Boerboom correspondent Suriname bij Wereldomroep

1

Harmen Boerboom (1956) treedt met ingang van vandaag in dienst bij Radio Nederland Wereldomroep als correspondent in Suriname. Vanaf 1 augustus doet hij vanuit zijn standplaats Paramaribo via radio en internet verslag van nieuws en achtergronden uit de regio. Hij is de opvolger van Nancy de Randamie, die tot maart 2009 de functie bekleedde. Harmen Boerboom was hiervoor eindredacteur bij NOS Radio 1 journaal.

De Wereldomroep maakt verschillende radio-uitzendingen die zijn gericht op de Nederlandse Antillen/Aruba en Suriname. De nieuws- en achtergrondprogramma’s zijn in het Nederlands en deels in het Papiaments en het Sarnami. Naast het uitzenden van radioprogramma’s verzorgt de Caribische redactie ook de website www.wereldomroep.nl/suriname en de website www.caribiana.nl. De redactie vormt een brug tussen inwoners van de Nederlandse Antillen, Aruba en Suriname en hun gemeenschap in Nederland.

Harmen Boerboom begon in 1981 zijn journalistieke loopbaan bij VARA Radio als redacteur, verslaggever en regisseur. Een paar jaar later stapte hij als verslaggever-presentator over naar Veronica Nieuwsradio. Vervolgens ging hij als chef buitenland en buitenlandverslaggever aan de slag bij achtereenvolgens NCRV en VARA Radio 1. In 2004 maakte Boerboom de overstap naar het NOS Radio 1 journaal. In 1992 schreef hij samen met Joost Oranje (nu chef Haagse Redactie NRC Handelsblad) het boek ‘Slagschaduw over Suriname’, over de 8-decembermoorden van 1982. Vanwege zijn journalistieke werkzaamheden bezocht Boerboom Suriname veelvuldig en deed hij verslag van belangrijke nieuwsontwikkelingen, ook in samenwerking met de Wereldomroep.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.