Nederlandse getuige op de vlakte in Suriname

27

PARAMARIBO, 4 jul – Peter van Haperen houdt zich op de vlakte. Als het aankomt op wat precies de Nederlandse inbreng is geweest in de coups van de jaren tachtig, blijft de Nederlander wazig. Ook de coupplannen van de vijftien geëxecuteerden van 8 december 1982, schijnen niet meer dan wat ze op het eerste gezicht leken.

“Een aaneenrijging van leugens”, zegt Henri Behr, broer van één van de geëxecuteerden. Als Van Haperen beweert in het Nederlandse leger te hebben gediend en geheime opdrachten te hebben uitgevoerd, zou hij meer moeten weten. Dat nu is niet bewezen. Van Haperen zei op een persconferentie informatie te bezitten. Maar die wil hij niet prijsgeven, behalve dan bij de rechter.

Of het Openbaar Ministerie. Belangstellenden zullen het daarmee moeten doen. “Ik denk dat de bewijsvoering via het Openbaar Ministerie moet gaan. Het belangrijkste voor mij is dat het OM en de rechter mij geloven. Het bewijs ga niet voor de pers openbaren”, aldus Van Haperen. Hij heeft intussen een verklaring afgelegd bij de rechter-commissaris. Dat gebeurde op aangeven van de krijgsraad.

27 REACTIES

 1. Deze joker wist in eerste instantie alle ins en outs, en heeft dat ook aan de pers prijsgegeven. Zelfs de mensen waarmee hij destijds “zou” hebben “onderhandeld” noemde hij met naam en toenaam. En nu opeens doet hij wazig? Ik hoop dat het O.M. en de rechter(s) zich geen zand in de ogen laten strooien. Nogmaals: dit is een charlatan, een oplichter en een leugenaar. Zijn verleden heeft hij al tegen zich.


  Maak melding

 2. Het verbaasd mij niet als je de achtergrond kent van de persoon die hij moet vrijpraten bouterse is surinaams grootste leugenaar, van mierlo ,sorg drager, docters vanleeuwen de hele nederlandse kabinet moest het toen ontgelden bouterse is goed in het verspreiden van leugens en waneer het aankomt op bewijzen is hij niet thuis zelfde geld voor zijn aanhang ze klampen zich allemaal vast aan deze leugenaar die uit de hoge hoed is getoverd, harry van bommen is tijdtje ook op handen gedragen door de aanhang van sekte leider bouterse en zijn volgelingen de jim jones van suriname.


  Maak melding

 3. Als achteraf blijkt dat deze van Haperen een valse verklaring heeft afgelegd, moet hij meteen worden gearresteerd en uitgeleverd aan NL. Persoonlijk denk ik dat de waarde van deze verklaring naar de prullebak kan worden verwezen.


  Maak melding

 4. “Een aaneenrijging van leugens”, zegt Henri Behr, …KIJK EN DIT BEDOELEN WIJ.(zelfs als zijn eigen broer de waarheid zou zeggen gelooft hij niks en vraagt als slecht mens anderen dit ook te laten doen..

  Die man noemde enkel namen hoe komt hij eraan…deze of enkele van deze figuren kwamen haast nooit bijeen bij de anderen …maar ja… wij wisten waarmee ze bezig waren….EN ZE DEDEN DIT PUUR UIT HEBZUCHT….NIKS EN OOK NIKS ANDERS HEBZUCHT….LUST VAN MACHT….. LUST ANDEREN RICHTING KATIBO TE BRENGEN.

  Daarom al zit die man uit zijn duim te zuigen…bepaalde zaken komen dicht bij…..zeker weten……DAAROM ALS MEN IN SU>>>VERSTANDIG ZOU ZIJN >>>ZOUDEN ZIJ ZICH NA 25 JAAR MET ANDERE ZAKEN BEZIG HOUDEN>>>EN DAT IS HET LAND NAAR EEN ANDER NIVEAU TE BRENGEN DAN NU ….ANNO 2009.

  Ik kan ook nog meer vertellen…die ene pedofiel verkrachter daar aan de zwartenhovenbrug straat wilde mij 10.000 usd geven….Ik vroeg hem als zijn verstand nog werkte…..wat zie ik nog steeds vandaag aan de dag…dat ding…. zijn zaak ligt nog steeds in puin……maar zijn naam is nog steeds niet genoemd….maar ja men wist wat voor schurk hij was.


  Maak melding

 5. Nederlandse getuige op de vlakte in Suriname……………………………………
  Maar denk jij dat die man zo dom is als vele Suri’s om zijn land in diskrediet te brengen.


