Uitdagingen Suriname vergen exacter benadering

6

PARAMARIBO, 26 jun – De uitdagingen waar Suriname voor staat vereisen meer dan een ad hoc benadering. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay. Steeds meer dringt de behoefte zich op van een op exacte gegevens gebaseerde aanpak. Statistieken zijn nog nooit zo belangrijk geweest.

Dat zal meer en meer blijken nu de omstandigheden razendsnel veranderen. “Plannen is leuk maar als het een schot is in de duisternis, heb je er niet veel aan”, zegt Van Ravenswaay. Vandaar de toenemende nadruk op statistieken. Ministeries zullen zich meer moeten toeleggen op een deugdelijke dataverzameling. Dat kan eenvoudigweg niet worden overgelaten aan derden.

Aangezien de data op het eigen werkveld liggen, zijn die voor elk ministerie het makkelijkst te bereiken. Een gerichte dataverzameling zorgt dan ook voor zo vers mogelijk materiaal. En ook nog volledig en relevant. Daar wil het nogal aan ontbreken bij de huidige manier van dataverzameling en –verwerking. “De vraag is nu waar we naar toe willen met onze statistieken en hoe ze beter bruikbaar te maken voor de samenleving”, aldus Van Ravenswaay.

6 REACTIES

 1. “De uitdagingen waar Suriname voor staat vereisen meer dan een ad hoc benadering”

  Beste Ricardo,
  Het is fijn dan men de weg van “ad hoc” benadering gaat verlaten en kiest voor de weg van “exactere” benadering. Alleen is het jammer dat men niet eerder daartoe is overgegaan. Ik had echter van jou eerder verwacht gezien je opleiding die je hebt genoten. Ik zou zeggen ga ervoor en kies voor een professionele aanpak. Het is echter geen makkelijke klus. Ten eerste ben je afhankelijk van de medewerking van je managers en die moeten loyaal zijn en ook inzetten voor het door jou uitgedragen beleid. Als dat niet het geval is dan geldt : Met onwillige honden is slecht hazen vangen. Het verzamelen van data kan op verschillende manieren en dat hangt af van wat voor informatie wenst men te verkrijgen uit de verzamelde data. Het voorgaande vereist een gedegen data analyse. Daarvoor zijn er verschillende methoden en technieken.
  Ik wens je succes met het vernemen, liever vandaag dan morgen.

  Ik heb gesproken


  Maak melding

 2. Tja, nu moet men anders gaan denken want ontwikkelingshulp loopt ten einde en dan bent je overgeleverd tot de “BEDELSTAF”. Immers mijnheer van Ravenswaay heeft “GOEDE EN PRAKTISCHE ERVARINGEN” in het bedelen, dus moet hij in de volgende kabinets- periode “ZEKER” terugkomen.


  Maak melding

 3. Liever vandaag dan morgen besluiten excater beleid te maken en uit te voeren.

  Toch is het leerzaam voor het volk dat de beleidsmakers van het front vertellen aan het volk welk belang zij daarbij hebben gehad, om vanaf toen 27 jaar na dec 82,niet daadkrachtig te handelen.

  was het rancunne, luiheid,misleiding,beschikken over voorgedrukte diploma’s,willen,maar niet kunnen of kunnen ,maar niet willen.


  Maak melding

 4. Horen wij jaren jaar in, jaar uit, en nu haast 10 jaar FRONT…maar er komt geen moer van de grond.
  Geen moer komt ervan terecht…alleen maar gekef.
  Dit komt door domoren…..domme mannen die de voortouw willen nemen maar nergens kaas van gegeten hebben.
  Of het liefst Land en Volk benadelen………….ROVERRRRRRRRRRRSSSSSSSS.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.