Strafzaak Surinaamse oud-legerleider geschorst

58

PARAMARIBO/BOXEL, 23 jun – Het proces rond de Decembermoorden zal nu nog langer duren dan al werd gevreesd. De strafzaak tegen Desi Bouterse is geschorst. De Krijgsraad heeft de zaak terug verwezen naar de rechter-commissaris. Die moet onder meer een Nederlandse legerofficier zien te verhoren.

“Omdat de Krijgsraad bezig is met de waarheidsvinding, zullen wij de getuige laten horen door de rechter-commissaris”, zegt Krijgsraadvoorzitter Cynthia Valstein-Montnor. Het besluit volgt op een verzoek van Bouterse’s verdediging. Advocaat Irwin Kanhai vindt dat de officier over belangrijke informatie beschikt. Het betreft een luitenant die reeds eerder het Openbaar Ministerie heeft benaderd voor een getuigenis.

Volgens de Ware Tijd heeft procureur-generaal Subhaas Punwasi afwijzend gereageerd, omdat het gerechtelijk vooronderzoek reeds was afgerond. De man weet volgens Kanhai meer van Nederlandse wapenaankopen voor plegers van contracoups tegen het militaire regime. Ook zou hij meer kunnen vertellen over moordplannen van de vijftien personen die zijn geëxecuteerd op 8 december 1982.

58 REACTIES

 1. Waarom zijn die mensen vermoord, iemand moet toch opdracht gegeven hebben tot deze gruwelijke daden. Geen enkel soldaat zal op eigen initiatief zoveel moorden hebben gepleegd.

  Wie was verantwoordelijk voor deze moorden en waarom is er destijds bewust geen strafrechterlijk onderzoek gedaan.

  Het antwoord is duidelijk en helder.


  Maak melding

 2. Mensen tot de volgende aflevering van deze soap.

  Suriname zit al krap bij kas, kunnen ze de belastinggelden die deze komedie nu kost niet voor onderwijs of gezondsheidzorg gebruiken. Een waarheidscommissie met uitdrukkelijke regels dat alleen de waarheid telt en geen halve waarheden of hele leugens was altijd beter geweest, iedereen had zijn zegje gedaan men had spijt betuigd het was vergeven en we konden met vereende krachten het land gaan opbouwen.

  Nu strompelen de rancuneuze fronters van de ene aflevering naar de andere zonder zelf te weten waar dit eindigt.


  Maak melding

 3. Stop de hele soup .
  Dit kost de gemeenschap alleen maar geld.

  In het jaar 2050 zal er een uitspraak komen , wanneer alle mensen die rond 1982 in leven waren , reeds overleden zijn .


  Maak melding

 4. Waaneer word deze vrezelijke vent uit de maatschapij gehaald deze beest houd met niets en niemand rekening ik vind die hele waarheidsvinding niets het is bouterse die zich heeft geleend voor al deze zaken het is bouterse die zich heeft laten gebruiken zoniet misbruiken om ons land naar de sodemiter te helpen daar is er maar één straf voor naar mijn mening en dat is de kogel verder geen gezeik, mijn gedachten gaat naar de nabestaanden hoe moeten ze hun verdriet verwerken .


  Maak melding

 5. Hoe is het in godsnaam mogelijk. Waarom is “kroongetuige” Valk nog niet eerder gehoord? Of wacht men tot deze getuige ook het tijdelijke met het eeuwige verwisselt? Het kan er bij mij niet in dat kolonel Valk, toch een sleutelfiguur in deze, na de coup en de hele procesgang daaromtrent, niet in eerste instantie is opgeroepen. Kortom: de POPPENKASTSHOW heeft even pauze.


  Maak melding

 6. Houdt toch een keer op om langer te ouwetakkenbossen over dit onderhand alom bekend geëmmer.

  Er lopen genoeg letterlijk en figuurlijk gladde jongens rond wiens blazoen om notoire redenen onbesproken blijft.

  De tijd zal het leren. Is het daarom dat at all cost een zekere macht door gelijkgelijken wordt bemenst.

  Ook deze kruik zal hier aan de Noor-Oost kust van Zuid-Amerika net zo lang te water gaan.


  Maak melding

 7. “Omdat de Krijgsraad bezig is met de waarheidsvinding, zullen wij de getuige laten horen door de rechter-commissaris”

  Nee dat is toch niet de prioriteit. Het volstaat om de schuldigen aan te wijzen en wat hier wordt aangehaald door Kanhai doet niet ter zaken bij de schuld vraag.

  De enigste reden die ik kan bedenken is dat de rechter vooral wil voorkomen dat er weer allerlei tories de ronde doen. Maar door dit handelen schiet zij daarin haar doel ver voorbij.
  Bij een dodelijke aanrijding gaan we toch ook geen onderzoek doen naar de verkoper van de auto? Waar is dan in dit geval het causaal verband. Niet voor niets is het verhaal in eerste instantie al afgewezen.

  Rechter, wees verstandig. Leer de samenleving in SME nu eens dat in de rechtspraak alleen het causaal verband relevant is en dat alle rest de prullebak in kan.
  Ook al wilt U nog zo graag alle tories ontzenuwen. Deze verdachte en zijn advocaat komen toch steeds weer met de meest idiote verhalen. Had het verhaal gewoon afgewezen wegens afwezigheid van enig causaal verband en had gewoon zijdelings opgemerkt dat het verhaal ook vreemd overkomt gezien de getuigen die beweren dat DDB rustig ging slapen. Dwz dat er volgens die pro-DDB getuigen niets aan de hand was.

  Wij oprechte mensen hebben onderhand schoon genoeg van al het gedraai en gedraal. Sleep die man gewoon de zaal in.


