Brandweer Suriname moet zichzelf herontdekken

15

PARAMARIBO, 11 jul – Het Korps Brandweer Suriname, KBS, moet zichzelf snel zien terug te vinden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het richten op dienstverlening aan de gemeenschap moet weer inspiratie geven. Recent gezichtsverlies duidt juist op een afwijkende instelling.

Dat gezichtsverlies heeft alles te maken met de diefstal van veertien gloednieuwe brandslangen. “Het gaat om integriteit. Daar is ernstig inbreuk op gepleegd door de diefstal van brandslangen op terrein dat de brandweer toebehoort.”, zegt Santokhi. Als uit het politieonderzoek mocht blijken dat brandweerlieden betrokken zijn, gaat de bijl erin. Wat vooral steekt, is dat de brandweer al jaren klaagt.

De dienstverlening lijdt onder een chronisch gebrek aan materieel. Om dit op te vangen zijn onlangs tien brandweerwagens op krediet gekocht van India. De brandslangen zijn binnen een weekend van de wagens verwijderd en meegenomen. De wacht heeft niets gemerkt. Santokhi ziet het streven naar betere dienstverlening niet lukken zonder integriteit: ”Het kankergezwel moet eruit.”

15 REACTIES

 1. Brandweer Suriname moet zichzelf herontdekken…wanneer doet hij wat aan zichzelve…onze Segebai fellow……poor sod…een ieder moet dit moet dat hij zelf niet…kaba mi boi/


  Maak melding

 2. Maar Exellentie,
  Het is toch te gek voor woorden als diezelfde spuitgasten in het holst van de nacht er van door gaan met brandslangen en aller hande andersoortig blusmateriaal?


  Maak melding

 3. @pinto

  Ook nu blijk weer dat je niet kan lezen en vooral wilt stoken. Santo zegt immers: “Als uit het politieonderzoek mocht blijken dat brandweerlieden betrokken zijn, gaat de bijl erin.”

  Je suggestie dat Santo zich niet druk maakt is dus weer eens volkomen voorbarig. Zo ook je suggestie dat het een inside job is. Dat is nog in onderzoek.

  Maar ja we zijn wel gewend dat de NDP het niet zo nauw neemt met de waarheid en graag valse beschuldigingen rondstrooit.


  Maak melding

 4. Minister kan straks zeggen dat hij tot het laatst gewerkt heeft,dus stand heeft gehouden,om alvast te beginnen met harde hand geboefte aan te pakken.
  De jongeren adviseren daarom dat deze harde aanpak dat nu ingang gezet is, voortgezet wordt door de NDP na 25 mei 2010.
  de jongeren waken dat die harddrugsconstructie verder halt wordt toe- geroepen.


  Maak melding

 5. de denkstoornis van velen als het om meneer Bouetrse gaat,streeft nu na 27 jaar dec ’82 zijn doel voorbij.

  Na 27 jaaar wachtenop wet en recht dec’82,zien en ervaren de jongeren de gevolgen van overdetaillering en ovegeneralisatie.

  Meneer Bouterse is zo een kolosaal probleem,dat we toestaan dat onze ouderen geen structurele gezondheidszorg hebben en goede structurele ouderenopvang.

  We hebben niets gedaan,het volk is getuige dat we wilden praten en niets geheimzinnig van plan waren en toch heeft die moordenaar meneer Bouterse,die 6,7,8, de jongeren weten door deze overdrijvingen alleen dat ze nu gaan voor vragen voor het hier en nu ,waarom duurt het zolang?


  Maak melding

 6. Neus #4,
  Jij bent dat soort figuren t.o.v. anderen, die nog voor die shit in de pot belandt het weggapt!
  Mijn inspanningen hier op het net zijn niet voor jou klote-ogen bestemd, bespaar je dus de moeite om mij van repliek te dienen.


  Maak melding

 7. Je kunt zeggen dit is sabotage of diefstal en wat nog meer, maar wat help dat als er mensen zijn die de vooruitgang van hun land niet zien.
  Het schijnt dat de overheid zeer nalatig geweest is in het beheer van deze pas gekochte voertuigen.


