Surinaamse journalisten voelen zich bedreigd

27

PARAMARIBO, 8 jul – Enkele journalisten voelen zich bedreigd na de meeste publieke toespraak van oud-legerleider Desi Bouterse. Volgens vicepresident Ramdien Sardjoe hebben de journalisten hun beklag gedaan bij minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Storm in een glas water, vindt NDP-parlementariër Ricardo Panka.

Met Bouterse’s uitspraken over het gedrag van bepaalde journalisten zou niets aan de hand zijn. “Misschien is het zo opgevat, maar de bedoeling was nooit bedreigingen te uiten”, zei Panka in het parlement. Bouterse haalde onlangs tijdens een massabijeenkomst van de NDP uit naar radiojournaliste Biemla Gajadien en NOS verslaggeefster Hennah Draaibaar.

De twee zouden de Nederlander Peter van Haperen, getuige à décharge in het proces rond de Decembermoorden, hebben belemmerd ‘de waarheid’ te vertellen. Coalitieparlementariër Winston Jessurun vindt Bouterse te ver gaan. De tijd van perscensuur is al lang voorbij. Een degelijk antwoord is op zijn plaats. Volgens Sardjoe zien de journalisten reden genoeg om justitie te alarmeren. “Er zal gehandeld worden naar omstandigheden. Het is de regering ernst wat betreft handhaving van democratie en rechtsstaat.”

27 REACTIES

 1. Laten jullie mij hoor….. unu libi mi….Dit soort zaken komt van FRONT…MENSEN BANG MAKEN….kijk als de journalisten echt bang waren ….weet u wat ze gedaan zouden hebben….HET LAND UIT VLUCHTEN !!!!!!!!!!….EN nog dommer als zij wat tegen Baas B… hebben moeten zij niet… ..Bij Tjander Pokai zijn….Ken uw recht….. ken de procedure….WAT TJANDER POKAI…IS HIJ MINISTER OF POLITIE MAN……Stelletje…..(DOMOREN)!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Bouters denkt dat hij nog in de jaren 80 leeft. Kennelijk hoopt hij op een grote verkiezingsoverwinning in 2010 om zodoende wederom de perscensuur in te voeren. Als dit het geval is is Suriname terug bij af. Het jammerlijke is dat een groot deel van het stomme volk zich laat leiden door deze dictator.


  Maak melding

 3. Panka, het zou je zuster geweest moeten zijn. Dan piep je anders. Ik snap niet dat er nog zo laags bij de grond zijnde Surinamers zijn. Bedrijgingen afkomstig van wie dan ook zijn bedrijgingen.
  Het stelletje NDP’ers schijnt het zich niet aan te trekken dat Bouterse bedrijgingen in het verleden heeft omgezet in moorden.
  Je moet wel oerdom zijn als je denkt dat hij zijn criminele reacties nu in bedwang heeft als het er echt op aan komt.
  Bouterse is altijd een onverdraagzame super egoist geweest. En hij is geen drup veranderd. Mensen als Panka hebben de durf niet om Bouterse aan te spreken op dit soort zaken, stelletje schijters.


  Maak melding

 4. bullshit mag je tegewoordig niet meer zeggen wat je van een ander vindt. de regering kan zich beter kan richten op andere belangerijke zaken stelletje corrupte boeven mensen zand in de ogen strooien en van een mier een oliefant proberen te maken.ze zullen met man en macht proberen de aandacht van de kern proberen af te leiden, van haperen peter dat is de issue waarom het nu om gaat, even niet om draaibaar en bouterse of handhaving van de democratie of rechtstaat.
  altijd maar de aandacht afwentelen van de hoofdzaak ,steeds wanneer men vreest te zullen worden onderuit gehaald of betrapt op hun valse bedoelingen dreigen ze met hun honden erop te zullen afsturen met hun valse handhaving van de rechtstaat deze regering is een samenraapsel van boeven ,verkrachters bankrovers, witwassers,analfabeten en andere gespui die zich schuilen achter en politiek bedrijven met de nogsteeds onschuldige in vrijheid levende voorzitter van de grootste politieke partij van suriname de NDP desie bouterse.


  Maak melding

 5. je heb mensen hier die duidelijk laten zien dat ze geen moer weten van democtatie en persvrijheid, deze zelfde mensen die kwaad en onrecht verdedigen met de meest stomme en ondoordacht reaktie, deze idoot waar ik het over hebt komen zich zelf wel tegen het zijn de zelfde mensen die andere hier beschuldigen van haat terwijl deze gedrog vol zit met haat lees zijn reaktie op nummer 1 ik adviseer hem om de reaktie van nummer 4 goed te lezen en tot jou door laten dringen. je kan aan hun reaktie zien hoe blind ze zijn van achterlijkheid.


