Suriname verwacht milde terugslag wereldcrisis

5

PARAMARIBO, 25 jun – De gevolgen van de crisis zouden best wel kunnen meevallen. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Het is weliswaar nog steeds oppassen geblazen. Maar de variatie aan grondstoffen die Suriname exporteert, is een geluk bij een ongeluk.

Zo kan het ene product nu relatief minder opleveren op de wereldmarkt en het andere juist meer. “De bauxietindustrie maakt moeilijke tijden door, de inkomsten zullen afnemen. Maar met de extra inkomsten uit de export van aardolie en goud kun je wat compenseren. We verwachten dat het toch redelijk zal uitpakken”, zegt Rusland. Toch wordt de bauxietindustrie extra in het oog gehouden.

Vroeg of laat moet het tot een opleving komen. Het beleid richt dan ook vooral op behoud van de industrie voor nog een aantal decennia. “We willen dit jaar minstens quitte spelen en dan hopen dat het de komende jaren beter gaat. Ik denk dat we ons moeten concentreren op wat we nu hebben, hoe de recessieperiode te overbruggen en te werken voor de toekomst”, aldus Rusland.

5 REACTIES

 1. Milde crisis of niet

  Het Surinaamsvolk en met name de jeugd is helemaal niet tevreden.
  Het front geeft teveel toe aan criminelen politiek en het volk lijkt nu even ver verwijderd van de idealen TOEN 300 jaar geleden.

  Vooral de Surinaamse jongeren moeten zichzelf wakker schudden ,dat ook de jongeren wat betekenen in de HUIDIGE SURINAAMSE MAATSCHAPPIJ.

  De jeugd wil niet meer leren zichzelf alverdacht te maken.
  De jeugd van Suriname heeft in ieder geval sociaal-maatschappelijk-economisch niets gemerkt van de rijke bodemschatten die de vandalistische beleidsmakers voor persoonlijk gewin hebben weggegeven.
  Onder Bouterse ook misstanden, maar de regeringen na Bouterse hebben beloofd aan het volk die gemaakte boeven misstanden van de revolutioniaren van ’80 met wortel en tak zouden uitroeien en herstellen.
  Na 27 jaar ziet geschoolde en niet geschoolde jeugd hoe zij 27 na dec 82 voor de gek zijn gehouden en komen tot de conclussie dat hun stem Toen middels misleiding hun afhandig is gemaakt.

  over het algemeen heeft de overheid na Bouterse onverantwoordelijk gehandeld naar het Surinaams volk metname de jeugd.

  Veel verkopen al knippa en willen niet meer in de schoolbanken front overheid.
  Zulke burgers heten vroegtijdige uitvallers van school sa joe e doe front beleidsmakers?

  Het land Suriname is in een grimmige toestand en er is na 27 jaar geen conclussie betreft de rechtsgang en een objectieve berechting van de daders.

  Jongeren willen geen leugens horen,maar waarheden.


  Maak melding

 2. @ de jongeren
  ik ga er van uit dat jij uit de zelfde doelgroep komt als jou nickname of ben jij de zoveelste clown op dit forum ??…
  jullie allemaal zijn stelletje leugenaars en bedriegers gelukkig dat er nu internet is kan de jeugd zelf aan informatie komen zien wat vandag aan de dag in iran gebeurd en anderen landen waar het volk onderdrukt word, vertel de jeugd hoe studenten protesten keihard uiteen werden geslagen door de militairen vertel de jeugd dat de universiteit van suriname ten tijde van het militaire bewind na de coup van 25 februari 1980 er studenten -en docentenprotesten plaats tegen het regime en tegen de toenmalige universiteitsbestuur dat sterk op de hand was van bouterse de universiteit werd voor bijna tien maanden gesloten vertel de jeugd dat onder de massaslachting in ford zeelandia ook docenten en journalisten waren vertel de jeugd ook eerlijk dat ten tijde van miliaire schrik bewind van bouterse geen enkele rechtsgang bestond en ook geen objectieve berechten want nog steeds vragen ouders kinderen moeders zich af waarom hun geliefde uit hun huis zijn gehaald om op zeer beestachtige manier afgeslacht te worden welk doel dien jij om hier leugens te schrijven ik ben niet voor of tegen het front maar ik ben wel tegen elke militaire dictatuur duidelijk want je kan zien wat het met een land kan doen nog nooit zijn de tegenstelling in suriname zo groot geweest dan nu en dat hebben allemaal te danken aan gestoorde man die zich leider van het surinaams volk waant en een stelletje landverraders die op dit forum de gelegenheid krijgen om de mistanden van deze moordenaar te verheerlijken schandalig vind ik deze surinamers je kan ze vergelijken met de nsb-ers. maken jullie je borst nat want ik zal overal waar jullie verschijnen een weerwoord met echte voorbeeld en feiten tegenover zetten zodat de lezers vooral in suriname kunnen zie hoe gevaarlijk jullie bezig zijn want met de terugkeer van bouterse aan de macht in suriname zal suriname de komende tietallen jaren dit niet meer boven komen ons land zal richting haiti gaan kijk alleen maar waar wij als land waren voor 1980 en waar wij nu zijn op alle gebieden zijn we achteruit gegaan dan kan mij echt niet voorstellen dat er mensen in suriname rondlopen die terug willen naar die tijd ik neem deze regering erg kwalijk dat ze het volk en de kinderen op school geen informatie hebben gegeven over brutale militaire regime het zijn de militairen die suriname economisch sociaal moreel en op onderwijs vernietig hebben en niet vergeten erg belangrijk onze sterke gulden daardoor is alles zij waarde kwijt geraakt in suriname en zijn nieuwe rijken onstaan mensen die dicht bij de militairen waren hebben zich op een veschrikkelijke manier verrijkt over de ruggen van meest armen in de samenleving een mooi voorbeeld kan je aan bouterse zien mulo school doorlopen militaire opleiding in nederland doorlopen pleegd een coup en hij is vandaag één van de rijkste mensen in suriname rara hoe kan dat vertel de jeugd hoe dat kan a.u.b


  Maak melding

 3. Het is erg naief te veronderstellen dat Suriname slechts een ‘milde’ reactie op de crisis te wachten staat. De bauxiet secor loopt op z’n laatste benen (ondermeer door de incompetentie van de huidige regering om contracten professioneel uit te onderhandelen) en de goud industrie is voor driekwart in handen van criminelen. Omdat er nooit is geinvesteerd in rijsbouw gaat dat ook niets opleveren, en de Chinezen roven de rest van het land leeg. Sranang gaat zware tijden tegemoet..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.