Bouterse intimideert journalisten in Suriname

63

PARAMARIBO, 6 jul – NDP-voorzitter en oud-legerleider Desi Bouterse heeft zaterdag j.l. op een openbare vergadering van zijn partij dreigende woorden geuit tegen vooraanstaande journalisten die volgens hem zijn getuige à décharge Peter van Haperen hebben belemmerd ‘de waarheid’ te vertellen. Bouterse noemde daarbij ABC radiojournaliste Biemla Gajadien en NOS verslaggeefster Hennah Draaibaar bij naam. Het dreigend noemen van namen van journalisten door de oud-legerleider wordt in Suriname als zeer intimiderend ervaren omdat hij met de decembermoorden van 1982 ook verantwoordelijk wordt gehouden voor het doodschieten van de vier journalisten Frank Wijngaarde, Lesley Rahman, Jozef Slagveer en Bram Behr.

De NDP-leider was zichtbaar gefrustreerd door de onthullingen over zijn getuige Van Haperen, die publiek had beweerd dat de slachtoffers van de decembermoorden betrokken zouden zijn geweest bij een invasieplan en couppoging. Van Haperen raakte als getuige volledig zijn geloofwaardigheid kwijt. Hij bleek de man uit het televisieprogramma TROS Opgelicht, die bejaarden in Zuid-Spanje had opgelicht. Ook bleek hij volgens het Nederlandse ministerie van Defensie, anders dan hij had beweerd, nooit gewerkt te hebben voor militaire inlichtingendienst. Mensen die Van Haperen hadden gekend noemden hem ‘een fantast’.

Opmerkelijk is dat Bouterse zijn aanhang juist voorhield dat de kennelijk ingefluisterde Van Haperen betrouwbaar was en ‘de waarheid’ sprak. Echter, op zijn persconferentie van vrijdag j.l. raakte Van Haperen door het spervuur van journalistieke vragen verstrikt in tegenstrijdigheden. Zo verklaarde hij dat de slachtoffers van de decembermoorden niets wisten van coupplannen en noemde hen ‘verzetshelden’. Op een vraag van journaliste Nita Ramcharan naar de reden van zijn betrokkenheid nu als getuige versprak Van Haperen zich door te verklaren dat hij in Nederland was benaderd door de advocaat van Bouterse mr. Irvin Kanhai.

Toen hem erop werd gewezen dat hij eerder verklaard had zelf het initiatief tot getuigen te hebben genomen, trachtte hij zijn uitspraak te corrigeren, maar het kwaad was al geschied. Opmerkelijk waren de lovende woorden van Van Haperen voor mr. A. Haakmat, oud-superminister van Bouterse. Van Haperen noemde Haakmat ‘de intelligentste Surinamer’. De bewondering was wederzijds. Volgens Rende van de Kamp in zijn boek ‘Onder vreemde vlag’ noemde Haakmat in zijn verzetstijd Van Haperen ‘de bevrijder van Suriname’. Volgens een bron zou Van Haperen ‘een cadeautje van Haakmat aan Bouterse zijn’. Haakmat verzoende zich eind jaren negentig weer volledig met Bouterse en werkte tijden de regering Wijdenbosch mee aan een concept-amnestiewet die Bouterse van strafvervolging zou moeten vrijwaren.

63 REACTIES

 1. De vraag is en blijft : laten ze zich intimideren? Woeste plannen hebben , door journalisten als de kwaaie pier zien en hun angstproberen aan te jagen , bouterse. Moet je weten, nieuwsflits en reminder, we leven nu wel in een andere tijd , dat je maar naar believen , als iets je niet zint, nieuwsvergaarders te pakken.


  Maak melding

 2. 5 juli 2009

  Felicitaties aan de voorzitter D.D.Bouterse, alle bestuurs leden, leden en sympatisanten met det 22 jaar bestaan van Surinaams grootste politiek partij NDP

  “Er bestaat niet één strijd in één mensenleven. Doch er bestaan wel vele overwinningen voor één mens, die elkaar opvolgen in de tijd.” Stanvaste, liti a faya baka! Stre de fu Stre”

  I´ve got good dreams to remember over Surinam NDP-Megacombinatie 2010 verkiezingszege, for prosperity en glorieuze toekomst van land en volk!

  Wanneer we de wereld om ons heen bekijken en dan redeneren volgens de wet van oorzaak en gevolg, levert dat een bewijs op voor het bestaan van God.
  Het bestaan van een gevolg bewijst immers het bestaan van een oorzaak.

  Men weet immers niets in deze wereld dat bestaat zonder oorzaak, dus moeten we concluderen dat er ook achter deze wereld en het universum een oorzaak moet zijn.
  Alles moet teruggebracht worden op één oorzaak en de enige mogelijkheid daarvoor is God.

  De revolutie kwam tot stand volgens de Kosmologisch wet van oorzaak en gevolg,

  December 1982 tragiek geschiedde volgens de wet van oorzaak en gevolg (to be at the wrong place at the wrong time)dat leidde tot het betreurenswaardige tragisch incident.

  Suriname, voorwaarts, met de volwassen 22 jarige NDP als regisseur in de voorhoede.

  Dat feit leidt tot de vraag hoe en waarom de NDP 22 jaar geleden tot stand is gekomen, wederom de wet van oorzaak en gevolg. Iets of iemand, God almachtige moet daarvoor gezorgd hebben, voor de leiderschap en redding van Suriname.

  Patriot!


  Maak melding

 3. Bouta Bouta, je denkt anno 2009 terug te kunnen vallen op de vootr jou welbekende wijze van intimidatie uit de jaren 80. Vergeet het maar want dit is achterhaald. Je leeft nog steeds in de oude regime gedachte terwijl de wereld dagelijks aan het vernanderen is. Door jou domheid is en blijft je geloofwaardigheid en betrouwbbaarheid het grote mispunt in je leven.


  Maak melding

 4. Aldus sprak de democraat.
  Inrekenen de moordenaar.
  De getuige is van het niveau
  gloote leidel. Eerst waren
  de slachtoffers op de vlucht
  neergeschoten, ondanks het
  gegeven dat de mensen gemarteld
  zijn en daarna alle kogels voor
  in het lichaam ingeslagen zijn.


  Maak melding

 5. Terecht dat de jounalisten voor hun leven moeten vrezen, hij heeft er al zoveel vermoord of laten vermoorden die tegen hem kritisch waren. Liquideren was zijn hobby.

  Uit de intimiderende gedrag van Bouterse kun je zien dat deze oude, dictatoriale vos wel zijn haren heeft verloren maar niet zijn streken.

  Democratisch Suriname wees op je hoede en gewaarschuwd want een vos kan heel onbetrouwbaar zijn. Laat de geschiedenis zich niet herhalen a.u.b. het gaat alleen maar ellende met zich meebrengen zoals in het verleden.


  Maak melding

 6. Krin Tak!
  Gi den heren disi den bigi sma e taki:
  wan anu e was a trawan…
  na so den dekke makandra…maar de waarheid blijft steeds weer aan het licht komen dankzij de inzet van vele rechtgeaarde Surinamers, die de slachtoffers van 8 december niet zijn vergeten!
  odomisi


  Maak melding

 7. Wij hebben deze bijeenkomst integraal gevolgd op de televisie en hebben helemaal niets gemerkt van geen enkele vorm van intimidatie.

  Integendeel liet de man zich schertsend over deze drie toevallig ook partij zijn in deze hele affaire.

  Draaibaar—Wijngaarde;
  Ramchatsn—Rahman/Radika;
  Gajadien—Kamperveen/ABC radio-televisie.

  Wij hebben niets gemerkt van een vijandige sfeer.

  De brenger van dit opruiend verhaal heeft het meer over van Haperen en Kanhai dan wat anders.

  De waarheid zal u sieren.


