Weer internet- en telefoonstoring in Suriname

12

PARAMARIBO, 19 jun – Het telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, heeft gisteren bekend gemaakt dat het internationaal internet- en telefoonverkeer in Suriname is uitgevallen. Dit als gevolg van een breuk aan de glasvezel zeekabel (America’s II) .

Volgens het bedrijf is de breuk reeds gelokaliseerd en wel tussen Mana en Saint (Frans Guyana). Momenteel zijn buitenlandse technici druk doende de storing verhelpen. Hoe lang dat gaat duren is niet bekend.

Het telecommunicatiebedrijf geeft in een verklaring op haar website aan dat de uitval gepaard gaande met deze breuk buiten de invloedssfeer van haar ligt en vraagt gebruikers begrip voor de ontstane situatie.

12 REACTIES

 1. nou we zijn niet anders gewend, krijgen de mensen ook een schadevergoeding voor de geleden schade ( als een soort dagvergoeding )nee natuurlijk niet he.
  stelletje corupte boeven zakkenvullers.. en dit voor een verdomde trage verbinding


  Maak melding

 2. Dit is de zoveelste keer. Worden de abonnees tegemoet gekomen met teruggave van een deel van het abonnement?
  De directie van Telesur is en blijft achterlopen op de technische ontwikkelingen. Wat is de reden van het niet inkopen van een satelietverbinding? Is dit uit het oogpunt van winst of welke andere redenen?


  Maak melding

 3. Pedro, ik weet niet waar je woont, maar die kabel ligt voor de kust van Frans-Guyana en wordt regelmatig kapot gevaren of kapot getrokken met de netten van vissersschepen. Overigens heeft Telezuur al een hele tijd geleden beloofd voor een eigen back-up kabel te zorgen, maaarrre: cellkaarten zijn belangrijker….


  Maak melding

 4. Voor het telefoonverkeer is er nog een uitweg via de satelietverbinding.

  Dit kan enige dagen duren(als het op het vaste land is) of misschien een weken(als het in de Atlantische ocean is, hangt van het weer af)


  Maak melding

 5. […] Waterkant.Net » Blog Archive » Weer internet- en telefoonstoring …PARAMARIBO, 19 jun – Het telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, heeft gisteren bekend gemaakt dat het internationaal internet- en telefoonverkeer in Suriname is uitgevallen. Dit als gevolg van een breuk aan de glasvezel zeekabel … […]


  Maak melding

 6. Beste Blaka Bakra,
  Ik ben op de hoogte van het bestaan van zeeglasvezelkabel voor de kust van Frans-Guyana en Suriname. Volgens het bericht is de breuk echter ontstaan tussen de plaatsen Mana en Cayenne in Frans-Guyana. Dus in dit geval is de glasvezelkabelbeuk ontstaan op land en niet in zee. In ieder geval bedankt voor je – in dit -geval – onjuiste correctie.


  Maak melding

 7. Pedro: Het staat er toch echt, en iedereen weet dat: De Americas II is een glasvezel ZEEkabel. Als er een geografische aanduiding wordt gegeven dan is dat alleen om aan te duiden dat de breuk OP ZEE tussen deze plaatsen heeft plaatsgevonden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.