  Maak melding

 8. we lullul nomo.
  het land moet verder.
  met alle respect voor iedereen.
  bouterse heeft niet het eeuwige leven.
  geef sranang een kans om er een stevige natie
  van te maken. geef bouta een kans mang
  seee broddder


  Maak melding

 9. Waar gaat deze STRAFzaak over? Gaat het niet om de vraag of de vermoorde personen en wie daarvoor verantwoordelijk is?
  Welnu als dit het geval is is datgene wat nu naar voren komt niet van belang. Waar moet dit heen?
  Ik denk dat het zal gebeuren dat de rechtspraak na de verkiezing zal plaatsvinden en dat DDB wel wordt veroordeelt maar daags daarna gratie krijgt.

  Mensen ik zou zeggen “pay a hitman to do the job”


  Maak melding

 10. Wat er naar boven zal komen is dat Kolonel Valk, tot Mei 1983 nog steeds de adviseur was en daar gaat om.
  De oude MID,waar Valk onder stond had alles in kaart gebracht en Valk was verantwoording verschuldigd aan de MID waar elke militair Attache onder valt.
  Wie niets van het leger weet zal tot het einde van dagen niet begrijpen dat wat toen belangrijk was, nu niet meer belangrijk is of andersom.
  Wat ook niet begrepen zal worden is dat belangen voor gaan bij vreemde mogendheden en niets anders.
  Het zijn militairen in den vreemde die de politiek sturen in de westerse drang naar rijkdom en macht.
  Een militair attache uit Suriname of Afrika zal bij lange na niet de vrijheid krijgen om zich in de politiek te mengen.
  Ambassadeurs uit niet Westerse landen hebben bij lange na ook niet de vrijheid van een Nederlandse of Amerikaanse Ambassadeur, zie de Ambassadeur uit Venezuela, tereug geroepen.
  Zie de Ambassadeur van Iran, op het matje geroepen door Nederland.
  Etc etc, massa media daar gaat het om en niet het gekraai van onmacht en zelfkastijding.
  In de tussentijd is het bevechten van elkaar de hoofd moot, helaas en zie daar de adder, bij een democratiesche verkiezing zal de kiezer ongeacht het veleden zelf kiezen.
  Wie de president van Suriname zal worden zal tot aan de dag een vraag blijven en het antwoord denken velen al te weten, zelfs degenen die het antwoord opvoeren weten dat het anders zal zijn.
  Tot slot dit, D.D.Bouterse en J.Wijendenboschj, zijn nooit vijanden geweest, de buitenwacht moest zo worden gevoerd.
  Wilders is uit de VVD, doch is het nimmer zo geweest, nee, mijn broeders en zusters, scheiden van tafel en bed heeft ook vaak een reden en toch blijft de liefde.
  Ik hoop dat jullie de boodschap begrijpen,zo niet a tan so mi lobi brada nanga sisa, op naar 1 Juli Keti Koti, ma a no koti fu tru, akka e wakti!!


  Maak melding

 11. we zullen blijven emmeren tot de schuldigen berecht worden die slager van paramaribo hoord achter slot en grendel bouterse is laffe hond en de mensen die het hier voor hem opnemen ook zo de baas zo zijn honden.alleen mensen die geen eigenwaarden hebben nemen het op voor bouterse iedere normaal denkend mens hoord deze misdaden af te keuren .


  Maak melding

 12. bouterse en wilders hebben een aantal dingens gemeen ze beloven alles maar doen niets ze weten precies hoe ze de problemen moeten benoemen maar oplossing nada één van de belangrijkste overeenkomst tussen bouterse en wilders is dat hun aanhang uit gefrustreede mensen bestaat bouterse heeft al bewezen dat hij geen moer kan en wilders moet dat nog bewijzen maar uiteindelijk zal het gezond verstand en de democratie van deze twee demagogen winnen,ik vind het vreemd dat niemand het over redi musu heeft niemand heeft het over landverrader, bouterse heeft verraad gepleegd tegen het surinaamse volk en daar is maar één straf voor de KOGEL, als het waar is dat valk bouterse heeft geadviseerd een democratisch gekozen regering af te zetten met geweld is bouterse niets meer en minder dan landverrader. je hoord iedereen maar de man die grootste bek heeft op podium zwijgt als een graf die laffe bloedhond. uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat hij ziek is die beest bouterse.


  Maak melding

 13. Hahahaha die hele poppenkast is geschorst, dussss gekke du en domme neus zijn in acute nood.
  Gekke du misschien dat je van Riagg een extra spuitje kan krijgen om deze dagen door te komen.

  Domme neus zal zoals gewoonlijk weer naar die takru tabaka grijpen, lekker in hogere sferen no problemo.

  Stelletje ezels.


  Maak melding

 14. Du,

  Geef mij je naam en adres dan zal je zien wie je een hond noemt, het moet afgelopen zijn met je gescheld en de moderator moet er iets aandoen want je roept oude tijden op kerel.
  No meri mi
  no prey bigi
  kari yu nen
  Schuilen achter een verdomde nickname, kom op en maak waar dat je een echte man bent dan mi persoonlijk sa sori yu suma na mi
  Ik heet Romeo Marcel Desire Leider.Sr
  En hoe heet jij lafaard, kom op
  yu kan hari tigri tere
  ma no meki a beti yu
  Het land en volk verdelen is de schuld van front en niet nu al deccennia lang onthou dat goed en noem mensen geen hond.