  Maak melding

 8. zij die aan de zijlijn staan weten het altijd beter,kan het niet eens en voor altijd ophouden met het gedoe Bouterse,waarom kan de onbetwiste(leider)van de natie geen klaarheid komen geven op wat er op die bewuste dag 8 december 1982 is gebeurt,allerlei randfiguren komen hun verhaal doen,ik hoop niet dat het Surinaams volk voor de zoveelste keer in dit gelag zal strappen,op deze manier maakt men het rechtsysteem in Suriname zo belachelijk,mensen ik waarschuw jullie voor deze mensen,mocht het zijn dat deze mensen aan de macht komen,moet er ook kritisch naar gekeken worden.


  Maak melding

 9. wiens brood men eet,dienst taal men spreekt:
  Hennah Draaibaar is wel toevallig de geliefde/matraisse van de broer van Wijngaarde voor wie het niet weet.Van intimidatie was op de beelden helemaal geen sprake van,wel van een opruiend verhaal.Het Surinaams volk is niet meer zo dom en kan het nieuws goed volgen.
  Sterkte opruiers van het volk.


  Maak melding

 10. Ik verklaar hierbij publiekelijk dat het registratienummer van dhr.Peter van Haperen 48.07.30.177 is, en dat hij wel militair was.
  Hij werkte samen met Dick Staphorst en was ook lid van de Tris, de man gaf ook judo lessen dus un djimi wan brik.

  Ha ha ha, mi linka alis magnum alias kameleon, alis spook, mi e waka ini dungru, mi ai opo, mi jesi langa.
  En ja arresteer die man dan, als je durft Minister van Justitie!!!
  Zijn oplichtings praktijken waren gebassseerd op infiltratie om criminelen bloot te stellen, zo werkt justititie.
  Wil je geloofwaardig zijn dan moet je als crimineel te boek staan.
  Theo.Para, weerleg mijn bevindingen dat de man wel militair was en ik kom je een bos bloemen brengen.
  Ik kan je ook over jezelf informatie geven mi ta, no meri na ingi famiri!!!!

  de ster draaid naar 7 en staat stil bij 12 min 4*2, ontcijver dat maar!!!


  Maak melding

 11. De slachtoffers moeten wij niet vergeten, nee maar de waarheid moeten niet onder de mat blijven vegen.
  De leugen zal altijd verdedigt worden door een leger van leugenaars, en zie daar de waarheid word ook verkracht door een leger leugenaars.
  Het registratienummer van Peter van Haperen is 48.07.30.177


  Maak melding

 12. Walgelijk artikel, walgelijk gewoon, zijn het niet deze journalisten die zich m.b.t santhoki en brunswijk zelf sensuur hebben ingesteld, ze worden afgesnauwd, en beledigd en daar hoor je niemand over wie heeft 1 kritishe vraag gesteld toen santoki in verband werd gebracht met sege bai, waar is de journalistieke waarheidsvinding gebleven alles van front plus slikken ze als zoete koek, of je hoord ze niet dit is weer een vb van hoe wij zijn verzonken tot een land waar recht en waarheid maar op papier voorkomt!!!


  Maak melding

 13. @ nummer 8
  wat ben jij een grote laffe domme hond.
  wat voor niveau heb jij jongen heb jij met die andere ezels zitten kijken .ik ben benieuwd wat limbo van sky radio vind van deze intimidatie, de media is het fundament in iedere democratie en rechtstaat.de tijd dat media moesten schrijven en zeggen wat bouterse wil is gelukkig voorbij gelukkig , bouterse heeft laten zien dat de D van democratie niet bij hem past hij heeft zijn militaire pak ingeruild voor een nette pak maar een vos verlies zijn haren maar niet zijn streken deze man laat zien dat hij geen andere taal verstaat dan de wapen taal en daarom moet deze regering keihard afrekenen met deze beest bouterse en niet zwijgen voor bouterse zijn intimidatie de democratie bied genoeg mogelijkheden daarvoor.de mensen die deze man nog steeds verdedigen zijn in mijn ogen landveraders .


  Maak melding

 14. Beste Waterkant redactie,

  Het is ernstig dat u zich van leugenachtige en opruiende berichtgeving bediend om uw lezers te informeren en daarmee doelbewust op het verkeerde been zet.

  Een ieder die de bewuste toespraak van dhr. Bouterse heeft kunnen beluisteren, kan niet anders dan tot deze conclusie komen.

  Op geen enkele wijze is welke daar aanwezige journalist dan ook geintimideerd. Het is uw goedrecht het niet met Bouterse of zijn partij eens te zijn, maar dat mag u niet verleiden tot riooljournalistiek en pure nieuwsvervalsing.

  U bent zich als nieuwssite zeer bewust van uw bereik en het is daarom nog meer te betreuren dat u het vertrouwen dat in u wordt gesteld op deze manier verkwanseld.

  Het is trouwens niet de eerste keer dat dit gebeurd. Maar ’t is misschien goed dat het gebeurd. Want zo zoetjes aan komt de ware aard en bedoelingen van de quasi objectieve media aan het licht. U ontmaskerd zichzelf hiermee eigenhandig.

  Maar de doortastende lezer prikt zo door u duistere bedoelingen. Ze zijn slimmer dan u denkt!! Dus gaat u rustig door u eigen valse draai te geven aan het nieuws. U komt uzelf wel tegen. Onherroepelijk!! Het aloude adagium: Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem zeer zeker wel, zult u niet ontlopen!!

  Krin taki na krin libi


  Maak melding

 15. Altijd negatief.

  De jongeren denken “wat fijn”nu gaan wij ons zegje doen over ‘feb ’80, want daar is het volgens de jongeren mee begonnen en dec ’82,door de ogen van de jongeren gezien.

  Lieve mensen en vele afwachtende betweters

  De jongeren zien dat door het nalaten van regeringsleiders,rechthandhavers,om probleemoplossend bezig te zijn betreft feb ’80,dec ’82, verdeel en heerspolitiek welig tiert en dat die constructie nu in 2009 met plezier in stand gehouden wordt, door miskenning van voor en tegenstaanders, grote rancuneuse mensen van het gebeuren feb ’80,dec 82 ,Nu in 2009,27 jaar geleden.

  De jongeren zien die miskenning feb 80,dec 82, onder de rancuneuse volwassenen gepaard gat met OVERDRIJVEN van één van de aspecten of aspecten van de werkelijkheid feb’80,dec ’82.

  Nu 27 jaar na dec ’82 horen de jongeren al zolang de boodschappen:
  1. het was jij of ok
  2.die moordenaar
  3.ze zijn afgeslacht
  4.ze zijn onschuldig en prominent
  5. ze jokken ze waren echt bezig met een coup
  6. hoe zou de rechtsgang zijn als meneer Bouterse slachtoffer was geweest?
  De jongeren hebben nu na 27 jaar wachten op wet en recht nog steeds geen antwoorden op de vragen die bij de jongeren opkomen, voortvloeiend uit miskenning. Alleen de mensen die het betreft zien niet datdit een strijd is van miskenning.
  WAARHEID NIET WAARHEID,AANDIKKEN en ga zo maar door,27 jaar lang.

  De jongeren willen niet wachten op de jokkenbrok,de jongeren zeggen dat die maatschappijdoders buiten de arena maar gaan wachten op hun berechting en de nieuwe uitgesproken genaratie er buiten kunnen laten ,mits de maatschappijdoders het licht zien, van conclussie leren trekken en niet eeuwigdurende emotionele scheeftrekkerige, niet objectieve rechtzaken en regeren volgens het openboek en niet de moeite nemen samen met het Surinaamsvolk een bevredigend einde te schrijven.

  De jongeren gaan zelf hun indrukken verifiëren,door vragen te stellen aan de betrokken personen, die door hun verbale en nonverbale handelingen maatschappelijk aaangeven zich miskend te voelen.

  de jongeren maken, na al de vragen voortgekomen uit miskenning,te hebben opgenomen, het hoef niet waar te zijn,het feb ’80,dec ’82, het Surinaamse,miskende gedragingen bijbel.

