Lid drugsteam Surinaamse luchthaven aangehouden

44

PARAMARIBO, 25 jun – Een lid van het drugsbestrijdingsteam op de Johan Adolf Pengel luchthaven is aangehouden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het betreft een politieman. Hij wordt verdacht van drugssmokkel. Het zogenaamde Jap- team blijft in tact.

Vooralsnog zijn er geen redenen het team wat dan ook aan te rekenen. “Als het nodig is, zullen maatregelen getroffen worden tegen het team. Maar we nemen geen besluiten op basis van geruchten”, zegt Santokhi. Volgens die geruchten hebben meerdere leden van het team zich schuldig gemaakt. Het aangehouden lid wordt onder meer ervan verdacht meer te weten van de negen kilo cocaïne aan boord van een SLM-vliegtuig.

De drugs werden in de cabine aangetroffen van de Boeing 747-300. Het toestel was net teruggekeerd uit Nederland. Vermoed wordt dat de cocaïne niet afgehaald kon worden, vanwege de beveiliging op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Het Jap-team (Jap staat voor Johan Adolf Pengel, red.) is de Surinaamse evenknie van het Schipholteam. Tot de leden behoren douaniers en politieagenten.

44 REACTIES

 1. Wat denken we van de desbetreffende ambtenaren goed screenen en een antecedenten onderzoek instellen?
  Desnoods een team van buitenaf aan trekken.
  Weet je zeker dat die geen drugsconnecties hebben.


  Maak melding

 2. Het is gewoon een hele zooitje op zanderij.Je kan de ambtenaren in surname en de regering zo omkopen.Waarom je dan nog druk maken.

  Ja Nederland moet gewoon de SLM geen landingsrechten meer geven in Nederland.Dan is de probleem gewoon opgelost.

  Straks stoppen ze iets in de baggage van een passagier en die wordt dan op nl aangehouden.Je weet maar nooit.Dus mensen niet meer reizen met de SLM


  Maak melding

 3. Houdt de dief schreeuwt die boef..En dat duizend maal..

  Geen enkele surinamer die in overheids dienst is,is clean..

  Een ieder is besmet en in vele fassetten..

  Het is heel spijtig,maar jammer voor het land, niet, het volk ,want die is ook waardeloos..Kent zijn rechten en plichten niet eens..


  Maak melding

 4. Wat een afgang. Ik had niet anders verwacht hoor ik kan zo de namen daar noemen die zich bezig houden met dit soort activiteiten.
  Waarom kan dit niet centraal gecoordneerde club zijn dan een aantal van die kloothommels?


  Maak melding

 5. Het feit dat Surinamers over het algemeen een sta in de weg voor elkaar zijn en wij geen uitdagingen meer in elkaar zien, maakt dat die matie kliek een molecuul erbij moet voor meer ruimte. Te denken valt aan wereld jongeren die willen streven op te groeien tot wereldmoraalridders op onze JAP luchthaven. Net als vroeger, hoe meer klikken, hoe beter. Niemand doet kwaad, maar er is zoveel kwaad, hoe dan?
  Persoonlijk denk ik aan jong volwassenen die al het goede dat hun geloof voorschrijft willen nastreven,om het JAP luchthaven van deze cocaine smet kunnen helpen, zodat we nog trotser in onze nationale trots kunnen stappen en misschien oeng kan djie ding dagoe na schiphol fong fong,als ze dan nog beweren dat we met z’n allen drugs vervoeren.
  Je moet bijna te goed zijn voor deze wereld,om niet voor de verleiding van hebzucht te vallen.

  Want grote mensen boeven, hebben grote mensen boevenstreken.


