Mexicaanse griep benauwt steeds meer Surinamers

5

PARAMARIBO, 19 jun – Steeds meer Surinamers krijgen het knap benauwd, alleen al van het horen van het begrip Mexicaanse griep. Een kinderdagverblijf sluit omdat enkele kinderen snotterig beginnen rond te lopen. De Christus Koningschool voor secundair onderwijs ziet wit van de mondkapjes. De autoriteiten manen tot kalmte aan.

Het heeft geen zin in paniek te raken. Dat doet de overheid ook niet. Vandaar dat weinig te merken is van controle op binnenkomers op de internationale luchthaven te Zanderij. “Dat is alleen maar geldverspilling. Trinidad heeft het gedaan en juist daar krijgen onze mensen het”, zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid tegenover Dagblad Suriname. Toch is de controle aangekondigd.

Het moest onderdeel vormen van de lokale voorzorg. Onder meer de groep volleyballers bij wie Mexicaanse griep is vastgesteld, heeft niets gemerkt van controle. Na terugkeer van hun trip naar Trinidad konden zij ongestoord naar huis. Toen bleek dat meerderen zich niet goed voelden, werden testen genomen. Uiteindelijk bleken zestien besmet. Burgers schijnen nu zelf het heft in handen te nemen.

Leerkrachten en leerlingen van de Christus Koningschool vonden het op gegeven moment raadzaam met mondkapjes rond te lopen. Zieke studenten worden naar huis gestuurd. “We dwingen de kinderen niet om mondkapjes op te doen, maar moedigen het aan”, zegt schoolhoofd Gonçalves Martodrono tegenover de Times of Suriname. Frappant genoeg vragen ouders nu ook mondkapjes aan bij de schoolleiding.

5 REACTIES

 1. Voorkomen is beter dan genezen.
  Ik vind het een goede zaak, mensen die het serieus nemen. Je weet het maar nooit. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Zo was het ook in het begin van wij Surinamers zullen geen AIDS krijgen en kijk hoeveel seropositief mensen nu in het land rond lopen. Met malaria was het in de jaren 70 ook het geval van we zullen daar geen last van hebben en achteraf zie mensen gewoon uitdrogen die uiteindelijk ook dood zijn gegaan en letterlijk uitzag als een gedroogdevis (dre visie). Mensen met een mondkapje of wat dan ook jullie hebben groot gelijk en misschien een voorbeeld voor anders Surinamers. De regering weet bliksemsgoed hoe gevaarlijk het is maar doen er niets aan van z.a. mondkapjes uitdelen aan de bevolking. Nee het gaat hun geld kosten en kunnenzij minder stelen van de burgers en snoepreisjes maken. Of er is geen geld meer in het kas. De Parlemantariers hebben allemaal priveritjes e.d. gedeclareerd.

  Tang Boeng.


  Maak melding

 2. @ m.v vermeer
  in nederland zijn er meer als honderd mensen die besmet zijn waaronder 14 in amsterdam ik zie niemand met mondcapje hier lopen dus waar hebben het jij over laten wij luistere wat de deskundigen zeggen en vooral geen paniek zaaien iemand verspreide het bericht dat je geen varkensvlees moet eten terwijl het niets met elkaar te maken heeft sterker nog en is nog geen nog geen vaccin tegen de mixicaanse griep pas in juli worden de eerste testen gedaan. geen enkele land kan de zijn hele bevolking hiertegen beschermen enige wat ze kunnen doen is preventieve maatregelen nemen en het volk informeren wat te doen als je griepig ben je kan nooit de hele bevolking gaan testen als ze griep hebben is onmogelijk laten wij geen onnodige paniek zaaien .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.