde beter dan de AMS. Trouwens de naam Lyceum heeft een veel grotere impact dan de naam AMS (algemene middelbare school). Als je in Nederland zegt dat je op de AMS hebt gezeten fronsen de mensen hun wenkbrauwen, maar de naam Lyceum staat zeker in de jaren 70 voor intelligentie en een zeker kennisniveau. De namen Lyceum en HBS hebben in elk geval een grotere naamsbekendheid dan de AMS. Lyceum en HBS staan voor klasse, AMS voor een grote vraagteken en internationaal niets betekend, dus dames en heren gaan jullie maar lekker feesten !


  Maak melding

 3. michael….weer zo’n lulkoek verhaal…omdat men dit kent en dat niet, dan is de bekende beter.
  Daarom hebben wij steeds figuren in Su…die van bekendheid uitgaan i.p.v. WEET MEER.

  Ik kom zelf van een A.L.S…maar die dommigheid bij de middelbare enz. enz. daar krijg ik lusbi’ri van.


  Maak melding

 4. een reunie over 5 jaren is toch belachelijk. Als jullie geld willen verdienen , ga toch werken. en val ons niet lastig. Is dit bericht zo belangrijk dat het wordt opgenomen op waterkant. Foei toch waterkant wat een achteruitgang!!!!!!


  Maak melding

 5. Leuk dat een vriendengroepje DAT toevallig op de AMS ZAT bereid is moeite en tijd te besteden aan dit feest. Andere initiatieven staan een ieder in dit land vrij.

  Algemene Middelbare School was destijds de NAAM van een school met een HBS-opleiding.
  Iemand met een zeker kennisniveau schrijft in dit geval inderdaad “betekend” in plaats van “betekent”.
  Dewie.


  Maak melding

 6. No. 5 @ Dewie, “betekend” had “betekenend” moeten zijn. Iemand met een beetje meer kennisniveau had dit zo doorzien. In mijn betoog heb ik slechts aan willen geven dat de prestaties van de AMS zwaar wordt overschat. Ik ken veel oudleerlingen van de AMS die begin jaren 70 naar Nederland kwamen en op een Nederlands Lyceum verder gingen studeren een klas lager werden gezet, terwijl leerlingen van de Miranda Lyceum en/of Vrije Lyceum dit probleem niet kenden. Een diploma van de AMS werd in Nederland daarentegen wel gelijkwaardig behandeld aan een Nederlands Lyceum /HBS diploma. Wellicht was het beter om de naam HBS ipv AMS te voeren. Had een groep leerlingen in elk geval geen jaar extra gekost in Nederland.


  Maak melding

 7. Voor een feestavond (reünie)zien anderen direct winst.
  Maar stel je eens voor dat zij geen stuiver aan verdienen.

  DAN IS BOB BLIJ ….wat voor soort figuur ben jij Bob…..Jij hebt egte takru manieri en ook yu na wa takru zortu libi sma….bah bah smerig jij.

  Tan fara whi mi boi.


  Maak melding

 8. Beste Michael #2 en #6,
  Jouw reacties getuigen duidelijk van kraboementaliteit wat voor een bepaald slag (vooral mislukte) Surinamers kenmerkend is.
  Ik kom zelf uit de tijd (zat destijds in de laatste klas van de AMS) toen het Lyceum pas opgestart werd.
  Ons niveau was dermate hoog (we kregen les van academici die in Nederland hun opleiding hadden afgerond; doctorandici dus) en ons lessenpakket was zo groot en uitgebreid (niet van die pretpakketen van tegenwoordig) dat we moeiteloos aansluiting hier konden vinden op de universiteit. De AMS destijds was hier van hoger niveau dan de doorsnee HBS uit Nederland. Mogelijk heb jij de AMS gekend uit een periode toen het bergafwaarts ging met het onderwijs in Su.
  De oude AMS heeft vele academici voorgebracht die een belangrijke bijdrage geleverd hebben en nog steeds brengen aan Suriname. Denk aan vele gerenommeerde medici, ingenieurs, economen etc.
  Ben benieuwd wat jouw bijdrage is dan alleen deze flutopmerkingen in #2 en #6.
  Get a life, frustraat.


  Maak melding

 9. @9 Anjou

  Om aan deze discussie een einde te maken. Gefeliciteerd met het hoge niveau van de AMS. Inderdaad hoog gekwalificeerde mensen voorgebracht, o.a. ene Dr. Ir. ESSED die ca. een miljard van ons ontwikkelingsgeld heeft besteed aan een treinverbinding in de bush-bush. En al die academici, vast en zeker afkomstig van de AMS, die van ons mooie Suriname een van de welvarendste landen van de regio heeft gemaakt. Laten we inderdaad heel trots zijn op deze mensen met hun dure academische titels zoals jij dat aangeeft. Proficiat met de academici die zoveel ?? voor Suriname hebben betekend en volgens jou een belangrijke bedrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van Suriname. Om jou ook nog even uit die mooie droom te helpen: de grootste bijdrage aan de ontwikkeling en overleving van Suriname is en wordt geleverd door de SURNEDS die met geld en pakketten maandelijks de Surinaamse economie in stand houden, zodat de zgn AMS academici lekker met hun buitenvrouwen feest kunnen blijven vieren. En tot slot nog dit: die frustraat waar jij over schrijft is al 25 jr. Bankier (afgestudeerd in Economie en Arbeid-en Organisatie Psychologie), zo slecht heb ik het toch niet afgebracht voor iemand van het Miranda Lyceum ! Over kennis van zaken gesproken !