  Maak melding

 6. Nrs. 1 en 2 het maakt volgens mij niet uit of je mensen uit het buitenland gaat aantrekken en of uit Suriname zelf en zoals meneer nr. 2 zegt waar er rook is zullen er verschillende branden zijn of geweest, maar ik denk zelf dat het nu in deze tijd van de crisis, al zou je Balkenende en of Woutertje daar zetten zouden zij ook zouden happen als zij voor het loontje dat zij daar krijgen voor het werk dat zij moeten doen het doen. Bijna meer dan 30 – 50 procent van de bevolking uit Su en zeker meer dan60 – 75 procent van de hebberege Nederlanders als je dat bedoeld met buitenlanders zullen er geen nachtje over slapen (bijwijze van spreken)om het te doen in dit positie. Misschien hebben deze gasten nu een dak boven hun hoofd die net als PALEIZEN uitzien, maar het fout zit gewoon bij de regering en nergens anders.
  Als de zg. bazen daar stelen van de arme bevolking waarom zou iemand in dit positie het niet doen. Als ik het was zou ik zeggen dat ze gewoon bang zijn voor concurentie en meer niet. Als je de voorgaande berichten over drugs leest van dat er een overschot is en daarom proberen ze dat ook op scholen te verkopen. WAAROM grijpt de politie niet in en de zg. bij de POLITIE bekende adressen of mogen ze net zo als de JAP team niet overal aan komen. Ik vind als harde werker een schande voor de regering die van ons besteeld
  en niets doet.

  Tang Boeng.


  Maak melding

 7. Ben het met nr. 3 het helemaal eens. heb ook eerder de suggestie gedaan naar de nederlandse regering: “DE LANDINGSRECHTEN VAN DE S.L.M ONTNEMEN EN ZIE WAT ER GEBEURT”.
  Denk dat dan de surinaamse authouriteiten tot “BETERE CONTROLE IN STAAT ZULLEN ZIJN”.
  Immers als straks die 80 miljoen aan onwikkelingshulp op is “ZULLEN ZE WEER BIJ NEDERLAND BEDELEN” want dan wordt regeren moeilijk zeker als de inkomsten uit de bauxiet sector terugnemen en bacovenbedrijf er dan failliet is. En dit krijg je als je tientallen jaren (ca.50 jaren) allen inkomsten “LETTERLIJK OPVREET”.


  Maak melding

 8. Allen, niet alleen de slm heeft pakketjes in zijn buik, maar ook de klm. Op schiphol is het een gedoogbeleid dat er gevoerd wordt. In Suriname is het export produkt in de top drie.
  De wereld kan hoe vervelend het ook is niet zonder produkten met ine erin. Denk es even na gebruik jij zelf niet iets met INE erin?
  Ok ik dwaal af, dit valt zeker niet goed te praten maar ook niet uit te praten.
  Wij gaan dood en dit blijft doorgaan.Waarom?
  Een ieder heeft hier wel zijn mening over.


  Maak melding

 9. Geen drugsdealers meer, dan alleen maar overheden die de drugs mogen toedienen aan de slachtoffers gemaakt door al die los en vastte cocaine dealers van toen en nu.
  De overheden worden door hun bevolking in de gaten gehouden,dat ze ervoor zorgdragen dat de hulp voor die slachtoffers ontstaan door het gedoogd beleid optimaal is.Streven van verslaafde naar niet verslaafde te worden.

  Maar nu eerst alle drugs nog gratis oppakken en door God laten bewaken.


  Maak melding

 10. het probleem is dat de zelfde mensen te lang op 1 post werken vaker veranderen van post zorgt ervoor dat je geen connecties kan maken dus ook geen netwerk kunt bouwen .
  mischien een idee en stop met oude agenten neerzetten op zanderij gebruik frisse jongens en laat ze max een half jaar op de post


  Maak melding

 11. waarom zo’n drukte maken. Hebben jullie gisteren niet op TV gezien over de declaratie gedonder van de nederlandse amtenarij tot en met de ministers zelf.