  De jongeren hebben het liefs, dat zij zelf alles in hun jongeren perspectief plaatsen ,want de jongeren van nu zijn verantwoordelijk voor de jongeren van morgen,
  en gaan nu zelf hun eigen objectieve waarheid vastleggen.

  Achter de waarheid zullen de jongeren nooit komen, en dat hoeft met deze volwassen oplossing van de jongeren, ook niet meer.

  De jongeren hebben geen zin en willen niet meedoen aan galgenhumor.
  Het land Suriname gaat aan verdeeldheid kapot.ha,ha,ha,
  als ik mijn haatgevoelns maar bevredig,Suriname kan vanuit mijn luie stoel in holland gestolen worden.ha,ha,ha
  kan mij wat schelen dat ik aspecten heb aangedikt, ze zoeken het maar uit.ha, ha ,ha

  MENSEN OP DIT FORUM, DENK MEE,EN GEEF NOG MEER IDEEN VIA DIT FORUM AAN DE JONGEREN IN SURINAME hoe ze miskenning bij regeringleiders kunnen herkennen en hoe direkt ermee af te rekenen.


  Maak melding

 16. Geachte redactie,

  Vanaf het moment, dat deze getuige de heer Peter van Haperen zich gemeld had bij de Surinaamse autoriteiten, om inzicht te geven in de ‘December Gebeurtenissen’, blijkt er van haast alle kanten een’ golf van verontwaardiging’ te zijn ontstaan t.a.v. deze getuige, terwijl hij nog nauwelijks zijn zegje gedaan heeft.

  Wat zegt dit in feite over het zogenaamd ‘rechtsgevoel’ van sommigen omtrent de zogenoemde ‘Onafhankelijke Rechterljke Macht’ van de Republiek Suriname. Wie zijn hier in feite intimiderend bezig, om een getuige de schrik in te jagen en zijn getuigenverklaring te beïnvloeden. Wat hebben zij eigenlijk te vrezen indien zij menen een rein geweten te hebben. Wie zijn zij en in wiens belang, bescherming en supervisie handelen zij.

  Vandaar dat wij in een eerdere reactie het juist hierover hadden, omtrent de ‘ontnegering’ van onze zwarte beschaving. Doe je dat niet, dan krijg je dit, wat wij noemen ‘zelfvernietigend gedrag’.

  Je hoeft zulks een houding slechts te activeren en te optimaliseren d.m.v. een soortgenoot als schietschijf aan hen te presenteren, en je zal merken hoe die haast rauw zou kunnen worden opgegeten. Een vorm van ‘kannibalisme’ wordt dat in de psychiatrie ook genoemd.

  VELEN ZIJN ER ZWAAR AAN TOE, WEINIGEN BESEFFEN HET, VEEL MEER ONTKENNEN DAT.

  Want nimmer zal het in hun opkomen, om die potentie (kunnen of willen) in te zetten in het belang van henzelf, hun kinderen, hun omgeving of hun volk. Nimmer zouden zij het zelfs durven, om de ideologische daders welke de oorzaak zijn van hun wangedrag, op het matje te durven roepen. En als een ander dat uit idealisme wel doet, dan willen zij merkwaardig genoeg ook die hardhandig beletten d.m.v. intimidaties. Zelfs in naam van de ideologische daders kunnen vermoorden.

  Vandaar dat wij het belang van het Bewustzijnsproces niet vaak genoeg kunnen benadrukken. Waarom wij ook regelmatig aangeven, dat het ‘ontnegeren’ van ons volk veel tijd en energie zal vergen. En geloof u het nu maar, dat een groot deel van het hoog opgeleid kader, zowel die in Nederland als in de Republiek Suriname, een enorm opstakel vormt binnen het Bewustzijnsproces ter ‘ontnegering’ van onze gemeenschap. Een niet te onderschatte probleemfactor, dat dringend een oplossing behoeft.

  DAT WAT GENOEMD WORDT ‘NEGER'(NIGGER) = EEN WESTERS PRODUCT, WELKE MEER DAN VIER EEUWEN HARDHANDDIG GECREÉERD IS GEWORDEN DOOR DE WERTERLING ZELF TEN TIJDE DE AFRIKAANSE HOLOCAUST OF SLAVERNIJ. TEN NADELE VAN DE AFRIKAAN, TEN VOORDELE VAN DE WESTERLING.

  DE ‘NEGER’ (NIGGER) IS BESLIST GEEN AFRIKAANSE CREATIE, DOCH SLECHTS EEN RACISTISCH EXPERIMENT GEWEEST.

  VANDAAR OOK DIT NAAKT OBJECT VAN ANTON DE KOM OP HET ANTON DE KOMPLEIN IN EEN ZWARTE WOONWIJK IN AMSTERDAM (ZUIDOOST), TEGEN WIL EN DANK.

  Een bevestiging dat het ‘ontnegeren’ van ons volk in het kader van het Bewustzijnsproces, dwingend noodzakelijk is. Want als deze meneer Van Haperen als getuige een ‘waarheid’ te melden heeft, welke de gemeenschap en de Surinaamse Rechterlijke Macht meer inzicht in de historie kan geven, wat is dan de noodzaak van het’ kannibaliserend’ gedrag van dit deel van het zogenoemd hoog opgeleid kader. Mag de man niet spreken?

  Ze huiveren kennelijk voor de waarheid, is onze indruk en hebben zij hoogst waarschijnlijk iets voor de gemeenschap te verbergen. En het zijn ook deze verwarde geesten in onze samenleving, die tevens mijn geliefde Marron broeders en zusters denigrerend ‘Dyuka’ noemen.

  Maar weet dat deze landverraders zichzelf zo niet gemaakt hebben. Helemaal echter kunnen zij het dus niet helpen, te zijn een racistiche experiment van meer dan vier eeuwen onderdrukking. Vandaar ook die vele onzinnige broedermoorden binnen onze zwarte beschaving, welk gegeven inherent is aan het ‘kannibaliserend’ gedrag van sommige van onze zwarte broeders en zusters binnen vele van onze gemeenschappen, waarbij de ideologische daders ook op internationale fora (Durban I+II) altijd vrij uit kan blijven gaan. Terwijl het dezen zijn die hen zovele decennia lang ‘zelfvernietigend’ gemaakt hebben. En daar moeten wij zelf proberen er een eind aan te bewerkstelligen, in naam van Anana.

  Zogenoemde hoog opgeleiden en zelfs leidinggevenden, waarvan sommigen pretenderen pedagogische onderlegd te zijn. Met het racistisch bolwerk ver buiten ons zicht verscholen. Je zal het maar willen begrijpen en het op den duur kunnen inzien, hoe institutioneel racisme ook mondiaal in z’n werk gaat, in naam van “multiculturalisatie en tolerantie”. Dat Anana ons hierbij mag blijven bijstaan, bidden wij.

  Derhalve hopen wij tenslotte, u hiermede voldoende te hebben kunnen overtuigen, hoe moeizaam het is om tijdens dit ‘ontnegeringsproces’ tot resultaten te komen, gezien hoe ingewikkeld doch cruciaal het bewustzijnsproces ter ‘ontnegering’ van ons volk is. Maar bovenal essentieel is voor ons zelf, in het bijzonder voor onze kinderen en de generaties na hun.

  Er is enorm veel werk te verzetten en wij de huidige generatie zijn het hen verplicht, opdat zij ons morgen niet ten onrechte voor het leven veroordelen hoeven. Daar proosten wij op.