  Maak melding

 6. DIt belooft wat te worden.
  De Nederlandse regering die Suriname destabiliseerde zodat Suriname een tweede Rwanda zou kunnen worden.

  ALs dit het geval is, dan is Bouterse meer dan een Held`. Hij heeft dan Suriname behoed voor een paar verraders of zgn gezegd de Surinaamse Nsbérs.


  Maak melding

 7. In hoeverre van Haperen heeft gehaperd weet ik niet.

  Maar naar aanleiding van dat 8 december incident werd er wellicht onder aanvoering van delen van die nabestaanden, een vuile oorlog ontketend in dit land, alsgevolg waarvan een veelvoud aan dood- en verderf werd werd teweeggebracht.

  Opvallend genoeg zijn deze hypokrieten en platvoerse huichelaars daar niet in geïnteresseerd.

  Ook die trein zal vroeg of laat op gang komen.

  Op die manier ogri no habi kaba!

  Wij zullen all life long geconfronteerd worden met een toestand van leer om leer in dit land.


  Maak melding

 8. Het is maar net met welke trommelvliezen je naar s’mans verhaal hebt geluisterd. Zelf heb ik heel wat herkend uit die dagen.

  Ook deze medaille heeft een keerzijde!


  Maak melding

 9. De getuigenis en het gedrag van de heer Van Haperen roept vele vragen op. Terecht komt vooral de vraag centraal te staan rond zijn plotselinge verschijning met de bedoeling om juist nu schoonschip te maken, terwijl de waarheidsvinding al ruim 27 jaren op zich laat wachten.

  Naar mijn mening een klap in het gezicht van de nabestaanden maar ook m.i een houding die gelijk staat aan een langdurige gijzeling van land en volk. Hoe ongevoelig moet het met het geweten van dit heerschap gesteld zijn, terwijl hij al die tijd meent over de waarheid te beschikken.

  De heer van Haperen schuift het niet onder stoelen of banken door te zeggen dat hij Bouterse welgevallig is. Hij deelt daarmee dan ook de houding en opvattingen van hem. Je mag je dan terecht ook afvragen waarom hij dan niet eerder Bouterse is bijgevallen om diens beweringen te staven. Het gaat er immers om op legitieme wijze en in ieders belang de waarheid of een deel daarvan boven water te brengen.

  De vraag is echter, heeft deze Van Haperen dan gemeend om wellicht een mogelijke financiele slag te slaan door kennelijk zijn dienstbaarheid aan Bouterse te willen tonen en als een zgn. reddende engel te fungeren nu het juist alle schijn heeft dat het doek voor Bouterse lijkt te gaan vallen.??? Het ijzer moet je immers smeden als het heet is.

  Zijn beweringen die gestoeld zouden zijn op het feit alszou hij over informatie van de Nederlandse inlichtingendienst beschikken dat er een coupplan bestond, lijkt uit de lucht gegrepen maar wijzen alleszins naar het ondersteunen van de stellingname die Bouterse al vanaf het begin hanteert, als legitimering voor zijn handelen dat hij met vermeende coupplegers te maken had die op de vlucht zouden zijn neergeschoten. Feitelijk niet anders dan een legitimering die als een facade dient waarachter Bouterse zich verschuilt.

  Aan de geloofwaardigheid en de oprechtheid van Van Haperen mag er dan ook alleszins getwijfeld worden, hoezeer hij blijk geeft te beschikken over heel veel informatie, die hij overigens in de afgelopen 27 jaren zou hebben verzameld of wellicht zou hebben bekokstoofd.

  Zijn reputatie als een klaar blijkelijke oplichter /zijn sluwheid maar ook zijn lafheid en ongevoeligheid ook als hij reden aangeeft dat hij al die 27 jaar voor zijn leven zou hebben gevreesd, stroken niet bij de gratie deze man het voordeel van de twijfel te geven. Wat mij betreft is er in dit verband en met onderhavige analyse de onderste steen reeds gelicht.


  Maak melding

 10. De jongeren wil niet het 27 jarig durend dec ’82 met een toetje meneer van Haperen erbij.
  De jongeren willen hun eigen proces patroon regiseren, en dat ze zelf beslissen op beleidsmatigniveau wat de jongeren zelf wil, dat is belangrijker dan op een onopgelostte stukje geschiedenis te wachten, dec ’82.

  Naast meneer van Haperen,vinden de jongeren dat de Revolutinairen van toen de frontleiders de ruimte hebben gegeven,om met de jongeren aan de slag te gaan, hen uit hun vervelende situatie te halen.
  Nu 27 jaar later krijgt de jongeren de kat in de zak en hebben de jongeren nooit gehoord van begroting maatschappelijke ontwikkeling en sport,om maar een voorbeeld aan te halen.