  Maak melding

 10. Psychologen hebben meestal een frustratie wat aanleiding is geweest om die studie te gaan doen (ken ik nog uit mijn studententijd).
  En de hebzuchtige bankiers met hun o zo slimme kennis van bankieren hebben thans ervoor gezorgd dat de hele wereld in een economische crisis verkeerd.
  Dan heb ik toch die Essed i.p.v. een looser en graailustige Michael.


  Maak melding

 11. En de o zo slimme bankiers of moet ik zeggen vooral hebzuchtig hebben thans de hele wereld in een economische crisis doen belanden.
  Ik zou dus maar voorzichtig zijn met wat je opschrijft.
  Maar kennelijk ben je niet zo slim gelet op je reacties.


  Maak melding

 12. Ben je een van die ‘slimme’ bankiers die door hun o zo slimme beleggingen de hele wereld in een economische crisis hebben doen belanden?


  Maak melding

 13. Ik begrijp absoluut de consternatie niet omtrent het feit of men al dan niet aan het Lyceum of de AMS heeft gestudeerd. Er zijn in die jaren – vooral de zestiger en zeventiger – voldoende (MULO)scholen geweest met een veel hoger niveau dan bovengenoemde scholen. Op de Louiseschool of de Paulusschool leerde je tenminste wat.

  Maar dat terzijde:
  Jongens, houdt toch op!!! Het gaat toch om een reunie, een gezellig samenzijn van oud-studenten? We zijn toch niet aan het toetsen welke politici van de AMS of het Lyceum komen en met de op die scholen vergaarde kennis het land verpieteren? Het kan evengoed iemand van de “Graaf” of de “Hendrik” zijn. Dus Michael, met alle respect;het is voor jou een uitstekende kans geweest om via dit forum op subtiele manier prijs te geven welke studies je al dan niet hebt gedaan.Proficiat jongen

  En mensen van de AMS, reunies zijn fantastisch. Onze Louiseschool-reunie was ook in Amstelveen vorig jaar en o, wat hebben wij genoten!!! Dus doen, want deze discussie is misplaatst.


  Maak melding

 14. zullen we gewoon lekker feesten en met onze schoolvrienden herinneringen ophalen en genieten van een leuke avond? Dat zou toch super zijn!
  Ik spaar alleen mooie momenten, hoop dat ik deze avond kan toevoegen aan mijn collectie!


  Maak melding

 15. Lia,

  Jammer dat ik de reunie van de Louiseschool heb gemist omdat ik er pas later achter kwam.

  Was een mogelijkheid geweest om oude kontakten weer op te halen.

  Dus oudstudenten van de AMS pak de kans aan om deze reunie bij te wonen en mee te maken.


  Maak melding

 16. Ik wil nog wel een tip geven aan de organisatie van de reunie;

  Het is wel jammer dat jullie er 5 specifieke (voor jullie roerige)jaren uit hebben gelicht. Heel veel anderen worden hiermee in de mogelijkheid beperkt, of wordt ze helemaal de gelegenheid ontnomen om leuke en minder leuke verhalen over “hun school” te vertellen en weer oude contacten op te halen.


  Maak melding

 17. AMS is een doodeenvoudige school zoals andere middelbare scholen,ik weet niet waarom men zodra men de naam AMS hoort gelijk moet denken aan een “eliteninstituut’,zelfs mensen van rangoe,pont,hannaslust,sophiaslust en al dat soort buurten,flora noem maar op,zitten op AMS hor,dus niet de hele boel over een kam scheren,jullie keskesi’s,un no ab gwenti..n.b:wie de schoen past trekke hem aan….


  Maak melding

 18. …nou nou, als ik de reacties zo doorlees valt me op (masra michael !!!!!) dat je er op z’n zachts gezegd ook niet veel hebt opgestoken in de nederlandse lessen gezien de vele verkeerde lidwoorden die je uit je “de Dr. de Mirande Lyceum” mouw schudt…..ga je eigen brokobana maar na en corrigeer je zelf, dat siert een echte student !!!


  Maak melding

 19. Grappig dat mensen de tijd hebben om te lullen over het AMS- niveau- wie is wel en niet slim bla bla bla

  Grow UP!

  Het was een hele gezellige geslaagde TOPavond geweest die ik voor geen goud had willen missen.

  Aan die zeik mensen die altijd maar wat te klagen hebben luidt het volgende advies:

  Als je het beter denkt te kunnen, ga je gang voor de volgende keer! ANDERS NIET ZEIKEN HE CIAO!


  Maak melding

 20. Michael (schrijver tweede bericht van boven),

  Van die intelligentie en dat kennisniveau waarmee je het Lyceum de hemel inprijst merk ik bij jou zeer weinig. =D Dan toch liever Atheneum op de AMS; mijn diploma heeft voor mij per slot van rekening toch maar deuren geopend bij ABN Amro, Baker & McKenzie, Morehouse School of Medicine … Met dank aan meneer Potter, juffrouw Marshall, juffrouw Bailey, juffrouw Esajas en al de andere bekwame docenten van wie ik drie jaar les heb mogen krijgen! AMS rocks!

  Karin


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.