Meer zelfmoordpogingen bij Hindoestaanse meisjes

47

Zelfmoordpogingen komen meer voor bij Surinaams-Hindoestaanse meisjes dan bij Nederlandse meiden. Dat blijkt uit onderzoek van sociologe Diana van Bergen schrijft Het Parool. Van Bergen ontdekte dat bijna een op de vijf Surinaams-Hindoestaanse meisjes ooit een zelfmoordpoging had gedaan. Op 25 juni promoveert zij op dit onderwerp aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam.

Voor haar onderzoek werden ongeveer vijfduizend middelbare scholieren uit Rotterdam onder de loep genomen. Om achter de redenen te komen waarom de meisjes zelfmoord wilden plegen, interviewde Van Bergen vijftig vrouwen die een zelfmoordpoging hadden overleefd. In de levensverhalen van de migrantenvrouwen bleek vooral de strijd met de familie over belangrijke keuzen in hun leven centraal te staan.

Bij de Nederlandse meisjes was er vaak juist sprake van verwaarlozing door de familie schrijft de krant.

Bron: Hindustani.NL

47 REACTIES

 1. Als een hindoestaans meisje/vrouw blindelings verliefd wordt op een man, ook al is het een foute man, crimineel en/of 15 jaar jonger, dan is ze tot alles in staat, dat klopt. Daar zijn ze erg zwak in. Vooral azijn drinken, pols doorsnijden bij afkeuring van familie.

  Als ze hun zin niet krijgen van de familie, terecht of onterecht, dan kunnen deze nare dingen gebeuren en zijn ze tot alles in staat.

  Uiteraard de goede daarbuiten gelaten, die hun verstand wel kunnen gebruiken op zulke momenten.


  Maak melding

 2. allereerst zijn de ouders vaak schuldig hieraan en aan de andere kant zijn de personen in kwestie ziek in hun geest om tot zo,n daad te komen. hindoestaanse meisjes zijn erg eigenwijs en willen soms altijd hun zinnen drijven en vaak komen zij hun zichzelf tegen en de waarheid is soms moeilijk te accepteren; zieke geesten willen zo zichzelf maar ook familie daarmee treffen. heel dom te moeten constateren dat hindoestaanse meisjes dat doen. er moet daarom een tehuis komen waar deze meisjes zich kunnen melden en zodat zij op gevangen kunnen worden; indien zij met liefdes problemen zitten of dat ze door incest of dergelijke problemen te maken krijgen. er moet wel hulp geboden worden, ALS men wilt dat het zelfmoord moet stoppen…meisjes meldt u dus massaal als u problemen heeft…..


  Maak melding

 3. Het is geen hindoestaans, maar een Surinaams probleem.

  Deze hindoestanen zijn ook Surinamers, ook al wanen sommigen zich Bollywood sterren.


  Maak melding

 4. vreemd dat ik dit voor het eerst hoor via waterkant waarom is dit geen landelijke nieuws dan?

  Ik vind juist dat Hindustaanse meiden nu veel vrijheid hebben en goed geschoold zijn.

  Zijn er toch misschien ouders die nog feodaal denken?

  Misschien dat scholing bij deze meisjes bijdraagt tot afzien van zulke daden.


  Maak melding

 5. het is van oudsher een hindustaans probleem.ik heb vroeger heel wat van dat soort mensen mee gemaakt.het is geen surinaams probleem!vroeger had je ook mannen die hun vrouwen vermoorden, met hun jachtgeweren, het was vreeslijk hoor! men hoorde vroeger niets anders, dan hindustanen die hun vrouwen hadden vermoord, in de rijstvelden van paramaribo werden ook vrouwen verkracht. ik weet een geval nog heel goed, een vrouw was in een rijstveld bevallen en dat kindtje was levend in dat rijstveld begraven, de hindustaan doet alles om de buitenwereld te plecieren, maar thuis is er meestal veel problemen.jammer dat zij zich beter willen voor doen ,dan zij in werkelijkheid zijn. geen wonder dat de meisjes, ongelukkig zijn.achterlijke ouders die niets van deze tijd snappen.zij kennen ook de eerwraak, net als bij de turken…,als het goed gaat met een hindustaan, dan noemen zij zich hindustanen, als het slecht in het nieuws komen,of als zij crimineel gedrag vertonen, danzeggen zij dat zij surinamers zijn!..,vraag ,waar kom jij vandaan? dan zeggen zij.ik ben hindustaans. huigelachtig. zij denken dat zij volmaakt zijn, niemant is volmaakt, en niemand is goed!. alleen god is goed!wie heeft in deze wereld GEEN zonde?{de hindustaan}


  Maak melding

 6. Dit is een algemeen probleem,gebeurt bij alle volkeren in de hele wereld.

  Laat de onderzoeker een goed uitgebalanseerd onderzoek doen onder alle volkeren,dus ook onder de witten..
  Ook naar verhoudings gewijs.