  Maak melding

 12. ER moest een opgeofferd worden zo dat het niet uitlekt dat een hooggeplaastde niet in zicht komt
  dus de ware daders lopen nog rond leuk geprobeerd
  deze man moet het gaan vertellen wie zijn opdrachtgever is opruimen die troep maar letop deze zaak gaat weer als zoveelen de prullebak in
  sandoksie kijk in je omgeving no doe lekie joe no sabie


  Maak melding

 13. over opofferen gesproken hoe heet dat van boereveen wat geen zuivere form van opofferen boereveen bevind zich tot de vertrouwelingen van bouterse bijde zijn ze veroordeeld voor drugs bouterse bij verstek hij mag zijn poten niet buiten suriname zetten,


  Maak melding

 14. @20 du nog wat,

  Die lieve poes Bouterse hebben jullie zelf 27 jaar opgesloten in een ruimte genaamd Suriname met jullie hele voorraad Surinaamsvolksmelk.
  En dat heeft die lieve poes Bouterse opgedronken en miauwt niet meer ,maar spreekt het Surinaamsvolkstaal.


  Maak melding

 15. als je op bouterse wacht om jou ogen te openen dan geeft je zelf aan hoe dom je bent ik vraag mij af hoe een volk misleider een moordenaar dictator landverrader drugsdealer jou ogen kunnen openen iemand die zich boven alles en iedereen waant. hoe kan iemand die journalisten dood media gebouwen kapot schiet jou ogen openen dat kan niet het enige wat je in ocer kan doen is luisteren onder het genot van eten drinken en muziek en verder mag jij geen enkele kritische vragen stellen stelletje ezels dat jullie zijn .


  Maak melding

 16. Ooit vroeg R.Bruinwerker(Dombo Rambo)wapens om Suri’s te doden maar kreeg die niet..Maar kreeg toen van een lieve Amerikaan een vliegtuig met 700 kg Cocaïne..& +/- 1.Miljoen valse Amerikaanse Dollars

  En met het geld kocht hij ook nog een Porsche om in het bos te rijden.

  AIBOI TORI DI…HOE KOMEN ZIJ VAN DIE TROEP AF.

  Ooit bestond Coca-Cola uit coca extract.
  Nu helaas door zijn succes uit cafeïne


  Maak melding

 17. DU na noe doe!

  Als het regent is het Bouterse;
  Als het sneeuwt is het Bouterse;
  Als jou oma zwanger wordt is het Bouterse.

  Tenslotte is alles Daisy’s schuld. Jij gaat nog een keer in het gesticht belanden. DU toch een keer normaal eikel!


  Maak melding

 18. DU, die grootste drugscrimineel,moordenaar,bakovervaller,verkrachter enz. op dit moment,Brunswijk,mag alles he,of heb jij hem toestemming gegeven dat ie 1 poot buiten Suriname mag zetten?
  Het zijn vooral zijn mensen ,Brunswijk,die drugs uitvoeren 99% van de bolletjes slikkers ,gepakt op Schiphol ,ik lees je daar niets over typen,dus daarom DU,ik neem en zal je nooit voor vol aanzien.


  Maak melding

 19. @pinto… je hebt gelijk het loopt altijd op het zelfde uit anti bouta/pro bouta of anti front/pro front het maakt niet warover het onderwerp gaat al is het de hond van de buren….het komt altijd neer op deze anti of pro dit is de gedachte van veel mensen in su maar deze gedachte is juist het kwaad dat de vooruitgang van Su tegenhoud konstant die twee strijd……….. kom tot eenheid alleen dan zal Suriname vooruit komen eenheid!!!!


  Maak melding

 20. Neus, dat jij nu met dit domme dingen komt geeft ondubbelzinnig weer dat jij geen troeven meer hebt. Jij bent duidelijk uitgespeeld. Sosokekayuetakinow!


  Maak melding

 21. autar wees niet zo dom jongen idioot dat je bent over brunswijk wil kort zijn ik neem het niet voor hem op. pinto dit de zoveelste wens van jou mensen zietes toewensen daar ben jij en de rest goed in maar redelijk en verstandig reageren kunnen jullie niet stelletje leeghoofden


  Maak melding

 22. Neus en du willen jullie net als alle andere wereldmensen, de wereld door één deur zien?

  Al willen jullie niet jullie zullen wel moeten.