  WANT GEEN VOLK KAN TOT VOLLE WASDOM KOMEN, DAT ERFELIJK MET EEN MINDERWAARDIGHEIDSGEVOEL BELAST BLIJFT
  (Anton de Kom 1898-1945)

  Soso Lobi

  Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya


  Maak melding

 17. De jongeren vinden,dat een beginpunt bij de jongeren gemaakt moet worden. wie dan nog zeurt met of zonder rechtspraak over feb 80,dec 82,kan dan in de miskendegedragingen bijbel, zelf doormiddel van de gegeven antwoorden, door de miskenden zelf gegeven,zelf hun waarheid in elkaar gaan zetten.
  De jongeren vinden deze oplossing op dit moment het voor de handliggends, om die miskenden die hun gedrag niet willen erkennen,op een volwassenen manier zelfredzaamheid te leren.

  Na berechting nooit meer lullen dec ’82, zoek en onderzoek de tekst, het verhaal maar ,maar nu in je eigen miskendenbijbel en zelf en jullie zijn de kinderen van de toekomst niet meer tot last.


  Maak melding

 18. Dit artikel is overduidelijk met kwade opzet aan het witte papier toevertrouwd.

  De initiator vergeet daarbij op kinderlijk eenvoudige wijze dat gebeurtenissen razendsnel over de gehele wereld gehoord of gelezen wordt.

  Nagenoeg alle mensen beschikken over een radio- en of televisietoestel en heeft me dunkt niemand van dat eivolle OCER waargenomen dat er sprake was of is van intimidatie.

  De Surinaamse media hebben daar ook geen gewag van gemaakt.

  Probeer het volk maar op een andere wijze op stang te jagen.

  Geef mij een grote brik no!


  Maak melding

 19. Geef dit land niet over!

  Wij zijn nog niet allen dood!

  Kerf uit je diepe wonden de etter…en vecht!!!

  Nieuws uit Suriname??????????????????????????


  Maak melding

 20. COVERED INTIMIDATION

  8 en 16: om te begrijpen hoe Bouterse de journalisten met de techniek van COVERED INTIMIDATION heeft bedreigd, moeten jullie nalezen onder 11 hoe de agent van BOuterse die zich ‘RMD Leider’noemt de bekende publicist Theo Para bedreigt! De goed evrstaander heeft een half woord nodig. Maar intimidatie werkt slechts tijdelijk: de gedachte van de gerechtigheid is niet te doden!
  Heddy van Dal


  Maak melding

 21. T3-16*-/80-75+32

  Ontcijfer dit alles wetende Theo Para,
  Du voor jou,58+13/4
  Aka e wakti un

  De eed doet mij beseffen dat de eed ook meineed teweeg kan brengen, edoch blijf ik mens.
  Het geweten is iets dat de mens altijd op het juiste moment en het juiste pad zal doen bewandelen.
  Massa media is het grootste kwaad die de mens altijd achter zal houden en niet zal doen beseffen dat belangen onderhevig zijn aan de waarheid.
  De leugen is straks de waarheid en de waarheid is nu de leugen,het gaat om de belangen.
  Ik kreeg een belasting aanslag een 1.000.000 in 1999 alleen vanwege mijn bemoeienissen een afvalverbrandingsoven te plaatsen.
  Het feit dat afval verbrand kon worden en dat je energie eruit kon halen, van de afvalslib zou je asvalt overhouden.
  Alla papiera mi abi ete,dus niets is gelogen, een land achterhouden om 15 mensen is misdadig en al betreur ik die doden.
  Elke Suriname vind dat jammer, maar elke Surinamer wil ok vooruigang voor Suriname, en niet telkens weer 8 december horen, voorwaarts met dat proces dan maar en snij je eigen vingers.
  Hoevelen die zich hebben willen inzetten voor Suriname zijn fiscaal kapot gemaakt, brada nanga sisa.
  Velen reageren en hebben geen kennis van zaken, zie daar weer de adder wij worden misbruikt om elkaar te bevechten en eens zal u spijt krijgen.
  Katibo nanga bita bere na dati na unu strafu, no sabi yu rutu.
  De Blijlmermeer werd gebouwd met 350.000.000 van de IMF en toen kreeg Nederland groenlicht in de tussentijd was MinisterPronk bezig Lachmon op te hitsen zodat het land ging leeg lopen en de Bijlmermeer werd bevolkt, meer geld voor opvang.
  Niets gebeurd zonder reden en belangen daar waar het het westen betreft, prisiri na kwakoe lasi un moni, na dati e tjari un go in paiman, te skoro bigin moni keba.

  Stre def stre
  En Bouterse heeft niemand geintimideerd dat zal hij niet doen en als hij dat in het verleden deed dan vroeg men erom.
  De tijd is nu, en Bouterse staat niet alleen, velen die in stilte mee denken, zullen eerdaags verschijnen!!!!


  Maak melding

 22. @ al de idioten en landveraders die het hier opnemen voor surinaams grooste massamoordenaar wil ik dit zeggen, een mes snijd aan twee kanten. @ die lange en domme tirade op nummer 18 wil ik kwijt besef jij dat jij hier een illegale schrikbewind verdedigd met allerlij domme doorzichtige retoriek, jij ben een huigelaar van de hoogste orde nummer 18 jij vind het erg dat jou marron broeders dyuka worden genoemd,maar de man die jij met de grootste waanzin hier verdedigd heeft mijn marron broeders en zusters zwangere vrouwen en kinderen op zeer brute wijzen afgeslacht daar hoor jou niets over zeggen hypocriete klootzak dat je bent. die slager van paramaribo bouterse heeft daar 50 landgenoten van mij als beesten afgeslacht. akademiya je ben laffe neger een verrader van zijn eigen soort.


  Maak melding

 23. @Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya (grieks woord)

  Beste buitenman word je niet moe van jezelf?

  Steeds die langabere verhalen van jou zonder inhoud en steeds hetzelfde onderwerp anton de kom. Begrijp nog steeds niet waarom zijn naam verbonden is aan een universiteit.

  Wil je misschien terug naar je roots je “afrikaanse beschaving” (nooit van gehoord maar enfin).
  Pak de boot en repatrieer zou ik zeggen en een fijne reis terug.

  Doe ze allemaal de hartelijke groeten aldaar.
  Eventueel ben ik bereid om pakketten te sturen om de eerste week door te komen daarna moet je moet jezelf je boontjes doppen.


  Maak melding

 24. Maken jullie je niet druk…de Ned’se Regering wist alles wie en wie ..wat en wat …en hoe…de mogelijkheden consequenties…..enz…enz…en dit werd als afgesproken gewoon aan Par’bo doorgegeven.

  Daarom blijf niet als gek naar mol zoeken, en zich geintimideerd voelen is gewoon anderen vragen zich ook bang te voelen of te gedragen bang te zijn.
  Als rede: bedriegerij, huichelarij….GAAN JULLIE JE KOP GEBRUIKEN……WIJ HEBBEN TOCH NIET ALLEEN EZELS IN SU.LOPEN


  Maak melding

 25. RMD Leider heeft het constant over dit nummer, maar niwemand die er serieus op ingaat. Wie kan bevestigen of ontkennen dat registratienummer 48.07.30.177 van dhr.Peter van Haperen is.


  Maak melding

 26. DDb veranderd duidelijk niet.

  in een democratie hebben de journalisten de taak kritisch te zijn.

  Maar wie kritisch is naar DDB wordt nog steeds met de doodbedreigd.
  Zelf daarin tegen komt hij niet verder dan met moddergooien.

  Eens een socio-psycopatische proleet veranderd echt nooit.


  Maak melding

 27. Beste Khad,

  Niemand kan het registratie nummer van Peter van Haperen, tegenspreken omdat hij echt militair was.
  Brada, als ik het mis zou hebben bood ik mijn excuus aan bij radio Mart en Waterkant en kwam ik nooit meer op een forum.
  Kortom ik daag Theo.Para en consorten uit,en al ging het niet om D.D.Bouterse, dan nog vind ik de Surinamer de meest haatdragende menssoort, dat ze dat land geen ontwikkeling gunnen om 15 mensen, ja 15 mensen.
  Met alle respect voor de nabestaanden,maar zo egoistisch is niemand, zelfs Nederland doet weer handel met de Duitsers.
  Sterker nog,met Indonesie, Irak, Pakistan etc etc
  Un libi mi, na katibo poti un so, en daarom zal elke organisatie in Nederland afhankelijk blijven van Susidies terwijl ze de adder niet weten, luku san u du nanga SME TV.Radio TAMARA, soso feti, soso bita.