  Maak melding

 15. R.M.D.Leider,
  No Spang nanga DU,die lafbek is steeds bezig zich zelf te profileren.
  Hij zal niet meer in 2010,hier reageren,door de uitslag van de verkiezingen belandt hij gegarandeert als zwerver of in een gesticht.
  In een andere artikel wordt hij opgeroepen om naar Suriname te gaan en zijn frustratie daar te botvieren,als hij tenminste lef heeft gaat ie daar naar toe en neemt het recht in eigen hand,maar neen meneertje zit op het internet zijn vingers krom te typen,wetende dat het geen zoden aan de dijk zet.De aanhang van Bouterse groeit en groeit ,komt echt geen einde aan.

  DU ,ga aub tijdig hulp zoeken,men leest zo door je reaktie`s heen dat je ze niet allemaal op een rijtje hebt en zo sleep je Neus mee in je labiele toestand.Eerlijk wezen DU,komt het doordat de aanhang van Bouterse groeit ,dat jij je zo gedraagt?Kan niet anders,je zit de gehele dag achter je pc de voorstaanders van Bouterse ,NDP,Megablok te tellen ,tot je stomme verbazing merk je dat jij en Neus veruit in de minderheid zijn,vandaar je frustratie`sNep-Democraat DU, het is gebruikelijk dat er in een strafzaak,opschorsing kan worden gevraagd en dat is precies waar over dit artikel gaat.Ik weet niet wat jij onder democratie verstaat,laat ook maar,je hebt de klokken horen lyiden maar weet echt nietwaar de klepel hangt.
  BTW, focus je liever op Wilders,want volgend jaar ie goh oh lit faya,en laat Bouterse voor de Surinamers,wat heb jij te maken met Suriname,je woont niet daar,ga hier ageren tegen Wilders,en je vergelijking raakt kant nog wal,Wilders is een RACIST,jammer voor je maar Bouterse niet,als ik me kan herrinneren hoor jij beter bij het kamp van Wilders,want je schold je rot op de Marokkanen in een ander artikel en je gaf Wilders gelijk,denkende dat Wilders jouw soort omarmt,think again lobbes-DU.


  Maak melding

 16. je ben dom reageerd dom en zal dom blijven .
  ik zal wel gek zijn om mijn naam en adres aan een psychopaat als jou te geven wie de bal kaats moet hem terug verwachten, je kan zien aan de reaktie van sommige hoe klein hun woordenschat is en hoe beperkt hun algemene ontwikkelings is ik trek de vergelijking met bouterse mensen die een ruzie of verschil van mening met geweld oplossen zijn meestal emotioneel dom het moment dat ze jou niet aankunnen met woorden grijpen ze naar geweld dat geld voor veel aanhangers van moordenaar bouterse. hoe dom moet je zijn om hier te beweren dat bouterse en bosje nooit vijanden zijn geweest en dat de buitenwacht zo moest worden gevoerd ai mi gado, pinto en na mi en die rmd leier wat zijn jullie dom in het surinaams zeggen ze yu dong moro sopo.


  Maak melding

 17. Du Is een Klootzak

  Genoeg met dat gelul van jouw wat weet jij.
  Uiteindelijk hoop ik dat de surinaamse regering een claim in tedienen tegen de nederlandse betrokkenheid aan de coup die gelijk staat aan het staat geld van onafhanlijkheid wat Arron gekregen heeft voor ons land dat niemand ervan heeft kunnen gezien of genieten.

  suri regering kom op claim indienen het is een goudmijn dat nederelandse regering betrokken is geweest van het coup als jullie slim zijn.


  Maak melding

 18. Ai! Dat doet zeer hé # 15.
  Maar de tijden van intimidatie zijn
  voorgoed voorbij mi ta! Hebt u als
  “wijs” persoon wel eens gehoord van:
  Sticks and stones will hurt my boons,
  but words will hurt me non?
  Dat komt u niet tegen tijdens uw
  plak en knip bladvullende tirades
  op dit forum neem ik aan.


  Maak melding

 19. # 14, speciaal voor u rechtstreeks uit
  van Dale;

  “schor•sen schorste, h geschorst
  1 tijdelijk uit zijn ambt zetten;
  tijdelijk van school sturen;
  (tijdelijk) uitsluiten van
  wedstrijdsport:de wielrenner werd
  voor een jaar geschorst 2 tijdelijk
  laten ophouden: een vergadering ~”

  MET NADRUK OP TIJDELIJK.


  Maak melding

 20. @20 W Whome

  Wij willen geen nederlandse les van jou haatdragende individu.

  Weet je wat wijwillen,dat jou machtgeile frontleiders nu de laan uitgaan met hun misleidende rechtgang betreft dec 82.

  Beter zou zijn, dat jij gaat anticiperen met jou langs elkaar heen pratende electoraten, die het volk nu 27 jaar na dato dec 82, zonder conclusie, niets kunnen uitleggen welk belang zij erbij hebben gehad om die grimmige meneer Bouterse nog niet te kunnen oppakken.Sukkel!

  27 jaar wachten op recht en wet betreft dec ’82 hebben de beleidsmakers geen beleid kunnen maken en hanteren om het land Suriname bij elkaar te houden.Joe poep joe!

  We hebben jullie nu door ,omdat wij als Surinaamsvolk niet meer onmachtig willen zijn.Jo uilskuiken!
  waarom ben jij W.WHOMe niet als organisatie opgestaan om tenminste de rechtsgang betreft dec’82 in te korten? nu zijn wij ruim een kwart eeuw bezig.Jo misleider!
  Ondertussen is het dealen van hooggeplaatsen enorm gestegen, is er een revolutie van zedenmisdrijven,nemen mensen het niet zo nauw met officiele papieren en gaat het lamslaan van het Surinaams volk gestaagd door.Jo onheils soldaat!