  Je kunt geen conclusie trekken waar er vijftien miljoen witte zijn en twee honderd duizend hindoestanen..Wat is de verhouding van dit venomeen..

  Hoeveel zelf moord pogingen of doden worden er niet dagelijks ondernomen onder de wiite mensen alleen al in nederland,sla maar de krant open..


  Maak melding

 7. Dit is niet iets nieuws dat hindoestaanse meisjes vaak poging tot zelfmoord doen.De vraag is waarom het gebeurd? Als jonge woonde ik aan de Kwattaweg in een buurt met vele hindoestanen.Niet ver van waar ik woonde,woonde een heel leuk meisje die nog op school ging,op zekere dag hoorde ik van een vriend dat ze het leven genomen had door gift te drinken.Ik kon het niet begrijpen dat een zon mooie meisje zich zelf dat leven genomen had.De waarheid kwam ik na een paar dagen te weten en het was dat haar ouders haar gedwongen hadden te trouwen met een kerel die veel ouder was dan haar en dat ze niet van hem hield maar van een andere kerel die ze verlieft in was.


  Maak melding

 8. In de Hindoestaanse gemeenschap hebben naar het zich laat aanzien vrouwen het meeste te verduren, en wel in die zin dat het mannelijk deel denkt dat de vrouw als eigendom beschouwd mag worden en dat ouders menen dat de kinderen die zij hebben hun eigendom zijn, en jawel dat zijn ze dus niet. Die kinderen hebben recht op een eigen leven en hebben het recht om zelf te beslissen of dit nu positiev of negatieve beslissingen zijn.


  Maak melding

 9. volledig mee eens wat betreft posting 1 & 2!
  wat ik veel zie is dat jonge hindustaanse meisjes buitenvrouwtjes worden van getrouwde mannen. daarom zie je veel zogenaamde leuke, maar “single” hindustaanse dames. en het zijn meisjes die een hoge opleiding genieten of hebben genoten (IOL & ADEK).


  Maak melding

 10. Dit Parool artikel geeft niet alles even correct weer

  “Uit de gesprekken met Hindoestaans-Surinaamse meisjes kwamen weer andere verhalen naar voren. ‘Het ging daar niet zozeer om inperking van persoonlijke vrijheden, maar juist meer om een gevoel van verwaarlozing door familie’, zegt Van Bergen. ‘Dat sluit veel meer aan bij de gevoelens die autochtone meisjes hadden voordat ze een zelfmoordpoging deden: gebrek aan affectie en geborgenheid in de directe omgeving.’
  Bron: Volkskrant 23 juni

  Ten eerste zijn dit cijfers m.b.t. Rotterdam omdat dit onderzoek daar werd uitgevoerd. Ten tweede gaat het om POGINGEN tot suicide.
  Noem het een poging tot aandacht of aanstellerij of whatever feit is dat in Nederland de situatie zo is dat meestal zowel de vader als de moeder een baan hebben. Onder Hindoestanen is dat niet anders.
  Ik ken zat Hindoestanen binnen de eigen familie/vrienden kring waar beide ouders een full time baan hebben. Kinderen, hypotheken, studie schulden, vakantie, spaarpotje voor slechtere dagen etc etc kosten nou eenmaal geld
  De situatie van vroeger waar vader werkte en moeder tuis bleef om voor de kinderen te zorgen is verleden tijd, dat is ook zo onder heel veel Hindoestaanse gezinnen.

  Doordat beide ouders moeten werken is het onvermijdlijk gevolg dat er minder aandacht overblijft om aan de kinderen te besteden.
  In tegenstelling tot wat Pinto beweerd is dit een probleem dat door Hindoestanen zelf onderling (binnen de gezinnen) moet worden opgelost. De laatste keer dat ik het controleerde was ‘Surinamer’ nog steeds een nationaliteit en geen ethniciteit.

  De oplossing in mijn ogen is voornamelijk om te streven naar een juiste balans tussen werk en gezin (misschien 1 ouder die full time werkt terwijl de ander dat part time doet) en dat de ouders zelf moeten zorgen voor meer quality time met hun kinderen.

  Op de een of andere manier moet de Westerse manier van leven (beide ouders die werken, werk stress en gejaagdheid, lossere gezinsbanden, minder aandacht voor de kinderen) gecombineerd en verzoend worden met de orginele Hindoestaanse wijze van leven (waar het gezin en de familie centraal staat)

  Verder zouden Hindoestaanse meisjes mentaal wat harder moeten worden. Pappie en mammie kunnen er niet altijd voor je zijn om alle aandacht aan je te geven, dus moeten ze maar beginnen te leren om hun eigen boontjes te doppen.


  Maak melding

 11. En weer wordt over de hoofden van de allochtonen een promotie gedaan. Waarom gaat er geen onderzoek over pedofilie of het zuip- en drugsgebruik van de Volendammers of Urkers.