  Ohm shanti shanti, dat zou wijlen mijn oom Eugene Drenthe en wijlen mijn tante Eugenie. Drenthe ook zeggen zo ook wijlen mijn moeder Edwina Drenthe.
  En ja, D.D.Bouterse zou zeggen, babun sjting babun tere, maar maak niet alle geesten wakker.
  BELANGEN MIJN LANDGENOTEN DAAR GAAT HEM EN ELKE EX MILITAIR OF MILITAIR WEET WAT EEN REGISTRATIENUMMER IS, HELAAS VOOR VELEN DIE NIET BIJ MACHTE ZIJN TE WETEN DAT EEN MILITAIR SOMS PAS SPREEKT WANNEER HIJ GROENLICHT KRIJGT.


  Maak melding

 28. Ik heb de toespraak van DDB niet gevolgd en kan daarover geen uitspraak doen. Wel is het zo dat de tijden zijn veranderd en ik denk dat een “bedreiging” van DDB vandaag de dag met een korreltje zout kan worden genomen. Het land kent andere problemen, die moeten worden aangepakt en het beter zou zijn als ook journalisten zich meer daarop zouden focussen.


  Maak melding

 29. Eerlijk gezegd,willen de jongeren een stop aan onproduktieve gevoelens en confrontaties,omtrent dec ’82 en al zijn onwijheden.

  De jongeren zijn het erovereens dat de voor en tegenstanders dec ’82, elaar niet kunnen dwingen op een bepaalde manier te denken en te handelen,oneerlijk en onrechtvaardig is het, als maar 1 partij stelling wil nemen in een situatie waar er twee waarheden zijn.

  2 belevenissen, twee percepties en ontelbare ingekleurde percepties.

  Ondertussen,na 27 jaar wachten op wet en recht dec ’82,hebben de jongeren de bewustheid, dat vooral in zo een verdoezelde rechtsgang dec’82,nooit en dan ook nooit,zo zal zijn dat de verhalen, de verklaringen, de beleving,de verschillende onderzoeken niet één dezelfde zullen zijn,dus sa we forseer nanga haat.

  De jongeren hebben de bewustheid dat het nu 27 jaar na dato om verklaringen gaat waar iedereen recht op heeft om die te verdedigen.

  De jongeren geloven in de vrouwe justitia van Suriname, ze kan alles zien, want ding kotie wang olo inie ing ai doekoe,Tje !.Zij zal beoordelen en veroordelen, de jongeren willen na hun nu gemaakte analyse beginnen met ver te denken aan ontwikkelingsideën voor de jongeren.

  De jongeren willen behoorlijk bekwaamheid in

  Je gaat niet met je bevolking ruziën als beleidsmakers, media mensen,wij onderling,alleen maar door, ontnomen onbevredigde wraakgevoelens,veroorzaakt door een falend, partijdige rechtsgang,waar er maar één partij recht op rechtvaardiging heeft.Een echte bacove winkel/ons belang vinden de jongeren.

  de jongeren vinden het nu lastig worden,dat mensen niet willen geloven dat er verschillende beschrijvingen,dus ook verschillende waarheden zijn en zonder rechtuitspraak,is en gaat men de zaak overdrijven.

  intussen is er economische apartheid
  intussen is er sprake van verdeel en heers politiek
  intussen zijn de gevangenissen vol met voornamelijk creolen,maar intussen hebben de jongeren zaterdag 4 julie jongsleden in ocer zich als jongeren zelf de regie in handen nemen ,om samen met beleidsmakers als leidraad, dingen te doen en beginnen te doen, die met vooruitgang van een natie te maken hebben en niet met het zaaien van tweedrachtigheid.
  De jongeren denken inzake dec ’82,aan een werkelijksheidsonderzoek dec ’82 te doen,en het inschatten van de mogelijkheden deze comissie zelf samen te stellen,bestaande uit objectieve wereldverbeteraars.


  Maak melding

 30. WIE kan mij vertellen op welk moment bouterse de dammes heef geïntimideerd in zijn toespraak er was daar geen sprake van luisteren is ook een vak
  de gene die denken dat dit afgelopen is heeft geen zicht op politieke zaaken nederland beweerd vanhaperen niet te kennen. werd er niet via Frans guana het zogenaamde verzet bevoorraad ze hebben zelf de kerk gebruikt in deze vuile zaak waarbij broeders het leven hebben gelaten in deze regering zitten er nu een paar van de losgeslagen bende ze hebben nu geen tijd en moeten nu haast maken daarom roven ze nu met man en macht maar ze zullen dit alles terug moeten betalen aan het volk die van haperen heb ik gekend ja dick staphors heb ik ook gekend ik kreeg trainingen ik als stoot troepen commandant van de tris van bijde gasten
  wie niets weet koppen dicht .
  DU JIJ PREDIK RASSENHAAD GA EENS EEN KEER IN HET REINE MET JE ZELF NEEM NEUS MEE of deken jullie als aron dat er boerikies in het leger zat
  soso lobie


  Maak melding

 31. Peter van Haperen

  Registratienummer 48.07.30.177
  Lichting 68-2
  Dienstplichtig

  Onderdelen Periode Foto
  Suriname Compagnie 1968-1969 1968 – 1969

  Eerst Brenschutter bij 4e peleton Bravo. Later overgegaan naar het sportbureau om judoles te geven als assisten van Dick Staphorst


  Maak melding

 32. De geschiedenis lijkt zich thans te gaan herhalen. Maar welke les hebben wij nu met z’n allen vanuit het verleden geleerd.

  Pers(vrijheid) het hoogste goed in een democratie lijkt wederom vanwege haar kritische kijk op zaken de mond te worden gesnoerd. Jammer voor diegene die niet beseffen dat perssensuur,slechts bedoeld is om je dom te houden.

  Hoe dom moet je dan niet zijn om in te kunnen zien dat deze gedachtengang als een een voorbode opgevat mag worden van een weg dat alleszins zal leiden tot een dictatuur.

  Suriname wordt kritisch en blijf wakker want de ellende is schier één halte verwijderd.
  Want wat vrijheid was werd macht en dat was nooit de bedoeling.


  Maak melding

 33. Wat een spastische reactie aan de zijde van de megacombinatie / ndp aanhang.

  Luister, als je overtuigt bent van je zaak heb je geen spierballen nodig om er te komen. Dan wandel je zo het parlement binnen, en na de 1ste ronde wordt unaniem ddb tot president gekozen en wandelt hij terug naar het paleis.

  En nu wakker worden, zelfs al wordt de ndp de grootste partij, en lees dit heel goed, regeermacht zal ze niet verwerven.

  Misschien ondemocratisch, ben ik mee eens, maar dat past bij de cultuur van de voorloper van de ndp.

  De NMR heeft zich gepermitteerd om dmv een gewapende coup regeermacht te verwerven, en de grondwet te negeren.

  DDB en ook de NDP en ook de megacombinatie, doe mee, want jullie bezitten het kapitaal om de verkiezingen een beetje draaiend te houden. Die eet en drinkfestijnen moeten door iemand betaald worden.

  En als het weer op de poppetjes aankomt, dan zullen we het wel weer zien, ……………

  FU.K the revolution and it’s leaders!!!

  The real power is and will be spread by greater institutions like Bilderberg etc etc, accept it!


  Maak melding

 34. een grotere shit bestaat niet,
  de tijd zal leren,
  wie wordt de volgende leider van NDP voor de verkiezingen van 2010,
  want deze voorzitter is tegen die tijd al opgesloten.

  quote” na mij zullen er duizenden Rambocussen opstaan en jou bestrijden”.