  Wij gaan als Surinaamsvolk niet meer wachten op de lafhartige huidige frontbeleidsmakers.
  Wij gaan onze eigen rouwverwerkingsweek uitroepen van 8 dagen.Iedereen 8 dagen in het wit.
  Een hele week bewustmakend muziek ,Te denken valt aan anc achtig muziek uit de tijd van de strijd van NELSON MANDELA.
  Alle mensen die een dierbare hebben verloren die begraven is of nooit meer thuis is gekomen ten tijde van de strijd.
  Wel oenoe no epla sanie bij. Het moet alle mensen betreffen die gevallen zijn.
  Al is het een hele straat alle namen op een gedenksteen.
  Nu horen wij dat eerst militairen zijn gedood, dus een militaire ceremonie en onze mariniers in het wit.
  Ook meneer Bouterse zolang hij leeft krans leggen.Is dat niet een passende straf?
  De wereldmedia uitnodigen om de wereld te laten zien,dat het volk van Suriname het recht en regie in eigen handen heeft genomen.
  Knap hé!
  De tekst: nooit meer wapens en munitie oppakken in ons lieve Suriname betreft politieke kwesties.
  Probeer na naar jezelf te hebben gekeken ,te praten, want alleen jij weet het geheim van je gevoelens, emoties.


  Maak melding

 21. @ nummer 16
  you can take the man oud of the gutter, but you can’t take the gutter out of the man!
  je kan jou nick veranderen maar het domgelul van jou niet.het zal wel kloppen dat bouterse zijn aanhang groeit vergeet niet te vertellen dat het onder de domme massa gebeurd want iedereen die voorstander is van bouterse kan ik niet slim of intelligent noemen alles wat deze man met suriname en zijn bevolking heeft gedaan om hem terug te willen getuige niet van intelligentie dat vind ook van de aanhang van bouterse hier op deze forum allemaal even dom ze denken niet verder dan hun neus lang is. een klein voorbeeld en niet onbelangrijk is hoe het buitenland amerika nederland zal reageren als er een regering komt onder leiding van bouterse wat gaan de buitenlandse inversteerders doen we hebben allemaal kunnen zien hoe suriname geisoleerd was onder het militaire bewind van bouterse er was zelf geen geld om medecijnen te importeren maar wel geld om dure advocaat te betalen voor bouterse de schade die bouterse suriname heeft aangedaan kost generatie om dit land op de standaard te brengen waar het voor 1980 was.


  Maak melding

 22. Zo’n mens onwaardig individu als du die als een zieke zwerfhond zonder enige houvast of ruggegraat hier als bladvulling dient kan je onmogelijk serieus nemen, z’n braaksels hebben alles weg van iemand die zichzelf ieder moment aan een boom kan ophangen.

  Sari tori.


  Maak melding

 23. #20 Hoop maar op lekker op TIJDELIJK, als de fronters een beetje snugger waren gingen ze direkt over tot de orde van de dag, want deze hele komedie zet geen zoden aan de dijk en zal een PERMANENTE teleurstelling voor ze zijn.


  Maak melding

 24. #21 dat belooft wat voor het nieuwe
  Suriname. Schelden wanneer men het niet
  eens is met een ander persoon. Wie zijn
  wij Surinamers!? Gelukkig verkeren niet
  alle jongeren op uw niveau, want dan is
  het echt droevig gesteld met de toekomst
  van het land. Uw betoog raakt kant nog
  wal, de verloedering is ingang gezet
  door uw gloote leidel en zijn veertig rovers. Voor u geld orde netheid en
  rust maken het leven en werken tot
  een lust. In plaats van elke dag een
  feest, ga een goed boek lezen.
  Daar leert u het een en ander van.
  Mensen hun huid vol schelden komt bij
  mij over als of uw ouders u geen manieren
  bij gebracht hebben. Voor alsnog ga ik
  ervan uit dat u het schelden van de
  berm hebt mee genomen.


  Maak melding

 25. #21 dat belooft wat voor het nieuwe
  Suriname. Schelden wanneer men het
  niet eens is met een ander persoon.
  Wie zijn wij Surinamers!?
  Gelukkig verkeren niet alle jongeren
  op uw niveau, want dan is het echt
  droevig gesteld met de toekomst van
  het land. Uw betoog raakt kant nog wal,
  de verloedering is ingang gezet door
  uw gloote leidel en zijn veertig rovers. Voor u geldt orde netheid en rust maken
  het leven en werken tot een lust.
  In plaats van elke dag een feest,
  ga een goed boek lezen. Daar leert
  u het een en ander van.
  Mensen hun huid vol schelden komt
  bij mij over alsof uw ouders u geen
  manieren bij gebracht hebben.
  Voor alsnog ga ik er vanuit dat
  u het schelden van de berm hebt mee
  genomen.


  Maak melding

 26. Nogmaals DU,probeer je zelf niet te profileren hier.
  De meesten weten zo wel,dat je geen hersens hebt.
  De domme massa,stemt op het front jij gek,als men figuren als Brunswijk en Somohardjo in een regering heeft,kan een kind de was doen.Dat noemt men pas dom en achterlijk,dus jij bedoel ik DU.

  Volgens mij huilt die lobbes van een DU,nog steeds om die pindakaas met poep wat hij verkocht aan zijn eigen volk in de jaren `80,de militairen hebben het afgepakt no DU?Daarom zit je zo vol haat.