  Jullie dachten de NDP aanhang af te matten en te onderdrukken en dat met de bedoeling het langer dan 27 jaar na dec 82 instant te te houden.

  En ik kan je vertellen, die meneer Bouterse met het bewuste Surinaamsvolk anno 2010, niet in zijn hoofd haalt,ons na 27 jaar met coke op te voeden.

  Wij zijn niet bang voor meneer Bouterse,de nieuwe generatie stemt gewoon op de grondbeginselen van de revolutionairen van toen,nu door ervaring 27 jaar zijn ze gedegen beleidsmakers, die 27 jaar lang gekoeieneerd zijn om jullie wraakbehoefte bevredigt te krijgen en die 27 jaren vernedering hebben gebruikt om het volksgevoel en het volksbelang te dienen.

  Met jullie komen we straks,mensenrechtenstrijders,
  maatschaappijdoders op een brandstappel.


  Maak melding

 23. Jullie, onder andere Neus en DU moeten straal worden genegeerd.

  Blijf vooral en continu tegen de stroom op zwemmen. Die Amerikanen dachten ook dat zij met een 2-0 voorsprong op rozen zaten.

  At the end of that day bleken het klaprozen te zijn.

  Ik laat jullie over voor de stemgerechtigde Surinaamse jongeren.


  Maak melding

 24. Weet iemand hoe deze schurk, boef, bandiet, crimineel, drugsbaron…heet??????AUB…voor en achternaam…zodat we anderen kunnen waarschuwen voor stinkende zaken!!!!


  Maak melding

 25. hahahah ai mi gado pinto yu dong, en wat denk je van de jongeren die is nog dommer
  ik probeer het nog één in een democratie is er plaats voor iedereen en de rechten van iedereen is veilig er zijn wetten waar iedereen zich aan moet houden overtreed jij ze dan is het aan een rechter om te bepalen wat voor straf jij krijgt weet je wat de grondgbeginselen van de revo zijn zelfverrijking drugs onderukking van het surinaamse volk moord menserechtenschenden en massamoord.


  Maak melding

 26. de hele korps daar is een lul korps laten ze mensen uit nederland het werk laten doen voor een maand dan zullen ze zien hoe het moet het zijn allen maar boeven daar in het korps ik ken ze allemaal stuk voor stuk ik heb ook daar gewerkt en door die boeven ben ik weg gegaan en nu hou ik ze in de gaten dat zelf weten ze niet ik ken ze bij naam en heb hun adressen zelf zo erg is het zijn samen met hun baas boeven laten ze de minister zelf onder de test zetten dan zullen ze zien wat uit de bus komt


  Maak melding

 27. @ autar
  kom a.u.b met zinnige en eerlijke reaktie en niet met leugens , ik neem het op voor de democratie het recht vrijheid van meningsuiting en persvrijheid en heel belangrijk het recht om te leven als je voorstander ben van deze grondrechten heb je mij aan jou zijde maar andersom heb je mij tegenover jou mijn vooraad raakt nooit op want ik zal altijd opkomen voor het recht en de democratie het is wat anders als je onder verschillende nickname hier jou onzin schrijft en misdaden tegen de menselijkheid verdedigd en verheerlijk over dit lid van de drugs team hebben jullie allemaal een mening en tercht ook zeg ik, maar waneer het gaat over bouterse boereveen drugsvliegtuigen in het binnenland dan is het niet waar labaratorium in het binnenland allemaal niet waar banden met columbiaanse drugs cartel niet waar telefoon nummers van mederwerkers op de surinaamse ambassade in brazil die zijn gevonden bij fark leden ook niet waar van dino bouterse ook niet , autar waneer je me wil tegen spreken moet je uit eerlijke vaatje tappen en niet uit die met leugens en bedrog, het is wel opmerkelijk dat iedereen die de wet overtreed jullie terecht kritiek op hebben maar waneer het om bouterse gaat dan draien jullie om als een blad dat begrijp ik niet, heel erg vreemd .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.