Bordelen blijven illegaal, wel gedoogd in Suriname

9

PARAMARIBO, 25 jun – Het houden van een bordeel blijft een illegale activiteit in Suriname. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie ziet geen heil in legalisatie. Dat is wel voorgesteld door de speciale commissie tegen mensenhandel. Maar justitie wil een stok achter de deur.

Het past in de strengere aanpak van mensenhandel en –smokkel. “We willen meer dan wat ook de illegaliteit aanpakken”, zegt Santokhi. De bordelen mogen dan blijven staan, maar mensen mogen er niet gehouden worden tegen hun wil. Ook mogen geen minderjarigen worden aangetroffen bij invallen. Die zullen vaker plaatsvinden, op zijn minst als vinger aan de pols.

Dankzij dit beleid is de afgelopen tijd een handjevol bordelen gesloten verklaard. Vanwege de veranderde opvattingen was het aanvankelijk de bedoeling bordelen uit de illegaliteit te halen. De integrale wijziging van het Wetboek van Strafrecht zou een goede gelegenheid zijn. De Amerikaanse overheid vindt dat Suriname harder zijn best mag doen om mensensmokkel tegen te gaan. De meeste vrouwen in lokale bordelen komen uit Brazilië en de Dominicaanse Republiek.

9 REACTIES

 1. Je zou eerder denken dat legalisatie beter is dan gedogen.

  Legalisatie van bordelen geeft transparantie om beleid te maken,vast te stellen,evalueren en eventueel bijstellen.

  Met beleid worden zaken duidelik zoals:
  1. waar kunnen de vrouwen terecht als ze voor hun rechten op willen komen?
  2.een vakbond
  3.onderzoek doen waarom vrouwen in de prostitutie terecht komen of waarom willen vrouwen in de prostitutie gaan.
  4.mogelijkheden bekijken voor een CAO voor die vrouwen.
  5.Gezondheidszorg voor die doelgroep vrouwen
  6.gaat de overheid cameratoezicht verplicht stellen in de bordelen.

  Persoonlijk ben ik van mening, dat vrouwen en mannen, inplaats van hun geslachtdelen gratis uit te delen aan mannen en vrouwen, die het liefs ook gratis gebruik willen maken van die geslachtdelen van die mannen en vrouwen, er liever hun beroep van kunnen maken of eigen ondernemer(ster) kunnen worden.

  Dan heb je tenminste zelfrespect en kan het phsychologisch gevoel later van gebruikt en misbruik voelen misschien een betere weg vinden naar balans.
  Je wilde het zelf,je bent verstandig omgegaan met het eerlijk verdiende geld,je hebt je eigen mooie spullen kunnen kopen,je hebt je kinderen eerlijk gezegd wat het beroep is en heb ze desondanks goed opgevoed tot goede Surinaamse burgers. Je hebt geen pooier. Je kan eruit stappen wanneer je zelf wilt.

  Een nadeel van lang prostitueren kan zijn dat de prostitue gevoelloos wordt, door al die nare vieze mannetjes en vrouwtjes die afgewerkt moesten worden.
  Reuma aan de polsen.
  Daarom goede controle voor deze weldoeners voor seksdriftigen.

  Want, ja motjo no boeng, ma a no ding sma foe no mekie ing.


  Maak melding

 2. De verloedering slaat al jaren toe .

  Stop en verbied deze praktijken .

  Vrouwen kom toch op tegen deze misstanden
  dit is gewoon met een modern woord

  Vrouwen slaven handel .

  1 juli is keti koti dag , dat geld ook voor alle vrouwen .


  Maak melding

 3. Dit is nu typisch 1 van die zaken, dat riekt naar corruptie. Als het houden van een bordeel illegaal is, horen deze gesloten te worden, punt uit. Als het hebben van bordelen in je land bepaalde voordelen heeft hoort het gelegaliseerd te worden onder strenge voorwaarden. O.a. horen de sexwerkers zich regelmatig te onderwerpen aan een geneeskundige controle. Als men een beleid gaat voeren van gedogen, kun je je afvragen, wanneer iemand nu wel en niet een bordeel mag exploiteren. Wat zijn de regels? Welke zijn de wetten waar men zich aan moet houden? Waar blijft dat stukje transparantie waar Santokhi het steeds over heeft?


  Maak melding

 4. suriname is nu hetzelfde als thailand .
  wat een achteruitgang zelf politie ambtenaren werken mee aan kinder misbruik en maken er nog foto,s van .
  suriname oooh suriname !!!


  Maak melding

 5. Neus/Du zijn jullie koeien.

  Vaak zie ik reactie’s en dat doet denken aan een stier…. als die een rooie lap ziet.

  DON KAW…Du/Neus.
  Daarom ga iets anders doen…yu no law toch.


  Maak melding

 6. Du
  ik denk dat de tollenaar ,tol heffen, het beroep was voor het hoereren.

  Als de tollenaar langkwam om geld te innen en met name de vrouwen dat geld niet hadden,konden ze het vleeselijk betalen.

  Heb ik mijn best gedaan erudiet DU.


  Maak melding

 7. jij ben en blijt een grote ezel de jongeneren ,
  in suriname had je vroeger de watermolenstraat waar hoeren werkten mss was jij nog niet geboren koe en je had veel sex huizen, mss moet jij dat boek van maxi linder lezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.