  Papo


  Maak melding

 35. Dinsdag 7 jullie 2009

  DU, ik heb met je gedroomd, dat ik in een beschonden (verminderd toerekeningsvatbaar)toestand je in een donkere smalle steeg tegen het lijf liep!

  DU, Ra,Ra, hoe de droom met je verder verliep?

  Du en consorten van de demagogie, maak gebruik van je/jullie rancu-Neus fantasie!

  Patriot!


  Maak melding

 36. @ nummer 37
  zo dom als pinto , na mie , de jongeren akademiya, rm leider en mentor junior deze idioten bezeffen niet dat emotie en verstand niet altijd samen gaan word nou een beetje verstandig want dit gevecht zullen jullie nooit winnen het recht zal altijd winnen van onrecht hoelang het ook mogen duren knoopt dit goed in jou kop want ik kom hier op terug, egocentrich laffaard dat jullie zijn


  Maak melding

 37. @ de aanhangers van bouterse .
  Zijn jullie zo dom of is bouterse zo slim ??
  antwoord is de aanhangers van bouterse zijn zo dom al het maar zijn kan, nu snap ik waar de nickname de jongeren vandaan komt ze hebben een paar opportunisten gevonden die misbruikt worden ten gunsten van bouterse jongeren die een grote fout maken om samen te werken met partij die vol zit met bedriegers leugenaar oplichter en moordenaar dit een stempel op hun verdere leven waar zei niet makkelijk vanaf komen kijk naar bijlhoud van de LPF en naar G.B SANKATSING die een zeer goede baan is geweigerd op de arubaanse universiteit omdat hij nooit afstand heeft genomen van de misdaden van de slager van paramaribo bouterse.


  Maak melding

 38. Geachte redactie,

  Wanneer wij sommige reacties van een relatief opvallend kleine groep nalezen (niet meer dan 5 personen), dan denken wij bij ons zelf; wat doen deze mensen in Nederland , wat hebben zij al die tijd hier geleerd en wat heeft hen hier zo gemaakt. Want zij gedragen zich al geruime tijd alsof te zijn een soort van ‘clubje belhamers’, die gewoon de site de Waterkant.net proberen te terroriseren en de discussies negatief proberen te beïnvloeden. Doen zij dat bewust of is het omdat zij zelf geen gezonde mening hebben.

  De een zegt dat onze inbreng van reacties geen inhoud hebben, maar wij wachten nog steeds op een stuk met inhoud van deze persoon, om te zien wat die daarmee bedoeld te zeggen en wat die zelf kan. De andere reageert op een reactie van ons door te zeggen, dat wij “een baan moeten gaan zoeken”. Ja, je lacht erom, maar om je te schamen eigenlijk. Terwijl dat stuk beslist niet ging over ‘Werk en Inkomen’. Weer een andere die reageert door te zeggen “pak de boot en repatrieer”, omdat wij het inhoudelijk hadden over het Moederland Afrika genoemd.

  Dus op het moment dat zij een in hun ogen afwijkende reactie zien, dat hun niet aanstaat of zelfs je naam herkennen, dan schieten zij meteen uit hun sloffen. Net kleine dictators in een buitenwijk van Tokkie-land. En daardoor krijgen wij de indruk dat zij speciaal hiervoor ingehuurd team zijn, om mensen die afwijkende meningen hebben te terroriseren. En naar het schijnt kunnen zijn een geestelijk battle beslist niet aan of haten zij ‘Kennis en Informatie’.

  Want ook al hou je niet van Desi Bouterse of wie dan ook, dan hoeft dat nog niet te beteken, dat je iedereen moet haten die wel van hem houdt? Of dat je de boel in brand moet steken? Iemand zei jongslede: “I love blacks but i hate nigger”. En wij dachten; hoe dan, indien je als ‘black’ onvoorwaardelijk van je zelf houdt. Maar wij vragen ons af, hoe deze mensen zich binnen hun gezinnen bewegen of tegenover hun ouders, broers, zusters en kinderen. Stel dat bijvoorbeeld hun moeder, zoon of dochter zou zeggen van: “eigenlijk heeft Desi Bouterse groot gelijk”, en dit onderbouwt met historisch feiten. Dan zijn wij bang dat in zulks een gezin de pluris uitbreekt. Want een afwijkende houding wordt door hun niet getolereerd. En wat staat dan zo’n moeder, zoon of dochter dan niet te wachten thuis, door de houding van deze ‘Hitlertjes’.

  Want door hun houding merk je, dat zij de sfeer op deze site bewust of onbewust met geweld proberen om te buigen, alsof ze weinig gelukkig in hun vel zitten door de meningen van sommigen. Een ander wacht rustig af op het moment dat de reacties verschijnen, bladert door, leest die gelukkig aandachtig, al zoekend naar prooi of vermeende slachtoffers. Om pas dan te reageren, alsof ‘een rode lap op een stier’. Alsof zij echt niet anders kunnen. Terwijl wij haast weten dat ook zij iets te melden hebben, maar kennelijk overrompeld worden door ‘zelfvernietigend gedrag’.

  SOMMIGEN BLIJVEN REGELMATIG ‘KANNIBALISEREN’ ALSOF HUN LEVEN ERVAN AFHANGT, GELIJK EEN LEVENSHOUDING WAARIN HET INDIVIDU ENORM VEEL PLEZIER BELEEFT AAN ZIJN EIGEN KLEINGEESTIGHEID.

  Hoeveel houden zij eigenlijk van zichzelf vragen wij ons af. Want beginnen zij direct met het ‘kannibaliseren’ van personen, alsof het hun gezworen vijanden zijn. Dit terwijl ze deze personen niet of nauwelijks kennen, waarbij deze personen nota bene gewoon gebruik maken van hun ‘Recht op Vrije Meningsuiting’. Mag dat volgens hen ook niet? En het zijn deze zelfde personen als u goed oplet, die moeite hebben met deze zelfde Desire Bouterse, die zij van terrorisme en alles en maar wat beschuldigen. Maar zelf doen zij niet anders en blijken ze beslist geen voorbeeld te zijn, gezien hun houding. Want ze zijn vel tegen intimidatie, maar intimideren zelf.

  En het is dit zelfde ‘gespleten gedrag’ die wij ook bij de Cubaanse ballingen in Miami zagen. Deze zijn vel gekant tegen Fidel Castro, omdat zij vinden dat hij hun democratische rechten schendt, maar even later gijzelen ze zelf een jongetje, die om gezondheidsreden uit Cuba naar Amerika gekomen was. De Amerikaanse politie had het jongetje met enorm geweld moeten bevrijden. Dan vraag je je af hoe geloofwaardig je deze personen moet nemen, want ze zijn zo ligt ontvlambaar voor de mening van een ander, alsof zij nauwelijks weten hoe er mee om te gaan. Maar zelf voegen zij weinig aan de discussie toe, dan schelden, beledigen, intimideren en het uitkotsen van de ander die een afwijkende reactie wensen af te geven.

  Of zijn het gefrustreerden, die tot de ontdekking zijn gekomen, dat zij nauwelijks wat in Nederland hebben kunnen bereiken, als gevolg van diep gewortelde jeugdtrauma’s of door hun gebrek aan opleiding, en nu op deze wijze naar erkenning zoeken. Zou best kunnen, ook wij gissen maar, zijn het mannen of vrouwen, hoe oud zijn zij gemiddeld, want ook wij kennen hen niet. Terwijl zij geruime tijd schuilnamen gebruiken zoals Neus , Du en Tollie. Maar ze wekken wel de indruk als te zijn een soort van ‘speciale eenheid’ die erop gericht is om elke reactie te controleren en deze radicaal te tackelen. Of is ook deze indruk van ons voor hun afwijken.

