Herdenking 200ste geboortejaar Peerke Donders

1

Afgelopen woensdag nam bisschop Hurkmans van Den Bosch deel aan de vespers met aansluitend een maaltijd ter ere van de 200ste geboortejaar van Peerke Donders. Dat meldt RKNieuws.net.

De Nederlandse priester en Redemptorist Petrus Nobertus Donders werd op 27 oktober 1809 geboren in Tilburg en werkte onder de melaatsen in Suriname. Hij ligt begraven in de houten kathedraal van Paramaribo. In 1982 is hij zalig verklaard.

Het geboortejaar van Peerke Donders valt samen met het 200 jarig bestaan van de stad Tilburg. Ter ere van Peerke Donders wordt onder meer een film gemaakt en is een paviljoen in oprichting vlak bij de plaats waar zijn geboortehuis staat.

1 REACTIE

 1. Net als bij Perke Donders,na 200jaar herdenken in een historisch juist perspektief,wil het Surinaams volk ook een begin maken,de regie zelf in handen te nemen betreft haar eigen rouwverwerking betreft dec82 en het in een juist perspektief plaatsen van dec82.Met of zonder berechting van de heer Bouterse.

  8 daagse rouwweek afkondigen.
  in die 8 dagen discussie en debatten, dus alle objections in die 8 dagen boven tafel voeren.
  In die 8 dagen mag een ieder in het wit of iets wit aantrekken.
  Het dagelijks leven gaat gewoon door ,maar wel goede geloven,goede skills muziek 8 dagen lang.

  Gedenkplaat met alle namen van de omgekomen mensen in die vuile hoogverraadt oorlog. Over de lengte van het gedenkplaat geen discussie.Niet de kinderen vergeten.

  Millitaire ceremonie,marine kapel,kranslegging en 5 minuten stilte over het hele land.

  We hebben toch een vraag voor de anderdenkenden die door rancune,27 jaar niet willen praten ,maar ook geen oplossingen aanreiken aan de generaties die na dec .82 zijn groot geworden.
  Het nieuwe denken in Suriname is door veel vandalistische electoraten 27 jaar na dec 82,zonder conlussie tegengehouden.

  Willen jullie dat dec 82 overheidshalve jaarlijks word herdacht of moet het bij alleen blijven bij die 8 dagen en onhullen van het gedenksteen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.