  Maak melding

 27. alle scheldkannonade ten spijt ik blijf mijn mening geven met of zonder schrijffouten laat dat duidelijk zijn en ik zie dat het werkt want niet iedereen kan tegen de waarheid aan de manier van reageren kan je dat zien ze gaan schelden bedreigen en dom lullen.lees reaktie nummer 1 die laat duidelijk zien met wat voor soort (mensen)wij het hier te doen hebben dit soort lieden hebben een hele grote smoel als het over normen en waarden gaat over het recht en de democratie dit soort gasten willen een massaslachting en barbaarse moorden afdoen met een spijtbetuiging, over waardige mens gesproken als je vind dat je een waardige mens ben dan sta je niet aan de kant van een massamoordenaar waardige mensen zijn tegen iedere vorm van onderdrukking en vernedering en onrecht.probeer nuchter naar de realitiet te kijken en als je dat hebt gedaan zal je hopelijk tot de conclussie komen dat de democratie beter is dan een dictatoriale staat . noem mij één voorbeeld waar een dictator een land vooruitgang en ontwikkeling heeft gebracht, is bouterse een democraat of een wolf in schaaps kleren zijn partij heet ndp de D van democratie maar was het niet deze man die de democratie in suriname met behulp van het buitenland naar huis heeft geschoten was het niet deze zelfde bouterse die beweerde dat suriname nooit meer terug zou gaan naar de politiek van voor 1980 en nu werkt hij samen met zelfde mensen die hij toen in de gevangenis had gestopt en sterker nog hij maakt gebruik van de zelfde democratie om uit de gevangenis te blijven en om een greep te doen naar de macht in suriname hoe raar kan het gaan , zelf onze grondwet moest wijken voor machtsdronken padvinders de militairen waren de voorhoede geworden van de samenleving de NMR werd in het leven geroepen en wat hebben wij als land en volk aan over gehouden ellende en nogmaals ellende achteruitgang moreel verval.


  Maak melding

 28. De NDP-ers hebben zich weer duidelijk uitgeleefd in het verzinnen van nieuwe nicknames.

  Jammer dat hun beperkte capaciteiten het niet toelaat dat ze ook inhoudelijk en constructief reageren.

  Met de groeten aan: Granripper & “De jongeren (waarschijnlijk gewoon een ouwe l.l met de verkeerde nickname).


  Maak melding

 29. Oke het is nu genoeg geweest
  te Du njang kalaka eng aitie e drai
  ik ben een tijdje weggeweest om alles in stelling te brengen voor 2010 ding ala sanbg e regerie datie ding moes kierie loekoe boeng want ik ken jullie stuk voor stuk jullie zitten maar te roepen en te genieten van belasting gelden van de burgers in nederland de zo genaamde bevrijdingsraad is nu aan de macht was dit hun doel om het volk van suriname te beroven van grondstoffen grond en verkopen aan hun handlangers voor een zacht prijs je
  steletje landveraders geld ook voor w home, neus
  jullie lopen maar te zeuren van waarom zijn ze vermoord wel ding de wij gaan ook eens een keer en wie dat erg vind graaf hun graf open en wiekie ding zijn jullie god of de broertje daar van laat mij jullie vetellen suriname wordt verlost in 2010
  ze willen gaan frauderen maar we hebben ze op de korrel een poging tot verkiezingsfraude dan zijn ze van mij me loekoe ding nanga ai
  schijnbedrieg je bedrieg je zelf
  wel deze zo genaamde proces is weggegooid geld ze weeten bestwel dat deze hele zaak grote koppen zullen rollen dus 2010 bevrijding van suriname
  soso lobie kijk naar nijn naam en ga je geshiedenis na


  Maak melding

 30. DU heeft weer lekker last van het heen en weer. You cannot fight agains your history.

  Nu zij de autochtone Surinen aan het woord.

  Ga maar rustig door, “stelletje loosers!”


  Maak melding

 31. ik kan er niets aan doen als jullie wereld vreemd zijn, de aanhang van moordenaar bouterse zijn de weg kwijt daarom kunnen deze slampampen niet inhoudelijk en constructief reageren, kunnen deze mensen niet zelf inzien hoe dom ze zijn het is pas erg als je niet zelf kan zien hoe dom je ben de één is nog dommer dan de anderen onder aanvoering van pinto stelletje landverraders. mensen met hersen kunnen wel de onderscheid maken tussen goed en slecht mensen met hersen weten dat niemand boven het recht en de wet staat als je hersen hebt hoor jij ook te weten dat niemand het recht heeft om mensen onschuldig en zonder enige form van proces neer te knallen mensen zonder hersen komen met de meest domme argument om massaslachting en onderdrukking venedering en wanbeleid goed te praten als jullie zo overtuigd zijn van de goede bedoellingen van drugs dealer en moordenaar bouterse dan zou ik verwachten dat jullie met goed onderbouwde argumenten komen die op feiten berust zijn niemand hier kan mij voorbeelden geven waaruit blijkt dat de revolutie goed is geweest voor suriname ik daag deze koeien al jaren uit om de lezers voorbeelden te geven hoe goed de revolutie is geweest voor suriname enige wat ze kunnen is schelden mensen ziektes toewensen en grijpen naar retoriek gelul stelletje demagogen. jullie zijn toch zo slim laat zien hoe slim je bent vertel de lezers hoe de ndp en zijn megablok de problemen waar suriname nu mee zit gaat oplossen wat is hun partijprogamma ? pinto je hebt hier de grootste smoel samen met na mie en die andere achterlijken komt met het antwoord en niet hier de slimme jongen uithangen er is een koe bij gekomen genaamd granripper ook van die komt niets zinnig uit zijn smoel. in 1980 heeft jullie gote LEIER laten zien hoe slim hij is eerst opkomen voor een vakbond om daarna de regering naar huis te schieten om daarna een naam te bedenken de zogenaamde revolutie was geboren om suriname de stenen tijdperk in te donderen mensen die verstand hebben willen niet meer terug naar die tijd alleen mensen zonder verstand willen terug naar de zwartste tijden in de republiek suriname een tijd waar niemand veilig was jou leven was niet veilig de tijd dat machthebbers met uzi onder hun schouders heel suriname terroriseerden toen heerste de wet van de sterkste en de uzi en pansterwagen als men niet eens was met jou radio station en kranten werd het gewoon in puin geschoten politie bureau werd in puin geschoten dit zelfde gedrag zie je bij de aanhangers van bouterse hier als ze niet eens zijn met jou gaan ze dreigen of ze willen jou naam en adres of ze wensen jou alle soorten ziektes toe.toch wens ik ze een hele fijne weekend toe en hopen dat ze eens wakker worden