  Laten wij een proef op de som nemen en kijken hoe zij hierop gaan reageren of misschien durven zij het toch maar niet.

  Wij wachten af.


  Maak melding

 39. @ chauvinist.. op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zeg jij……volgens mij waren slachtoffers van 8 december 1982 gewoon thuis toen ze werden opgehaald door D.D.B en c.s. dus wie was waar verkeerd???? hoe kan je op deverkeerde plek zijn als je thuis bent??Ik hoop dat die NDP van jou er wat van bakt straks ik hoop het voor het volk!!!


  Maak melding

 40. van haperen is bekend in su,hij heeft met dick staphorst inderdaad judolessen verzorgd in het kapement van su.Ik was toen een van de jongsten maar de Judokas zoals elmont,de vader van de nederlandse surinaamse judoka elmont die nu regerend kampioen ja die elmont was toen een van mijn favoriete en sterke judoka eind jaren 60 tot begin jaren 70.ik was toen pupil onder de judokas en we trainden in het kampement,en draaiden westrijden in het ismea van wilgen sporthal.van haperen was samen in het kapement met dick staphorst ja is waar ja die beerput is inzicht.


  Maak melding

 41. van Haperen moet zijn verhaal kunnen doen in het openbaar of waar dan ook als hij dat wil. Maar ook al wilden de slachtoffers van 8 dec een coup plegen dan nog schiet je ze niet zomaar dood zonder enige vorm van proces en nog wel op zo’n laffe manier. In mijn ogen is hij geen getuige a’decharge want de zaak gaat niet over een al dan niet te plegen coup maar over moord op de mensen op 8 december 1982 dus welk ten laste gelegde kan hij verzachten? dood schieten zomaar van mensen zonder enig proces is strafbaar no mater what zij ook in hun schild voerde!!
  @ RMD leider 80% van de mannen in nederland heeft een registratie nr vanwege dienstplicht dit is dus niet uniek evenals het feit dat hij bij de tris heeft gediend als hij inderdaan bij S2 heeft gezeten komt dat vanzelf boven water dit houd niemand tegen op den duur, de rest van die informatie die je opgeeft is openbaar en makkelijk te achterhalen als je maar een beetje de weg weet dus…….. als je interesant wil doen kom eens met info wat we (ik) nog niet weten.
  Ik denk dat deze meneer van Haperen een beetje een praatjes maker is iemand die de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt want sommige dingen die hij zegt kloppen echt niet neem dat maar van mij aan…..!


  Maak melding

 42. Lieve Surinamers

  Het Bouterse syndroom, komt bij de jongeren over als,vechtende ego-toestanden,winties,demonen,om het maar een naam te geven,die allemaal stuk voor stuk op de stoel van de rechter in Suriname willen gaan zitten enomdat dat niet lukt of zeer moeizaam gaat, stemt de ego-toestanden,winties,demonen niet in een wereldvredestemming. De jongeren horen al jaren ,wel 27 jaar het 27 jarige dec ’82,haatzaaiende en verdeeldheidmakende boodschappen.

  Voor de jongeren is het een naam, om ,voor de jongeren zelf hun Bouterscript te beschrijven,t.w een aantal met elkaar houdende,gevoelens,gedachten en gedragingen,als het gaat om meneer Bouterse.

  Nadat de daad de revolutie door meneer Bouterse ingang was gezet, is de geest van jaloezie om de hoek komen kijken.

  De jongeren rade u allen daarom aan ,om toch allemaal even bij jezelf na te gaan ,hoe het in jullie vroegste jeugd zat.

  De jongeren horen alleen maar mensen ,waar het op lijkt of ze miskend zijn geweest in hun jonge jaren en die met hun miskenden boodschappen zitten opgescheept.

  De jongeren zeggen dat het lijkt alsof men drugstransporten aan het verdedigen is.

  De jongeren volgen deze niet vergevensgezinde
  maatschappij en daarmee de werelddoders.


  Maak melding

 43. De jongeren zeggen ook ,dat in Suriname belangrijk is dat de Surinaamse maatschappij pshycho therapeuten nodig heeft,want grote mensen leren kinderen haten,als dat in deze tijd nog even door gaat ,dan worden die kinderen die nu met haat opgevoed worden erger, dan is er voor de jongeren en de ego,wintie,demonen over en uit.

  Jullie haatinspanning voor niet, onze samenwerkingsinspanningen voor niet, al het materiele,geestelijke en onze kinderen ,waar we goed geld voor hebben weggezet voor later is ook dan weg, als we maar stevig door blijven haten,en als de vredesstichters stoppen met blijven vrede verkonndigen.


  Maak melding

 44. heeej nummer 48 we zoeken waarheid geen verzachting of schuld of wie vermoord heeft of al was dat ,dan nog mag dit niet neeeee!! waaaaarheiddddddddddddd begrijp je niet!!de afsluiting is aan de rechter, god heeft reeds geoordeeld jongen.


  Maak melding

 45. @51 welke waarrrrrrrrrrrrrheidddddddddd zoek jij nog????? die van Haperen trapt een open deur in een ieder die heeft opgelet en normaal nadenkt weet al lang wat de waarrrrrrrrrrrheidddddddddddddddd is waarom dan steeds weer opnieuw die bevestiging willen hebben?????????????


  Maak melding

 46. @ nummer 48 jij ziet door het bos de bomen niet meer want ene keer ben jij tegen vrije meningsuiting en de andere keer wel ik snap deze gek niet meer hoor jij aanbid iemand die duidelijk tegen persvrijheid is tegen vrije meningsuiting en ook tegen het recht om te demonstreren bouterse is een anti democraat een dictator,bouterse laat zien hoe ontvlambaar hij is de media mag niet kritich zijn men moet alles wat bouterse zegt geloven zo gaat het niet, dat zelfde gedrag vertoon jij hier en de aanhang jullie hebben probleem met tegenspraak jij hebt gebrek aan herkenning je bent een mislukte neger daarom klamp jij jou vast aan iemand die jou een rad voor de ogen draait voor zijn eigen voordeel ik zal jou helpen ik ben volwassen man die met bijde benen in het leven staat een democraat in hart en nieren een voorstander van het vrije woord en vrije meningsuiting wat jij hier doet is een soort afrikaanse nationalist hier uithangen er is nergens één afrikaanse indenteiteit jij hebt waan iedeeén je ziet spoken de hele wereld is fout in jou gedachten behalve bouterse hoe krom en dom kan iemand denken, jij bent duidelijk gefrustreed want jij vergelijk een moordenaar met A.dekom met nelsons mandella en met ghandi je doet deze mensen duidelijk te kort om ze met sadist als bouterse te vergelijken .


  Maak melding

 47. “De term Gestapo is ons door de politie in de mond gelegd, maar het gedrag van de politie nodigt ons uit de term vaker te gebruiken”, zegt Eduard Buitenman, van het comité Een waardig monument voor Anton de Kom.

  Buitenman is door de rechtbank van Amsterdam op het matje geroepen. Hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 220 euro, omdat hij in maart van dit jaar een ambtenaar in functie beledigde door hem voor Gestapo uit te maken.

  Buitenman kwam net van een vergadering en liep met andere leden van het comité naar het metrostation Amsterdam Bijlmer. Hij zag dat de politie bezig was met een grootscheepse controle, waarbij vele mensen gefouilleerd en ondervraagd werden. Volgens Buitenman werden voornamelijk zwarte mensen doelwit van de politieactie en hij besloot foto’s te nemen.

  Sranantongo
  Mensen die naar binnen wilden gaan waarschuwde hij, volgens hemzelf, in het Sranantongo met ‘I’m go stampu’, je moet gaan stempelen. Ook probeerde hij herhaaldelijk de politie aan te spreken over de volgens hem discriminerende manier waarmee de politie bezig was.

