Celstraf voor bende die handelde in Surinamers

5

PARAMARIBO, 8 jul – Een deel van de bende die Surinamers naar Trinidad lokte voor seksuele exploitatie, is veroordeeld. Ieder van de drie veroordeelden gaat voor minimaal twee jaar de gevangenis in. Er zijn ruim twintig personen met valse beloften gelokt naar Port-of-Spain.

Op het Caribische eiland zou een prachtige carrière wachten in de horeca. Uiteindelijk bleek het behoorlijk te vallen. Rewien Nandpersad (25), Koemar Bishnoedath (27) en Besantwatie Rattan-Nandpersad (47) zorgden voor de lokale aanvoer van jonge mannen en vrouwen. Nandpersad bekende dat hij de merendeels Hindoestaanse slachtoffers wel eens klappen verkocht “als zij dat verdienden.”

Dat gebeurde vaker in bijzijn van derden. Uit het relaas van de drie blijkt hoe schaamteloos misbruik is gemaakt van sociale banden binnen de Hindoestaanse gemeenschap. De slachtoffers en hun familie werden zo ver gekregen dat ze zelf voor de tickets betaalden en ook nog wat geld – in euro’s – toegaven. Vier andere bendeleden worden binnenkort uitgeleverd door de autoriteiten van Curaçao.

5 REACTIES

  1. Noem die namen op en ik zal fluiten.

    Het is toch pure onzin om ook maar enigszins te vermoeden als zou het schorum van Suriname uit louter crosfajas bestaan?

    Stelletje plastieken gangsters.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.