  Maak melding

 32. Du

  I suku wan moeilijk feyanti baya, lees de telegraaf archieven uit de jaren 80, anti Bouterse tegen Pro Bouterse.
  De kogels vlogen in de lucht waar RMD kwam, zelfs is hij ook neer geschoten in de Sarphatistraat vlak bij de kazerne waar hij zat.
  Je drijft dat ding op het spits wanneer je zo vijandig doet, wees voorzichtig op kwakoe, no mek a sabi yu DU, a echte Du.
  Die man is onberekenbaar en laat anderen het vuile werk opknappen, vriend van al die maffia in Amsterdam,Rotterdam,Den Haag, bijnaam , Magnum , linka, stille, spook


  Maak melding

 33. Die Neus heeft last van Varkensgriep(Mexico variant) Mexicaans mi boi….hij heeft de laatste tijd ook behoorlijk last van een loopneus…Verder heeft zijn gabber(tweeling) niks te doen.


  Maak melding

 34. De geschiedenis/voorzienigheid zal al deze loosers on het zand laten bijten.

  Wij bevinden ons hier op het vaste land van Zuid-Amerika. Het grondgebied van de native Americans!


  Maak melding

 35. @ nummer 39 jij ben niet meer te redden mi boi klamp jou maar vast aan die moordenaar het verleden van bouterse spreekt niet in zijn voordeel en de beschaafde wereld moet niets van dictators en moordenaars hebben, blijf jij maar in jou illusie geloven ééééns word je wakker .


  Maak melding

 36. Lieve Du

  jij en de predikers van het haten, hebben de revolutionairen van de jaren 1980,niet de tijd gegeven zelf hun brokken op te ruimen,en hebben de brokken nu bijna 30 jaar na dato nog laten staan.

  Weerbarstige du,het volk niet meer gemarteld worden met een rechtsgang dec ’82,dat na 27 jaar nog geen conclussie heeft,doch alleen maar tweedracht en haat heeft gezaaid.

  Du er is Nu nog steeds structurele ongelijkheid, onze gevangenissen zitten 99 procent et blaka mangs, de meeste creolen leven nog met drie generaties in een huis.

  En dan mogen wij aanhangers van de NDP niet zeggen, dat wij met het front in die 27 jaar na dato dec’82, als Surinaamsvolk weinig tot geen vooruitgang hebben gezien.

  Du 27 jaar na wachten op wet en recht dec’82,is het toch inhumaan dat er nog onverzekerde Surinaamse burgers rondlopen.

  Ga dat mede onderzoeken en ook waarom die rechtzaak van onze doden ,ook je oom of neef zolang duurt.


  Maak melding

 37. Du en andere erudieten,soory als we iets miszegd hebben ,maar wij die 27 jaar opgesloten zaten in afwachting op wet en recht hebbenin Suriname ook behoefte aan raciale gerechtigheid, een van de grondbeginselen van de revolutionairen.


  Maak melding

 38. @De jongeren

  Ga eerst de lagere school maar eens afmaken.

  En Front heeft juist heel veel vooruitgang gemaakt. Bewind en NDP hebben zo veel grote brokken gemaakt dat niemand die in redelijke tijd kan oplossen: het land was volkomen corrupt en bankroet.
  En haat?? Is het haat als je de waarheid boventafel wilt krijgen en de daders hun daden aanrekent?

  Wat jij haat noemt, noemt een normaal mens gerechtigheid.

  Feiten:
  De lege schatkist die door de NDP (Bosje, etc.) geplunderd was is weer op orde.
  De bedrijven kunnen weer alle onderdelen en grondstoffen die zij nodig hebben importeren.
  De schappen in de winkels zijn goed gevuld, we klagen nu niet over geen toiletpapier, maar over te veel supers.
  Er worden geen mensen afgeranseld omdat ze aangegeven zijn door een militielid die ze een lesje wilde leren.
  De inflatie is ondercontrole, evenals de buitenlandse schuld.
  We hebben en president die naar het buitenland kan en daar met respect behandeld wordt.
  Drug en corruptie worden aangepakt. In de 80-er jaren waren beide grootschalig maar hoorde je er niet van. Nu nog steeds een probleem (ervenis) maar er gebeurt wat.
  De cencuur op de media is opgeheven en zelfcensuur is afwezig.
  etc. etc.

  Iedereen met een beetje verstand weet dat DDB een nacistische egoist is en dat hij en vele andere in de NDP aangetoond hebben niet instaat te zijn het land te besturen.


  Maak melding

 39. Lieve neus

  Wij gaan naar school en daar komt nog bij dat wij weerstand tegen jullie haatzaaiers blijven bieden en op de plaats blijven die wij oprecht aan het veroveren zijn.

  Haat = inderdaad een verbeten manier om middels wraak,liegen gerechtigheid te behalen.
  Wij vinden het dan ook niet gek, dat een conclussie betreft de doden gevallen in dec 82, zolang op zich laat wachten.

  wij weten wat er gebeurt is, maar we laten ons niet meeslepen door jullie collectieve gekte jegens meneer Bouterse.