  We moeten dit niet onder stoelen of banken schuiven, maar toch… te eenzijdig
  Zo kan er ik tig onderzoeken bij halen die alleen gaan over allochtonen dit en dat…


  Maak melding

 12. Het probleem is van etnisch/culturele aard: hindoestaanse meisjes hebben weinig tot geen zelfbeschikkingsrecht. Ze kunnen hun keus niet laten vallen op iemand van een ander ras of geloof zonder de familie erbij te betrekken.
  Het individu wordt vanaf de geboorte ondergeschikt gemaakt aan de familie. Indien het individu toch zijn eigen keuzes maakt heeft dat grote gevolgen zoals uitstoting, mishandeling, geestelijke manipulatie etc.


  Maak melding

 13. grootste bulshit,
  laat die mevrouw haar eigen bakras onder de loep nemen.
  ik weet dat een hindoestaan nooit voor een trein is gesprongen maar de bakras bij de vleet.

  van hun zelf vinden ze dat een code of afspraak met de media gemaakt moet worden zodat ze nieuws over doding van hele families of zelfmoord niet te veel in het nieuws moeten brengen anders breng je mensen op een iedee.

  En wat doet deze mevrouw.
  uit het leed van anderen zich zelf omhoog prijzen.

  ik vindt het prima verder.

  alleen wil ik de uitslag van een onderzoek over zelfmoord en incest bij de bakras horen.

  Papo


  Maak melding

 14. …wordt binnenkort vervolgd……met onderzoek naar de reden waarom javaanse jongens zelfmoord plegen…..

  Het resultaat is dan gebasseerd op 20 interviews met daders … ja zeker in het graf geinterviewd


  Maak melding

 15. Pinto,

  Nu ineens zijn Hindustanen Surinamers, zowat geen van ze zegt als je hun vraagt wie ze zijn of waar ze vandaan komen. bijna Niemand zegt Suriname. als iemand mij vraagt zeg ik toch ook geen RooieNeger!!


  Maak melding

 16. pikobello kijk eerst goed naar je eigen soort?

  Kijk goed in de gevangenissen wereldwijd?

  Geef je ogen de kost of heb je die ergens zitten waar er geen zonlicht komt??


  Maak melding

 17. Bestaan die dan?RooieNeger???Ik zal aan de witteman vragen als er RooieNegers bestaan,weet al wat ze gaan zeggen bedoel je soms een albino?

  Het is al erg dat men moet overgaan tot zelfmoord,Hind.,Neger,Blanke,Javaan enz.enz.
  Dit is niet gebonden aan ras .De onderzoekers weten niet wat ze moeten doen met het geld dat ze krijgen om iets te onderzoeken,wat is makkelijker dan over de allochtomnen te gaan roddelen.


  Maak melding

 18. “het is van oudsher een hindustaans probleem.ik heb vroeger heel wat van dat soort mensen mee gemaakt.het is geen surinaams probleem”!

  pikobello

  Hindostanen geboren in Suriname en ook die Hindostanen van Suriname die in het buitenland wonen zijn Surinamers en is dit probleem dus wel degelijk een Surinaamse.

  Wanneer Surinaamse Hindostanen positieve dingen doen dan zijn ze Surinamers, anders zijn ze Hindostanen.
  Of wil pikobello zeggen dat alleen de creolen Surinamers zijn.

  Men blijft meten met 2 maten.

  “Verder zouden Hindoestaanse meisjes mentaal wat harder moeten worden. Pappie en mammie kunnen er niet altijd voor je zijn om alle aandacht aan je te geven, dus moeten ze maar beginnen te leren om hun eigen boontjes te doppen”.

  Anad

  En daar zit het ‘m juist in.
  Hindostaanse kinderen (vooral de meisjes) vanaf een jaar of 18 moeten nog steeds gehoor- en volgzaam zijn aan de ouders. Doen ze dat niet dan beginnen juist daar de problemen mee.

  Ik wil niet zeggen dat de kinderen absoluut niet meer naar hun ouders horen te luisteren, maar ze mogen best wat meer bewegingsvrijheid krijgen in hun doen, denken en laten.

  Verder mogen de ouders met name in de meiden meer vertrouwen hebben.
  Omdat de meisjes zo streng worden gehouden, pakken ze alle kansen aan om dingen te doen die eigenlijk niet horen. Dan loopt het in de meeste gevallen fout af. Gevolg pogingen tot zelfdoding, die fataal kunnen aflopen.

  Nog steeds is het zo dat ouders te weinig praten met hun kinderen over allerlei onderwerpen, met name op sexuele voorlichting heerst bij de Hindostaanse ouders grote taboe.

  Het hebben van een fulltime baan van beide ouders hoeft geen nare gevolgen te hebben in de opvoeding van de kinderen, mits opvang goed geregeld is.