  Maak melding

 6. Slagveer en Bram Behr waren ook journalisten die op 8 december 1982 om het leven zijn gebracht door DDB. De vereniging van Surinaamse journalisten moet een krachtig geluid richting DDB laten horen. Bouterse leert het NOOIT!!!!


  Maak melding

 7. Wat komt ramdien nou inbrengen.Heeft hij ooit
  wat gedaan tegen de opruiende berichten die bepaalde hindoenstaanse radio stations lieten/laten horen.Brunswijk had dit ooit in het parlement aangekaart want door zulke gedragingen leeft het volk van Suri. nu op een tikkende tijdbom.Maar dat hoort volgens ramdien wel bij de persvrijheid.PS. Ik ben ook van Hindoestaanse komaf maar wel met HOOFDLETTERS.


  Maak melding

 8. @3 Ghandi,

  het lijkt of je ouders je vroeger veel hebben uitgescholden of uitgemaakt voor domme…….. ,je nickname gebruik ik in deze niet ,want het gaat jou persoon aan achter die pc, an ders kun je niet zo een hiaat in je emotie hebben dat je een heel surinaamsvolk uitscheld.
  beter zou zijn.suggestie: ik heb het niet zo met Bouterse, maar ik vraag aandacht voor bijvoorbeeld de kinderen die misbruikt worden,in nickerie bijvoorbeeld veel incest ding sma e feferie,geen motivatie, a sopie e dringie terwijl ding sma e libie nanga wang lo gevoelens sa ding egie sma bezorg ding en grijpen dan meneer Bouterse aan om hun negatieve gevoelens ergens over te botvieren.

  komt er van als je gaat overdrijven.

  ze gaan allemaal in hun zielige rol.
  Denk maar aan de naarste momenten die jullie in je jeugd zijn aangedaan,als die gevoelens nooit aqangeraakt zijn ,om ze in het licht te brengen,zullen die gevoelen, bij elke gelegenheid,zoals de 27 jaar durende dec’82 kwestie, hetgeen lijkt op hun eigen miskenning, duivelijk en afbrekend,en tierend reageren en gedragen, je kan ze ook oproepen bij elke zaak die je wil manipuleren.

  Dus de jongeren doen niet mee aan grote zieke mensen spel.ik ben niet meer gevoelig en daarom kan met mij ook mijn volk die ik overigens niet ke ,ook de verdoemenis in.

  de jongeren zeggen journalisten,het vervelende en hetgeen wat de jongeren leren is hou zoveel mogelijk maatschappijdoders tegen,omdat hetgeen ze stuk maken weer op de maatschappijopbouwers komt ,maar dan ook nog met die veroorzakers als extra pakket en je weet tocht a atie versteend dus ze blijven een last.

  maar goed zo zoveel mogelijk over menee


  Maak melding

 9. WAAKZAAMHEID GEBODEN!!

  Het is volkomen passend dat de regering de gevoelens van de journalsten serieus neemt. Waakzaamheid is geboden. NDP-parlementarier Panka treedt niet op als volksvertegenmwoordiger maar als His Master’s Voice, anders had hij niet zonder ook maar met betreffende journaisten te praten hun klachten werggewuifd. Bedroefend is het niveau van sommige assembleeleden, geen enkel vermogen tot objectiviteit. Dat verschijnsel zien we bijv.ook bij pro-NDP radiostation Sky radio waar ene Limburg met de belachelijke stelling kwam dat journalisten die familie zijn of bevriend waren met de slachtoffers van 8 december 1982 niet over die gebeurtenis zouden mogen berichten omdat ze ‘partijdig’zouden zijn. Wat niet zou mogen is dat NDP-propagandisten zich voordoen als onafhankelijke journalisten, want dat niet niet transparant en misleidend. Allemaal pogingen de vrije pers monddood te maken als het gaat om het berichten over de mensenrechtenschendingen van de NDP voorzitter en oud-dictator. Vijf journalisten behoorden tot de slachtoffers van de decembermoorden, was dat ook niet de ‘bedoeling’heer Panka? Show some character Panka, stop te leven als een futuboi van een massmurder. Of is wiens brood men eet, diens woord men spreekt?