  Neus, du en andere erudieten, wij die de grondbeginselen van de revolutie aanhangen, vinden het prettig als jullie met ideeen komen voor een vreedzame alternatief om met al onze gepaste boosheid, dec ’82 in een juist historisch perspektief te plaatsen.

  Jullie hebben visie en wij vinden dat de partijleider van de NDP, D.D.Bouterse ook visie heeft,dus zullen we toch door die ene deur moeten.

  Neus en Du ik hou van jullie als mens.


  Maak melding

 40. Neus wij vragen alleen maar of jullie wachtend op wet en recht inzake dec 82,mee te denken aan zoveel mogelijk praktische,werkbare zelfredzame ideeen om Suriname vooruit te helpen.

  Neus en andere lieve erudieten, Jullie houden niet van ons ,omdat wij ook gelijk hebben.


  Maak melding

 41. Elke oplichter heft een visie.

  ik beordeel mensen niet op hun tories maar op hun daden. En dan heeft de gehele NDP leiding afgedaan.

  Maar als jij liever achter charlatans en oplichters aanloopt dan mag dat best van mij, mits ik er geen last van zal hebben.

  En kom bij mij niet aan met gebakken lucht als: de grondbeginselen van de revolutie.
  Daar verstaat iedereen iets anders onder en de ervaring leert dat DDB en Bosje daar onder het volgende verstaan: graaien, snaaien, naaien en zuipen.

  En als jij van mening bent dat het proces van 8 december gelijk staat aan wraak en leigen dan moet je dat aantonen. Overigens was het niet DDB zelf die een proces wilde, of is hij voor de zoveelste keer als een blad om in de wind omgedraait. Over liegen gesproken.
  En voor mij is het martelen en doden van iemand die jouw mening niet deelt het toppunt van haat en wraak. We weten allemaal in welk proces dit een hoofdrol speelt.


  Maak melding

 42. Neus/DU,
  Honderden hebben er aan moeten geloven door jullie wraakaktie in het Oosten van het land.

  Jullie zijn meer dan hypokrieten met wel het veelvoud aan bloed aan jullie klaverviertjes!

  Met die zogenaamde bevrijdingsraad hebben wij wel degelijk nog een appeltje te schillen.

  That war isn’t over yet!


  Maak melding

 43. @ de jongeren hou a.u.b op met jou doemdenken wat krom is kan niet recht praten neus geeft jou heel duidelijke voorbeelden maar jij weiger ze te onder ogen te zien dat neem ik jou wel kwalijk wat jij hier doet de jongeren is zelfmoord plegen een kamikaze piloot. laat de lezers hier weten wat bouterse zijn visie is .jij vraag jou af waarom het zolang moet duren voor er recht gesproken word dat vind ik zo een domme vraag,jij weet net zo goed als ik dat bouterse alles aan heeft gedaan om een berechting te voorkomen bedreiging intimidatie liegen bedriegen,ik hebn een vraag aan jou de jongenren wat heeft de toemalige leiding van suriname gedaan om deze moorden te verkomen wat hebben ze gedaan om de daders te berechten ? jij hebt over haat weet je waar bouterse goed in is heel goed zelf hij weet precies hoe hij de domme massa moet bespelen iemand die zoveel heeft misdaan roept op de podium tegen een stelletje ezel neks no fout en ze nemen het allemaal over dan ben je in mijn ogen echt dom om de misdaden van deze man af te doen als een incident of een leer proces en volgens jou moet hij nog een kans krijgen om suriname deze keer tot de grond gelijk te maken.


  Maak melding

 44. Lieve neus

  Heel goed ,je geeft een beetje toe en dat is prettig. Je typt:
  “de brokken van toen, konden tot nu toe niet in redelijke tijd opgelst worden,omdat:
  Vertel jij ons neus waarom niet?

  Jij doet in ieder geval een poging met feiten op tafel te komen, maar de beleidsmakers in Suriname zwijgen als het graf als het gaat om aan te geven wat goed is gegaan in die 15 jaren regeren zonder meneer Bouterse in het machtscentrum.

  Ik ben de partij NDP gaan sympathiseren,omdat de patrij een sociaal gezicht heeft met een revolutionair achtergrond,dat reageert vanuit het hart.
  De NDP begrijpt na 27 jaar van aan de zijlijn te hebben gestaan,in afwachting op wet en recht over meneer Bouters,dat je het alleen redt als overheid/beleidsmakers,als je het Surinaamsvolk bewust duidelijk maakt dat ze mee moeten doen aan politieke besluitvormingen.
  Dus hoe kan hij, meneer Bouters ons bewustte Surinamers nu uitleggen, van hup we gaan na front 27 jaar, ook door met cocaine als Surinaams beste exportproduct te promoten.

  De aanhangers van de NDP gaan na mei 2010 voor hun rechtspositie als burgers en het kan zonder wapens.

  Neus en de andere erudieten,er zullen altijd op de wereld onschuldige burgers dupe worden en blijven van sociale ongelijkheid en ik vrees dat jullie door hardhorendheid erbij zullen gaan horen.Jezelf uitsluiten,buitensluiten noemen jullie het maar naar de grote van jullie algemene kennis.


  Maak melding

 45. Neus zou jij in 1980 durven een coup te plegen,omdat er in alle keukens in Suriname iedereen wilde dat meneer ARRON, die te veel geld verspilde in bijvoorbeeld west Suriname, door niet goed uitgerustte beleidsmakers,maar naar huis moest.

  Ik niet, daarom is dit wel een daad En het Surinaamsvolk had over het algemeen groot zelfvertrouwen in de revolutie.


  Maak melding

 46. Neus die hele dec 82 rechtzaak is nu na 27 jaar een grote brei geworden en we weten Nu niet meer waar we moeten beginnen. Nu zijn wij opzoek naar Valks, als hij ook niet jullie taal of die van Bouters spreekt,kun je kijken op de jaarteller in welke eeuw je uitkomt,lang na dat wij ook dood zijn met een uitspraak.