  Ik ken Hindostaanse gezinnen waarbij de moeder een parttime baan heeft of zelfs niet werkt en dat het toch fout gaat binnen dat gezin.

  Naar buiten toe lijken Hindostaanse gezinnen de meest ideale, maar de waarheid ligt toch anders.

  Er zijn vele oorzaken te noemen waarom Hindostaanse meisjes pogingen doen tot zelfdoding, maar er zijn genoeg Hindostanen die daar aandacht aan besteden, om dit probleem bespreekbaarte maken binnen de eigen gemeenschap.

  Ik heb hier reacties gelezen die werkelijk nergens opslaan.
  Men moet nou niet doen alsof er alleen maar problemen zijn binnen de hindostaanse gemeenschap.


  Maak melding

 19. het feit dat beide ouders werken heeft niks mee te maken, het zit in hun cultuur, het heeft allemaal te maken met het fiet dat de hindustaan alles doen om de buiten wereld te laten zien, hoe beleefd en beschaafd zij zijn doen als of ? dan heb je toch geen leven? het is ook beter om voor je zelf te spreken, en niet voor alle hindustanen, je weet lang niet wat de vrouwtjes uitspoken!{een tip}. het was vroeger zo, dat als een vrouw gescheiden was van haar man, zij als een hoer werdt gezien, zij werdt dan nooit meer door een hindustaanse man gehuwd. wat deden sommige vrouwen? zij gingen vooral met neger mannen verder!wat een cultuur zeg!het zou beter voor hun zijn als zij openlijk over hun tekort komingen zouden praten dan het weg wuifen, en doen als of,triest! zeer triest!geen wonder dat de meiden zich rot voelen, en zelfmoord plegen


  Maak melding

 20. Nood ,

  Zieke geest hebben ze niet anders was studeren onmogelijk geweest, aangezien het pittige opleidingen zijn wat ze genieten.

  Hindoestanen willen graag het goede voorbeeld geven! En zo hoort het ook! Maar helaas worden de dochters opstandig gemaakt door de buitenwereld, waar de ouders weer schuld van krijgen. Vaak zijn de meisjes in kwestie opzoek naar liefde (van de ouders) en als ze die bij iemand anders krijgen, begint het proleem..!


  Maak melding

 21. Nog steeds is het zo dat ouders te weinig praten met hun kinderen over allerlei onderwerpen, met name op sexuele voorlichting heerst bij de Hindostaanse ouders grote taboe.
  PREMA.

  Is het onmogelijk om (veilig)gemeensschap met elkaar te hebben als je geen voorlichting van je ouders hebt gehad? Moeten wij onze kinderen ook bij de bevalling houden zodat ze kunnen zien hoe een kind ter wereld komt?
  Typisch blanken mentaliteit, laat het bij het soort. Ze beginnen vroegtijdig met dingen waar onze kinderen nog met een bal spelen.


  Maak melding

 22. pikobello,

  Die vrouwen van jullie soort gaan al gelijk in gespreid stand staan als een bordje rijst, bruine bonen en zoutvlees krijgen.
  Het zijn vaak springere types heb er al veel versleten


  Maak melding

 23. ik ben het eens met nummer 12
  ik wil nog wat aan toevoegen onderdrukking in welke vorm dan ook is nooit goed omdat mensen vroeg of laat in opstand komen.


  Maak melding

 24. “Is het onmogelijk om (veilig)gemeensschap met elkaar te hebben als je geen voorlichting van je ouders hebt gehad? Moeten wij onze kinderen ook bij de bevalling houden zodat ze kunnen zien hoe een kind ter wereld komt?
  Typisch blanken mentaliteit, laat het bij het soort. Ze beginnen vroegtijdig met dingen waar onze kinderen nog met een bal spelen”.

  Dhr. Sital

  Uit de reactie van Hindostanen zoals dhr. Sital kun je lezen hoe dom en achterlijk deze Hindostanen zijn.
  Geen wonder dat anno 2009 het aantal pogingen tot zelfdoding nog steeds hoog ligt binnen deze (onze)gemeenschap.

  Wat betreft de laatste alinea:
  Meneer Sitasl slaapt en snurkt, hij heeft nog steeds niet door dat tiener zwangerschappen ook onder onze Hindostaanse meisjes voorkomen.

  Volgens dhr Sital zijn de Hindostaanse meisjes heiliger dan heilig als het gaat om sex hebben op jonge leeftijd.

  Begin eerst de problemen binnen onze gemeenschap te onderkennen en op serieuze manier naar oplossingen te zoeken i.p.v. naar de fouten en problemen van andere gemeenschappen te kijken en daar kritiek (meestal negatief) te leveren en te roddelen.