  Je gaat wel van alles en nog wat kunnen doen als jongere,maar dan hebben je ouders geld.
  Maatschappelijke ongelijkheid,economische apartheid tiert welig ziet de jongeren.

  De jongeren wil het proces doorlopen, waarin ze van de toekomstige leiders eisen,dat die na 147 jaar einde van onderdrukking, naar hun lijstje te kijken met bijvoorbeeld 5 specifieke dingen, waardoor de jongeren hun wensen worden vervuld.

  De jongeren willen beleidsmakers die praktisch maandelijks middels gesprek met de leiders van de jongeren iets doet aan een van die specifieke de jongeren dingen.


  Maak melding

 11. het is merkwaardig om te zien hoe de man die zich de machtigste man van suriname waande zich uit alle bochten moet wringen om uit de gevanganis te blijven dit is zijn straf geestelijk en lichaamlijk gaat die BEEST onderdoor ik wacht met spaning af waneer zijn troeffen uitgespeeld zijn en de dag dat hij gedwongen word om zich te melden in boxel,@ die idioot op nummer 11 wil ik dit kwijt heb jij van sosis gehoord ,george sreepy stadion vertel de lezers wat de revo heeft gedaan voor de jongeren kom met voorbeelden de suriname die ik ken van voor 1980 had goede accomodatie voor de surinaamse jeugd, jij hebt over onderdrukking wie heeft surinaams volk de afgelopen decennia ondedrukt en vernederd vertel de lezers dat, als jij last hebt van jou geheugen zal ik jou helpen de jongeren want jij ben een liegenbeest jij ben de tijd vergeten dat er nergens schoolboeken pen papier te krijgen was , vertel ook hoe studenten protesten keihard uiteen werden geslagen door de militairen, het onderwijssysteem van suriname was één van de beste in zijn regio kijk nu wat er van terecht is gekomen allemaal te danken aan een mulo school leerling want dat is bouterse , op medisch gebied was suriname velen malen verder dan nu, over sport en de revo moet jij jou grote leugenachtige smoel dicht houden kijk wat de revo met de grootste sportman allertijden heeft gedaan veel beloofd maar niets na gekomen dan heb ik het over anthony nesty. de revo heeft suriname voor grote problemen gezet de militairen en hun aanhang zijn stinkend rijk geworden zei zijn de enigen die voordeel aan de revo hebben gehad en de arme bevolking die is gedesillusioneerd achter gelaten. de jongeren je moet geen leugens schrijven om jou gelijk te halen want al is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel, geld voor jou en de aanhang en voor bouterse .


  Maak melding

 12. een aantal volgelingen van bouterse spelen een verloren wedstrijd onder aanvoering van nummer 8 en nummer 11 de laaste minuten van de verlengen is al ingegaan de scheidsrechter heeft zijn fluit al in de mond de naam van deze scheids is HET RECHT ZAL ZEGEVIEREN


  Maak melding

 13. True boy,

  Het is niet waar wat waar is, het gaat erom wat doorgaat voor zoete koek. Ga er vooral niet van uit dat er te dien dagen werkelijk geen sikkepit aan de hand was. Dan hebben die Surinaamse militairen uit Nederlandse krijgsdienst ten onrechte onder andere de psychologische tests doorstaan om onder andere de Koninklijke Militaire School in Weert te mogen bezoeken.
  A kabada! Suriname is niet langer het bezit van een handje vol eliten.


  Maak melding

 14. Jongeren?
  No man, ga subsidie vragen bij b.v. de Suralco. Dit is off-topic.

  De gemiddelde leeftijd van Suriname is te jong om een goed oordeel van de jaren 80 te kunnen hebben.

  Jongeren vinden al de hele historie dat ze wat moeten, niks nieuws. Tot dat ze zelf ook oud worden.

  Tot die tijd wat leuke sponsors zoeken of een buitenlandse bakra instelling die er in trapt.

  Heineken/Parbo of Fernandez kan ook.


  Maak melding

 15. wat een oer domme reaktie lees ik op nummer 15.op de koninklijke militaire school te weerd word je niet opgeleid om vrouwen en kinderen te doden je word ook niet opgeleid om ongewanpende burgers te doden, een echte militaire dood geen ongewapen mensen of burgers.


  Maak melding

 16. Hebben mijn eigen Suri’s nog steeds niks door…..ALLES WAT ZIJ DEDEN….. LIJSTEN MET NAMEN VAN VOORSTANDERS EN TEGENSTANDERS WERDEN NETJES MET DE MACHTHEBBERS IN PAR’BO GEDEELD.
  OOK IN DE JAREN ’80.