  Op een gegeven moment werd hij in de boeien geslagen en afgevoerd. De aanklacht luidde ‘belediging van een ambtenaar in openbare functie’. Op 5 december was de uitspraak: schuldig, maar een voorwaardelijk boete.

  De kans is groot dat Buitenman de boete ooit zal moeten betalen want hij vindt dat de politie bij dit soort controles termen als Gestapo over zichzelf afroept. De boetedreiging schrikt hem niet af: “Ik laat me niet muilkorven”, aldus Eduard Buitenman.

  Buitenman kondigt aan in hoger beroep te gaan.

  Meer over: Buitenman, fouilleren, Gestapo, politie, stampu


  Maak melding

 48. Als Bouterse het waagt om na de verkiezingen de journalisten te bedreigen zal de CIA en de OAS korte metten maken met het regiem. Obama duldt ook geen dictators en massamoordenaars in Latijns Amerika. Dus aan de volgzame DDB aanhang zeg ik: Be care full!!!


  Maak melding

 49. DE BERECHTING VAN BOUTERSE.
  ik wil hier mijn zienswijze neereleggen over hoe wij dienen om te gaan met de meest zwarte bladzijde in onze geschiedenis.
  met respect voor alle nabestaanden.
  over recht wil ik niet spreken.de defenitie in su over wat recht is en wat krom is moet nog gemaakt worden.
  aan een ieder wil ik vragen mij te bombarderen, mocht ik onzin uit kramen en ik zal uw wijsheid zeer op prijs stellen.
  let wel bombarderen en niet uitschelden daar ga ik niet op in.
  deze dag dient een heldere plaats te krijgen in onze geschiedenis.
  om op een goede manier verder te kunnen met elkander.
  iedereen weet dat nederland betrokken was bij de coup, dat staat als een paal boven water.
  bouterse rept er met geen woord over.
  bouterse en consorten kregen tot nov. 82 hun salaris vanuit nederland.
  onder aanvoering van kolonel valk.
  we weten nu al dat de staat nederland zich zal distantieren van de daden van kolonel valk.
  8 en 9 december kunnen we niet los maken van het context waarin het zich heeft voorgedaan.
  dat zou naar de hand zetten van de realiteit betekenen.
  het land was in een gevecht naar zelfstandigheid en daarin zijn surinamers tegen over elkaar komen te staan.
  hier ontkomt geen enkele revolutie aan.
  oud tegen jong.
  elk die in hun eigen gelijk geloofden. niemand die de ander kon overtuigen.

  het tegen over elkaar komen te staan wil ik met een voorbeeld duidelijk maken.
  als er een protectionistische decreet werd afgekondigd pareerde het buitenlands kapitaal dat met een tegenmaatregel.
  er was een decreet geslagen dat de buitenlandse bedrijven hun winsten niet meer mochten uit voeren maar herinvesteren in suriname.
  de reactie van de buitenlandse bedrijven waren dat er geen loonsverhogingen gehonoreerd werden, omdat de moeder maatschappij geen winsten uit suriname zag.
  wat, vakbonds strijd met zich meebracht.
  ik wil u terug voeren naar die dagen.
  stakingen waren aan de orde van de dag alle bonden waren actief ,de hele maatschappij was in rep en roer,
  paramaribo was even zonder electriciteit, plunderingen, de chaos was compleet.
  oud geloofde in de democratische principes en geloofde niet dat de dood op de loer lag.
  omdat niemand de ander kon overtuigen heeft de macht hen onderworpen.
  hele volkeren werden op dezelfde manier onderworpen om het gezag te doen weder keren.
  de zwarte dag uit onze geschiedenis is een voortvloeisel van deze karchtmeting tussen oud tegen jong.
  de emoties liepen hoog op er werd op de man af gespeeld, de chaos nog meer voeding gevend.

  de decreten werden niet door bouterse geslagen, hij was er wel verantwoordelijk voor, de maatschappelijke en economische chaos als gevolg, daar moest bouterse wel een oplossing in brengen.
  het heeft geresulteert in een ware bloedbad.
  toen bleek dat economische sancties bouterse niet op de knie kregen zaten ze te popelen op een anti revolutionair.
  brunswijck diende zich aan.
  iedereen weet dat hij zonder steun zo’n al omvattende chaos niet voor elkaar zou kunnen krijgen.
  ook hij zwijgt over de hulp vanuit nederland.
  dit is het recept om alle revoluties in the end op de knie te krijgen.
  wel nu als wij dit weten, hoe gaan wij ermee om?
  hier moet een helder standpunt ingenomen worden.
  een standpunt waar niet de emotie een leidende rol speelt maar de rede.
  .
  we moeten niet alleen bouterse vergeven maar ook nederland.
  we moeten nederland haar verleden vergeven en zelf de verantwoordelijkheid nemen voor wat er op het moment staat te gebeuren.

  aan bouterse wil ik vragen zijn fouten nogmaals overduidlijk toe te geven.
  een hartgrondige verontschuldiging aan alle nabestaanden zou niet mis staan.
  een stap terug te doen in de politiek, dit omdat ndp heel veel kwaliteiten heeft om te regeren maar dat ze niet aan bod kunnen komen door de tegenstand tegen bouterse.
  en iets groots opzetten voor het volk van suriname uit eigen zak natuurlijk.

  aan alle intellectuelen die bouterse destijds geadviseerd hebben.
  beken, dat uw intelectuele adviezen destijds, hebben geleid tot de chaos waar we in terecht waren gekomen.
  neem uw verantwoordelijkheid.

  aan de nabestaanden,
  u leeft elke dag met deze wond voor u is het leed nog niet geleden.
  aan u wil ik des ondanks, na 27 jaar vragen te vergeven, als u in staat bent ertoe, dit proces is geen rechtvaardig proces.de echte verantwoordelijken blijven buiten schot.
  het kan nog eeuwig duren en de kosten zijn niet te overzien. in vergeving zult u meer rust vinden.

  aan het volk van suriname,
  dit proces neemt onze aandacht weg van de werkelijke economische problemen die om aktie roepen.
  de ene corrupte leider wordt wel veroordeeld de andere gaat er vandoor met het zwijgen van een ieder die de rechtstaat gestalte moet geven.
  9 miljoen is zoek bij sail en men vervangt de directeur, het volk betaald het door in armoede te baden.dit gaat al 50 jaar zo.
  het debacel bij sail heeft niet alleen corruptie naar boven gebracht maar ook dat we aan vereninging bedrogen worden.
  de hele raad van commisarissen weet nergens van.
  de verkiezingen zijn op komst ook daar wordt niet over gerept.
  volk van suriname laat ons geen zand in de ogen strooien, ondertussen worden er zakken gevuld.
  de een wordt rijk en de massa arm.
  precies hier zien we hoe wij armoede oogsten van de rijkdommen van mamma sranan.
  te midden van deze armoede wanen onze leiders zich in de hemel en nemen het woord democratie in de mond.

  aan onze geschiedenis kunnen wij niets veranderen maar ons heden en toekomst daar kunnen we wel wat aan doen.

  vooraanstaanse surinamers dienen in deze hun zienswijze te poneren om een goede plaats te helpen geven van deze zwarte bladzijde in onze geschiedenis.
  de kerk en andere maatschappelijke instellingen binnen en buiten de politiek.haakmat heeft het zijne al gedaan.
  in vergiffenis schuilt er grotere kracht dan revance,

  ik heb ook moeten vergeven, ik weet wat vergeven doet met een mens.
  eer ik kon vergeven heeft haat en revance mijn leven beheerst.
  en ik weet dat u dit ook weet. het heeft meer rust in mijn leven gebracht en ik kan weer genieten van het leven.
  zo is mijn mening.
  bombardeer mij met rede en toon uw grootsheid.
  als u mijn zienswijze kunt delen ben ik er zeker van dat u uw inzicht en wijsheid aan deze visie kunt geven dat het iets beters wordt.
  samen weten we meer dan een.
   
  odi bra en sa’s


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.