Sitalsing eerste allochtone korpschef van Nederland

18

De in Suriname geboren Martin Sitalsing (47) wordt de eerste korpschef van Nederland met een niet-Nederlandse achtergrond. Sitalsing is uit de bus gekomen als beste kandidaat voor deze post meldt De Volkskrant.

Martin Sitalsing is nu plaatsvervangend korpschef in Friesland en daarvoor was hij wijkteamchef in Amsterdam. Hij zat al jaren in de wachtkamer voor een promotie naar leider van een eigen korps. Twee jaar geleden werd hij voor het eerst gepolst.

Sitalsing zette gisteravond zijn handtekening onder de benoeming meldt de krant. Maandag wordt hij voorgesteld aan de burgemeesters in de Twentse regio.

18 REACTIES

 1. Hoe zo allochtoon?

  Zijn Surinamers tegenwoordig allochtonen?
  en dat we ons zelf zo noemen …!

  Het gaat bergafwaarts met ons. We zijn de weg kwijt.

  Trouwens de opmerking in dit bericht dat hij de eerste korpschef is van niet Nederlandse afkomst klopt al niet.

  Zijn afkomst is gewoon Nederlands. Net zoals alle andere mensen uit Suriname en de Antillen.

  Als iemand uit Brabant het in Twente was geworden, hadden we toch niet gelezen dat het iemand is van niet Nederlandse afkomst is.

  Graag jullie commentaar hierop


  Maak melding

 2. Ik denk dat meerdere Surinamers een zeer hoge positie bij de Nederlandse politie hebben vervuld. Te denken valt aan mevrouw Georgine Acton, die hoofdcommissaris was bij de Utrechtse politie, en de heer Karg bij de politie in Den Bosch.


  Maak melding

 3. Heel veel succes Martin Sitalsing.
  Doorzetten ,oorsprong India via Suriname en nu Nederland en dan nog Twente.Met vriendelijke groet Lohrasil Wrijfsteen


  Maak melding

 4. Allereerst mijn felicitaties aan dhr Martin Sitalsing.Ik heb dhr Sitalsing reeds kort mogen ontmoeten op een politiedag te Assen.De man is naar mijn bescheiden mening niet alleen ontzettend aardig maar ook nog erg capabel om een korps te leiden.Bravo.
  Nr.3….Ja ik gebruik liever niet de termen autochtoon of allochtoon.We zijn allemaal Nederlander.Maar het gaat om de ouders en voorouders van dhr.Sitalsing.Deze zijn niet in Nederland geboren.Zo zit dat dus.
  In elk geval wens ik alle autochtone en allochtone (aspirant) politiecommandanten heel veel wijsheid en daadkracht om de staatsveiligheid te handhaven cq te waarborgen.Nogmaals bravo !!!!!


  Maak melding

 5. Reactie nr.3 TEVE

  Voor de onafhankelijkheid van Suriname, werden de aldaar geboren personen RIJKSGENOTEN genoemd en sinds 1984 ALLOCHTONEN.Zo werden de inwoners van Neederlans Indie voor de onafhankelijkheid inlanders genoemd.


  Maak melding

 6. TEVE

  Alle gekleurde mensen in nederland zijn allochtonen!! Punt2/ Hij een surinamer met de nederlandse nationaliteit!!! Zijn afkomst is dus Surinaams hind!!!! en niet Nederlands!!! Is moeilijk voor een aantal mensen om te gebrijpen dus ik neem niemand iets kwalijk!!


  Maak melding

 7. Als jullie het zoals altijd weer niet erg vinden, woont de eerste alweer enkele jaren te Mon-Plasir.

  Ze heet mw Acton, trek het maar na.

  Meneer Sitalsingh, van Harte proficiat. Waar Surinamers niet toe in staat zijn. Alleen in Suriname wil het niet echt sporen.