  Maak melding

 25. Ik reageer zowieso niet op mensen die een hoge dunk van zichzelf hebben, meestal zijn het zondebokken.
  Tiener zwangerschap komt weinig onder de hindustanen voor. Vergeet niet erbij te zeggen dat er dan ook meestal sprake is van een huwlijk. Wat jij als een probleem ziet is voor mij zoeken naar een speld in een hooiberg. Mensen zoals jij maken van een mug een olifant.
  Meid ik ben een arts en ik weet waarover ik praat en als ik dom en achterlijk ben, dan ben jij nog een puber die nog veel moet leren. We praten wel verder als je volwassen bent. Dank u.


  Maak melding

 26. Feit is dat wanneer dus deze meid verliefd is, helemaal blind wordt van de werkelijkheid en leeft dan in een soort trance, een fabeltjes wereld waar alles zo prachtig en mooi is.

  Totdat ze weer wakker wordt, met beide benen dan weer op de grond staat en beseft dat het toch niet zo’n slimme stap geweest is om zo’n man te nemen ten koste van alles, incl. je hele leven en die van anderen ook, op het spel gezet te hebben, maar dan is het al te laat.

  Welke ouder heeft het nou slechte bedoelingen met zijn kinderen, geen een denk ik. Allemaal willen ze dat hun kinderen een mooie toekomst tegemoet gaan.

  Probeer dat maar uit te leggen aan een hindoestaanse meid die smoorverliefd is op een getrouwde of foute, veel te oud of te jonge man. Tja en als je dan als vader keihard NEE zeg, dan bestaat de kans dat ze zelfmoord pleegt.

  Ook al gaan tientallen mensen proberen deze meid om te willen praten het zal niet helpen, verliefdheid is verschikkelijk gevaarlijk, voor sommigen, ze kunnen dan niet meer rationeel nadenken.

  Ik ben het wel mee eens als een normaal stel verliefd wordt op elkaar met nadruk op NORMAAL, ongeacht religie of ras, dan moet je gewoon hun gang laten gaan. Als je dat niet doet ben je als ouder fout bezig in een land waar je ben gekomen om samen met elkaar in harmonie te leven en de andere rassen en geloven te respecteren en accepteren.


  Maak melding

 27. hindoe is hindoe dat kan je niet vergelijken
  met een andere ras of geloof.heeft niets te-maken met cultuur.hindoe meisjes hebben kort over zich van het leven.langer termijn denken weten hun niet.de ouders zijn mede schuldig aan dit probleem.ouders deken ouderwets. als iets niet kan dan zegen ze mag niet.maar waarom het niet kan weten hun zelf niet.hindoe zijn is een voorrecht van mensen die worden niet gedwongen iets te doen wat niet kan en mag gebeuren.ja je hebt ook niet geschoolde ouders maarook niet ruim denkend wat hun eigen kunnen ze niet lezen en dekend. dat is het probleem en dit heeft niets te maken met het cultuur.dus gebruik het woord cultur niet zo maar.
  pandit


  Maak melding

 28. Het plegen vanzelfmoord kent vele manieren/vormen van uitvoeren.

  Voor de trein springen is even erg als het drinken van gif.
  Anders kun je denken dat bij het springen voor een trein, het in één keer afgelopen is en dat bij het drinken van gif de dood langer op zich laat wachten,met alle schreeuwende familie omheen.

  Ik ben van mening dat dit onderwerp niets anders is, dan handreiking om gedegenonderzoek te doen in onze eigen gemeenschap en daarna met de eigen bevindingen/beweringen gestoeld op feiten,als aanvulling op dit onderwerp en ondersteund door in dit geval de Surinaamse gemeenschap,(creool,javaan,chinees,libanees,hindustaans,
  indiaan,binnenlandbewoners,javaan enz),naar buiten toetreden en de maatschappelijke discussie opgang brengen en op gang te houden.

  Omdat we alles perfect naar buiten willen brengen en het feit dat perfektie niet bestaat,maakt dat we iedereen die probeert iets bespreekbaar te maken afwijzen.
  Vaak omdat we niets er aan doen of dat het niet een persoonlijk probleem is,maar dat van een ander.

  Als je slaapt, moet je blij zijn dat iemand het voor je doet,zodat als je wakker bent geworden je de draad zo kan oppakken.

  Ik zie dit als voorwerk.Wie werkt er tegenwoordig voor een ander,alleen we brijpen het door arrogantie weer verkeerd.

  Doe er wat mee!!!!!!!!


