Injectie voor gemeenschappen binnenland Suriname

4

PARAMARIBO, 11 jul – De gemeenschappen in het binnenland mogen weer projectfinanciering aanvragen bij het Fonds Ontwikkeling Binnenland, FOB. Suriname en Nederland stellen middelen beschikbaar om het fonds in stand te houden. De projecten moeten duurzaam effect sorteren.

Volgens minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking is dat de voornaamste vereiste. Het geld wordt geschonken, evenals in de twee vorige fasen van het fonds. Dit keer wordt twee en een half miljoen euro getrokken uit de verdragsmiddelen. Voor de efficiëntie worden ook prioriteiten gesteld. Daartoe behoren energie- en drinkwatervoorziening.

Het gaat dan ook om schaars goed in het binnenland. Nutsvoorzieningen zijn er nog heel spaarzaam ontwikkeld. “We willen de achterstand in het binnenland vooral verkleinen”, zegt Van Ravenswaay. Ook lokaal ondernemersschap krijgt flink wat aandacht. Behalve Nederland heeft ook de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank de laatste jaren miljoenen geïnvesteerd in het binnenland.

4 REACTIES

 1. AIBOI AIBOI AIBOI WEER EEN VORM VAN MAAK ZE BLIND….ER LIGT GOUD DAAR…. ER IS HOUT…ER LIGT VAN ALLES EN NOG WAT DAAR…WAT VOOR PRIKJE ????…..WAT INJECTIE….MIK DIN SMA KON MORE DON……UNU LIBI MI.

  SOSO PROBLEEM MET DEZE fRONT….Jij gaat jouw eigen binnenland bewoners niet dommer maken door ze keer op keer een beetje blij te maken.


  Maak melding

 2. Iederkeer een ander verhaal ondertussen blijven zij daar achter en pinaren…..brengen zij ook een gaarkeuken daar.
  Ik zie dit als de boel blij maken met iets dat men nooit tastbaar kan noemen…..er moet gewoon miljarden uit het bos gehaald worden maar ook miljarden terug brengen voor de bebolking daar.
  …………..OF NIET SOMS.


  Maak melding

 3. Omdat de leiders van Suriname bewezen hebben het een grote eer te vinden overheidsgeld te verspillen,is het handig,om het willen en kunnen bij de binnenland-bewoners te stimuleren,door geen geld aan niemand te geven.

  De organisaties helpen een handje door alle ideeën van de bewoners te verzamelen een projectplan voor hen te maken binnen het budget,om de realisatie niet aan een 27 jarig tijd te laten afhangen,kunnen bijv.jongeren die werkloos zijn uit Suriname en bevriende bondgenoten landen een hand,geen handje, mee komen helpen.INTEGRATIE OP LOCATIE VOOR REALISATIE VAN VERANDERINGEN DIE LATER ZORGEN VOOR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID.

  De jongeren vinden het nodig dat gulle en gevers met een hart zichzelf helpen niet steeds weer bedrogen uit te komen,en voorlopig hun uitgaven en de regie zelf in handen houden.

  Duidelijkheid geeft rust,geen verwaring.
  De jongeren vinden dat de andere kant van de medaille van stelen,liegen,corruptie,luiheid,agiterend gedrag, niet gericht op oplossingen, controle en nog eens controle is,om het willen en eerlijk kunnen zijn in Suriname te beginnen te ontwikkelen.
  OOk een zaak die we eerst zelf moeten oplossen,voordat we aan collectieve slavernij miskenning gaan deelnemen.


  Maak melding

 4. @ de jongeren vertel de lezers over het economisch beleid van bouterse en bosje vertel hoe onze economie ervoor stond voor 80 en hoeveel geld over was in onze staatskast en wat er met onze goudvoorraad is gebeurd en vertel ook wat voor waarde onze gulden had voor 1980 als jij tenminste eerlijk bent en van suriname houd want volgens mij houd de jongeren niet van suriname want iemand die propaganda maakt voor schurken en oplichters drugs daelers en moordenaars plunderaars is naar mijn mening niet goed bij zijn verstand .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.