  Ramon Veendal


  Maak melding

 10. Als dhr.D.D.Bouterse, iets zegt is het altijd bedreiging, maar wie is de uitspraaak met wortel en tak niet vergeten.
  Wie deed die uitspraak, is dat niet ook een uitspraak om bang van te worden als je bang bent ingesteld.

  Ik roep bij deze dan ook dhr.D.D.Bouterse op om zijn uitspraken te nuanceren en heb hem daarover al een bericht doen toekomen.
  Rust brada nanga sisa, no meki bruja tja prati ini un ati.


  Maak melding

 11. Soso lafu… dan ben jij dus bang of zijn ze bang….Maar dan waarop wacht jij…Waar op wachten zij……..Mijn advies….niks zeggen maar vluchten…gewoon verstoppen.
  Maar ja als men wil liegen en bedriegen dan blijft er weinig over hoor.

  MAAR LATEN WIJ EERLIJK ZIJN ALS ZE ECHT BANG WAREN……WAREN ZE NU AL GEVLUCHT….WIE NEEMT WIE IN DE MALING.


  Maak melding

 12. @ nummer 9 jij ben hypocriete huichelaar die hier krokodillen tranen huild, waarom reageer jij niet inhoudelijk en verstadig op nummer 3 zijn reaktie het is toch waar wat nummer 3 waarom moest radika abc en kranten gebouw in puin worden geschoten waarom moesten journalisten gedood worden vertel de lezers dat jij lult iedere keer over de jongeren dit of de jongeren dat maar inhoudelijk hebben jullie niets in te brengen een journalist moet in alle vrijheid zijn werk moeten en kunnen doen, de jongeren jij ben de laaten die het over gevoelens moet hebben want bouterse en de mensen die hem aanbidden hebben geen gevoel, probeer bouterse zijn jeugd na te gaan mss kan je daar iets vinden waarom deze man zo medogenloos en wreed kijk wat voor voorbeeld bouterse aan zijn zoon dino heeft gegeven en ook aan de jeugd van suriname .


  Maak melding

 13. Vreemd DDB meent dat hij iedereen valselijk van mag beschuldigen maar als iemand anders ook maar iets zegt dat hem niet bevalt dan is dit reden voorhem om die persoon te bedreigen.

  DDB is rijp voor opname in het LPI. Hij spoort niet en is een gevaar voor de openbare orde.


  Maak melding

 14. Ik denk dat het bij bouterse nooit te vroeg is om dreigementen serieues te nemen. het bewijs ligt er dat hij niet grapt en het woord bij de daad voegt. Degenen die zijn knechten zijn zullen het niet begrijpen totdat zij hetzelfde lot ondergaan als anderen die dit reeds hebben ondervonden. Houden jullie de oogkleppen maar op knechtjes. Jullie zullen het eerst moeten ervaren!!


  Maak melding

 15. O ja jo, lopen er in Suriname ook journalisten rond dan?

  Die gasten pakken toch al het veelal oud nieuws van het net af.

  In de kranten verschijnen artikelen, die je dagen geleden reeds op internet hebt waargenomen. Judassen heb je overal, dus ook hier. Deze dames moeten eens de moeders, vrouwen en kinderen opzoeken van neergeknalde militairen,die kennelijk niet in aanmerking komen om het predikaat van “nabestaande” te mogen voeren.


  Maak melding

 16. Deze tanta’s zoeken zeker een reden om in Nederland te worden toegelaten als ballingen, om de DU, Neus en Rambo familie aan te sterken. Hoe meer zielen?


  Maak melding

 17. Ik ben het volkomen eens met reaktie nummer 15 en 16 .
  @ nummer 17 wil ik dit kwijt wat maak jij jou ontsterfelijk belachelijk hier op dit forum echt bespottelijk wat jij doet, vraag aan bouterse waarom hij deze jonge militairen zonder goede jungle training de dood in heeft gestuurd voor machts behoud bouterse heeft meerdere malen belooft dat hij verkiezing zou houden en dat hij terug zou gaan naar de kazerne maar hij was, en is omringt door zeer domme en achterlijk adviseurs, vertel aan de lezers wat voor lessen je hebt geleerd pinto mensen die wijze lessen trekken uit het verleden moeten ook de moed hebben om in het openbaar afstand te nemen van de ellende waar deze bedriegers suriname in hebben gestort wat jij en de aanhangers van bouterse hier doen is dansen op een vulkaan. de surinaamse democratie is in gevaar surinamers wees op u hoeden ze willen terug komen geeft die schurken de kans niet .