  Maak melding

 29. Middels contact in mijn werk met pakistaanse en hindustaanse meisjes heb ik echt vernomen dat ze over het algemeen,absoluut niet met een kafrie(zwarte,neger,ongelovige), thuis mogen komen.
  wat mij wel verbaasde is dat ze wel dol en gek waren op zwarte popsterren/filmsterren,maar dan stiekem.
  Op de werkplek hoor je ze dan praten met de Surinaamse meisjes leuk en aardig en als je ze met moeder en vader of whatever van de kring op straat ziet, willen die meisjes je bijna niet kennen.
  Ze groeten dan zeer strak en kijken snel richting ouders die altijd macht over de gadachte van de kinderen willen hebben,met alle manipulaties van dien

  Ze mogen er niet eens aan denken om met zwarten te mengen en laatstaan verliefd erop te worden.
  Dat is ook discriminatie dat al decenia aanvaard is in onze Surinaamse gemeenschap.

  En de huidige overheid laat dat duidelijk zien: Institutionele discriminatie (alleen mensen die elkaar herkennen en racisme en aanverwante intolerantie(ik ken allen mijn eigen mensen).

  Er is bijna geen integratie mogelijk tussen die twee bevolkingsgroepen. Laten wij dat ook onderzoeken en bespreekbaar maken om met recht uit te kunnen sluiten racisme geen oorzaak is dat hindustaanse meisjes verbitterd raken in het leven.


  Maak melding

 30. “Ik reageer zowieso niet op mensen die een hoge dunk van zichzelf hebben, meestal zijn het zondebokken.
  Tiener zwangerschap komt weinig onder de hindustanen voor. Vergeet niet erbij te zeggen dat er dan ook meestal sprake is van een huwlijk. Wat jij als een probleem ziet is voor mij zoeken naar een speld in een hooiberg. Mensen zoals jij maken van een mug een olifant.
  Meid ik ben een arts en ik weet waarover ik praat en als ik dom en achterlijk ben, dan ben jij nog een puber die nog veel moet leren. We praten wel verder als je volwassen bent. Dank u”.

  Dhr. Sital

  Meneer de ARTS u bent een arrogante Hindostaan die net als vele andere arrogante Hindostanen loopt te pochen met wat hij of zij heeft bereikt in het leven.
  Dat deze ARTS nog de euvele moed heeft te zeggen dat ik arrogant ben.

  Zogauw een Hindostaan iets heeft bereikt in de maatschappij, moet hij of zij dat aan de grote klok hangen.
  De buitenwereld moet het gewoon weten.
  Hiermee geef ik gelijk een ander probleem dat bij ons Hindostanen voorkomt.
  Opscheppen, pochen, zich beter voordoen als een ander.

  Meneer de ARTS waarom vertelt u er dan ook niet gelijk bij dat zo een huwelijk een heel kort leven beschoren is?

  Meneer de ARTS waarom heeft u het niet over de vele mislukte huwelijken binnen de Hindostaanse gemeenschap?

  Meneer de ARTS waarom heeft u het niet over vreemdgaan bij de Hindostanen?

  Meneer de ARTS waarom heeft u het niet over het Manai Ka Boli syndroom dat leeft binnen de Hindostaanse gemeenschap?

  Meneer de ARTS waarom heeft u het niet over incest binnen de Hindostaanse gemeenschap?
  Heeft u het boek van Usha Marhe met als titel: Tapu sjen gelezen?

  Meneer de ARTS zo kan ik nog even doorgaan.

  Meneer de ARTS wordt wakker en zoek naar oplossingen voor de vele problemen binnen onze gemeenschap. Ze wegstoppen heeft totaal geen zin, anders blijven de pogingen tot zelfdoding een heel groot probleem.

  Zoals ik al eerder heb aangegeven Hindostanen kijken wel naar fouten die anderen maken, maar hun eigen fouten stoppen ze heel ver weg. Struisvogelpolitiek is dat.

  Deze Hindostaanse is van een ander soort, knoopt u dat maar goed in uw oren meneer ARTS.


  Maak melding

 31. Zogauw een Hindostaan iets heeft bereikt in de maatschappij, moet hij of zij dat aan de grote klok hangen.
  De buitenwereld moet het gewoon weten.
  Hiermee geef ik gelijk een ander probleem dat bij ons Hindostanen voorkomt.
  Opscheppen, pochen, zich beter voordoen als een ander. PREMA

  Je bent zwaar gefrustreert merk ik uit je reactie. Wanneer iemand (bij voorkeur een hindostaan) je iets VERTELD, pik je dat op als opscheppen enz, vervolgens veroordeel je zo’n iemand in je frustatie met valse beschuldigingen nog aan toe! Ik ken mijn plaats heel goed, wie ben jij dame, je bent slechts een hinderlijke toeschouwer die ik met gemak weg wimpel. Ik ga verder niet inhoudelijk op je in, omdat je van de hak op de tak springt en moeilijk te volgen bent. Ik wil me tijd niet verliezen aan dit soort gevallen, anders kom je maar op afspraak.

  Mijn advies als arts aan jou: Ga mediteren en wel nu meteen!

  Dhr.Sital


  Maak melding

 32. Tuurlijk meneer de Arts gaat u inhoudelijk
  niet in op mijn reactie c.q. de vragen die ik aan u heb gesteld.

  Ik heb u waar ik u hebben wou, namelijk ik heb u in het nauw gedreven.

