Surinaamse micro-ondernemer heeft miljoenenfonds

1

PARAMARIBO, 8 jul – Surinaamse micro-ondernemers hebben voortaan toegang tot zes miljoen euro’s aan kredieten. Anders dan bij andere fondsen moet het Microkredietenprogramma, MKP, duurzaam meegaan. De ondernemers moeten daar zelf voor zorgen.

Dat betekent zoveel als lenen om met de rente weer anderen te helpen. “Wie geld leent moet terugbetalen tegen kostendekkende rente om weer anderen te kunnen helpen”, zegt fondsbeheerder Sheila Ketwaru. Dus wordt ook streng de hand gehouden aan het terug betalen. Dit des te meer daar creatie van het fonds heel wat voeten in de aarde heeft gehad. Uiteindelijk is het wel gelukt.

Het geld is beschikbaar gesteld door het ministerie van Planning & Ontwikkelingssamenwerking. “Het worden misschien geen grote ondernemers en miljonairs, maar ze kunnen een bestaan opbouwen”, zegt fondsbeheerder Sheila Ketwaru. De kritiek op het stimuleren van klein ondernemerschap wordt dus op de koop toe genomen. Vandaar ook de drang er een succes van te maken.

1 REACTIE

  1. Goedzo. Dit had bij de onafhankelijkheid ingesteld moeten worden. Mogen Surinamers in Nederland ook een kridiet aanvragen.

    Ik heb een project waarmee tot in lengte van dagen geld verdient kan worden.
    Groetjes
    Letitia


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.