  Maak melding

 18. Als men een hond wil slaan vindt men altijd een stok. Sardjoe en Jesserun hebben hun uitspraken over bedreigingen in het parlement gedaan dus kunnen ze niet vervolgd worden wegens laster. Mangal heeft dat in dagblad Suriname gedaan zij kan dus wel vervolgd worden wegens laster. Gezien de rechtszaken van de afgelopen jaren is de kans groot dat Bouterse zo’n rechtszaak wint.

  Dit noemt men desinformatie.

  De toespraak van Bouta is integraal uitgezonden. Sky radio heeft gisteren 8 juli 2009 de bewuste passage herhaald in het programma BTO. Bouta zei ongeveer het volgende; wat van Harperen zei is voor ons niet nieuw voor jullie de journalisten misschien wel maar voor ons niet. Dat wisten wij allang. Het gaat toch om waarheid? Nu komt een bakr..een Nederlander die hier iets over zegt. Daar waren sommige journalisten niet blij mee. Hoe heet die dame van backlot weer? Ja draaier of zo (zei Bouta spottend).

  In BTO is dit herhaald. Als iemand hier een bedreiging in ziet is hij rijp voor het gesticht. Wat Jesserun, Sardjoe en Mangal hebben gedaan noemt men in gewoon Nederlands liegen. Ondanks het feit dat wij weten wat Bouta heeft gezegd (live) presteren deze mensen het om een draai aan te geven. Waarover hebben zij nog meer gelogen is de vraag die mij opkomt. En waarover gaan deze politici nog meer liegen. Ze zijn dus aantoonbaar onbetrouwbaar.

  Aan de reacties te zien hebben de meeste partcipanten de toespraak niet gehoord inclusief RMD Leider.

  De enige reden wat ik kan bedenken waarom deze politici bewust liegen is dat ze in paniek zijn. Gebleken is dat die van Haperen wel degelijk weet waar abraham de mosterd vandaan haalt.


  Maak melding

 19. HEBBEN jullie geen ogen of oren om te zien en hooren dat NDP groter wordt mie grang ma takie
  mie na bana bong omoro de trowe dotie moro me fatoe
  NDP meegablok de redding van ons volk DU EN Neus
  W whome Voelen zich bedreigd boy oeng go dong inie wang gotro van somelsdijk kreek sang ding kabra diekie zal jullie goed doen misschien zullen jullie het begrijpen weeten jullie wat bedreigend is dat deze regering die het land naar de afgrond leid
  pak de geschiedenis vervalsers aan ze maaken meer kapot dat je denkt.


  Maak melding

 20. Pongosaqoui,

  Ik zeg niet dat dhr.D.D.Bouterse, bedreigingen heeft geuit, en als dat zo zou zijn dan vergelijk ik ze, met de uitlating, met wortel en vernietigen die anderen hebben gedaan.
  Wat ik verder aangeef is dhr.D.D.Bouterse, voorzichtig moet zijn omdat zijn woorden altijd verdraaid zullen worden.
  Om dan ook te voorkomen dat er een rechtzaak tegen hem word aangespannen is het dan beter een verklaring in de dagbladen te plaatsten.
  Wat is er daar mis mee als de man zijn verhaal via de pers aan het volk presenteerd, ik heb trouwens geen afwijzend bericht vanhem ontvangen.
  Als hij de medie tegemoet komt is een ander verhaal omdat de media de zaken toch verdraaid.


  Maak melding

 21. @ nummer 25 en de rest van de kudde
  waneer hoor ik jullie één keer zeggen dat bouterse terecht word beschuldig het kan toch niet zo zijn dat alles en iedereen liegt en dat bouterse de enige is die de waarheid spreekt, mensen zijn op de vlucht neergeschoten terwijl er bewijzen zijn hoe hij tekeer ging met zijn vriend maurice bishop de bedreigingen waren niet mals hij zou daal betalen en hij mocht dat kleingeld houden we weten allemaal wat er op 8dec is gebeurd bouterse is een recidivist een gek rijp voor de piter baan centrum en jullie zijn nog gekker om het voor zo iemand op te nemen .


  Maak melding

 22. Geen wonder toch dat ze bang worden, het vuile was mag niet buiten hangen. Als de geschiedenis maar zich niet herhaald met ANDRE KAMPERVEEN in mijn achterhoofd.

  (Andre Kamperveen was 1 van mijn favoriete verslaggever )


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.