  Een arts die het NIET nodig vindt dat kinderen sexuele voorlichting krijgen van de ouders i.p.v. dat ze die van derden krijgen,
  is in mijn ogen een NEPARTS.
  En ik ben volgens u degene die zwaar is gefrusteerd?

  Trouwens dat ik u met u aanpreek is heel sarcastisch bedoeld.
  Ben klaar met u.

  Namaste meneer de ARTS.


  Maak melding

 33. Hindostanen leren hun kinderen om juist niet vroegtijdig met sex te beginnen.
  Blanken daarintegen mogen al vanaf hun 12e gemeenschap hebben en helpen hun kinderen aan voorbehoedsmiddelen (condoom, pil). Moeten we daar ook aan meedoen volgens jou?? Gelukkig denken de meeste hindostanen niet zo afwijkend zoals jij Prema. Tot hier mijn bericht, ik hoop dat je er wat aan hebt.


  Maak melding

 34. Schande aan de gemeenschap die hun leden tot de daad van zelfmoord dwingen door hun eigen collectieve zonde van veroordeling.

  Allah(swt)/God/Johovah is de enige die kan zien wat er in de harten van de mensen zit en daarom is Hij de enige oordeler.

  Allah (swt)/God/Jehovah is de meest Barmhartige en de meest Genadevolle. Dat zijn eigenschappen die wij ons tijdens ons leven zoveel mogelijk eigen moeten zien te maken.

  Liefde en vrede zij met u allen!


  Maak melding

 35. Monique ,

  Wat heeft Alla en jehova met dit onderwerp te maken?? Het gaat over een gemeenschap. Ik weet waar je naar toe wilt. Je noemt de Allerhoogste Persoonlijkheid Bhagvan niet om zo reacties uit te lokken. Dit is niet iets nieuws. De duivel zal altijd proberen zijn kans te pakken.

  hinoeisme eerste ware geloof!


  Maak melding

 36. Dag mensen,

  op mijn werk pleegde een collega (surinaamse hindoenstaan)vorig jaar zelfmoord.Hij heeft al meerdere malen geprobeerd zichzelf van het leven te beroven en deed dit zelfs een keer op het bedrijfsterrein met een kabel hangend aan z’n nek aan een bouwconstructie.Het is pas bij de vijfde keer gelukt en verliet het bedrijf na zevenentwintig dienstjaren.Overigens gingen zijn zus en vader hem voor.Zijn vrouw is ontzettend verdrietig.

  Dat zelfmoordepleging voorkomt bij hindoestaanse vrouwen hoor ik vaker.Maar je hebt ook hindoestanen in British Guyana en Trinidad waar dit nauwlijks in voorkomt.Dit voornamelijk omdat men daar een taal spreekt (Engels) waardoor niemand aan het land van herkomst denkt en iedereen met elkaar verenigd.In Suriname houdt iedere bevolkingsgroep nog bezig met het land van herkomst waardoor bepaalde tradities of rituelen behouden blijven waar onder zelfmoordpleging in deze kwestie binnen de hindoestaanse gemeenschap.Of de vrouwen dit doen uit depressie of geloofsovertuiging is de vraag.

  Ik wens de hindoestaanse vrouw veel sterkte toe.

  mvg

  Martin


  Maak melding

 37. monique,

  Wat zeur je over geloof, jullie hebben altijd een ziekelijke neiging om alles aan geloof te relateren vandaar dat er wereldwijd gedonder is met jullie barbaarse geloof. Want het legt jullie beperkingen op geen freedom of the mind.

  En wat betreft jullie pedofeet mohamed van deze man verwacht je geen hoog moraal.

  want een profeet die met een tiener trouwt spreektmen van schande en niet van hoge beschaving.

  En hou een keer op om steeds het geloof bij te betrekken op alles, geloof moet je in je hart dragen en niet op je lippen en ook niet optisch !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 38. Wie gelooft die onzin. Dat hebt je toch in alle bevolkings groepen. Het is bekent dat in de winter maanden veel mensen depressief worden. Het kom door te kort aan zonlicht.


  Maak melding

 39. Dag Monique,

  ik heb jouw reactie gelezen en heb de indruk dat jij dit naar mij toe refereerd.Zo niet dan bij deze mijn excuses.

  Om te beginnen trek ik geen conclusie of de zelfmoordplegingen onder de hindoestaanse vrouwen te maken heeft met depressie of geloofsovertuiging ik vroeg het mij alleen af.

  Het gekke is….dat ik mij best kan voorstellen dat iemand uit onderdrukking ofwel ” depressie ” het leven niet meer ziet zitten …dit omdat jij jouw leven moet delen met een man waar jij helemaal niets voor voelt en wilt voelen.En ga je hier niet op in dan zijn de gevolgen van dien niet best voor de betreffende hindoestaanse vrouw blijkbaar.Zelfmoord schijnt dan ook de enige optie te zijn.