  Maak melding

 8. Diefstal en corruptie gebeurt ook op de hoogste niveau, wat moeten die arme mensen dan doen. Het goede voorbeeld moet eerst gegeven worden. Probeer eerst je eigen tuin schoon te maken alvorens de tuin van de buren te bekritiseren.

  Het is wel zo dat diefstal in een bedrijf zeer slecht is voor de economie, als iedereen zo doet is men zo failliet. Zo ook het land. Sommigen zeggen waar je je brood verdient daar moet je stelen, ik denk dat het juist slecht is voor je eigen toekomst. Ik ben nou eenmaal een lange termijn denker.


  Maak melding

 9. Ik zit er middenin en zie hoe alles in dit land politiek geladen is. Er zijn mensen op posities, die er de ballen verstand van hebben.

  Ondergetekende meent te weten waar hij over praat!

  Op een dag zal het dwars door alle ethnische-en religuieuse barriere’s heen niet meer uitmaken wie geroepen zal worden om functies te vervullen.

  Hoge omes en tantes zullen dan te dier zake competent genoeg zijn om over het gehele traject te weten waar het om gaat.

  Ik zal er in ieder geval voor zorgen dat niemand via mijn rug de piek bereikt!


  Maak melding

 10. De remedie die voor alles in Suriname geldt, is slechts een kwestie van goed organiseren maar vooral ook controleren.Dit schijnt niet de sterkste kant van Surinamers te zijn.

  Op makro,meso en op micro niveau blijkt telkens weer dat dit gegeven een feit is. Men neemt het met verantwoordelijkheden niet zo nauw.

  In een tijd waar criminaliteit, corruptie en armoede als gevolg van economische recessie hoogtij viert, zou men juist bedacht moeten zijn op de teloorgang. Dit geldt vooral voor overheidsdiensten die daarin een taak hebben
  Het vraagstuk over het moreelverval en de normvervaging zijn leidende begrippen en het antwoord daarop lijkt nog steeds niet gevonden. Dit stoort en is fnuikend omdat het funest is voor een samenleving die zorgzaam behoort te zijn.

  Met de opmerking van de minister alszou men met het herontdekken zichzelf weer zien terug te vinden bij de brandweer, ben je er nog niet. Mijns inziens horen koppen te rollen omdat men kennelijk niet voor zijn taak is berekend. Of deze sancties uberhaupt ooit bij overheidsinstellingen hebben plaatsgevonden valt niet te bespeuren. Wellicht een kwestie van vriendjespolitiek die dit niet mogelijk maakt.

  Een controlemechanisme behoort zichzelf te beschermen waar het strategischegroepen regardeert.Controle impliceert daarbij een voortdurend proces met evaluerende momenten te zijn, waar personen indien nodig op het matje worden geroepen en toetsing van de verantwoordelijkheden van tijd tot tijd dienen plaats te vinden,zonodig ook moeten worden bijgesteld.


  Maak melding

 11. @Pinto

  In nr 8 ga je weer eens op de presoonlijke toer omdat je geen weer wordt hebt. Begrijpenlijk want zoals gewoonlijk ben je meester in het verkopen van onzin.

  Ik moest dan ook vreselijk lachen toen je in #11 schreef dat jij meende te weten waarover je spreekt.
  Wat vreselijk dom en arrogant uit de mond van een onwetende, leugenachtig onruststoker. 😆 😆


  Maak melding

 12. @ nummer 7 voor het gemak zet ik nummer 11 er ook maar bij jullie laten elke dag hier zien wie last heeft van denkstoornist als ik jou woord mag gebruiken er is laats en uitspraak geweest over bouterse zijn verwijdering uit het parlement zelf dat trekken jullie in twijfel iwan brave geeft voortreffelijk aan hoe bouterse in elkaar zit dan zou je denken dat mensen met gezond verstand eens tot bezef komen maar nee hoor ze blijven dom lullen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.