  Aiboi sranangman unu don en hebben de grote wereld nog steeds niet door…Dag Opa RONALD met je FRONTJE lekker KONTJE.

  VERSCHRIKKELIJKE, LIEGERS, BEDRIEGERS HUICHELAARS….EN KOMEN ZIJ(FRONT) MIJ VERTELLEN …..ZIJ WILLEN DE WAARHEID WETEN…..DE VRAAG IS NU WAAR IS JOUW VERSTAND…..WILLEN JULLIE DE BEVOLKING NOG 400 jaar dom houden voor je BAAS.

  KIJK MAAR DIE HAPPER HEEFT EEN BO’NJO GEGOOID BIJT/KLUIF NOG 500 JAAR EROP ALS DOMBO HOND de FRONT.


  Maak melding

 17. Ik begrijp die hele vertraging niet met al die getuigenissen en rechtzaken mbt Bouterse
  men weet nu al dat men hem in December wil opsluiten waarom moeten we zo lang wachten????
  Santhokie , ga die man halen no!!! Zoals je meneer Roger Khan in een avond gewoon hebt uitgeleverd.
  Tek a man jongoe!!


  Maak melding

 18. DU-Klootebibberrr,
  Behalve dan als die brave burgers zich naar feiten en omstandigheden ontpoppen tot ware combatanten.

  De conventie van Geneve is derhalve pure theorie. On duty is een heel andere zaak.

  They olmost hit and ran!

  Wat doe je dan?


  Maak melding

 19. De gebeurtenissen in Suriname worden al horderden jaren vanuit Nederland geregiseerd en zullen dat voor de naaste toekomst ook blijven.

  They put us in motion and wil keep on affect our future! Met of zonder futubois!


  Maak melding

 20. De revo heeft de jongeren geleerd dat je lef en durf moet hebben,als je veranderingen ergens in wil brengen.

  Du, de revo heeft de jongeren geleerd dat je moet geloven in wat je doet of gaat doen, als je het maar met het hart doet.

  De revolutie is uit het hart geboren, want dat was een een gebeurtenis voor verandering in het meestr verspillen van ontwikkelingshulp.

  De revolutie leert ons nu, dat een veandering niet zonder slag of stoot gaat.

  Dec ’82 is uit vreemde ,negatieve,destructie gevoelens gebeurt. Ik ga tegen je samenspannen, suggestief:omdat ik oog heb voor de regeerposities die voor mij,niet voorhanden zijn, en ik wil die posities kostte wat het kost hebben,domme militairen,jullie willen bewustzijn spelen.


  Maak melding

 21. @ nummer 22 waneer ga jij nou voor één keer jou verstand gebruiken of heb jij die niet ???… je hebt kunnen zien wat er met suriname is gebeurd toen de machtige landen in de wereld suriname de rug keerden en waar bouterse om hulp ging bedelen libie cuba china om met legen handen thuis te komen waneer leer jij de waarheid en de echte realiteit onder ogen te zien er is geen enkele voorbeeld in de wereld waar een staatsgreep heeft gewerkt wat voor voorbeeld moet jij nog meer de zogenaamde padvinder revo van suriname heeft ons land beroofd van alles jij leeft in een droombeeld.


  Maak melding

 22. Nederlandse getuige op de vlakte in Suriname.

  Nederlandse getuige tegen de vlakte gedrukt door drie desperate housewives, die ondubbelzinnig hun professie hebben misbruikt om een persoonlijk feit te beslechten.

  Dit verschijnsel vertelt meer over deze “journalisten” dan de getuige, die zij door het slijk poogden te halen.

  Je moest Bimmelah zien filmen voor de bunne in OCER, alsof letterlijk haar leven ervanafhing.

  Haast iedere stap van DDB werd vastgelegd.


  Maak melding

 23. DU, ik heb met je gedroomd, dat ik in een beschonden (verminderd toerekeningsvatbaar)toestand je in een donkere smalle steeg tegen het lijf liep!

  DU, Ra,Ra, hoe de droom met je verder verliep?

  Du en consorten van de demagogie, maak gebruik van je/jullie rancu-Neus fantasie!

  Patriot!


  Maak melding

 24. @ nummer 25 en 26
  ik begin bij 25 de domste hier op dit forum die journalisten doen hun werk, maar jij verdedig bouterse hier alsof jou leven ervan af hang dat vind dom en korzichtig jij verdedigd leugens en bedrog, en aan die andere holmaatje van jou wil ik dit kwijt ik heb altijd gezegt dat de aanhangers van bouterse dromers zijn zie reaktie nummer 26 ik word op mijn wenken bediend ze komen er zelf vooruit droom maar lekker verder stelletje zakkenwassers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.