  Wat betreft het geloof ofwel het zogenoemde “Hindoeisme” speelt zelfmoord degelijk wel een bepaalde rol.

  Quote ( van een website schooltv.nl )

  ” Het atman wordt herboren in een nieuw lichaam. Soms als mens en soms als dier. Het kan ook een godheid worden. De dood is dus niet het einde, maar een bevrijding, een nieuw begin. Een nieuw leven. In het Hindoeïsme volgen dood en geboorte elkaar steeds op. Dat wordt reïncarnatie genoemd. ”

  Om terug te komen op de zelfmoordplegingen onder de hindoestaanse vrouwen ben ik nu sterk van mening dat dit meer uit depressie is dan een ritueel zegt mijn gevoel.

  Nogmaals….peace,love and happiness voor de hindoestaanse vrouwen.

  Martin


  Maak melding

 40. het hindoe cultuur speel degelijk een rol dat zeg ik als een hindoestaanse jongen. ik zeg niet dat hindoestaans slecht is nee, wel de hindoestaanse cultuur. hindoestanen kijken hindoestaanse films waarin alleen maar gaat over verliefd worden trouwen zingen en kinderen maken. alle hindoestaanse films is het zelfde. en elke dag naar overleidings berichten luisteren. alleen maar zielig. zielig daar worden de kinderen niet goed van. ook is het zo dat pappa een huis heeft voor de uitkeringen. ik vind dat als je geen kinderen kan zorgen dan moetje dat niet doen. denk niet van te voren dat de sociale dienst voor je kinderen moeten zorgen. en vooral zeg ik als je voor je zelf niet kan zorgen dan moetje geen grote bek hebben. want die grote bek dat neem jou kinderen over op zo een manier blijf je in een viceuze cirkel..


  Maak melding

 41. waar om moet mijn eigen sranangmans elkaar zo vernederen?.het is niet nodig! ik hou van jullie allemaal.ik kan wel bijna janken,maar ben toch gelukkig met een paar verstandelijke reactie,s.erg verstandig van een paar mensen die hier hebben gereageerd,zij lieten zich niet mee slepen,en hebben het erg professioneel gehouden! dat zijn echte nette verstandelijke mensen.love jou . een neger


  Maak melding

 42. bollywood films en zelfmoord pogingen bij hindoestaanse meisjes zijn de vergelijkingen misplaats. wie voor zijn eigen cultuur terug keert, is een bedeesd ziel met een gat in zijn karma en durft de affiniteit niet aan van zijn eigen dualiteits handeling. en daarom is zo’n ziel bezig de Hindustaanse cultuur te affronteren. zo’n persoon is een kunstmaan zonder navigatie op hol geslagen…


  Maak melding

 43. @39: Dus het ligt nu plotseling aan de taal van de Hindustanen? Ik vind dat een heel vergezochte conclusie die kant noch wal raakt. Pure kolder wat jij verkondigt. Jij zegt dat zelfmoord een cultuur van de Hindustaan is? Hoeveel kennis hebt jij wel van de Hindustanen en hun religie en cultuur? Blijkbaar hebt je het van mensen horen zeggen en je eigen conclusie zitten vormen op grond van je eigen, domme, ondoordachte “waarnemingen”. Jij suggereert dat wij als Hindustanen onze taal moeten opgeven. Elke Surinamer die dat zegt, is een racist in mijn ogen. Niemand die mij mijn taal komt verbieden. Het lijkt gewoon op een stammenmentaliteit die jij bezigt. De ene stam probeert de ander stam zijn cultuur te ontnemen. Je gunt het de Hindustaan niet dat hij met zijn “egi sani” bezig is. Ik ga mijn cultuur niet opgeven mijn vriend. Om weer terug te komen op jouw punt: de hindustaanse cultuur propageert geen zelfmoord. Of het nou de taal is of bollywood.


  Maak melding

 44. Er zijn heel wat mensen die het probleem niet willen erkenen en alsvolgt agressief reageren. dat heeft geen zin, maar verraad wel hoe de doorsnee hindoestaan denkt. bekrompen en achterlijk. het onderzoek zou juist meer oplossingen kunnen bieden voor deze groep hindoestaanse vrouwen,maar er ijn mensen die het negatief opvatten alsof er iemand wordt uitgescholden, het is slechts een onderzoek. maar nee weer die ontkenning ”het komt niet bij hindoestaanse vrouwen voor” laat ze maar blanken gaan onderzoeken” dit is de rede waarom er zelfmoord gepleegd wordt mensen nemen het probleem maar niet serieus genoeg. hindoestanen voelen zich snel op de tenen getrapt. volgens hun zijn ze ”the best” hahahahhhaa


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.