  Het is nu een soort heropvoedingsproces geworden van rechtsdienaren,die willen, maar niet kunnen of kunnen,maar niet willen door de corruptieve en misleidende hypocrieten, die hijgen in hun oor.WRAAK EN NIETS ANDERS DAN WRAAK, en ondertussen zijn de doden ,geen een, terug gekomen en is het land Suriname in zoveel stukjes verdeeld.

  De erudieten die het Surinaamsvolk dom achten en niet of nooit met domme Surinamers te willen praten is dat visie,neus?

  Dus erudiet met erudieten, zie je daarom gaat het land geen sikkepit vooruit.

  Versoepeling moet hellaas aan de onderkant van de maatschappij komen, toen en tot mei 2010 gaan we jullie wijzen dat je verstand kan hebben ,maar niet de wijsheid heb gehad om de onderklasse ook te motiveren hun maatschappelijke deelname te vergroten, naar politieke bereidheid.

  Kijk wilders, hier in Holland gaan ze toch op een menselijke manier met hem om in de Nederlandse politiek.
  Ik denk dat de haat en het feit dat velen het nu lang duurt en ze nu vinden dat door verstrijken van veel tijd, over het proces hun wraakbehoefte ontnomen is of word.
  gemaakt heeft dat ding wit mang kisie kans foe kotie oeng go 300 jaar.

  Neus ,de wetgeving dat zich 27 jaar heeft laten zien in Suriname een echte achteruitgang.


  Maak melding

 47. Ons Surinaamsvolksverbazing schets ons dat de morralridders die wet en recht nog in orde moeten maken inzake onze doden ook meneer Hoost zolang op zich laat wachten.
  Wij zijn niet schuldig als Surinaamsvolk,aan een niet daadkrachtige en niet objectieve rechtsgang van de beshermers van het recht in republiek Suriname.

  Wat wij wel weten is dat wij niet met z’n allen in de gevangenis kunnen en willen ons recht om de NDP verder wereld te versterken.
  Nu ,had meneer Bouterse zijn straf al uitgezeten,want met levenslang, kom je er na 30 jaar uit.

  Oh nee Du o go kierie,boon gaat slachten, maar geen werkbare zelfredzame oplossingen.

  Ja Du en Neus het is mode om met je vyanden om te kunnen gaan, maar ook het moeilijkste.
  Dus Nederland en Amerikanen een Chavez zijn wereld vrienden geworden van de partij de NDP.
  Neus en du het gaat dan op beleidsmatig niveau, omdat de wereld aan verbetering toe is.
  Die sopie en het feest gebeurt in onze vrijtijd op het eiland dat Chavez ,Obama kado heeft gegeven.ik ga kijken.

  Het verschil NU is dat men begrijpt dat hoe boos je ook ben het in de verlichte tijd bijna niet past wapens en munitie op te pakken.
  Maar je mond hoef je in deze huidige wereld ook niet te bewaren.Dialoog, nederig zijn, zelfreflektie.


  Maak melding

 48. @ de jongeren
  jij schrijft wij zijn niet schudig als surinaams volk, aan een niet daadkrachtige en niet objectieve rechtsgang van de beschermers van het recht in republiek suriname , ik moet jou zeggen dat jij mij iedere weer verbaast ik vraag me hoe haal je het in jou hoofd mi boi dit is pas erg jij neemt het op en verdedig hier de man die alle rechten in suriname heeft geschonden en nog steeds schend de man die lak heeft aan alles en iedereen de democtatie in suriname is nu in betere handen de rechten van de burgers ook als jij hier beweerd dat bouterse een betere democraat is of dat het recht beter in de tijd van zijn schrikbewind was in suriname dan verklaar ik jou bijdeze gek de jongeneren dan leeft jij buiten de realiteit. ik heb het gevoel dat waneer de grond heet onder hun poten word dan veranderen ze van nickname maar ze vallen door de mand door hun eigenwijze dom gelul.


  Maak melding

 49. ik heb de reacties gelezen,er zitten enkelen waar ik met plezier naar lees,zij geven blijk van inzicht.de kakafonie is typerend voor ons volk of ze nu in suriname zitten of in nederland.hier hebben we een mogelijkheid om aan opinie vorming te doen en wij maken ruzie met elkaar.aan een ieder die zich in deze woordenwisseing heeft gemengd jullie allen zijn schuldig, als je aan negatieviteit aandacht geeft maak je het alleen maar groter en je raakt de koers kwijt. that is it.

  ik wil hier mijn visie poneren en aan een ieder vragen mij te bombarderen tot ik nooit meer spreek. let wel bombarderen en niet uitschelden daar ga ik niet op in.

  iedereen weet dat nederland betrokken is bij de coup, dat staat als een paal boven water.
  bouterse en consorten kregen tot nov 1982 hun salaris vanuit nederland.
  we weten nu al dat de staat nederland zich zal distancieren van kolonel valk.

  8 en 9 december kunnen we niet los maken van het context waarin het zich heeft voorgedaan.
  het land was in een gevecht naar zelfstandigheid en daarin zijn surinamers tegen over elkaar komen te staan.
  boutese noemde dit puppet tears.
  als er een protectionistische maatregel werd afgekondigd pareerde het buitenlandkapitaal in suriname


  Maak melding

 50. @Malli.

  Speciaal uit de oude doos gehaald. Het is duidelijk de NDP heeft een groep die alles archiveren. Lijkt de Stasi wel of anders de SS.

  Jammer alleen dat ze te dom zijn om te begrijpen wat ze zelf posten. 😉


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.