  Maak melding

 8. Martin Sitalsing ik ben heel blij voor je. Helaas krijgen 1 op de 100.000 de kans om iets hoger te klimmen. Je mag niet hoger dan ze klimmen en als je hoger komt hebt je een probleem. Nederlanders hebben wel de kennis en helaas missen ze de ervaring. Nederlanders willen dat je goed Nederlands spreekt en schrijft. Nederlands is niet erkent in de wetenschap. Daarom moet ik in het engels schrijven om mijn nieuwe soorten te laten erkennen. Zie werken van mij in http://www.calodema.com .Alles klikken! Alles van mij is gratis te downloaden. Helaas kan geen enkele Nederlander mij inhalen met schrijven van nieuwe soorten.


  Maak melding

 9. Gefeliciteerd meneer Sitalsingh.

  Gelukkig worden meer allochtonen in hogere posities gezet in tegenstelling tot het verleden.

  Logisch, omdat de huidige bevolkings samenstelling dat ook vereist. Mijn schatting is dat ongeveer 10 procent van de bevolking, allochtoon is.

  In Rotterdam zelfs 50 procent. Zo ook de andere grote steden waarschijnlijk.


  Maak melding

 10. No.3 Hoe graag je het ook anders zou willen,we zijn Nederlanders op PAPIER,meer niet.Waarom maken de Antillianen daar geen problemen van?Op straat,werk zijn we ALLOCHTONEN,zoals de rest van de buitenlanders.

  Men heeft het over de eerste KORPSCHEF van allochtoonse afkomst,de anderen waren commisaris of hoofdcommisaris,ook misschien de erste allochtoon?
  Dus de dhr Sitalsing is de eerste KORPSCHEF van allochtoonse orgine.

  Wat een prestatie van dhr Sitalsing,van harte gefeliciteerd.


  Maak melding

 11. Gefeliciteerd meneer sitalsingh met uw functie als korpschef, weer een zoon om trots op te zijn.

  Bhagvan tor rakhsja kare.

  Mevrouw , Balgobind.


  Maak melding

 12. Sitalsingh van harte proficiat.

  Ik weet dat als je hoger op de pyramide komt als een ……… dan wordt je afgestoten.

  Maar jij hebt doorzettingsvermogen knappe prestatie.


  Maak melding

 13. Heer Sitalsing,

  Van harte gefeliciteerd en hoop dat je langs deze weg je pensioen mag halen of nog hoger schoren..

  Het is je gegund.

  Ik wil ook jou ouders Mankie en André feliciteren,wat zullen ze trots zijn op jou.

  Trouwens je bent gewoon nederlander al vanaf je geboorte had je al een nederlands paspoort en geboren op nederlands grond gebied..

  Die bakras moeten een keer beseffen,dat alle mensen die op nederlands grond gebied geleeft hebben in de koloniale tijdperk gewoon nederlanders zijn..

  Immers zij hadden onze voor ouders uit India,Indonesië ,Afrikaa gehaalt om voor hun te werken als slaven-contract-arbeiders.

  Onze moeder-land was nederland,dus we hadden geen affinitiet met surbo..


  Maak melding

 14. Het politiekorps Twente krijgt als eerste in Nederland een allochtone korpschef: de in Suriname geboren Martin Sitalsing. Zijn benoeming valt op korte termijn te verwachten.

  Een ALLOCHTOON dus.

  @nr 12

  Korpschef is dezelfde benaming als hoofdcommissaris…


  Maak melding

 15. Denk maar niet dat je met deze baiwah ala Suriname zal kunnen sollen. Eer je het weet zit je achter de tralies.

  Holland is geen regelkerdee land.

  De man is van Surinaamse komaf tot daar aan toe. Nog vele na deze.


  Maak melding

 16. deze man is korpchef voor allen die hier wonen het zelfde geld voor de burgermeester van rotterdam en die van amsterdam je bent in dienst van de gemeenschap zo gaat hier hier in dit land .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.